9. kolo
06.10.2019 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lille nevyzrálo na Nimes a bere jen bod po výsledku 2:2.

Favorizované Lille nedokázalo potvrdit úlohu jasného favorita proti Nimes a pouze se s ním rozešlo smírně v poměru 2:2, v nejvyšší francouzské soutěži proto zaznamenalo již třetí nerozhodný výsledek ze čtyř utkání. V tabulce Ligue 1 se nachází na páté pozici s patnácti body, za vedoucím PSG zaostává o bodů šest. Pro Olympique má remíza cenu zlata, momentálně mu patří patnáctá příčka s devíti body.

Utkání mělo velký náboj od samého začátku a především v úvodním dějství střídala jedna nebezpečnější akce druhou. Už po necelých čtyřech minutách se mohl zapsat do střelecké listiny Ahoueke Denkey, ale jeho rána z deseti metrů letěla těsně vedle bližší konstrukce. Ihned na to se v nadějné pozici zjevil Bamba, nicméně s jeho nepříliš razantní přízemní střelou si dokázal poradit pozorný gólman Bernardoni.

V 9. minutě se po rohovém kopu musel na opačné straně činit také brankář Maignan, jenž se natáhl ke své pravé tyči a míč odvrátil do bezpečí. OSC se přeci jen dostalo do vedení za další tři minuty. Ikoné se zjevil sám před Bernardonim a zblízka ho nepropálil, hostující strážce se pak blýskl i proti bombě Loïce Rémyho, jenomže na závěrečnou dorážku stejného hráče již dosáhnout nedokázal. Po necelé půl hodině hry byli hosté blízko k vyrovnání.

Philippoteaux pronikl po pravé straně až do šestnáctky protivníka a svým přízemním pokusem z mírného úhlu minul o decimetry vzdálenější tyč. V následujícím průběhu pálili těsně vedle Bamba s Victorem Osimhenem, Nimes z ničeho nic srovnalo krok v nastavení úvodního dějství. Fonte totiž ve vlastní šestnáctce jasně podrazil Philippoteauxe a rozhodčí Lesage okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Renaud Ripart.

Ten nabídnutou možností nepohrdl a Maignana přesvědčivě poslal na opačnou stranu. Po změně stran se hrálo mnohem opatrněji, hosté otočili vývoj v 71. minutě. Ripart odvedl výtečnou práci na pravém křídle a pak přihrál před branku, kde nabíhající Denkey usměrnil míč jemnou tečí do protějšího spodního rohu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem reflexivně zasáhl střídající brankář Días proti prudké hlavičce Osimhena, po následném rohovém kopu se dostal aktivní Osmihen k dorážce a střelou zblízka zařídil konečnou remízu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele