9. kolo
05.10.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nantes znovu stačil k vítězství jediný gól

Les Canaris vycházejí ze zabezpečené obrany a díky tomu je pouhých devět vstřelených branek dostačujících k tomu, aby po stejném počtu kol okupovali s devatenácti body druhou příčku. Nice však nemusí zoufat, jelikož na pohárové umístění ztrácí jenom dva body.

Oproti původním předpokladům do tohoto střetnutí zasáhl už od úvodní minuty brazilský stoper Dante. A byl to právě on, kdo už ve 4. minutě pobídl Youcefa Atala, aby prověřil pozornost Albana Lafonta. Fanoušci na stadionu dávali de facto po celý zápas najevo, že na Emiliana Salu rozhodně nezapomněli.

Po osmadvaceti minutách hry je mohl výrazně potěšit Kalifa Coulibaly, kdyby jeho hlavičku po centru Mosese Simona nezlikvidoval Walter Benítez. Ve 30. minutě se mohl poprvé po svém přestupu do Nantes střelecky prosadit Ludovic Blas. Po rohovém kopu zůstal ve vápně zcela osamocený, ale trestuhodně přestřelil.

Peruánec Cristian Benavente byl hodně aktivní už během úvodního dějství a obranu Nice zlobit i po změně stran. V 60. minutě mu Simon servíroval výtečnou přihrávku, nicméně tváří v tvář Benítezovi neuspěl. Poté se proměnil v asistenta, když vyslal do šance Imrana Louzu, jenž přišel na trávník v téže minutě. Potom jedničku ve službách hostujícího celku prověřil sám Moses Simon.

Nigerijský hráč byl k nezastavení a k neuhlídání. Z jeho další pobídky mohl těžit Coulibaly, kdyby se mezi ním a bránou na poslední chvíli nezjevil Dante. Rozhodnutí tedy padlo až v šestaosmdesáté minutě. Střídající Kader Bamba ukázal na pravém křídle Malangu Sarrovi své rychlé nohy, načež nacentroval před bránu, kde osamocený Simon hlavičkou rozhodl o šesté výhře FC Nantes - 1:0.

Pojistku mohl v nastaveném čase přidat Kalifa Coulibaly. Díky výbornému zákroku muže v rukavicích si však bude muset na čtvrtou trefu v ročníku počkat. Minimálně čtrnáct dní, protože v týdnu po reprezentační přestávce míří "Kanárci" na Stade Municipal Saint-Symphorien v Metách. Nice doma na stadionu Allianz Riviera přivítá vedoucí PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele