9. kolo
04.10.2019 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Amiens zaskočilo Marseille a vyhrálo 3:1

Olympique Marseille v předehrávce 9. kola nejenže ztratil sedmizápasovou neporazitelnost, ale v Amiens dokonce prohrál a spadl na deváté místo tabulky. Jihofrancouzský celek až do této doby s Amiens nikdy neztratil, ovšem tentokrát ho zásahy Aleesamiho, Guirassy a Mendozy stály všechny body. Čestný úspěch Les Phocéens obstaral Benedetto.

Stade de la Licorne se těšil na zvučného soupeře a domácí příznivci doufali v prolomení smutné série, která činila s Marseille čtyři porážky. Jinými slovy Amiens nikdy nezískalo proti Marseille ani bod a i tentokrát byli v lepší formě hosté. Olympique sice prohrál zahajovací duel s Remeší, ovšem od této doby neprohrál.

Začátek utkání na stadionu de la Licorne však svěřencům Andrého Villase-Boase nevyšel podle představ a v 11. minutě šli domácí překvapivě do vedení. Kakuta se na pravé straně pokutového území dokázal uvolnit a načechrat před branku pěkný centr, který Haitam Aleesami dostal za brankovou čáru. Zprvu to vypadalo, že jeho zakončení brankář Mandanda vyrazil, avšak hodinky sudího potvrdily překročení brankové čáry. Marseille tedy byla od začátku v problémech, ale poměrně brzy stačila vyrovnat. Ve 23. minutě se v obležení protihráčů dostal ke střele Dario Benedetto a Gurtner na jeho pokus k tyči nedosáhl. Hosté pak sice měli více ze hry, ale po viditelném faulu Čalety-Cara na Guirassyho sudí odpískal ve prospěch Amiens pokutový kop. Sám postižený Sehrou Guirassy penaltu suverénně proměnil a zajistil domácím poločasový náskok.

Hned na začátku druhého dějství mělo Amines obrovskou příležitost na navýšení výsledku, ale Guirassy po samostatném postupu na Mandandu trefil břevno! Na druhé straně zase protáhl Gurtnera Benedetto. Obrana Marseille působila dost nejistě a o chvíli později se do samostatného průniku dostal i Juan Otero, Mandanda výborně zasáhl.

Oba celky měly několik příležitostí, po hodině hry byl blízko vyrovnání Sanson, jehož pokus před brankářem zablokoval Aleesami. Marseille ani z následného tlaku gól nedala a minutu před koncem definitivně rozhodl o výsledku John Stiven Mendoza. Už ve druhé minutě nastavení dostal dlouhou přihrávku do zcela otevřené obrany a po chvilce váhání uklidil balón přesně k tyči Mandandovy branky. Amiens poprvé v historii porazilo Marseille 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele