Ligue 1 - souhrn 5. kola

13.09.2019, 20:53, aktualizováno 15.09.2019, 22:54
Komentáře a souhrny
PSG zásluhou pozdní trefy Neymara zdolalo Štrasburk a osamostatnilo se na čele tabulky. Marseille přestřílela Monaco a ze hřiště knížecího celku veze tři body po výhře 4:3. Bordeaux uspělo proti Métám a doma zvítězil i Montpellier. Lille venku ještě nebodovalo, doma je ovšem stoprocentní a potvrdilo to i v jedné ze dvou pátečních předehrávek pátého kola francouzské ligy - úřadující vice-mistr doma přemohl Angers...

AS Monaco - Olympique Marseille 3:4

15.09.2019 21:00

Góly: 17. Wissam Ben Yedder (pen.), 26. Wissam Ben Yedder, 75. Keita Baldé - 38. Darío Benedetto, 41. Valère Germain, 61. Dimitri Payet, 66. Darío Benedetto

Na první výhru v sezoně stále čeká AS Monako. Knížecí celek nezvládl další domácí zápas a ve šlágru kola podlehl Olympiqueu Marseille 3:4. Jardimovi svěřenci opakují týden co týden stejné chyby a i v tomto duelu nedokázali udržet dvoubrankový náskok. Marseille za 66 minut nasázela Monaku čtyři góly a poskočila na čtvrté místo průběžné tabulky.

Jestli existuje nějaký balzám na duši fanoušků Monaka, je to fakt, že v neděli večer se na stadionu Luise II. odehrál parádní zápas, plný šancí a především branek, byť nakonec pro domácí bez bodového zisku. Přitom začátek byl v podání Jardimových svěřenců excelentní, když už po čtvrthodině hry odpískal sudí za Kamarovu hru rukou pokutový kop a ten následně proměnil Wissam Ben Yedder. Monako bylo při chuti a ve 27. minutě vstřelilo druhý gól. Slimáního milimetrově přesný pas neomylně zakončil v šestnáctce opět Ben Yedder.

Parádně rozehrané utkání však domácí neudrželi a ještě do přestávky byl stav nerozhodný 2:2. Nejprve Dario Benedetto zblízka dorazil do branky lehce tečovaný Sansoneho centr a jen o tři minuty později, přesněji ve 42. minutě, vyrovnal Valére Germain. Stalo se tak po velkém závaru před Lecomtem, kdy domácím nejprve pomohlo břevno, ale následně nepokrytý Germain na zadní tyči hlavičkoval do černého.

Marseille vyrovnání pochopitelně nabudilo a psychická výhoda byla na jeho straně. Hostům se také podařil dokonalý obrat. Po hodině hry si udělal prostor ke střelbě Dimitri Payet a na jeho prudkou ránu se Lecomte natahoval marně. Zaskočená Knížata zakrátko inkasovala počtvrté, rychlou akci vyřešil umístěnou střelou z první Dario Benedetto. Stačila chvíle a slibně rozehraný zápas pro Monako byl v troskách.

Fanoušci Monaka dostali ještě jednu šanci v 76. minutě, kdy se po dravém úniku Bakayoka prosadil střelou z první Keita Baldé a to znamenalo, že AS ztrácí na svého soupeře ještě jeden gól. Ten mohl zajistit pohotovou střelou Slimání, ale výborně zasáhl brankář Mandanda. Závěr zápasu byl ještě hodně vyostřený, ale sudí Gautier se k žádnému vyloučení neuchýlil. Marseille si ani během nastavení nenechala náskok vzít a z Monaka veze divokou výhru 4:3.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:2

15.09.2019 17:00

Góly: 45. Romain Hamouma, 57. Romain Hamouma - 15. Max Gradel (pen.), 24. Aaron Leya Iseka

V předchozích třech vzájemných kláních zvítězili Les Verts. Jenže v tomto případě si situaci sami značně zkomplikovali, neboť už po čtyřiadvaceti minutách museli dohánět dvougólové manko, přesto se nakonec rozešli s Toulouse smírně.

Už ve 3. minutě se málem prosadil navrátilec do Ligue 1 Yohan Cabaye. Nenaštěstí pro něj a celé Saint-Étienne jeho volej po Khazriho rohovém kopu mířil vedle. Následně přiletěl do vápna ASSE centr, na který Aaron Leya Iseka nedosáhl, protože jej přistrčil Timothée Kolodziejczak. Rozhodčí Jérémy Stinat se dlouho nerozmýšlel a ukázal na penaltový puntík.

Max Gradel proměnil, přestože Stéphane Ruffier vystihl směr střely - 0:1. V jednadvacáté minutě se opět o slovo přihlásil Cabaye. Baptiste Reynet se však zaskočit nenechal. Takže se stalo, že za necelých 180 sekund šli hosté do dvoubrankového vedení. Rychlou akci vedl Ibrahim Sangaré. Po něm si na chviličku zahrál Wesley Saïd, jenž posunul před bránu na Aarona Leyu Iseka, který rozhodně neměl srovnaný krok, ale přesto dokázal k radosti TFC skórovat - 0:2.

Poté Ruffiera mezi třemi tyčemi dvakrát zaměstnal Saïd, přičemž podruhé měla domácí jednička i trochu štěstí, že teč Yanna M’Vily nebyla výraznější. Právě poslední jmenovaný hráč vyslal před koncem poločasu dlouhý balon, který si ideálně zpracoval Romain Hamouma a šikovným obstřelem pravačkou rozvlnil síť - 1:2. Důležitá trefa!

O poločase stáhl Ghislain Printant ze hry Ryada Boudebouze a na jeho místo přišel Robert Berić. Slovinský forvard měl evidentně velkou chuť do fotbalu, což potvrdil hned v devětačtyřicáté minutě, kdy vyslal do dobré šance Cabayeho, který se rozčiloval, že byl faulován. Píšťalka sudího však zůstala němá a ani přezkoumávání u videa se neuskutečnilo.

V 57. minutě centroval z levé strany po zemi Denis Bouanga a Romain Hamouma se nenechal zaskočit shlukem těl před ním, v němž nechyběl ani aktivní Berić, a zblízka osamocený vcelku pohodlně skóroval - 2:2. Ruffier si potom musel poradit s pokusem Leyy Iseky. Ihned po něm se útočník Toulouse pakoval ze hřiště a místo něj přišel Efthymios Koulouris.

Při prvním kontaktu s kulatým předmětem řecký fotbalista vstřelil branku, která však nemohla být uznána pro ofsajd. Khazri potom pořádně zaměstnal Reyneta. V 87. minutě jej Berić dokonce překonal, nicméně ani v jeho případě nemohl být gól uznán. Stejný osud potkal v nastaveném čase i Issiagu Syllu, ačkoliv tady se to už neobešlo bez zásahu asistenta u videa.

V každém případě toto pozoruhodné klání vítěze nepoznalo. TFC tak zůstává v polovině tabulky a za týden se těší na duel proti Nîmes Olympique. Co se patnáctého ASSE týče, určitě bude chtít vylepšit svou pozici vyplývající z pětibodového zisku na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje k domácím utkáním skvadra Stéphana Moulina, tedy Angers SCO.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 1:0

15.09.2019 15:00

Góly: 69. Kalifa Coulibaly

Nantes nejtěsnějším poměrem zdolalo Remeš. Zároveň nadále platí, že Kanárci dávají v této sezoně góly výhradně ve druhém poločase.

Remeš přicestovala na Stade de la Beaujoire v pozici nejlépe bránícího mužstva celé Ligue 1. V úvodních čtyřech kolech inkasovali svěřenci Davida Guiona jednu jedinou branku, o níž se postaral Gaëtan Charbonnier z Brestu. Domácí tentokrát zahrozili už v 7. minutě. Pozdější malijský střelec si udělal prostor, nicméně Alaixys Romao nakonec stihl zasáhnout.

Následně střílel Moses Simon a hlavičkoval Nicolas Pallois, jenže tyhle snahy Predrag Rajković v pohodě kryl. Jeho protějšek Alban Lafont vlastně neměl mnoho práce. Za celých devadesát minut šly jeho směrem pouhé dva pokusy, přičemž svou zásluhu na tom má i v defenzivě výborně pracující Andrei Girotto.

Kouč Christian Gourcuff si vymyslel, že sedmadvacetiletého Brazilce postaví do středu obranné řady a že to nebyl špatný nápad, ukázala i sedmapadesátá minuta, ve které výborně zblokoval příležitost Rémiho Oudina. A opomenout nelze ani Doumbiovu šanci v nastaveném čase, se kterou si rovněž dokázal čistě poradit.

Rozhodující moment se odehrál v devětašedesáté minutě. Z minisouboje Hassane Kamary a Imrana Louzy mohl maximum vytěžit Coulibaly, když převzal balon, doběhl do vápna a přízemní střelou pravačkou překonal srbského brankáře - 1:0. Ten se naopak vyznamenal za dalších pět minut, kdy na něm ztroskotal Mehdi Abeid.

O poslední vzruch se postaral Simon, ale rychlý brejk rozhodně nezakončil podle koučových představ. Nantes tedy pokračuje ve své tradici, kdy nestřílí mnoho branek, nicméně díky kvalitní obranné činnosti stejně vítězí. Za týden je na programu střetnutí s Racingem Strasbourg. Remeš doma přivítá AS Monaco.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Nîmes Olympique 0:0

14.09.2019 20:00

Góly: -

DFCO už tedy déle v tabulce nezůstane při nulovém zisku. Oproti tomu Krokodýli nashromáždili při pěti odehraných kolech stejný počet bodů.

Trochu se dalo čekat, že vzájemné střetnutí těchto dvou celků nebude festival gólových příležitostí, přestože Nîmes v Ligue 1 dokázal dvakrát zvítězit s celkovým skóre 6:0. V současném ročníku to ale není dobré herně a v případě Jobardova výběru navíc také střelecky. Fakt, že na Stade Gaston Gérard bylo k vidění celkem pět pokusů mezi tři tyče, jest vlastně docela uspokojivý.

Jenže za záda soupeřova brankáře neproklouznul ani jeden. Během úvodního dějství hrozilo především duo Mama Baldé a Stephy Mavididi, nicméně žádnou velkou příležitost si nevypracovalo. Až v 59. minutě dobře zaměstnal Paula Bernardoniho svou jedovatou ranou Mounir Chouniar. Za dvě minutky si udělal prostor Mavididi a reprezentant Francie do jednadvaceti let musel mezi tyčemi opět do akce.

Paul Bernardoni vychytal i Baldého, díky čemuž mohl slavit nejen první bod, ale také první čisté konto po jedenácti zápasech. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si Dijon a Nîmes v letošní sezoně povedou. Blaquartův tým v té minulé několikrát potrápil či dokonce obral o body favority. DFCO se zase prezentovalo atraktivním ofenzivním fotbalem v sezoně 2017/2018.

Už v příštím kole zajíždí na stadion Allianz Riviera v Nice, odkud si v roce 2018 odvezlo tři body za vysokou výhru 4:0. Na Olympique čeká Toulouse, které oba předešlé duely dokázalo vyhrát tím nejtěsnějším možným rozdílem. Na Stade des Costiéres tedy rozhodně bude o příštím víkendu co oplácet.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 2:1

14.09.2019 20:00

Góly: 37. Andy Delort, 56. Florent Mollet - 34. Adrien Tamèze

Orly musí hodně mrzet, že soupeř dokázal otočit skóre, protože jinak by měli na kontě stejný počet bodů jako vedoucí PSG. Takhle zůstávají s devíti na čtvrté příčce, zatímco la Paillade rozhodně nezaostávají.

Debut si v dresu Nice připsal Kasper Dolberg, nicméně více pozornosti přitahoval během úvodní dvacetiminutovky Walter Benítez. Zvláště poté, co Ambroise Oyongo dostal za Patricka Burnera a Racine Colyho. Jordan Ferri sice deset minut poté na muže v rukavicích se svou střelou vyzrál, avšak tyčka zabránila tomu, aby se míč dostal za brankovou čáru.

Po půl hodině hry zahrozil Andy Delort, nicméně ani z dorážky Beníteze nepřekonal. Argentinský gólman poté rychle rozehrál na Youcefa Atala, který se dostal až do soupeřova vápna, kde si na něj vyšlápnul Hilton. Balon mu sice uzmul, leč odkutálel se až k pravačce Adriena Aoutsa Tamezeho, která ho nekompromisně napálila pod břevno - 0:1.

Pro Les Aiglons šlo o osmou trefu v sezoně, přičemž se jednalo o první gól ze hry. Vedení však vydrželo pouhopouhé tři minuty. Po rohovém kopu hlavičkoval Pedro Mendes. Benítez výborně zasáhnul, nicméně dorážející Andy Delort dokázal vyskočit výše než Pierre Lees-Melou a kulatý předmět nakonec celým objemem přešel brankovou čáru - 1:1.

Po změně stran se svým volejem připomenul Wylan Cyprien. Géronimo Rulli měl co dělat, aby znovu neinkasoval. V 56. minutě posunul Delort hlavou za sebe na Florenta Molleta, jehož pomalá přízemní střela levačkou na zadní tyč byla nad síly gólmana ve službách OGC Nice - 2:1. Na Stade de la Mosson vypuklo pochopitelně veliké nadšení ...

Které se ještě znásobilo po výborném obranném zákroku dvaačtyřicetiletého kapitána Hiltona, jenž zblokoval Ganagův nebezpečný pokus. Nedorozumění mezi Rullim a Nicolasem Cozzou tedy nebylo potrestáno a MHSC se tak může s větším sebevědomím těšit na klání proti Olympique Marseille. Nice doma přivítá Dijon FCO.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes 0:0

14.09.2019 20:00

Góly: -

V obou případech totiž byla k vidění bezbranková remíza. Bretaňské derby bylo dokonce ještě o jednu střelu na bránu chudší.

Když vedl Olivier Dall’Oglio právě Dijon, dařilo se týmu po střelecké stránce. V Brestu to zatím taková sláva není, což dokazuje i tenhle duel. Jako první vyzkoušel pozornost soupeřova gólmana v 8. minutě svou ranou Mathias Autret. Rennes, kteří měli vynikající vstup do sezony, posílil Brazilec Raphinha a Gautier Larsonneur proti němu musel po čtrnácti minutách hry předvést výborný zákrok.

Do konce úvodního poločasu to byl spíše boj, při kterém svěřenci Juliena Stéphana marně nacházeli cestu za defenzivu domácího celku. V jednapadesáté minutě našel Damien Da Silva kolegu Gélina, který se už radoval ze vstřelené branky, dokud rozhodčí Turpin nedostal od asistenta u videa echo, že se jednalo o ofsajd.

V 65. minutě se hodně rozčilovali hráči Rennes, protože sudí za pomoci VAR technologie neuznal gól Raphinhovi kvůli tomu, že si přihrávající Jordan Siebatcheu podle všeho pomohl faulem. Gaëtan Charbonnier pak mířil v dobré pozici nad bránu a Larsonneur si v samotném závěru poradil s další Raphinhovou šancí.

V nastaveném čase si de facto poprvé sáhnul na balon i Edouard Mendy, když musel vytěsnit z nebezpečného prostoru další Charbonnierovu navštívenku. Les Rouges et Noirs poprvé po jedenácti duelech nedokázali skórovat, což budou chtít jistě napravit za týden, kdy do Roazhon Parku přijede Lille OSC. Brest zajíždí do Bordeaux.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Metz 2:0

14.09.2019 20:00

Góly: 7. Jimmy Briand, 9. Nicolas De Préville

Především díky dvěma brzkým trefám se podařilo domácím Les Girondins ukořistit vítězství nad Métami. Hosté za celých zbývajících 80 minut na ně nedokázali najít odpověď.

Na stadionu Matmut Atlantique začalo být veselo už po necelých sedmi minutách hry. Po rohovém kopu nejprve dobře zasáhl Alexandre Oukidja. Gólman hostujícího celku pak ještě vyrazil pokus Enocka Kwatenga, přestože určitě mohl balon chytit. Jimmy Briand pak využil situace a bleskově poslal kulatý předmět do sítě - 1:0.

Dvě minuty poté bylo všechno díky chybě v rozehrávce pro domácí ještě lépe. Ui-Jo Hwang měl možnost vyslat do brejku kolegu Nicolase De Prévilla a touto možností nepohrdl. Jeho osmadvacetiletý kolega pak volil přízemní ránu k levé tyči, čímž napravil svoje zaváhání z 6. minuty - 2:0.

Laurent Koscielny v defenzivě družiny Paula Souzy předvedl své bohaté zkušenosti, takže hráči Mét to měli hodně těžké. Naopak Samuel Kalu mohl ve čtyřiapadesáté minutě přidat svou druhou trefu, kdyby ho Oukidja nevychytal. Habib Diallo na druhé straně nepřekonal Costila.

V sedmé desetiminutovce utkání se ještě dvakrát připomenul Kalu. Nejprve svou pumelicí orazítkoval břevno, a potom zamířil vedle. V každém případě Les Girondins doma po delší době zabrali a na kontě mají osm bodů. O další se poperou opět v domácím prostředí proti Brestu. Mety hrají proti Amiens, což by určitě mohl být soupeř, který jim pomůže vylepšit dosavadní čtyřbodový zisk.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg 1:0

14.09.2019 17:30

Góly: 90+2. Neymar

Jen s jednou brankou se museli diváci spokojit v Parku princů, kam zavítal Štrasburk. Favorit sice žádné překvapení nedovolil, ale na tři body se pořádně nadřel. Alsasané byli bodovému zisku velice blízko, ovšem o radost je připravil ve druhé minutě nastavení Brazilec Neymar, jenž vystřihl parádní nůžky.

Po vleklé sáze ohledně přestupu do Barcelony se Neymar po dlouhé době objevil v sestavě PSG a to rovnou od úvodní minuty. Pařížany čekal v Parku princů nepříjemný soupeř ze Štrasburku a že to favorit nebude mít jednoduché se potvrdilo.

Paříž sice zahrozila jako první, ale až po čtvrthodině hry prostřednictvím nepřesné střely Choupo-Motinga. Štrasburk se také neostýchal a první zákrok si připsal Keylor Navas. Nová akvizice z Realu Madrid vyškrábla Ajorqueho střelu. PSG bylo dle očekávání více na balónu, ale o velkém tlaku nemohla být řeč. Po půlhodině hry mohl potrestat zaváhání hostujícího brankáře Neymar, ale jeho lob si cestu do branky nenašel. Štrasburk nakonec mohl domácí nemile zaskočit těsně před koncem prvního poločasu, ale Koného hlavička z malého vápna šla nad!

Neproměněná šance ze závěru prvního poločasu mohla Racing hodně mrzet, protože žádnou větší šanci už si do konce utkání nevypracoval. S Pařížany se však držel dlouho a užuž to také vypadalo na senzační remízu, ovšem v poslední možné šanci udeřil Neymar.

Ještě než se tak stalo měl gólman Sels dva výtečné zákroky, během kterých držel naděje hostů nad vodou. Poprvé to bylo proti Neymarovi, po druhé Anderu Herrerovi. V nastavení tlak Paříže vygradoval v nádhernou branku. Idrissa Gueye poslal z levé strany parádní centr a Neymar ho nůžkami uklidil k tyči. PSG vyhrálo 1:0 a potvrdilo vedení v Ligue 1.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Olympique Lyon 2:2

13.09.2019 20:45

Góly: 7. Christophe Jallet, 90. Mathieu Bodmer - 9. Moussa Dembélé, 34. Moussa Dembélé

Lyon si před úterním duelem Ligy mistrů proti Zenitu nijak výrazně nepřilepšil na celkové pohodě. Před reprezentační přestávkou získal za zápasů s Montpellierem a Bordeaux jen bod, chtěl tedy v nynějším klání konečně naplno zabrat v Amiens, jenže k vítězství mu nestačily ani dvě vstřelené branky. Stejný počet totiž dokázal zaznamenat i jeho protivník.

Byla to navíc pro Les Gones docela krutá ztráta. Až do poslední minuty utkání totiž drželi vedení na své straně, a to zásluhou dvou přesných zásahů Moussy Dembélého, avšak domácí stačili ještě srovnat díky Mathieuovi Bodmerovi. Ten byl přitom na hřišti sotva tři minuty od svého střídání. Za Les Licornes mimochodem skóroval ještě Christophe Jallet.

Byl to skutečně pozoruhodný příběh těchto dvou střelců. Oba dva totiž v minulosti působili právě v Lyonu, pětatřicetiletý Jallet tam strávil tři sezóny, šestatřicetiletý Bodmer stejně dlouhou dobu. Oba veteráni tak skutečně slušně napálili svého bývalého zaměstnavatele. Bodmer přitom letos nastoupil do Ligue 1 vůbec poprvé, navíc až jako náhradník.

Oba týmy vstoupily do tohoto střetnutí divoce. Už ve 3. minutě se do dobré pozice dostal Aouar, který pronikl do šestnáctky z levé strany a levačkou vypálil, gólman Gurtner si však s jeho zakončením poradil. Na druhé straně naopak Amiens gólově udeřilo. Jallet původně chtěl ze standardky centrovat, míč však k jeho překvapení skončil nakonec v síti.

Domácím ale radost po tomto momentu nevydržela příliš dlouho. O dvě minuty později vyslal Reine-Adélaïde prudký pas do šestnáctky, který propadl až k Dembélému, a ten se z blízkosti nezmýlil. Lyonský forvard se pak trefil ještě jednou ve 34. minutě. Traoré ho vybídl svým přesným obloučkem a Dembélé následně před Gurtnerem šancí nepohrdl.

Ve druhém poločase se Olympique snažil především uchránit těsný náskok. A docela dlouhou dobu se mu to dařilo, Amiens nebylo v ofenzívě nijak výrazně kreativní. V 87. minutě však přišel na plac Bodmer za Diabatého a stal se domácím hrdinou. Jen o tři minuty později totiž zacílil k tyči z pokutového území poté, co mu balón na kopačku sklepl Jallet.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Angers SCO 2:1

13.09.2019 19:00

Góly: 39. Victor Osimhen, 53. Luiz Araújo - 87. Stéphane Bahoken

Lille vyšla generálka na duel Ligy mistrů na půdě amsterdamského Ajaxu celkem dobře, porazilo totiž před vlastními fanoušky nepříjemné Angers, které v uplynulých čtyřech kolech hned třikrát zvítězilo a pouze jednou prohrálo. Dogy znovu prokázaly, že z jejich půdy se nebudou body vozit vůbec snadno, a disponují dosud stoprocentní domácí bilancí.

Christophe Galtier, trenér Les Dogues, neměl před tímto střetnutím úplně jednoduchou pozici. Během reprezentační přestávky neměl k dispozici většinu hráčů, kteří si plnili svoje povinnosti za nároďák, přesto se tým s možnou únavou slušně vypořádal. Hosté stačili v závěru utkání už jen snížit stav, dvoubrankové manko dohnat nedokázali.

První poločas nenabídl příliš zajímavých situací. V podstatě až ve 23. minutě se propracoval k nějakému nebezpečnějšímu zakončení Osimhen, se čtyřmi vstřelenými góly dosud nejlepší střelec Ligue 1, jenže kýžený a chtěný prostor brány netrefil. Šest minut před obrátkou se již LOSC dočkal svého prvního přesného zásahu, Nigérijec už nyní mířil přesně.

Nejprve se sice snažil překonat Butelleho svou střelou Bamba, ten ale neuspěl, míč ovšem hostující brankář neudržel ve svých rukavicích, a tak s dorážkou přispěchal právě Osimhen, jenž už pohodlně zacílil. Dvě minuty po obrátce mohlo Angers vyrovnat, Capelle se ocitl ve velmi dobré pozici, avšak s jeho pokusem si gólman Maignan stačil poradit.

V 53. minutě naopak Lille udeřilo podruhé a dostalo se do optimální pohody. Luiz Araujo přebral přihrávku od Andrého, dribloval s balónem v plné rychlosti a pronikl až za obranu, a jakmile se objevil ve vápně soupeře, zamířil podél Butelleho ke vzdálenější tyčce. Od té doby se Galtierovo mužstvo výhradně soustředilo na bránění pohotového náskoku.

Les Scoïstes se dlouhou dobu nemohli prosadit, kdyby přitom v 82. minutě přetavil svou příležitost Bamba ve třetí branku LOSC, asi by byl jejich odpor definitivně zlomen. Takhle ještě mohli aspoň o nějaký bod zabojovat poté, co v 87. minutě zužitkoval Aliouiho pobídky Bahoken, času už jim však následně moc nezbývalo a korigující trefy se již nedočkali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain540111:212
2.Stade Rennes53116:310
3.FC Nantes53115:310
4.Olympique Marseille53117:610
5.Lille OSC53027:59
6.OGC Nice53028:79
7.Angers SCO53029:99
8.Olympique Lyon522112:48
9.Girondins Bordeaux52217:58
10.Toulouse FC52216:78
11.Stade Reims52124:27
12.Montpellier HSC52124:47
13.Stade Brestois51313:56
14.Nîmes Olympique51226:75
15.AS Saint-Étienne51225:85
16.Amiens SC51135:84
17.FC Metz51134:84
18.Racing Strasbourg50323:63
19.AS Monaco50237:142
20.Dijon FCO50141:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Klasická lyonská bramboračka, kdy vedou o jeden gól, vykašlou se na hru a čekají dokud soupeř nesrovná, aby se zase mohli snažit. Dnes to ale už neměli šanci stihnout. První gól domácích celkem bizarní.

Reagovat
Langi

Ty vole to je normalni poprava ...Jallet a Bodmer, o kterem sem nemel ani tucha, ze jeste hraje fotbal

Reagovat
Godwinson

Jsem ten Lyon proklel, to je blbý ... sorry

Reagovat
RadekVonCZE

Ja též za ten koment pod souhrnem, když jsme vyhráli 6:0 pokud se nepletu

Reagovat
Zark

jste se nasytili horkou jehlou borci, priste bez ukvapenych vysledku

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kongo

Vítej zpět, staré dobré Lille. Zase se ukázal jejich čich na kanonýry, kterých klubem už prošlo fakt hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nedivim, ze Depay nechce prodlouzit

Reagovat
AjaxFans

Neymar

Reagovat
Mönchengladbach

Jak se (ne)radovali domácí fans, když dal ten vítěznej gól v nastavení, kterej bude navíc možná gólem roku?

Reagovat
smazaný uživatel

Po zápase mu všichni fanoušci vykouří Dick.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle a gól roku jo? Takový góly dávám každej druhej zápas.....

Reagovat
Kily8

Ale aký gól dal Neymar, parádny neymarovský . Potom dal ešte jeden, ale VAR prekvapivi rozhodol, že ofsajd, keď to v TV zastavili, na ofsajd to nevypadalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná parádní byl, ale hráli úplný hovno. Byl to hrozný fotbal.

Reagovat
technecium

To vypadalo, jako by se na něj po tom góle pískalo

Reagovat
REPLIKATOR

Monaco má nejhorší obranu za 45 let

Nejhorší defenzivu po úvodních pěti ligových kolech má za posledních 45 let Monaco. Knížecí celek během zmíněného období inkasoval 14 branek, což nepamatuje od ročníku 1974/75. (lequipe.fr)

dobrá tragédie s takovým kádrem

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Může mi někdo vysvětlit, proč v Monaku chytá Lecomte? Benaglio šel kvalitou tak dolů? Subašic jsem si všiml, že je dlouhodobě zraněný, ten by chytal jinak?

Reagovat
Israha

Lecomte byl poslední dva roky v Montpellieru výborný, navíc mladší než ti dva. Potenciální jednička na několik let. Ale buď ten přesun neustál v hlavě, nebo se veze s mizérií okolo sebe. Pokud by nicméně navázal na výkony z Montpellieru, jedničkou by byl právoplatně.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud se nezlepší obrana tak nemá cenu si něco lakovat na růžovo Je to prostě tragedie Glik a mariapana Jeden horší než druhej a Bakayoko to jsem teda očekaval ovela víc než předvedl..

Reagovat
Pyroman

Bakayoko byl dobrej, jeden z těch lepších hráčů Monaca včera. To spíš Fabregas byl tragickej, ten prostě ve 4-4-2 hrát nemůže.

Reagovat
db18

RS nastoupil jen z lavičky? Ajajaj... to už bude chtít pryč...

Reagovat
Pyroman

On byl i v Bayernu takhle marnej? Zatím pokaždý, co jsem ho za Lille viděl, to bylo strašný. Včera v LM vyloženě tragický.

Reagovat
db18

Většinou jo... poslední zápasy v sezoně to bylo lepší, ale pak se vždycky naštval, když po jednom utkání v základu zase začal na lavičce... Soudnost nula...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele