5. kolo
14.09.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier připisuje druhou výhru v sezoně

Orly musí hodně mrzet, že soupeř dokázal otočit skóre, protože jinak by měli na kontě stejný počet bodů jako vedoucí PSG. Takhle zůstávají s devíti na čtvrté příčce, zatímco la Paillade rozhodně nezaostávají.

Debut si v dresu Nice připsal Kasper Dolberg, nicméně více pozornosti přitahoval během úvodní dvacetiminutovky Walter Benítez. Zvláště poté, co Ambroise Oyongo dostal za Patricka Burnera a Racine Colyho. Jordan Ferri sice deset minut poté na muže v rukavicích se svou střelou vyzrál, avšak tyčka zabránila tomu, aby se míč dostal za brankovou čáru.

Po půl hodině hry zahrozil Andy Delort, nicméně ani z dorážky Beníteze nepřekonal. Argentinský gólman poté rychle rozehrál na Youcefa Atala, který se dostal až do soupeřova vápna, kde si na něj vyšlápnul Hilton. Balon mu sice uzmul, leč odkutálel se až k pravačce Adriena Aoutsa Tamezeho, která ho nekompromisně napálila pod břevno - 0:1.

Pro Les Aiglons šlo o osmou trefu v sezoně, přičemž se jednalo o první gól ze hry. Vedení však vydrželo pouhopouhé tři minuty. Po rohovém kopu hlavičkoval Pedro Mendes. Benítez výborně zasáhnul, nicméně dorážející Andy Delort dokázal vyskočit výše než Pierre Lees-Melou a kulatý předmět nakonec celým objemem přešel brankovou čáru - 1:1.

Po změně stran se svým volejem připomenul Wylan Cyprien. Géronimo Rulli měl co dělat, aby znovu neinkasoval. V 56. minutě posunul Delort hlavou za sebe na Florenta Molleta, jehož pomalá přízemní střela levačkou na zadní tyč byla nad síly gólmana ve službách OGC Nice - 2:1. Na Stade de la Mosson vypuklo pochopitelně veliké nadšení ...

Které se ještě znásobilo po výborném obranném zákroku dvaačtyřicetiletého kapitána Hiltona, jenž zblokoval Ganagův nebezpečný pokus. Nedorozumění mezi Rullim a Nicolasem Cozzou tedy nebylo potrestáno a MHSC se tak může s větším sebevědomím těšit na klání proti Olympique Marseille. Nice doma přivítá Dijon FCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele