5. kolo
15.09.2019 21:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Monako ztratilo dvoubrankové vedení a doma s Marseille prohrálo

Na první výhru v sezoně stále čeká AS Monako. Knížecí celek nezvládl další domácí zápas a ve šlágru kola podlehl Olympiqueu Marseille 3:4. Jardimovi svěřenci opakují týden co týden stejné chyby a i v tomto duelu nedokázali udržet dvoubrankový náskok. Marseille za 66 minut nasázela Monaku čtyři góly a poskočila na čtvrté místo průběžné tabulky.

Jestli existuje nějaký balzám na duši fanoušků Monaka, je to fakt, že v neděli večer se na stadionu Luise II. odehrál parádní zápas, plný šancí a především branek, byť nakonec pro domácí bez bodového zisku. Přitom začátek byl v podání Jardimových svěřenců excelentní, když už po čtvrthodině hry odpískal sudí za Kamarovu hru rukou pokutový kop a ten následně proměnil Wissam Ben Yedder. Monako bylo při chuti a ve 27. minutě vstřelilo druhý gól. Slimáního milimetrově přesný pas neomylně zakončil v šestnáctce opět Ben Yedder.

Parádně rozehrané utkání však domácí neudrželi a ještě do přestávky byl stav nerozhodný 2:2. Nejprve Dario Benedetto zblízka dorazil do branky lehce tečovaný Sansoneho centr a jen o tři minuty později, přesněji ve 42. minutě, vyrovnal Valére Germain. Stalo se tak po velkém závaru před Lecomtem, kdy domácím nejprve pomohlo břevno, ale následně nepokrytý Germain na zadní tyči hlavičkoval do černého.

Marseille vyrovnání pochopitelně nabudilo a psychická výhoda byla na jeho straně. Hostům se také podařil dokonalý obrat. Po hodině hry si udělal prostor ke střelbě Dimitri Payet a na jeho prudkou ránu se Lecomte natahoval marně. Zaskočená Knížata zakrátko inkasovala počtvrté, rychlou akci vyřešil umístěnou střelou z první Dario Benedetto. Stačila chvíle a slibně rozehraný zápas pro Monako byl v troskách.

Fanoušci Monaka dostali ještě jednu šanci v 76. minutě, kdy se po dravém úniku Bakayoka prosadil střelou z první Keita Baldé a to znamenalo, že AS ztrácí na svého soupeře ještě jeden gól. Ten mohl zajistit pohotovou střelou Slimání, ale výborně zasáhl brankář Mandanda. Závěr zápasu byl ještě hodně vyostřený, ale sudí Gautier se k žádnému vyloučení neuchýlil. Marseille si ani během nastavení nenechala náskok vzít a z Monaka veze divokou výhru 4:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele