5. kolo
14.09.2019 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brest a Rennes napodobily Dijon a Nîmes

V obou případech totiž byla k vidění bezbranková remíza. Bretaňské derby bylo dokonce ještě o jednu střelu na bránu chudší.

Když vedl Olivier Dall’Oglio právě Dijon, dařilo se týmu po střelecké stránce. V Brestu to zatím taková sláva není, což dokazuje i tenhle duel. Jako první vyzkoušel pozornost soupeřova gólmana v 8. minutě svou ranou Mathias Autret. Rennes, kteří měli vynikající vstup do sezony, posílil Brazilec Raphinha a Gautier Larsonneur proti němu musel po čtrnácti minutách hry předvést výborný zákrok.

Do konce úvodního poločasu to byl spíše boj, při kterém svěřenci Juliena Stéphana marně nacházeli cestu za defenzivu domácího celku. V jednapadesáté minutě našel Damien Da Silva kolegu Gélina, který se už radoval ze vstřelené branky, dokud rozhodčí Turpin nedostal od asistenta u videa echo, že se jednalo o ofsajd.

V 65. minutě se hodně rozčilovali hráči Rennes, protože sudí za pomoci VAR technologie neuznal gól Raphinhovi kvůli tomu, že si přihrávající Jordan Siebatcheu podle všeho pomohl faulem. Gaëtan Charbonnier pak mířil v dobré pozici nad bránu a Larsonneur si v samotném závěru poradil s další Raphinhovou šancí.

V nastaveném čase si de facto poprvé sáhnul na balon i Edouard Mendy, když musel vytěsnit z nebezpečného prostoru další Charbonnierovu navštívenku. Les Rouges et Noirs poprvé po jedenácti duelech nedokázali skórovat, což budou chtít jistě napravit za týden, kdy do Roazhon Parku přijede Lille OSC. Brest zajíždí do Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele