Ligue 1 - preview 5. kola

13.09.2019, 08:40, aktualizováno 15.09.2019, 08:29
Previews
Saint-Étienne zatím nenaplňuje předsezonní očekávání a potřebuje zabrat, dobrou příležitost k tomu má v souboji s Toulouse. Nantes přivítá Remeš, trápící se AS Monaco se v duelu dvou hodně ambiciózních celků střetne s Marseille...
FC Nantes - Stade Reims  (neděle 15:00)
Loni padl dohromady v obou vzájemných zápasech jediný gól a fanoušci, kteří si najdou cestu na stadion de la Beaujoire doufají ve větší brankové žně. Tak jako tak se dá očekávat, že Nantes bude hrát s Remeší vyrovnanou partii. Oba celky totiž spolu sousedí v tabulce a mají shodný počet sedmi bodů.

Vesměs se tak dá říci, že v obou táborech panuje s dosavadním vývojem spokojenost. Nantes se z nešťastné porážky v Lille rychle otřepalo, doma obralo o bod Marseille a pak dvakrát vyhrálo. Nejprve v Amiens 2:1 a poté i doma nad Montpellierem 2:0. Tři body by chtěli Kanárci získat i s Remeší, což se jim za celou loňskou sezonu nepodařilo. Svěřenci trenéra Christiana Gourcuffa hráli před vlastními diváky bez branek a v Remeši podlehli gólem Rémiho Oudina.

Parádní začátek v podání Remeše přibrzdil ve třetím kole nováček z Brestu, ale o týden později už tým Davida Guiona znovu bral všechny body za vítězství nad Lille. Právě výhry nad Marseille a Lille dodávají hostům na sebevědomí. Remeš ukázala, že může porážet i přední týmy Ligue 1 a pokud se vyvaruje zbytečným ztrátám, jako byla porážka v Brestu, může pomýšlet na vysoké umístění. Připomeňme, že loni po svém návratu z Ligue 2 obsadila Remeš krásné osmé místo.

Remeš v minulé sezoně Nantes jednou porazila a jednou s ním remizovala. Pokud bychom zašli dále do historie, nalezli bychom vyrovnanou sérii zápasů. Dobré je také zmínit, že Remeš na stadionu de la Beaujoire nikdy nevyhrála.

Nantes se musí obejít bez Marcuse Coca, dobrou zprávou ale je, že jde o jedinou domácí absenci. Protějšek to má o něco horší, protože na marodce zůstávají Zeneli, Cafaro a Kamara.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Traoré, Pallois, Girotto, Fabio - Touré, Abeid - Simon, Louza, Bamba - Coulibaly
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Foket, Abdelhamid, Disasi, Konan - Ramao, Chavalerin - Oudin, Dingome, Doumbia - Dia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.17 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Málokdo čekal, že úvodní vítězství na hřišti Dijonu bude v podání Saint-Étienne prozatím posledním. Les Verts následně ve třech zápasech nevyhráli, tím hůře, že mají za sebou dvě venkovní porážky s Lille a Marseille. Po reprezentační přestávce čeká Saint-Étienne vzkříšené Toulouse.

V Saint-Étienne se toho v létě hodně událo, vedle odlivu opor skončil i trenér Jean-Louis Gasset, kterého nahradil dosavadní asistent Ghislain Printant. Začátek měl slibný, výhra v Dijonu zelené příznivce potěšila a navnadila zároveň, jenomže o týden později přišel zápas s Brestem a první problémy. Les Verts nakonec doma zachránili alespoň remízu vyrovnávajícím gólem Denise Bouangy. Potíže v ofenzívě pak vypukly naplno v Marseille a v Lille. Saint-Étienne nejenže nedalo gól, ale s domácími mužstvy prohrálo.

Ghislain Printant si je problémů v ofenzívě vědom a během reprezentační přestávky na nich tým pracoval, navíc proti Toulouse se ASSE v posledních letech mimořádně daří. Loni vyhrálo oba zápasy a s Téfécé neprohrálo už čtyři roky.

Toulouse v minulé sezoně a té letošní, to jsou zcela rozdílné týmy. Zatímco v minulé sezoně a vlastně i v té předminulé, se Toulouse trápilo, tentokrát do sezony vykročilo správnou nohou. Remíza v Brestu a dvě domácí výhry nad Dijonem a Amiens dávají fanouškům naději, že by se jejich tým nemusel obávat o sestup jako v předchozích letech. Jedinou dosavadní porážku utrpělo Toulouse v Parku princů s Paris Saint-Germain.

Dalším ze současných problémů Les Verts je i obsáhlá marodka. Kouč Printant nemá k dispozici hned několik opor, kterými jsou Saliba, Palencia, Monnet-Paquet nebo Gabriel Silva. I bez nich to budou mít domácí proti Fialkám složité. Hosté ale také nebudou kompletní a Alain Casanova musí oželet starty Rogela a Jeana.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Trauco, Perrin, Moukoudi, Debuchy - M'Vila, Aholou - Hamouma, Boudebouz, Bouanga - Khazri
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Reynet - Moreira, Shoji, Isimat-Mirin, Sylla - Vainqueur, Sangaré - Dossevi, Makengo, Gradel - Koulouris
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.05 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Derby Côte d'Azur je ve Francii známé spíše jako střetnutí Nice s Bastií, ale užívá se i pro vzájemný zápas Monaka s Olympiquem Marseille. Dva ambiciózní celky v úvodu nové sezony nenaplňují vysoká očekávání a zatím svým fanouškům přidělávají spíše starosti. Monako dokonce navázalo na hrůzostrašný minulý ročník a po čtyřech kolech je bez vítězství.

Fanoušci knížecího celku doufali, že se starou sezonou odejde i špatná forma, díky které se klub musel zachraňovat, jenomže jak ukazuje začátek nového ročníku, zas tak jednoduché to nebude. Monako znovu nevstoupilo do sezony optimálně a po čtyřech odehraných kolech na první vítězství stále čeká.

Monako se dlouhodobě potýká s nedisciplinovaností a proti Lyonu, Métám i Nimes dohrávalo v početní nevýhodě. Při posledním vystoupení ve Štrasburku (2:2) už sice dohrálo v plném počtu, ale pro změnu dvakrát neudrželo vedení. Právě to jsou věci, které Jardimův tým sráží a těžko pomýšlet na výší pozice, pokud na nich okamžitě nezapracuje.

Spokojeni nemohou být ani v Marseille, kde se rovněž loňská sezona nevyvedla podle představ. Přístavní celek prohrál první utkání s Remeší 0:2 a následně bral jen bod za remízu 0:0 v Nantes. Zlom nastal až ve třetím kole, kdy si svěřenci nového kouče Villase-Boase poradili v derby s Nice, aby následně doma udolali jedinou brankou Benedetta Saint-Étienne. Na poslední dva zápasy bude chtít Marseille navázat a ukázat, že to myslí s atakem na přední pozice zcela vážně.

Monako se s Marseille utkalo nesčetněkrát a fanoušci rádi vzpomínají na srpen 2017, kdy Monako doma rozdrtilo OM 6:1. I loni se hrál na stadionu Luise II. pěkný fotbal, divákům nabídl pět branek a vítězství Marseille 3:2. Knížata ale mají o poznání lepší vzájemnou bilanci, s Marseille prohrála za pět let jen dvakrát.

Za vyloučení v zápase s Nimes si stále odpykává karetní trest Jemerson a není jedinou absencí. Monako i letos trápí marodka a do hry nezasáhnou Geubbels, Subašić, Jovetić a Henrichs. Olympique Marseille je kompletní až na jedinou výjimkou, kterou je útočník Florian Thauvin.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Ballo-Touré, Glik, Maripán, Aquilar - Onyekuru, Bakayoko, Fábregas, Martins - Yedder, Slimani
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, González, Kamara, Amavi - Lopez, Strootman, Sanson - Sarr, Benedetto, Payet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.59 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg  (sobota 17:30)
Byla to dlouhá brazilská telenovela. Nejdražší hráč historie Neymar chtěl během přestupového období opustit PSG, vedení klubu se ovšem nedohodlo s žádným zájemcem, a tak minimálně v podzimní části sezóny zůstane v hlavním městě Francie. Vrátit se na trávníky v pařížském dresu by se měl co nejdříve, vyloučen není jeho nástup proti Štrasburku.

Brazilský reprezentant se naposledy objevil v sestavě PSG v květnu proti Angers. Zdálo se, že to bude zároveň jeho poslední zápas za Les Parisiens, neboť Barcelona měla o jeho služby enormní zájem. Jenže jednání o jeho opětovném působení ve španělské metropoli jednoduše ztroskotala. S Neymarem by tedy domácí kouč Thomas Tuchel měl brzy naplno počítat.

Dobrou zprávou pro něj je, že jeho svěřenec je aktuálně v dobré formě, ačkoli se delší dobu zotavoval po zranění a vlivem přestupových spekulací do letošního ročníku ani nezasáhl. Zúčastnil se v uplynulých dnech reprezentačního srazu, minulý pátek přispěl gólem a asistencí k výhře Brazílie v přáteláku nad Kolumbií, dostal se mimochodem do hry i proti Peru.

Do Francie se z Kalifornie vrátil ve čtvrtečních ranních hodinách evropského času, ještě se tedy rozhodne, zda bude k dispozici proti Štrasburku či ne. Už příští týden přitom čeká PSG důležité klání Ligy mistrů proti Realu Madrid, v němž by se Tuchelovi jeho pomoc hodila. Neymar se však bezpochyby ještě potřebuje dostat zpátky do svého obvyklého rytmu.

V závěru přestupového období bylo jinak v táboře PSG poměrně živo. Na hostování právě do Madridu zamířil brankář Alphonse Aréola, opačným směrem naopak přicestoval Keylor Navas, jenž by měl v nynějším měření sil debutovat. A svůj první start za domácí by si měl připsat Mauro Icardi, jenž přišel z Interu Milán na roční hostování s možnou opcí.

Do lisabonského Sportingu mimochodem odešel nepotřebný Jesé, naopak Sergio Rico dorazil ze Sevilly, aby byl správnou náhradou za Navase. "Přišel jsem sem, abych získával tituly. Je to pro mě velká výzva," uvedl po přestupu Icardi. "Doufám, že udělám všechno pro to, abych přispěl k dalším úspěchům tohoto klubu. A abych tu vstřelil hodně branek," dodal.

PSG jinak bude i nadále chybět zraněný Kylian Mbappé, o něco lépe je na tom jeho parťák z útoku Edinson Cavani, jenž by se mohl dát zdravotně do kupy o něco dříve. I když na Icardiho bude chtít Tuchel v některých případech sázet, proti Štrasburku zřejmě zvolí ozkoušené trio v podobě Ángel Di María, Maxim Choupo-Moting a Pablo Sarabia.

Hosté se v Parku princů pokusí překvapit, rozhodně se však od nich nečekají žádné zázraky. Letos se snažili protlačit do hlavní fáze Evropské ligy, ve čtvrtém předkole ale nestačili na Frankfurt, a tak se mohou soustředit plně na ligové dění. Ze čtyř uplynulých kol ještě nevyhráli, urvali pouze nerozhodné výsledky s Métami, Remeší a Monacem.

Jedno mají oba nynější soupeři společného, prohráli totiž s Rennes. Jinak ve třech zbývajících zápasech neprohráli, PSG skolilo Nîmes, Toulouse i Méty. "Tým ukázal v evropských pohárech několik dobrých věcí. Teď prostě musíme vložit všechny svoje síly do Ligue 1, abychom měli dobrou sezónu," vyzýval hostující záložník Sanjin Prcić.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.67 - 18.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Nîmes Olympique  (sobota 20:00)
Po prvních dvou kolech na tom nebyly oba týmy vůbec dobře, nezískaly totiž ani bod. Jestliže se však Nîmes následně vzpamatovalo a získalo z možných šesti bodů čtyři, Dijon se i nadále trápil a po čtyřech porážkách mu patřilo v tabulce až poslední místo. Vzpruhu tak nutně potřebuje, jenže zrovna na nynějšího protivníka se mu loni vůbec nedařilo.

V listopadu loňského roku domácí padli s Krokodýly před vlastními fanoušky nečekaně a ostudně o čtyři góly, na jaře si přitom reputaci nijak výrazně nenapravili a na soupeřově hřišti padli o dvě branky. Dijon aktuálně nemá formu a nehraje mu do karet ani vzájemná bilance s Nîmes. Disponuje mimochodem nejhorším útokem ligy, vsítil jen jednu branku.

Reprezentační přestávka Les Moutardes mohla přijít jedině vhod. Svěřenci trenéra Stéphaneho Jobarda mohli během několika dnů nabrat především psychické síly po těžkém startu do sezóny. "Individuální chyby jsou pro nás prostě drahou záležitostí," čertil se domácí stratég po minulé porážce v Angers. "Tohle musíme rychle odstranit."

Vedení klubu reagovalo na mizernou ofenzivu několika příchody v závěru přestupového období. Matheus Pereira, Stephy Mavididi, Jhonder Cádiz a Mounir Chouiar by měli vytvořit konkurenceschopnější prostředí. "Naše nové útočné akvizice naposledy nebyly plně připraveny. Ale pro teď budu mít stabilní kádr," ujišťoval dijonský stratég.

Olympique sice v úvodních dvou utkáních nestačil na favorita z PSG ani doma na Nice, pak ale vydřel plichtu v Monacu a pak si připsal své první vítězství, to když skolil bez problémů nováčka z Brestu. "Bylo důležité, abychom nezůstávali na chvostu tabulky," ulevil si kouč Bernard Blaquart. "Stále ale nejsme na úrovni, na které bychom chtěli být."

I on si moc dobře uvědomuje, že zapracovat nové posily do týmu možná ještě chvilku potrvá. "Výkon, jaký jsme předvedli proti Brestu, byl pro nás velmi uklidňující. Musíme jen zůstat velmi opatrní," nepřeceňoval minulý dobrý výsledek. "Bylo těžké jednat na přestupovém trhu. Ale všechny hráče, co jsme přivedli, ukázali, že mají potenciál," pochvaloval si.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - OGC Nice  (sobota 20:00)
Nice, vyzbrojené novými majiteli a novou posilou Kasperem Dolbergem z Ajaxu, vyrazí do boje o přední příčky v Ligue 1 proti Montpellieru. Doposud posbíralo z možných dvanácti bodů devět, přičemž před reprezentační přestávkou vyhrálo na půdě do té doby stoprocentního Rennes. Jeho soupeř mimochodem získal v uplynulých čtyřech kolech čtyři body.

Svěřenci trenéra Patricka Vieiry by měli podle nového majitele, britského miliardáře Sira Jima Ratcliffa a jeho nadnárodní společnosti INEOS, hrát v popředí tabulky. Zatím tenhle cíl splňují, což je určitě pozitivní zpráva, byť je předčasné dělat jakékoli závěry teprve po začátku tohoto ročníku. Na přestupovém trhu bylo Nice každopádně aktivní.

Kromě Dolberga v závěru srpna dorazily také další tři posily, a to Alexis Claude Maurice z Lorientu, Adam Ounas z Neapole a Stanley Nsoki z PSG. OGC věří, že letošní sezóna pro něj může být velmi úspěšná. "Naším cílem je dostat se do Ligy mistrů během tří až pěti let," nastínil Robert Ratcliffe, bratr Jima. "Chceme vyzvat velké týmy ve Francii."

Nejen u áčka, ale také, co mládeže týče, nechce klub od Azurového pobřeží nijak zaostávat. "Chceme tu vytvořit jednu z nejlepších akademií na světě, jakou má například Ajax. Vieira je pro náš projekt nesmírně důležitý. Způsob, jakým pracujeme s mladými hráči, je impozantní," dodával R. Ratcliffe, který by se rád v budoucnu měřil s Lyonem, Marseille či PSG.

Hostům sice může v Montpellieru debutovat Dolberg i Ounas, nicméně Claude Maurice, který loni v Ligue 2 zaznamenal čtrnáct přesných zásahů, má poraněné koleno a do hry nezasáhne. Zdravotní potíže má taktéž Christophe Hérelle, s poraněnými zády laboruje Malang Sarr, takže stoperskou dvojici zřejmě utvoří Dante spolu s mladým Andym Pelmardem.

Domácí loni skončili na slušném šestém místě, jenže start do nového ročníku jim nevyšel úplně podle představ. Porazili sice překvapivě v tu chvíli rozjetý Lyon, avšak ve zbývajících třech duelech vydolovali jen bod. Na marodce mají pouze jedno jméno, nová akvizice Téji Savanier z Nimes má poškozený kolenní vaz, jenž mu neumožní vstup na hrací plochu.

Před dvěma týdny MHSC padl nejtěsnějším možným způsobem v Nantes a kouč Michel Der Zakarian nemohl být s výkonem svého mužstva spokojený. "Prostě jsme nedrželi míč dostatečně dobře," čertil se. "Finální balóny nebo centry nebyly povedené. Únava není nějakou omluvou. Udělali jsme v tom utkání příliš špatných rozhodnutí."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.43 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Nováček ligy z Brestu nevstoupil do sezóny úplně špatně. Teprve v minulém kole utrpěl svou první porážku, jinak si na své konto připsal dvě remízy a jedno vítězství. Rennes je na tom ovšem ještě lépe. Sice i hostující klub naposledy prohrál, a to před vlastními fanoušky s Nice, předtím ovšem skolil Montpellier, překvapivě také PSG i Štrasburk.

Nebyl to pro domácí před reprezentační přestávkou vůbec povedený zápas. Určitě si v Nimes představovali jiný výsledek než jen konečnou třígólovou prohru. "Víme, že vstupy do utkání nám nejdou, a jak se to často stává, nedokázali jsme ten špatný start napravit," hodnotil kouč Olivier Dall'Oglio. "Hráli jsme jako žáčci. Nevypadali jsme dobře," dodával.

Oba celky se střetly v loňském ročníku v rámci Coupe de France, Rennes nakonec potvrdilo roli favorita a postoupilo, ale to až po penaltovém rozstřelu. "Musíme se zlepšit, vyrůst, přestat být plaší. Momentálně nejsme psychicky silní," nastínil jasné cíle Dall'Oglio, který by měl mít k dispozici kompletní kádr, včetně uzdraveného Jeana-Charlese Castelletta.

Taktéž Les Rennais by v Brestu měli mít k dispozici všechny hráče, po suspendaci se jim vrací Flavien Tait, debutu v novém dresu by se přitom mohl dočkat Raphinha, jenž dorazil na poslední chvíli z lisabonského Sportingu. Údajně za dvacet miliónů euro. "Sledovali jsme ho velmi dlouho," prozradil prezident klubu Olivier Létang, že nekupoval zajíce v pytli.

Ačkoli částka poslaná do Portugalska nebyla zveřejněna oficiálně, Létang potvrdil, že se jednalo o opravdu vysokou sumu. "Ten transfer byl komplikovaný, jeho doložka o odchodu byla velmi vysoká. Byl to největší přestup v historii Rennes," říkal. "Je to hráč, který dokáže eliminovat své soupeře, vyhrát souboj jeden na jednoho," uvedl kouč Julien Stéphan.

Dosud dvaadvacetiletý Brazilec působil v Evropě pouze v portugalské lize, bude pro něj proto nejdůležitější se adaptovat na prostředí Ligue 1. "Je to jedna z nejlepších soutěží na světě. Hraje tu i hodně mých přátel," vyhlížel Raphinha svou na premiéru. "Umožní mi během utkání měnit herní systémy. Budeme pro soupeře nečitelnější," těšilo Stéphana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - FC Metz  (sobota 20:00)
Po reprezentační přestávce si Bordeaux nemůže přát lepšího soupeře, než jsou Méty. Girondins s nimi neprohráli ligové utkání od roku 2004! Domácí se navíc těší slušné formě, když tři kola v řadě neodešli bez bodu.

Bordeaux nevstoupilo do sezony optimálně a hned v zahajovacím utkání proti Angers prohrálo 1:3. Ani v dalším kole to nedopadlo slavně a domácí remíza 1:1 s Montpellierem je spíše ztrátou, navzdory faktu, že soupeř šel v prvním poločase do vedení. Zlom přišel až na hřišti Dijonu, kde Bordeaux zvítězilo 2:0 a o týden později vše podpořilo remízou 1:1 v Lyonu. V zápase s Olympique se svěřenci Paula Sousy přesvědčili, že mohou hrát vyrovnaně s absolutní francouzskou špičkou a že útok na evropské poháry by nemusel být zase tak nereálný.

Zcela opačně si na začátku sezony vedou Méty. Po remíze ve Štrasburku a překvapivé výhře nad Monakem se musely dvakrát v řadě sklonit, aniž by přitom vstřelily gól. Nejprve se vrátily s tříbrankovou prohrou z Angers a posléze doma nestačily na Paris Saint-Germain. Na hřišti Bordeaux budou chtít Les Grenats zabránit třetí porážce v řadě, ovšem má to jeden výrazný háček.

Méty nad Bordeaux nevyhrály od roku 2004! O tři roky později se sice hostům podařilo vyloupit Stade Chaban-Delmas, ale stalo se tak v rámci Coupe de la Ligue. Na scéně Ligue 1 se to za těch patnáct let nepodařilo ani jednou a především toto dlouhé čekání budou chtít konečně přerušit. Předloni Bordeaux nemělo s Métami vůbec žádné problémy a dvakrát zvítězilo (2:0, 4:0). Méty nakonec po špatné sezoně opustily Ligue 1, aby se po roční pauze mezi francouzskou elitu zase vrátily.

Domácí Bordeaux se musí obejít bez zraněného Bennassera a Sabalyho, zatímco soupeř je kompletní a to by mohla být jedna z mála výhod nováčka.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Mexer, Koscielny, Pablo - Benito, Otávio, Tchouameni, Kwateng - Préville, Briand, Kalu
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Centonze, Sunzu, Boye, Delaine - Cohade, Fofana, Traoré - Niane, Diallo, Boulaya
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.13 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Angers SCO  (pátek 19:00)
Lille příští týden vstoupí poprvé od roku 2012 do základních skupin Ligy mistrů. A rádo by se před úvodním duelem na půdě Ajaxu dostalo do optimální pohody. Jenže Angers nebude ani náhodou snadným oříškem k rozlousknutí. Hosté v uplynulých čtyřech kolech posbírali na své konto hned devět bodů, výrazně se jim nepovedlo jen utkání v Lyonu.

Úřadující vicemistr z loňského roku se na milionářskou soutěž těší. Jestliže před vlastními fanoušky prokázal, že by rád hrál o přední pozice v Ligue 1 i letos, venku píše trochu jiný příběh. Doma sice přetlačil Nantes i St. Étienne, venku však dvakrát padl, a to v Amiens i v Remeši. Za šest získaných bodů si tak vysloužil jen průběžný střed tabulky.

Domácí trenér Christophe Galtier neměl v průběhu reprezentační přestávky jednoduchou úlohu. "V přípravě jsem měl během ní asi tak třetinu svého týmu," vysvětloval. "Není ideální se na Angers takto připravovat, je problém, že se vám hráči vrací ze srazů pozdě. Ale využili jsme každou chvíli, abychom mohli mluvit o strategii a provedli videoanalýzu."

Třeba turecký záložník Yusuf Yazici si plnil svoje povinnosti za nároďák, ten by však i tak za Dogy teď nenastoupil, jelikož vyfasoval disciplinární stopku. I nadále jsou zranění Adama Soumaoro a Timothy Weah, nicméně v základní jedenáctce LOSC by se mohli objevit Xeka a Loïc Rémy, jež jsou údajně po svých zdravotních problémech zdraví a plní energie.

Jeden ze svých životních milníků prožil v uplynulém týdnu útočník Jonathan Ikoné. Vůbec poprvé totiž výrazně nakoukl do francouzské reprezentace, zahrál si jak proti Albánii, tak proti Andoře. "Byl jsem překvapený jeho nominací. Ale jsem za něj šťastný. Samozřejmě i za to, že hned při svém debutu dokonce skóroval," připomínal Galtier.

Les Scoïstes si na vstup do tohoto ročníku rozhodně nemůžou stěžovat. Poté, co naposledy skolili Dijon, se vecpali na senzační čtvrté místo a mají na svém kontě stejný počet bodů jako PSG, neotřesitelný gigant Francie. Angers by sice již mělo mít k dispozici Sadu Thiouba, v základu by se ale v nynějším klání objevit neměl, fit jinak není Angelo Fulgini.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.48 - 4.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Pakliže Amiens na někoho za několik posledních mnoho let jednoduše hrát neumí, je to bezpochyby Lyon. Od roku 1996 se s ním napříč všemi soutěžemi utkalo hned devětkrát a ve všech případech s ním prohrálo. I v tomto případě bude outsiderem. U jeho soupeře bude nejdůležitější, jak se mu jeho opory dají do kupy po reprezentační přestávce.

Domácí v uplynulých čtyřech kolech dosud třikrát prohráli, porazit se jim podařilo pouze Lille. Nicméně ani hosté nevyčnívají nějakou super formou, prohráli totiž po velmi slibném vstupu do sezóny v Montpellieru a naposledy před vlastními fanoušky pouze remizovali s Bordeaux. Bezpochyby by se v Amiens chtěli navrátit na vítěznou vlnu.

Už jenom proto, že v příštím týdnu je čeká vstup do milionářské Ligy mistrů, v níž přivítají doma ruský Zenit. Dá se očekávat, že trenér Sylvinho sáhne k nějakým změnám v sestavě kvůli rekonvalescenci. "Přemýšlím, jak naložím s Depayem, jenž hrál za Nizozemsko dva zápasy 90 minut, a také s Duboisem, jenž v úterý nastoupil za Francii," přiznával.

Pakliže by posadil na lavičku Memphise Depaye, mohl by jeho tým přijít o zásadní článek ofenzívy. Nizozemec, jenž si nedávno připsal svůj jubilejní padesátý start za nároďák, během čtyř ligových utkání hned čtyřikrát skóroval a jednou asistoval. "Uvidíme, jak to nakonec bude. Každopádně budu chtít postavit nejsilnější mužstvo," sliboval Sylvinho.

Ačkoli nějaké lehké zranění si během plnění reprezentačních povinností za Belgii přivodil Jason Denayer, měl by se objevit v Amiens na hřišti s kapitánskou páskou. Do hry se určitě nepodívají vykartovaní Youssouf Koné a Thiago Mendes, na druhou stranu Les Gones zřejmě budou moci počítat s Houssemem Aouarem, jenž už normálně trénoval.

Les Licornes se povedlo na konci přestupového období přivést hned dva hráče. Z anglického Leicesteru dorazil Fousseni Diabaté na hostování, z Turecka pak zkušený Aurélien Chedjou, který dlouhé roky působil v Lille. "Poskytne nám stabilitu," sliboval si od něj kouč Luka Elsner, jenž by mohl kamerunského obránce zařadit do základní jedenáctky.

Proti Lyonu jinak nemůže nastoupit Saman Ghoddos, který díky rozhodnutí FIFA bude mimo hru až do ledna, jinak by Amiens mělo mít kádr již definitivně hotový. "Chedjou přinese na hrací plochu klid. Umí to s míčem, je to kvalitní a zkušený hráč," dodával Elsner. "Je to i dobrý vůdce, umí na hráče mluvit. Vážně jsme rádi, že k nám přestoupil."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.55 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain430110:29
2.Stade Rennes43016:39
3.OGC Nice43017:59
4.Angers SCO43018:79
5.Olympique Lyon421110:27
6.Stade Reims42114:17
7.FC Nantes42114:37
8.Olympique Marseille42113:37
9.Toulouse FC42114:57
10.Lille OSC42025:46
11.Girondins Bordeaux41215:55
12.Stade Brestois41213:55
13.Nîmes Olympique41126:74
14.Montpellier HSC41122:34
15.FC Metz41124:64
16.AS Saint-Étienne41123:64
17.Racing Strasbourg40313:53
18.Amiens SC41033:63
19.AS Monaco40224:102
20.Dijon FCO40041:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdysi byla anketa o nejhoršího, nejprotivnějšího uživatele. Dnes naopak můžete vybrat až tři uživatele, kteří jsou oblíbeni, mají zajímavé příspěvky, nejsou útoční a sprostí.

DISCLAIMER: NEHLASUJTE SAMI ZA SEBE, KAZÍ TO VÝSLEDKY ANKETY!

VYHRAZUJI SI PRÁVO ODSTRANIT PŘÍSPĚVKY, O KTERÝCH SE DOMNÍVÁM, ŽE TO JSOU DUPLICITNÍ HLASY

https://forms.gle/5yqiXvnrtuudiyZUA

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
patas92

Jak reagovali fanoušci PSG na Neymar? Byl nějaký pískot?

Reagovat
Seydou Doumbia

Bučení při každém kontaktu s míčem.

Reagovat
patas92

Reagovat
Zlatko28

Můžu se zeptat těch lidí, kteří pořád na Neymara plivou, že je to hráč, který umí jen simulovat, proč se takto nevyjadřují třeba i o Ronaldovi? Pro mě to jsou oba špičkoví hráči. To, že Neymar simuluje je pravda, ale simuluje i Ronaldo. A to dost, věřte mi. Někdy je třeba ten fotbal i sledovat a ne jen se dívat na výsledky v livesportu. Taky se mi nelíbí, když hráči zbytečně filmují, ale zase budu apelovat na Ronalda. Ten si staví své profily na ociálních sítích na tom, jaké má svaly. Skoro každý třetí příspěvek se fotí v posilovně, ukazuje břicho atd. a pak se ho někdo dotkne na ramenu a on se chytí za hlavu spadne. Jak to, že vám tohle nevadí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele