5. kolo
14.09.2019 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon a Nîmes si rozdělily po bodu

DFCO už tedy déle v tabulce nezůstane při nulovém zisku. Oproti tomu Krokodýli nashromáždili při pěti odehraných kolech stejný počet bodů.

Trochu se dalo čekat, že vzájemné střetnutí těchto dvou celků nebude festival gólových příležitostí, přestože Nîmes v Ligue 1 dokázal dvakrát zvítězit s celkovým skóre 6:0. V současném ročníku to ale není dobré herně a v případě Jobardova výběru navíc také střelecky. Fakt, že na Stade Gaston Gérard bylo k vidění celkem pět pokusů mezi tři tyče, jest vlastně docela uspokojivý.

Jenže za záda soupeřova brankáře neproklouznul ani jeden. Během úvodního dějství hrozilo především duo Mama Baldé a Stephy Mavididi, nicméně žádnou velkou příležitost si nevypracovalo. Až v 59. minutě dobře zaměstnal Paula Bernardoniho svou jedovatou ranou Mounir Chouniar. Za dvě minutky si udělal prostor Mavididi a reprezentant Francie do jednadvaceti let musel mezi tyčemi opět do akce.

Paul Bernardoni vychytal i Baldého, díky čemuž mohl slavit nejen první bod, ale také první čisté konto po jedenácti zápasech. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si Dijon a Nîmes v letošní sezoně povedou. Blaquartův tým v té minulé několikrát potrápil či dokonce obral o body favority. DFCO se zase prezentovalo atraktivním ofenzivním fotbalem v sezoně 2017/2018.

Už v příštím kole zajíždí na stadion Allianz Riviera v Nice, odkud si v roce 2018 odvezlo tři body za vysokou výhru 4:0. Na Olympique čeká Toulouse, které oba předešlé duely dokázalo vyhrát tím nejtěsnějším možným rozdílem. Na Stade des Costiéres tedy rozhodně bude o příštím víkendu co oplácet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele