5. kolo
13.09.2019 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Bývalí hráči Lyonu zařídili Amiens plichtu s Les Gones

Lyon si před úterním duelem Ligy mistrů proti Zenitu nijak výrazně nepřilepšil na celkové pohodě. Před reprezentační přestávkou získal za zápasů s Montpellierem a Bordeaux jen bod, chtěl tedy v nynějším klání konečně naplno zabrat v Amiens, jenže k vítězství mu nestačily ani dvě vstřelené branky. Stejný počet totiž dokázal zaznamenat i jeho protivník.

Byla to navíc pro Les Gones docela krutá ztráta. Až do poslední minuty utkání totiž drželi vedení na své straně, a to zásluhou dvou přesných zásahů Moussy Dembélého, avšak domácí stačili ještě srovnat díky Mathieuovi Bodmerovi. Ten byl přitom na hřišti sotva tři minuty od svého střídání. Za Les Licornes mimochodem skóroval ještě Christophe Jallet.

Byl to skutečně pozoruhodný příběh těchto dvou střelců. Oba dva totiž v minulosti působili právě v Lyonu, pětatřicetiletý Jallet tam strávil tři sezóny, šestatřicetiletý Bodmer stejně dlouhou dobu. Oba veteráni tak skutečně slušně napálili svého bývalého zaměstnavatele. Bodmer přitom letos nastoupil do Ligue 1 vůbec poprvé, navíc až jako náhradník.

Oba týmy vstoupily do tohoto střetnutí divoce. Už ve 3. minutě se do dobré pozice dostal Aouar, který pronikl do šestnáctky z levé strany a levačkou vypálil, gólman Gurtner si však s jeho zakončením poradil. Na druhé straně naopak Amiens gólově udeřilo. Jallet původně chtěl ze standardky centrovat, míč však k jeho překvapení skončil nakonec v síti.

Domácím ale radost po tomto momentu nevydržela příliš dlouho. O dvě minuty později vyslal Reine-Adélaïde prudký pas do šestnáctky, který propadl až k Dembélému, a ten se z blízkosti nezmýlil. Lyonský forvard se pak trefil ještě jednou ve 34. minutě. Traoré ho vybídl svým přesným obloučkem a Dembélé následně před Gurtnerem šancí nepohrdl.

Ve druhém poločase se Olympique snažil především uchránit těsný náskok. A docela dlouhou dobu se mu to dařilo, Amiens nebylo v ofenzívě nijak výrazně kreativní. V 87. minutě však přišel na plac Bodmer za Diabatého a stal se domácím hrdinou. Jen o tři minuty později totiž zacílil k tyči z pokutového území poté, co mu balón na kopačku sklepl Jallet.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele