5. kolo
15.09.2019 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Duel mezi ASSE a Toulouse tentokrát vítěze nepoznal

V předchozích třech vzájemných kláních zvítězili Les Verts. Jenže v tomto případě si situaci sami značně zkomplikovali, neboť už po čtyřiadvaceti minutách museli dohánět dvougólové manko, přesto se nakonec rozešli s Toulouse smírně.

Už ve 3. minutě se málem prosadil navrátilec do Ligue 1 Yohan Cabaye. Nenaštěstí pro něj a celé Saint-Étienne jeho volej po Khazriho rohovém kopu mířil vedle. Následně přiletěl do vápna ASSE centr, na který Aaron Leya Iseka nedosáhl, protože jej přistrčil Timothée Kolodziejczak. Rozhodčí Jérémy Stinat se dlouho nerozmýšlel a ukázal na penaltový puntík.

Max Gradel proměnil, přestože Stéphane Ruffier vystihl směr střely - 0:1. V jednadvacáté minutě se opět o slovo přihlásil Cabaye. Baptiste Reynet se však zaskočit nenechal. Takže se stalo, že za necelých 180 sekund šli hosté do dvoubrankového vedení. Rychlou akci vedl Ibrahim Sangaré. Po něm si na chviličku zahrál Wesley Saïd, jenž posunul před bránu na Aarona Leyu Iseka, který rozhodně neměl srovnaný krok, ale přesto dokázal k radosti TFC skórovat - 0:2.

Poté Ruffiera mezi třemi tyčemi dvakrát zaměstnal Saïd, přičemž podruhé měla domácí jednička i trochu štěstí, že teč Yanna M’Vily nebyla výraznější. Právě poslední jmenovaný hráč vyslal před koncem poločasu dlouhý balon, který si ideálně zpracoval Romain Hamouma a šikovným obstřelem pravačkou rozvlnil síť - 1:2. Důležitá trefa!

O poločase stáhl Ghislain Printant ze hry Ryada Boudebouze a na jeho místo přišel Robert Berić. Slovinský forvard měl evidentně velkou chuť do fotbalu, což potvrdil hned v devětačtyřicáté minutě, kdy vyslal do dobré šance Cabayeho, který se rozčiloval, že byl faulován. Píšťalka sudího však zůstala němá a ani přezkoumávání u videa se neuskutečnilo.

V 57. minutě centroval z levé strany po zemi Denis Bouanga a Romain Hamouma se nenechal zaskočit shlukem těl před ním, v němž nechyběl ani aktivní Berić, a zblízka osamocený vcelku pohodlně skóroval - 2:2. Ruffier si potom musel poradit s pokusem Leyy Iseky. Ihned po něm se útočník Toulouse pakoval ze hřiště a místo něj přišel Efthymios Koulouris.

Při prvním kontaktu s kulatým předmětem řecký fotbalista vstřelil branku, která však nemohla být uznána pro ofsajd. Khazri potom pořádně zaměstnal Reyneta. V 87. minutě jej Berić dokonce překonal, nicméně ani v jeho případě nemohl být gól uznán. Stejný osud potkal v nastaveném čase i Issiagu Syllu, ačkoliv tady se to už neobešlo bez zásahu asistenta u videa.

V každém případě toto pozoruhodné klání vítěze nepoznalo. TFC tak zůstává v polovině tabulky a za týden se těší na duel proti Nîmes Olympique. Co se patnáctého ASSE týče, určitě bude chtít vylepšit svou pozici vyplývající z pětibodového zisku na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje k domácím utkáním skvadra Stéphana Moulina, tedy Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele