5. kolo
13.09.2019 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille po reprezentační pauze přetlačilo těsně Angers

Lille vyšla generálka na duel Ligy mistrů na půdě amsterdamského Ajaxu celkem dobře, porazilo totiž před vlastními fanoušky nepříjemné Angers, které v uplynulých čtyřech kolech hned třikrát zvítězilo a pouze jednou prohrálo. Dogy znovu prokázaly, že z jejich půdy se nebudou body vozit vůbec snadno, a disponují dosud stoprocentní domácí bilancí.

Christophe Galtier, trenér Les Dogues, neměl před tímto střetnutím úplně jednoduchou pozici. Během reprezentační přestávky neměl k dispozici většinu hráčů, kteří si plnili svoje povinnosti za nároďák, přesto se tým s možnou únavou slušně vypořádal. Hosté stačili v závěru utkání už jen snížit stav, dvoubrankové manko dohnat nedokázali.

První poločas nenabídl příliš zajímavých situací. V podstatě až ve 23. minutě se propracoval k nějakému nebezpečnějšímu zakončení Osimhen, se čtyřmi vstřelenými góly dosud nejlepší střelec Ligue 1, jenže kýžený a chtěný prostor brány netrefil. Šest minut před obrátkou se již LOSC dočkal svého prvního přesného zásahu, Nigérijec už nyní mířil přesně.

Nejprve se sice snažil překonat Butelleho svou střelou Bamba, ten ale neuspěl, míč ovšem hostující brankář neudržel ve svých rukavicích, a tak s dorážkou přispěchal právě Osimhen, jenž už pohodlně zacílil. Dvě minuty po obrátce mohlo Angers vyrovnat, Capelle se ocitl ve velmi dobré pozici, avšak s jeho pokusem si gólman Maignan stačil poradit.

V 53. minutě naopak Lille udeřilo podruhé a dostalo se do optimální pohody. Luiz Araujo přebral přihrávku od Andrého, dribloval s balónem v plné rychlosti a pronikl až za obranu, a jakmile se objevil ve vápně soupeře, zamířil podél Butelleho ke vzdálenější tyčce. Od té doby se Galtierovo mužstvo výhradně soustředilo na bránění pohotového náskoku.

Les Scoïstes se dlouhou dobu nemohli prosadit, kdyby přitom v 82. minutě přetavil svou příležitost Bamba ve třetí branku LOSC, asi by byl jejich odpor definitivně zlomen. Takhle ještě mohli aspoň o nějaký bod zabojovat poté, co v 87. minutě zužitkoval Aliouiho pobídky Bahoken, času už jim však následně moc nezbývalo a korigující trefy se již nedočkali.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka-zisk pro sázkovky. Zapomente, pánové majitelé sázkovek. 0 mě nevadí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele