Ligue 1 - souhrn 2. kola

16.08.2019, 22:36, aktualizováno 18.08.2019, 22:57
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain ve druhém kole překvapivě podlehlo Stade Rennes, které zůstává stoprocentní. To platí i pro Lyon, který rozstřílel Angers. Marseille pouze remizovala na půdě Nantes, zatímco Monaco prohrálo v Métách a z šesti možných bodů nezískalo ani jeden, načež zůstává na samém chvostu Ligue 1...

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 2:1

18.08.2019 21:00

Góly: 44. M'Baye Niang, 48. Romain Del Castillo - 36. Edinson Cavani

Pařížanům opět nebyl k dispozici Neymar, a jestliže před týdnem se jim i bez jeho pomoci podařilo bez problémů skolit Nimes, na půdě Rennes narazili. Bretaňský celek svému soupeři vrátil i s úroky nedávnou porážku z Francouzského superpoháru, ačkoli prohrával po brance Edinsona Cavaniho. Pak ale za domácí vyrovnal M'Baye Niang a konečnou výhru zařídil Romain Del Castillo.

První větší šanci si vytvořili hosté, a to zásluhou Cavaniho, který se ve 14. minutě nehlídaný prosadil k hlavičkovému pokusu, trefil ovšem ke své smůle pouze tyč. Ve 36. minutě již však uruguayský ostrostřelec udeřil. Mohla za to nepochopitelná chyba Rennes, konkrétně ta od Da Silvy, jenž mizerně přihrál svému brankáři Salinovi, a Cavani díky tomu v podstatě skóroval do prázdné brány.

Rennes jako by tenhle moment probudil a netrvalo dlouho, aby se dočkalo své klíčové odpovědi. Ve 44. minutě Traoré zatáhl balón po pravé straně, obránce Juan Bernat si proti němu nepočínal dostatečně důrazně, následný centr skončil u Nianga, jenž přetlačil stopera Marquinhose, otočil se čelem k brance a levačkou usměrnil svou střele přesně do dolního rohu brány.

První poločas celkově nenabídl žádný velký počet tutových příležitostí, ostatně ani ten druhý nebyl v tomto ohledu nijak jiný, a diváci na Roazhon Parku se dočkali už jen jednoho přesného zásahu. A bylo tomu už ve 48. minutě. Camavinga poslal dlouhý, ale hlavně přesný pas do šestnáctky, kam si naběhl Del Castillo, a ten hlavičkoval velmi snadno přesně tam, kam potřeboval.

PSG se na žádnou odpověď jednoduše nezmohlo. A to navíc mohlo Rennes svůj náskok ještě navýšit po rohovém kopu Bourigeauda, avšak Gelinovu střelu protečoval gólman Areola na svou tyčku. Mbappé s Di Maríou se směrem dopředu prakticky vůbec neprosadili, vzadu navíc působili domácí velmi kompaktně, disciplinovaně i organizovaně, a tak těsné vedení udrželi až do konce.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Racing Strasbourg 0:0

18.08.2019 17:00

Góly: -

Před týdnem Remeš vyloupila překvapivě Marseille, proti Štrasburku se ale musela spokojit s konečnou plichtou. I tak mají domácí na svém kontě po dvou odehraných kolech čtyři body, což pro ně rozhodně není špatné číslo. Hosté remizovali už podruhé za sebou, v minulém zápase před vlastními fanoušky uhráli bod s Métami, a získali tak dosud dva.

Oba týmy vystřelily přímo na branku jen jednou, Remeš sice držela více míč na svých kopačkách a vyprodukovala třikrát větší počet pokusů mimo bránu, i tak se jeví konečný výsledek jako nejspravedlivější možné řešení. Štrasburk před prvním utkáním čtvrtého předkola Evropské ligy proti Frankfurtu nezklamal, ale ani nijak nezazářil.

Domácí se zprvu dožadovali nařízení penalty poté, co Dia předvedl úchvatné sólo skoro přes půl hřiště a dostal se do šestnáctky, najednou podstoupil souboj se Simakanem, po němž upadl na zem, každopádně sudí Batta na tuhle situaci nikterak nereagoval. Na druhé straně se snažil zakončit Djiku po standardce Martina, ale k míči se o chlup nepropracoval.

Ve 32. minutě chtěl změnit bezbrankové skóre Romao, který napřáhl zpoza vápna a cílil z první, jeho skákavý pokus však skončil vedle štrasburské brány. O čtyři minuty později musel zasahovat napřímo Sels, neboť svou levačku vyzkoušel z šestnáctky Chavalerin, ovšem tahle ne úplně povedená střela nemohla hostujícího brankáře nijak výrazněji ohrozit.

Ani ve druhém půli k žádnému gólovému momentu nedošlo. Taktéž Le Racing chtěl zahrávat pokutový kop, pronikajícího Ajorqueho srazil ve vápně gólman Rajkovič, ani v tomto případě ale nezazněla píšťala sudího Batty. V 61. minutě hlavičkoval nebezpečně Djiku, avšak Rajkovič předvedl důležitý zákrok, na druhé straně pak pálil v závěru mimo Oudin.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Brestois 1:1

18.08.2019 15:00

Góly: 83. Denis Bouanga - 45+1. Julien Faussurier

Fotbalisté Brestu dokázali i ve druhém utkání bodovat a tentokrát překvapili remízou na stadionu Geoffroye Guicharda proti Saint-Étienne. Navíc nechybělo mnoho a Brest se mohl radovat z výhry, protože dlouhé vedení mu překazil až sedm minut před koncem vyrovnávací brankou Bouanga.

Saint-Étienne bylo před zápasem favoritem, svěřenci trenéra Printanta zvládli úvodní duel v Dijonu a obecně se předpokládalo, že tři body jim neuniknou ani v domácím prostředí proti Brestu. Nováček Ligue 1 v prvním kole remizoval s Toulouse 1:1.

Domácí začali o dost lépe a Brest se v úvodních minutách jenom bránil. Velkou příležitost na úvodní branku zápasu neproměnil po centru Boudebouze Moukoudi, jeho hlavička skončila vedle. Brest poprvé zahrozil po půlhodině hry, vinou chybujícího Moukoudiho zakončoval těsně vedle Autret. Závěr prvního poločasu se Saint-Étienne začal sypat jako domeček z karet. Nejprve musel opustit hrací plochu zraněný Aholou a těsně před koncem prvního poločasu zaskočil stadion Geoffroye Guicharda Julien Faussurier. Autret vyřešil nenápadnou akci přihrávkou pod sebe, kde Faussurier přesně umístěnou placírkou k tyči překonal Ruffiera a poslal Brest do překvapivého vedení.

Brestu díky vstřelené brance narostlo sebevědomí a i po změně stran byl nováček soutěže hodně nebezpečný. Stéphana Ruffiera protáhl parádní ranou aktivní Mathias Autret. Na druhé straně zase nechybělo příliš, aby Bouanga trefil zařízení a tím vyrovnal.

Vůbec největší šanci na vyrovnání měli Les Verts v 77. minutě, kdy spálili neuvěřitelné. Saint-Étienne se nakonec dočkalo až sedm minut před koncem, kdy Denis Bouanga nadvakrát zakončil a střelou do šibenice nedal Larsonneurovi žádnou šanci. Domácí chtěli tři body a v závěru vrhli všechny síly do útoku. Brest si o rozhodující branku koledoval, ale měl velké štěstí, zejména v první minutě nastavení, kdy ve vyložené šanci zblízka přestřelil Bouanga. Saint-Étienne nakonec druhou branku nestihlo a doma s Brestem jenom remizovalo 1:1.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Monaco 3:0

17.08.2019 20:00

Góly: 11. Habib Diallo (pen.), 53. Habib Diallo, 66. Renaud Cohade

Krize knížecího klubu zjevně pokračuje. Po porážce 0:3 s Lyonem se stejný výsledek opakoval také proti Les Grenats. Leonardo Jardim rozhodně bude mít, o čem přemýšlet.

Celek ze Stade Louise II měl proti týmu, který v současnosti vede Vincent Hognon, z posledních čtyř vzájemných střetnutí velice dobrou bilanci. Karetní trest měli za sebou Alexander Golovin, Keita Baldé a Radamel Falcao. První jmenovaný odehrál celých devadesát minut. Druhý jmenovaný přišel na hřiště ve druhém poločase za nepříznivého stavu 0:2. A ten třetí se vůbec nedostal do osmnáctičlenného výběru. Jeho odchod do Turecka by tedy měl být už téměř hotovou záležitostí.

O ofenzivní snahy se měl starat především Wissam Ben Yedder. Ve 3. minutě o sobě dal poprvé vědět Habib Diallo. Obešel Benjamina Lecomteho, nicméně za svého brankáře zaskočil Benoît Badiashile. Nedlouho poté se rozhodčí Eric Wattellier poradil s asistentem u videa, aby si potvrdil, že Kamil Glik skutečně zahrál ve vlastním vápně rukou.

Následnou penaltu se štěstí Diallo proměnil a Stade Municipal Saint-Symphorien mohl slavit - 1:0. Před týdnem proti Les Gones byl vyloučen Cesc Fábregas a v tomto směru na svého španělského kamaráda navázal Ruben Aguilar, když u středového kruhu zbytečně ostře zajel do protihráče. Sudí ho správně vyloučil bez předchozího napomenutí.

Domácí vycítili šanci a nebýt Lecomteho, mohl se v devětatřicáté minutě radovat Thomas Delaine. V samotném závěru úvodního dějství pak trestuhodně ve výborné pozici selhal Farid Boulaya. Devět minut po startu druhého poločasu se po přímém kopu Renauda Cohadeho nejlépe zorientoval Habib Diallo a pravačkou prostřelil Lecomteho - 2:0.

V 67. minutě se Cohade změnil z asistenta ve střelce. Jeho přízemní střela z hranice velkého vápna zapadla přesně k levé tyči - 3:0. Habib Diallo, jenž nebyl vybrán na soupisku Senegalu při letošním stříbrném Africkém poháru národů, mohl zkompletovat hattrick v šestaosmdesáté minutě, avšak jeho razantní hlavička díky výbornému zákroku muže v rukavicích síť nerozvlnila.

V nastaveném čase musel ještě Alexandre Oukidja zneškodnit nebezpečný přímý kop Alexandra Golovina. Mety po remíze se Strasbourgem dokázaly zvítězit a můžou se těšit na zápas proti Angers SCO, které se vzpamatovává ze šestigólového přídělu od Lyonu. Monaco se doma pokusí vyzrát na Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Dijon FCO 1:0

17.08.2019 20:00

Góly: 54. Jean-Victor Makengo

Fotbalisté Toulouse po úvodní remíze 1:1 v Brestu dokázali porazit neoblíbený Dijon nejtěsnějším poměrem 1:0 a prolomili osm let staré prokletí. Nad svým sobotním rivalem totiž naposledy zvítězili v roce 2011, od té doby nebodovali naplno v sedmi utkáních za sebou. Díky tomu se vyhoupli do horní poloviny Ligue 1, naopak hosté jsou stále bez bodů a nacházejí se na osmnáctém místě se skóre 1:3.

Přitom Dijon nevstoupil do zápasu vůbec špatně a první výraznější možnost si vytvořil již po dvou minutách hry. Na pravé straně se výborně protáhl Baldé a předložil míč před hranici brankového území volnému Tavaresovi, jehož volej dokázal brankář Reynet reflexivně vyrazit do strany. Domácí jen těžko nacházeli recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka a zkoušeli hrozit ze střední vzdálenosti.

Asi největší šanci otevřít skóre měl v 37. minutě pozdější hrdina Jean-Victor Makengo, jehož pumelici z necelých třiceti metrů odvracel gólman Rúnarsson konečky prstů na rohový kop. Hosté dobře vstoupili také do druhého poločasu a po necelých třech minutách byl blízko ke skórování Jeannot. Ten po narážečce se spoluhráčem vypálil z voleje z dvaadvaceti metrů a balón proletěl jen o decimetry vedle pravé konstrukce.

Klíčový okamžik se zrodil v 54. minutě. Koulouris obdržel kolmici na pravou stranu šestnáctky soupeře, skvěle se zorientoval a pak zpětně přihrál do volného prostoru Makengovi, který přízemním pokusem obstřelil naprosto bezmocného Rúnarssona. Přesně po hodině hry musel islandský brankář zamezit další pohromě, po centru z levého křídla a prudké hlavičce Gradela brilantně vyškrábl míč na rohový kop.

V 65. minutě byl ještě blíže k druhé trefě Toulouse aktivní Koulouris. Po pasu Dosseviho od pravého rohu šestnáctky hlavičkoval z osmi metrů, balón olízl zadní tyč a skončil v zámezí. Poslední gólová šance byla k vidění zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Z velké vzdálenosti zkusil štěstí Vainqueur a mířil pod břevno, Rúnarsson opět ukázal své kvality a jednoruč vytěsnil míč nad břevno. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - OGC Nice 1:2

17.08.2019 20:00

Góly: 45+1. Renaud Ripart - 10. Wylan Cyprien (pen.), 16. Ignatius Ganago

V prvním zápase Nice vyhrálo nad Amiens a tři body získalo i nyní na půdě Krokodýlů z Nimes. OGC mělo výborný začátek, během čtvrthodiny stihlo domácím nastřílet dvě branky a náskok už nepustilo. Hráči Amiens zvládli v prvním poločase snížit, další gól jim však už nebyl přán.

Nimes mělo v prvním kole těžkou úlohu, kterou dle očekávání nezvládlo a v Paříži prohrálo 0:3. Domácí duel s Nice měl být jiný, jenomže začátek zápasu se Krokodýlům vůbec nepovedl. Už v osmé minutě měl celek z Azurového pobřeží možnost pokutového kopu, když Briancon skluzem zastavoval protihráče. Wylan Cyprien penaltu bez problému proměnil a Nice vedlo na půdě Nimes 1:0. Domácí se sotva stačili vzpamatovat a po šesti minutách inkasovali druhý gól. Cyprienův centr před brankou zasáhl Ignatius Ganago a Patrik Vieira na lavičce OGC musel být se začátkem utkání náramně spokojen.

Ve 32. minutě se sice Krokodýli dočkali, jenomže gól, který vsítili nebyl kvůli ofsajdu uznán. Domácí se dočkali až na sklonku prvního poločasu, , kdy hrdina předchozích okamžiků Cyprien fauloval ve vlastní šestnáctce a Renaud Ripart střelou na opačnou stranu snížil. Druhý poločas tak sliboval zajímavou podívanou.

A skutečně tomu tak bylo, zvláště když hostující Coly uviděl za zbytečný faul druhou žlutou kartu a musel se poroučet ze hřiště. Nice tak čekalo zhruba čtyřicetiminutové oslabení. Nimes pochopitelně zvýšilo tempo, zatímco tým Patricka Vieiry se uchýlil k ryzí defenzívě. S přibývajícím koncem začala atmosféra utkání houstnout a hráči na obou stranách byli čím dál nervóznější. Zejména hráči Nimes, kteří neproměňovali šance jako Bobichin, který těsně minul Clementiovu branku

Až v osmé minutě nastavení se počet sil na hrací ploše vyrovnal, neboť nervy na uzdě neudržel Pablo Martínez, ale i to mělo jepičího trvání. Hned za minutu uviděl červenou kartu i kapitán Briancon a Nice paradoxně dohrávalo v početní převaze a výsledek už si pohlídalo.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Lille OSC 1:0

17.08.2019 20:00

Góly: 70. Serhou Guirassy

Fotbalisté Lille nenavázali na úvodní výhru s Nantes (2:1) a tentokráte trochu překvapivě prohráli na půdě Amiens v poměru 0:1. Jeho protivník naopak odčinil porážku 1:2 v Nice a poprvé v sezóně bodoval, o jediný gól sobotního utkání se postaral necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem Sehrou Guirassy. Zřejmě hlavní důvod neúspěchu OSC se zrodil a mnoho dříve a to již v prvním poločase, kdy byl vyloučen Boubakary Soumaré.

Do první větší možnosti se probojovali hosté krátce po odehrané čtvrthodině. Ikoné po dlouhém pasu z poloviny hřiště zpracoval míč na hranici pokutového území a v těžké pozici mezi dvěma bránícími protihráči i vystřelil, jenomže vzdálenější konstrukci minul zhruba o metr. Předloňský nováček poprvé vystrčil růžky v 19. minutě, kdy po akci středem hřiště a následné nahrávce z pravé strany střílel z hranice šestnáctky Akolo a bližší tyč těsně netrefil.

Mírný favorit tohoto střetnutí si výrazně zkomplikoval situaci ve 39. minutě. Soumaré totiž hodně necitlivě atakoval Kakutu, a i když se mu okamžitě omlouval, tak mu to již nebylo co platné. Rozhodčí Abed totiž sáhl do kapsičky pro červenou kartu a záložníka Lille předčasně poslal do útrob stadionu. Obrázek hry se od tohoto momentu přeci jen změnil, hosté se očividně začali více soustředit na defenzivní úkoly.

Domácí byli blízko k otevření skóre necelých deset minut po přestávce. Po zpětné přihrávce z levé strany šestnáctky vypálil z první rozběhnutý Ghoddos a brankář Maignan se musel vytáhnout s perfektním zákrokem, bombu z dvanácti odvrátil na rohový kop. Ameins se přeci jen dočkalo rozdílové trefy v 70. minutě. Vše vyústilo dlouhým nákopem z vlastního pokutového území, po kterém se domácí dostali do rychlého přečíslení.

Akolo v závěru akce předložil míč rozběhnutému Sehrouovi Guirassymu, který v pádu přeci jen dopravil balón do sítě. Abed s uznáním branky chvíli otálel, po komunikaci s videorozhodčím však přeci jen ukázal směrem ke středovému kruhu. Ve zbývajícím průběhu se Lille na nic nezmohlo a SC udržel hubený náskok až do samotného konce, na konto si tak připsal nesmírně cenné tři body.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 1:1

17.08.2019 20:00

Góly: 69. Josh Maja - 22. Andy Delort

Na tento duel bude určitě rád vzpomínat mladý Angličan Josh Maja. Přišel totiž z lavičky, aby zachránil svému klubu alespoň bod za remízu 1:1.

La Paillade sesbírali v minulém ročníku o osmnáct bodů více než Les Girondins a v tomto vzájemném klání se o slovo jako první přihlásili Jordan Ferri a Gaëtan Laborde. Benoît Costil byl pozorný, což mu vydrželo do dvaadvacáté minuty. Tehdy totiž střihnul Andy Delort nůžkami, čímž zužitkoval Labordeho centr z pravé strany, jemuž předcházela velmi pohledná akce - 0:1.

V jednatřicáté minutě mohlo být vyrovnáno nebýt výborného čtení hry v podání brankáře Geronima Rulliho, který ve Francii hostuje ze španělského San Sebastianu. Pobídka Nicolase De Prévilla pro Samuela Kaloua rozhodně nebyla marná, nicméně včasné vyběhnutí zažehnalo jakékoliv potencionální nebezpečí.

Nevýrazný Toma Bašić o poločase dohrál a na jeho místo přišel zmíněný Josh Maja, který do města nad řekou Garonnou zamířil ze Sunderlandu. V pětašedesáté minutě mu přihrával Laurent Koscielny, který se v Ligue 1 představil po nějakých devíti rokách, nicméně dvacetiletý rodák z Lewishamu se teprve zastřeloval.

Za čtyři minuty už byl po Hiltonově chybě úspěšnější - 1:1. Přeci jen brazilský kapitán už v jednačtyřiceti není nejmladší ... Pablo potom hlavičkoval těsně vedle a Souleymane Camara se sice v osmaosmdesáté minutě prosadil, nicméně v době, kdy přebíral balon, stál v ofsajdovém postavení, takže na nerozhodném výsledku se už nic nezměnilo.

Bordeaux po čtyřzápasové pauze v prostředí domácího Matmut Atlantique bodovalo. Za týden pocestují svěřenci Paula Souzy do Dijonu. Montpellier oproti tomu přivítá na Stade de la Mosson rozjetý Olympique Lyon, který má ze svou odehraných střetnutí úctyhodné skóre 9:0. A Moussa Dembélé s Memphisem po neúplném druhém kole vévodí tabulce střelců.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille 0:0

17.08.2019 17:30

Góly: -

Přestože bylo k vidění celkem devět střel mezi tři tyče. A k tomu jedna neproměněná penalta, což se hráči hájícímu barvy OM stalo poprvé od 20. listopadu 2010, když Taye Taiwo selhal v utkání proti Toulouse.

André Villas-Boas vsadi od začátku na Argentince Daria Benedetta a Španěla Álvara Gonzáleze, přičemž hlavičce druhého jmenovaného z 5. minuty mnoho nechybělo. Christian Gourcuff zase věřil, že se podaří doma znovu zvítězit, tak jako v minulé sezoně pod vedením bosenského trenéra Vahida Halilhodžiće.

V 15. minutě zahrozil z úhlu Kalifa Coulibaly, nicméně Steve Mandanda, nosící opět kapitánskou pásku, se překonat nenechal. Na druhé straně hřiště musel Alban Lafont zasahovat proti Payetově ráně. Po třiceti minutách zahrál Abdoulaye Touré ve vlastním vápně rukou a kopala se penalta. Dimitri Payet přenechal míč Benedettovi, který se odvděčil střelou nad břevno.

FC Nantes na Stade de la Beaujoire v minulém ročníku skóroval pětatřicetkrát, což je největší porce od sezony 1996/1997. Steve Mandanda však zůstával ve svém svatyni nesmírně pozorný, o čemž se po hodině hry přesvědčil Mehdi Abeid a v 76. minutě také Abdoul Kader Bamba, jenž přišel na hřiště dvě minutky předtím za Charlese Traorého.

Ve zbytku zápasu už na další nebezpečnou příležitost nedošlo. Marseille se za týden představí na stadionu Allianz Riviera v Nice. Les Canaris, kteří mají na kontě ze dvou duelu také jenom jeden bod, pocestují na Stade de la Licorne, kde hraje domácí utkání celek Amiens SC. Minule tam Kanárci i díky Emilianovi Salovi zvítězili 2:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Angers SCO 6:0

16.08.2019 20:45

Góly: 11. Houssem Aouar, 36. Moussa Dembélé, 42. Memphis Depay, 48. Memphis Depay, 65. Moussa Dembélé, 72. Jean Lucas

Až nečekaně snadno si Lyon poradil před vlastními fanoušky s Angers a potvrdil, že na začátku sezóny je ve velmi dobré formě. Poté, co před týdnem vsítil tři góly na půdě Monaca, zaznamenal nyní hned šest, a to navíc ani v jednom zápase neinkasoval. Sylvinho, nový trenér Les Gones, mohl najít ve hře svého týmu jen opravdu málo nedostatků.

Celku z Bretaňského poloostrova se nikdy proti OL výrazně nedařilo, naposledy ho porazil v roce 2015 a od té doby ze sedmi případů hned pětkrát prohrál, tenhle duel byl ale ze všech výsledkově vůbec tím nejhorším. Už po poločase bylo o vítězi prakticky rozhodnuto, Olympique se trefil hned třikrát, stejný počet branek pak nasázel soupeři i po přestávce.

Už od úvodních minut domácí na hrací ploše vládli. V 11. minutě zatlačili hráče Angers u středové čáry, míč se rychle dostal na kopačky Thiaga Mendese, od nějž pak putoval k nohám Aouara, ten následně velmi snadno zaběhl za vápno a odtud pravačkou zamířil ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat mohl Mathias Lage, avšak gólman Anthony Lopes jeho pokus polapil.

Ve 36. minutě Lyon svůj náskok navýšil. Tousart poslal kolmici dopředu, tu ve snaze zastavit celou akci tečoval bránící Manceau pouze k Dembélému, jenž v šestnáctce chytře zasekl balón a usměrnil ho na bližší tyčku. A ve 42. minutě se zapsal na střeleckou listinu taktéž Depay, jenž přebral přihrávku od Aouara a z blízkosti prostřelil brankáře Butelleho.

Hosté se na žádnou odpověď prostě nezmohli, i ve druhém poločase působili především směrem dopředu hodně malátným dojmem. A protože ani po defenzivní stránce nebylo jejich počínání ideální, mohl jejich protivník dál zasazovat jednu ránu za druhou. V pořadí čtvrtou měl na starosti zase Depay, jehož mistrným obloučkem vyslal do šance Aouar.

V 65. minutě podruhé v tomto utkání udeřil rovněž Dembélé. Ten se protáhl za obranu Angers, a i když byl v docela složitém úhlu, propálil Butelleho, jenž během svého zákroku neměl úplně čisté svědomí. V 72. minutě Lyon přidal ještě jeden přesný zásah. Depay krásně zakličkoval ve vápně a jeho spoluhráč Jean Lucas následně mířil snadno do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon22009:06
2.OGC Nice22004:26
3.Stade Rennes22003:16
4.FC Metz21104:14
5.Stade Reims21102:04
6.AS Saint-Étienne21103:24
7.Toulouse FC21102:14
8.Paris Saint-Germain21014:23
9.Lille OSC21012:23
 Amiens SC21012:23
11.Angers SCO21013:73
12.Stade Brestois20202:22
13.Racing Strasbourg20201:12
14.Montpellier HSC20111:21
 FC Nantes20111:21
16.Girondins Bordeaux20112:41
17.Olympique Marseille20110:21
18.Dijon FCO20021:30
19.Nîmes Olympique20021:50
20.AS Monaco20020:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Lyon si jede své

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka Memphis Dembele je kulervouci, takhle to vypada, kdyz to postavis aspon trochu rozumne

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Langi

rozestaveni, po kterem jsme vsichni volali uz loni

Reagovat
Pharrell

Reagovat
LeonardoUžoa

Kdo to tam vubec trenuje letos?

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvinho

Reagovat
LeonardoUžoa

Obrance co byl v barcelone, chelsea?

Reagovat
juninho8

Presne ten. Prišli spolu so Juninhom. Pernabucanho ako športový riaditeľ

Reagovat
LeonardoUžoa

Super. Vubec jsem nepostrehl nahradu za teho genesia.

Reagovat
Ingimir

Sylvinho bol v Arsenale, v Chelsea bol Belleti

Reagovat
LeonardoUžoa

Aha. Ae v barcelome byl vid?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
LeonardoUžoa

Jj toho jsem myslel.

Reagovat
Ingimir

preto som spomenul toho Belletiho, myslel som že si ho mýliš s iným bývalým brazílskym obrancom Barcelony

Reagovat
RadekVonCZE

1. Titul pro Lyon

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Kucka

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Pasha

Kiežby si chcel mať pravdu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Godwinson

Věřím, že po týhle sezóně půjde Aouar za stejný peníze jak Ndombelé. Což by byl pro Lyon nejlepší prodej v historii klubu

Ale jinak parádní začátek, tomuhle týmu se ani nedá nepřát

Reagovat
juninho8

Pre mňa tam teraz nie je asi ani jeden nesympaticky hráč... Ako fanúšik klubu som napr. hrozne nemal rád Morela, Ferriho, v podstate aj Pape Cheikha.... Teraz to žeriem komplet ako to je Na druhej strane treba krotiť emócie. Po 2 kolách sa nedá nič z tohto poriadne súdiť... Ale začiatok je to parádny

Reagovat
Godwinson

Tak to pro mě pořád jo. Cornet je pro mě sráč, co na ten Lyon nemá ani náhodou a jsem na něj vyloženě alergickej. U Aouara to mám podobně, i když on tu vysokou kvalitu má, jen je to podle mě absolutně nespolehlivej hráč a až půjde ven skončí jako Belhanda. Takže bych byl rád, kdyby ho Aulas za pořádnej balík střelil.

Reagovat
juninho8

Ten hate na Corneta je celkom populárny Keby hral tak ako na konci minulej sezóny tak asi neoprávnený. Len tie jeho výkony sú ako na horskej dráhe. To Aouar aspoň vždy zahrá svoj štandard tak tam mu po futbalovej stránke nie je moc čo vytknúť. Uvidíme ako to má zrovnane v hlave keď prestupi ako hovoríš. Ešte mi napadol snáď jeden hráč ktorého osobne moc nemusím a to Marcal. Ten n a to moc podľa mňa nikdy nemal.

Reagovat
Kucka

Cornet je dobrej přijde mi poslední dobou víc efektivní než Bertrand

Reagovat
ladyboy arsenal

Po letech to tam zase má hlavu a patu, věřím že si dojdou pro titul

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by Aouar na Barcelonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešku určitě

Reagovat
smazaný uživatel

vtipálek

Reagovat
adoxx

A měla by Barcelona na Aouara?

Reagovat
Eichel

jasné, Barto si rád požičia, prípadne premenuje štadión na Nestlé Camp Nou na desať rokov a zarobí tak

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosta krasa.. letos by to mohl Lyon paradne natrit vsem.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
blaugrana

Aouar bude pan hrac.

Reagovat
juninho8

Tak som pozrel ten záznam a bola to naprostá lahôdka. Boli tam aj menšie polavenia ale to už za stavu kedy to nevadilo. Do prvého gólu sa hralo čisto na polovici Angers. Depay parádny. Dembele trošku neviditeľný ale tie 2 góly dal. Traoremu moc nešlo. Aouar skvelý. Vzadu kraľoval Denayer. On neskutočne vyrástol odkedy prišiel. Už to čo predviedol minulú sezónu v prvom zápase s Barcou bola paráda a drží si to. Aj Lopes tam musel riešiť pár situácií. Ak tá hra vydrží a zapadnu do nej aj posily ako Reine-Adeleide tak prečo neponahanat PSG

Reagovat
roman_tycka

Aspon uz tam nestrasi Cornet, ktery necim proc hral vubec. Za tech 5 let se neposunul vubec nikam

Reagovat
juninho8

Ja som asi fakt jediný ktorý proti nemu nemá nič

Reagovat
roman_tycka

Tak loni dal 5 golu nebo kolik a z toho tri v poslednich par zapasech. Na utocnika co hral tolik docela tragedie

Reagovat
juninho8

Dal 7 tuším. Plus 3 v Lige Majstrov. Z toho tuším 2 do siete Man city... Mal tragické zápasy to je jasné. Mame tam lepšie krídla ale až také zatratenie si podľa mňa nezaslúži Možno ešte niečo predvedie keď budeme mať nahusteny program.

Reagovat
Seydou Doumbia

Corneta v zimě po skupině LM měl nějaký tým koupit a bylo by to win win. Proti City nejlepší zápas kariéry zahrál. Jinak Lyon má šanci na titul do doby, dokud neprohrají první zápas.

Reagovat
juninho8

Takže treba štatistiku 32-6-0

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak já jsem čekal že C bude mít Aouar ty ne?

Reagovat
juninho8

Lopes alebo Tousart som si ja myslel. Ale skôr Lopes. Denayera som vôbec nečakal

Reagovat
smazaný uživatel

A to sme minule leto mali dohodnuteho Pepeho z Lille a Cornet mal ist za taku istu sumu do Wolfsburgu(cca 25 ME). Ale nakoniec to Pepe odmietol z dovodu ze u nas nemal garantovany zaklad kvoli velkej konkurencii

Reagovat
juninho8

Priznám sa že ja Pepeho moc nemusím. Minulú sezónu mal perfektnú, to mu zobrať nejde ale ja si myslím že v Arsenale dosť splasne...

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe mal cisla slusne ale ked odratame goly z penalt tak by to nebolo take ruzove

Reagovat
smazaný uživatel

Sezona 18/19 Ligue 1 - 22 golov a z toho 9 z penalt

Reagovat
juninho8

To fakt dosť skresluje... Dnes som pozeral Arsenal a naskočil do druhého polčasu. A nič moc nepredviedol... Dá sa zase chápať že potrebuje čas zvyknúť si na nový klub a novú súťaž. Ale hodnotu 80 ME podľa mňa nemá... Ten dnešný trh je šialený

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Depay

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Gedofrey

Tohle bylo zlé. Opravdu hodně zlé. Absolutně bez nápadu, ani náznak nějakého systému. Záloha bez myšlenky. Benedetto neviditelný. Prohru odvrátil jen vynikající Mandanda. Ta laxnost v posledních minutách mě přímo vytáčela. Žádná snaha dát gól, jen to nějak dohrát. S takovouhle to je boj ve spodní polovině tabulky

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokračování mizérie z minulé sezony?

Reagovat
Gedofrey

Vypadá to tak.

Reagovat
juninho8

No momentálne pozerám Monaco a dosť sa bojím že tento rok bude boj o poháre bez OM aj Monaca. To sa tam zase dostanú kadejaki haluzaci

Reagovat
Seydou Doumbia

Znova Lille Osimhem, Yazici, Bamba,,,srážet je muže ale LM...popřípadě ASSE může být vysoko...ti ted mají hodně dobře sestavený tým

Reagovat
juninho8

Aj to Lille dnes asi klopytne ASSE by tam mali byť. Káder na to majú. Ale to aj OM a Monaco a vidíš. Monaco zatiaľ zrazaju redky a OM je také nejaké rozhodene ešte od minulej sezóny. Lepšie bude vedieť asi vysvetliť skupinka fandov OM.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašidelný výkon... Záloha dnes strašne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Aouar a Dembélé po sezóně do City...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Ferguson6

Metz 2x po sebe v telke

Reagovat
Mönchengladbach

Monaco zatím mimořádně vyrovnané výkony.

Reagovat
Elliasson

Strašné. Tady se musí dít něco příšerného uvnitř týmu, já to nechápu.

Reagovat
Mönchengladbach

Jardim si dá asi brzy další kolečko vyhazov - slavný návrat...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Jeňa

Villas Boas s Jardimem mají nějaký interní portugalský souboj o prvního vyhozeného trenéra sezóny?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Godwinson

Vždycky jsem říkal, že je Jardim jeden velkej hype, ale to bylo Jardim do Barcy, Jardim do Manchesteru

Reagovat
Freewa

No nevím, trenér, který ve svých úplných sezónách neskončil s Monakem hůř než třetí, udělal titul v konkurenci s PSG, 2x se dostal do závěrečných fází LM, kde vždy vypadl až s pozdějším finalistou ... tady se podle mě o hypu mluvit nedá. Dokázal navíc přizpůsobovat taktiku týmu, který měl k dispozici (každoroční odchody a nutnost nahrazování nejlepších hráčů) a z původně spíše defenzivního pojetí vytvořil ofenzivní mašinu, která jednu dobu hrála možná nejhezčí fotbal v Evropě.

Reagovat
juninho8

Ešte len druhé kolo a sama haluz. Už len aby Rennes večer bodovalo a bude to dokonane

Reagovat
juninho8

Keď som to písal ani som len nesníval a netušil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Vidím na L'Equipe výsledek 1:1 a píšu kamarádovi že to skončilo remízou...napsal mi že se ještě hraje a asi to tak nedopadne...nedopadlo no jinak choreo Lyonu bylo top

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
Euphael

Camavinga Tak to vypada na dalsi super talent, ktery se vyplati sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Černochligu moc nesleduju, ale není už ten PSG trošku na ústupu ze slávy..??

Reagovat
Jeňa

Je. Tuchel je průměrný trenér a tahá si tam průměrné hráče

Reagovat
smazaný uživatel

a dost jim teď v létě odešlo

Reagovat
Muffi

z důležitých jen Rabiot, Lo Celsa pustili defacto už vloni. Alves a Buffon už mají věk a na mladých to postavit nejde.

Horší je spíš to, co tam chodí. Tuchel přivedl za půl roku tři střední záložníky, paredese za 40 v zimě, teď Gueyeho za 30 a zadarmo Herreru a pořád tam hraje s Marquinhosem. A ofenziva mu stojí čistě na individuálních kvalitách té čtveřice vpředu, tam nevidíš po roce ani náznak něčeho.

Reagovat
smazaný uživatel

No Rabiota co jsem teď viděl, v těch pár přípravách v Juve, tak byl úplně marnej

Reagovat
Muffi

A to je problém PSG. Ze skvělé trojice Motta-Matuidi-Veratti první skončil kariéru, druhého prodali do Juve, vzhledem k věku pochopitelný krok, takže jim zbyl jen Marco. Potenciální náhrada Rabiot je pořád otazník navíc měl nosánek trošku nahoru, když se viděl v Barceloně, co předvede v Juve jsem zvědavý a náhrady nikde.

Reagovat
Seydou Doumbia

PSG se postupně rozloží samo. Marco stágnuje a s těch tří záložníku, které si jmenoval jediný Guayé má na to hrát v PSG. Pokud by teda PSG chtělo být nejlepší na světě, což nechce. Perspetivní mladí hráči jako Diaby, Lo Celso nebo Nkunku už jsou prodání, tým nemá žádnou identitu. V nejlepším týmu páté nejvyšší ligy na světě vidíme naprosto špičkové hráče (Mbappé, Cavani, T.Silva, Marq) ale taky naprosto nezvládatelné hráče bez špetky pokory, kteří dělají dusno v týmu (Neymar, Kurzawa, Di maria) a nebo nekopy co v takovém týmu nemají vůbec co pohledávat (Motting, Paredes, Jesé)...L1 sledují dost pravidelně, ale PSG nemá prostě žádnou identitu...oni jsou schopní přivést do svých řad hráče kvalit od Mbappého přes Mkhitaryana, Özila až po Lovrena...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele