2. kolo
16.08.2019 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Lyon smetl Angers šesti brankami

Až nečekaně snadno si Lyon poradil před vlastními fanoušky s Angers a potvrdil, že na začátku sezóny je ve velmi dobré formě. Poté, co před týdnem vsítil tři góly na půdě Monaca, zaznamenal nyní hned šest, a to navíc ani v jednom zápase neinkasoval. Sylvinho, nový trenér Les Gones, mohl najít ve hře svého týmu jen opravdu málo nedostatků.

Celku z Bretaňského poloostrova se nikdy proti OL výrazně nedařilo, naposledy ho porazil v roce 2015 a od té doby ze sedmi případů hned pětkrát prohrál, tenhle duel byl ale ze všech výsledkově vůbec tím nejhorším. Už po poločase bylo o vítězi prakticky rozhodnuto, Olympique se trefil hned třikrát, stejný počet branek pak nasázel soupeři i po přestávce.

Už od úvodních minut domácí na hrací ploše vládli. V 11. minutě zatlačili hráče Angers u středové čáry, míč se rychle dostal na kopačky Thiaga Mendese, od nějž pak putoval k nohám Aouara, ten následně velmi snadno zaběhl za vápno a odtud pravačkou zamířil ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat mohl Mathias Lage, avšak gólman Anthony Lopes jeho pokus polapil.

Ve 36. minutě Lyon svůj náskok navýšil. Tousart poslal kolmici dopředu, tu ve snaze zastavit celou akci tečoval bránící Manceau pouze k Dembélému, jenž v šestnáctce chytře zasekl balón a usměrnil ho na bližší tyčku. A ve 42. minutě se zapsal na střeleckou listinu taktéž Depay, jenž přebral přihrávku od Aouara a z blízkosti prostřelil brankáře Butelleho.

Hosté se na žádnou odpověď prostě nezmohli, i ve druhém poločase působili především směrem dopředu hodně malátným dojmem. A protože ani po defenzivní stránce nebylo jejich počínání ideální, mohl jejich protivník dál zasazovat jednu ránu za druhou. V pořadí čtvrtou měl na starosti zase Depay, jehož mistrným obloučkem vyslal do šance Aouar.

V 65. minutě podruhé v tomto utkání udeřil rovněž Dembélé. Ten se protáhl za obranu Angers, a i když byl v docela složitém úhlu, propálil Butelleho, jenž během svého zákroku neměl úplně čisté svědomí. V 72. minutě Lyon přidal ještě jeden přesný zásah. Depay krásně zakličkoval ve vápně a jeho spoluhráč Jean Lucas následně mířil snadno do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký problém?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele