2. kolo
17.08.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille po červené kartě Soumarého z první půle podlehlo domácímu Amiens 0:1

Fotbalisté Lille nenavázali na úvodní výhru s Nantes (2:1) a tentokráte trochu překvapivě prohráli na půdě Amiens v poměru 0:1. Jeho protivník naopak odčinil porážku 1:2 v Nice a poprvé v sezóně bodoval, o jediný gól sobotního utkání se postaral necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem Sehrou Guirassy. Zřejmě hlavní důvod neúspěchu OSC se zrodil a mnoho dříve a to již v prvním poločase, kdy byl vyloučen Boubakary Soumaré.

Do první větší možnosti se probojovali hosté krátce po odehrané čtvrthodině. Ikoné po dlouhém pasu z poloviny hřiště zpracoval míč na hranici pokutového území a v těžké pozici mezi dvěma bránícími protihráči i vystřelil, jenomže vzdálenější konstrukci minul zhruba o metr. Předloňský nováček poprvé vystrčil růžky v 19. minutě, kdy po akci středem hřiště a následné nahrávce z pravé strany střílel z hranice šestnáctky Akolo a bližší tyč těsně netrefil.

Mírný favorit tohoto střetnutí si výrazně zkomplikoval situaci ve 39. minutě. Soumaré totiž hodně necitlivě atakoval Kakutu, a i když se mu okamžitě omlouval, tak mu to již nebylo co platné. Rozhodčí Abed totiž sáhl do kapsičky pro červenou kartu a záložníka Lille předčasně poslal do útrob stadionu. Obrázek hry se od tohoto momentu přeci jen změnil, hosté se očividně začali více soustředit na defenzivní úkoly.

Domácí byli blízko k otevření skóre necelých deset minut po přestávce. Po zpětné přihrávce z levé strany šestnáctky vypálil z první rozběhnutý Ghoddos a brankář Maignan se musel vytáhnout s perfektním zákrokem, bombu z dvanácti odvrátil na rohový kop. Ameins se přeci jen dočkalo rozdílové trefy v 70. minutě. Vše vyústilo dlouhým nákopem z vlastního pokutového území, po kterém se domácí dostali do rychlého přečíslení.

Akolo v závěru akce předložil míč rozběhnutému Sehrouovi Guirassymu, který v pádu přeci jen dopravil balón do sítě. Abed s uznáním branky chvíli otálel, po komunikaci s videorozhodčím však přeci jen ukázal směrem ke středovému kruhu. Ve zbývajícím průběhu se Lille na nic nezmohlo a SC udržel hubený náskok až do samotného konce, na konto si tak připsal nesmírně cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele