2. kolo
18.08.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Nováček Ligue 1 získal cenný bod ze Saint-Étienne

Fotbalisté Brestu dokázali i ve druhém utkání bodovat a tentokrát překvapili remízou na stadionu Geoffroye Guicharda proti Saint-Étienne. Navíc nechybělo mnoho a Brest se mohl radovat z výhry, protože dlouhé vedení mu překazil až sedm minut před koncem vyrovnávací brankou Bouanga.

Saint-Étienne bylo před zápasem favoritem, svěřenci trenéra Printanta zvládli úvodní duel v Dijonu a obecně se předpokládalo, že tři body jim neuniknou ani v domácím prostředí proti Brestu. Nováček Ligue 1 v prvním kole remizoval s Toulouse 1:1.

Domácí začali o dost lépe a Brest se v úvodních minutách jenom bránil. Velkou příležitost na úvodní branku zápasu neproměnil po centru Boudebouze Moukoudi, jeho hlavička skončila vedle. Brest poprvé zahrozil po půlhodině hry, vinou chybujícího Moukoudiho zakončoval těsně vedle Autret. Závěr prvního poločasu se Saint-Étienne začal sypat jako domeček z karet. Nejprve musel opustit hrací plochu zraněný Aholou a těsně před koncem prvního poločasu zaskočil stadion Geoffroye Guicharda Julien Faussurier. Autret vyřešil nenápadnou akci přihrávkou pod sebe, kde Faussurier přesně umístěnou placírkou k tyči překonal Ruffiera a poslal Brest do překvapivého vedení.

Brestu díky vstřelené brance narostlo sebevědomí a i po změně stran byl nováček soutěže hodně nebezpečný. Stéphana Ruffiera protáhl parádní ranou aktivní Mathias Autret. Na druhé straně zase nechybělo příliš, aby Bouanga trefil zařízení a tím vyrovnal.

Vůbec největší šanci na vyrovnání měli Les Verts v 77. minutě, kdy spálili neuvěřitelné. Saint-Étienne se nakonec dočkalo až sedm minut před koncem, kdy Denis Bouanga nadvakrát zakončil a střelou do šibenice nedal Larsonneurovi žádnou šanci. Domácí chtěli tři body a v závěru vrhli všechny síly do útoku. Brest si o rozhodující branku koledoval, ale měl velké štěstí, zejména v první minutě nastavení, kdy ve vyložené šanci zblízka přestřelil Bouanga. Saint-Étienne nakonec druhou branku nestihlo a doma s Brestem jenom remizovalo 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele