2. kolo
17.08.2019 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Monaco padlo i proti Metám

Krize knížecího klubu zjevně pokračuje. Po porážce 0:3 s Lyonem se stejný výsledek opakoval také proti Les Grenats. Leonardo Jardim rozhodně bude mít, o čem přemýšlet.

Celek ze Stade Louise II měl proti týmu, který v současnosti vede Vincent Hognon, z posledních čtyř vzájemných střetnutí velice dobrou bilanci. Karetní trest měli za sebou Alexander Golovin, Keita Baldé a Radamel Falcao. První jmenovaný odehrál celých devadesát minut. Druhý jmenovaný přišel na hřiště ve druhém poločase za nepříznivého stavu 0:2. A ten třetí se vůbec nedostal do osmnáctičlenného výběru. Jeho odchod do Turecka by tedy měl být už téměř hotovou záležitostí.

O ofenzivní snahy se měl starat především Wissam Ben Yedder. Ve 3. minutě o sobě dal poprvé vědět Habib Diallo. Obešel Benjamina Lecomteho, nicméně za svého brankáře zaskočil Benoît Badiashile. Nedlouho poté se rozhodčí Eric Wattellier poradil s asistentem u videa, aby si potvrdil, že Kamil Glik skutečně zahrál ve vlastním vápně rukou.

Následnou penaltu se štěstí Diallo proměnil a Stade Municipal Saint-Symphorien mohl slavit - 1:0. Před týdnem proti Les Gones byl vyloučen Cesc Fábregas a v tomto směru na svého španělského kamaráda navázal Ruben Aguilar, když u středového kruhu zbytečně ostře zajel do protihráče. Sudí ho správně vyloučil bez předchozího napomenutí.

Domácí vycítili šanci a nebýt Lecomteho, mohl se v devětatřicáté minutě radovat Thomas Delaine. V samotném závěru úvodního dějství pak trestuhodně ve výborné pozici selhal Farid Boulaya. Devět minut po startu druhého poločasu se po přímém kopu Renauda Cohadeho nejlépe zorientoval Habib Diallo a pravačkou prostřelil Lecomteho - 2:0.

V 67. minutě se Cohade změnil z asistenta ve střelce. Jeho přízemní střela z hranice velkého vápna zapadla přesně k levé tyči - 3:0. Habib Diallo, jenž nebyl vybrán na soupisku Senegalu při letošním stříbrném Africkém poháru národů, mohl zkompletovat hattrick v šestaosmdesáté minutě, avšak jeho razantní hlavička díky výbornému zákroku muže v rukavicích síť nerozvlnila.

V nastaveném čase musel ještě Alexandre Oukidja zneškodnit nebezpečný přímý kop Alexandra Golovina. Mety po remíze se Strasbourgem dokázaly zvítězit a můžou se těšit na zápas proti Angers SCO, které se vzpamatovává ze šestigólového přídělu od Lyonu. Monaco se doma pokusí vyzrát na Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele