2. kolo
17.08.2019 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Duel mezi Nantes a Marseille skončil bezbrankovou remízou

Přestože bylo k vidění celkem devět střel mezi tři tyče. A k tomu jedna neproměněná penalta, což se hráči hájícímu barvy OM stalo poprvé od 20. listopadu 2010, když Taye Taiwo selhal v utkání proti Toulouse.

André Villas-Boas vsadi od začátku na Argentince Daria Benedetta a Španěla Álvara Gonzáleze, přičemž hlavičce druhého jmenovaného z 5. minuty mnoho nechybělo. Christian Gourcuff zase věřil, že se podaří doma znovu zvítězit, tak jako v minulé sezoně pod vedením bosenského trenéra Vahida Halilhodžiće.

V 15. minutě zahrozil z úhlu Kalifa Coulibaly, nicméně Steve Mandanda, nosící opět kapitánskou pásku, se překonat nenechal. Na druhé straně hřiště musel Alban Lafont zasahovat proti Payetově ráně. Po třiceti minutách zahrál Abdoulaye Touré ve vlastním vápně rukou a kopala se penalta. Dimitri Payet přenechal míč Benedettovi, který se odvděčil střelou nad břevno.

FC Nantes na Stade de la Beaujoire v minulém ročníku skóroval pětatřicetkrát, což je největší porce od sezony 1996/1997. Steve Mandanda však zůstával ve svém svatyni nesmírně pozorný, o čemž se po hodině hry přesvědčil Mehdi Abeid a v 76. minutě také Abdoul Kader Bamba, jenž přišel na hřiště dvě minutky předtím za Charlese Traorého.

Ve zbytku zápasu už na další nebezpečnou příležitost nedošlo. Marseille se za týden představí na stadionu Allianz Riviera v Nice. Les Canaris, kteří mají na kontě ze dvou duelu také jenom jeden bod, pocestují na Stade de la Licorne, kde hraje domácí utkání celek Amiens SC. Minule tam Kanárci i díky Emilianovi Salovi zvítězili 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele