Ligue 1 - preview 2. kola

16.08.2019, 10:29, aktualizováno 18.08.2019, 09:13
Previews
PSG a Rennes se dobře znají a po finále Coupe de France a Superpoháru se nyní střetnou na ligové scéně. Remeš přivítá Štrasburk, Saint-Étienne i letos myslí na pohárové pozice a povinností by měla být výhra nad Brestem...
AS Saint-Étienne - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Brest čeká po počáteční domácí remíze cesta ven a to rovnou na stadion Geoffroye Guicharda, který je domovinou loni čtvrtého Saint-Étienne. Favorit utkání je zřejmý, Les Verts zatím navázali na uplynulý ročník a v prvním kole zvítězili na hřišti nebezpečného Dijonu.

Úspěšný start do nové sezony má za sebou Saint-Étienne, které v létě přišlo o úspěšného trenéra Jeana-Louise Gasseta a jehož v pozici hlavního kouče nahradil asistent Ghislain Printant. Premiéru na lavičce Les Verts zvládl dobře, ASSE zvítězilo na hřišti Dijonu 2:1. "Vítězství v takových podmínkách je pro budoucnost povzbuzující. Jsem spokojený, že jsme získali tři body díky našim hodnotám, které Saint-Étienne charakterizují a to jsou odvaha a sebeobětování," prohlásil spokojený trenér Ghislain Printant.

Saint-Étienne bude chtít na výhru z Dijonu navázat a poprvé v nové sezoně se představí vlastnímu publiku. Na stadion Geoffroye Guicharda zavítá nováček Ligue 1 Stade Brest. Oba celky se spolu naposledy utkaly v lednu 2013, ale za uplynulých šest let se toho na obou stranách hodně změnilo. Dobré je také zmínit, že Saint-Étienne má s Brestem výrazně lepší vzájemnou bilanci a doma pokaždé vyhrálo.

Domácím hraje do karet snad úplně všechno - domácí prostředí, lepší bilance i fakt, že Brest je v Ligue 1 nováčkem. Jeho návrat mezi francouzskou smetánku se povedl tak na půl, remíza 1:1 s Toulouse je sice na začátek přijatelná, ovšem Brest v zápase ještě minutu před koncem vedl.

Les Verts se budou muset obejít bez Kévina Monneta-Paqueta a Williama Saliby. Snad jen v tomto ohledu má Brest navrch, protože jediná jeho absence se jmenuje Gaëtan Belaud.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Silva, Perrin, Moukoudi, Debuchy - M'Vila, Aholou - Nordin, Boudebouz, Bouanga - Khazri
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Faussurier, Castelletto, Bain, Parraud - Autret, Diallo, N'Goma - Grandsir, Charbonnier, Court
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.11 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Racing Strasbourg  (neděle 17:00)
Opravdu velmi povedený vstup do nové sezóny prožili před týdnem fotbalisté Remeše, kteří venku nečekaně skolili slavnou Marseille. Určitě tak nemají jediný důvod, proč by si teď neměli věřit na Štrasburk, jenž už od červencových dnů bojuje taktéž o základní skupinu Evropské ligy. Aktuálně tedy včetně Ligue 1 absolvuje poměrně náročný program.

Hostující kouč Thierry Laurey musí počítat s nějakou změnou ve svém výběru tak, aby si někteří hráči odpočinuli. V Evropské lize už Le Racing sehrál čtyři utkání, ve druhém předkole vyřadil Maccabi Haifa a před pár dny také v předkole třetím Lokomotiv Plovdiv. Ve čtvrtém ho přitom čeká pořádně těžký kalibr v podobě Eintrachtu Frankfurt.

Už příští týden přivítá německého soupeře na své půdě, a tak je nutné, aby mužstvo zůstávalo v co největší pohodě. Získat body v Remeši pro něj nebude nic snadného, ale ne nereálného. Navíc má po minulém ligovém kole co napravovat, doma s Métami jen remizoval. "Hráli proti nám dobře, to prostě musíme uznat. Byl to fér výsledek," hodnotil Laurey.

Zatím Štrasburk netrápí nějaká velká marodka. Možná že do hry nebudou moci zasáhnout lehce zraněný Youssouf Fofana, dále pak Lebo Mothiba a Anthony Caci, ale jejich start není přímo vyloučený. "Proti Métám to byl náš první zápas, spousta jiných týmů také doma ztratilo, není to lehké. Věřím, že příště se nám povede lépe," zakončil Laurey.

Domácí se naposledy postarali asi o nejpřekvapivější výsledek úvodního kola. V Marseille se s plným bodovým ziskem opravdu spíše nepočítalo. "Ale zasloužili jsme si vyhrát," myslel si trenér David Guion. "V prvním poločase jsem byl zklamaný, nedokázali jsme totiž vstřelit gól, i když jsme měli šance. Ale věděli jsme, že další ještě na řadu přijdou."

Sestavu pro nynější klání by Guion neměl výrazněji měnit. Dlouhodobě mimo hru je pouze Arbër Zeneli, jenž se nejdříve vrátí na trávníky v březnu příštího roku, fit jinak není Mathieu Cafaro, jehož by měl nahradit na levém křídle Moussa Doumbia. "Je výhodou, že přes léto se mužstvo prakticky nezměnilo. V Marseille si hráči rozuměli," těšilo Guiona.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.24 - 4.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Uběhly dva týdny a v Roazhon Parku na sebe opět narazí staří známí Stade Rennes a Paris Saint-Germain. Trophée des Champions pro sebe v čínském Shenzenu uzurpovalo PSG a Rennes by jim to na ligové scéně rádo oplatilo. Pořád ale platí, že Paříž je velkým favoritem a jakýkoliv jiný výsledek, než jeho výhra by byl považován za překvapení.

Paříž začala očekávanou sezonu právě ziskem této trofeje, ve které se utkávají vítězové ligy a poháru. Rennes ovládlo francouzský pohár poté, co ve finále porazilo (světe div se) PSG a nedělní duel bude už čtvrtý za rok 2019!

Oba celky tedy už stihly odehrát dva soutěžní duely a hostující Paříž je v nich stoprocentní. Po výhře v Trophée des Champions přišlo na řadu ligové utkání proti Nimes a hladká výhra 3:0. Klub z francouzské metropole zatím zvládá zápasy bez Neymara na jedničku a pokud brazilská star přeci jenom odejde, zřejmě nebude v Tuchlově týmu citelně chybět. Mimochodem proti Nimes se prosadily všechny tři útočné hvězdy - Ángel Di María, Edinson Cavani a Kylian Mbappé, což si německý kouč Thomas Tuchel náležitě pochvaloval. Na jejich souhru bude spoléhat i v Roazhon Parku, kde Pařížané přes osm let neprohráli.

Rennes bude chtít tuto špatnou domácí bilanci proti hlavnímu favoritovi na titul zlomit, ale moc dobře ví, že ho čeká těžký soupeř. Les Rouge et Noir se však v minulé sezoně přesvědčilo, že se s pařížskými hvězdami dá hrát a koneckonců i zápas v Číně to potvrdil. Tým trenéra Juliena Stéphana je patřičně sebevědomý, dokázal se dvakrát v řadě probojovat do skupin evropských pohárů a v prvním ligovém kole úspěšně uloupil tři body na půdě Montpellieru.

Domácím bude chybět Adrien Hunou i Flavien Tait a připomeňme také odchod Tomáše Koubka do Augsburgu popřípadě Ramyho Bensebainiho do Monchengladbachu. Kompletní nebude ani Tuchelova parta, krom problémového Neymara nebudou k dispozici Ander Herrera, Presnel Kimpembe, Thilo Kehrer a Gueye.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mendy - Morel, Gelin, Silva - Maouassa, Grenier, Camavinga, Siliki, Traoré - Bourigeaud, Niang
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Areola - Marquinhos, Silva, Diallo - Meunier, Verratti, Di María, Bernat - Sarabía - Cavani, Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.23 - 5.55 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (sobota 17:30)
Před týdnem oba celky inkasovaly dva góly a oba noví trenéři tak nezačali angažmá dobře. Těžko odhadovat, kdo bude ve vzájemném duelu lepší.

V posledních dvou případech to byli Kanárci, kteří před týdnem nestačili na Lille. "V tom zápase byly pasáže, ve kterých jsme hráli dobře, ale našly se tam i takové, kde to z naší strany nebylo ono. Působili jsme hodně nesehraným dojmem, což nám bránilo v tom, abychom tohle utkání kontrolovali. Myslím si a doufám, že z organizačního hlediska se můžeme ještě zlepšit. Hráči mají chuť do fotbalu, ale z taktického úhlu pohledu nás čeká ještě hodně práce," nechal se slyšet Christian Gourcuff.

Mehdi Abeid se ve vzpomínaném střetnutí na severu Francie nevešel na osmnáctičlennou soupisku. Ne snad kvůli tomu, že by na něj nový lodivod nechtěl sázet, ale přeci jen má za sebou vítězný Africký pohár národů. Andrei Girotto se tedy může s největší pravděpodobností těšit na základní sestavu. Fabiovi nevyšel minulý duel, takže na pravé straně obrany by klidně mohl nastoupit Dennis Appiah. Lucas Lima se dost možná posune z obrany de facto až do útoku, což by z něj při jeho rychlosti mohlo učinit silnou zbraň.

Na druhé straně nezabránili porážce 0:2 ani Sakai, Sanson, Luiz Gustavo, Germain a Payet. Nároční fanoušci na Stade Vélodrome tedy opět zažili zklamání. "Je těžké tuhle porážku přijmout. Byli jsme holt příliš pomalí. Dimitri Payet se nedostával příliš často do hry. Remeš si v defenzivě počínala velice sebejistě. Rozhodně máme na čem pracovat a bude nutné získat zpět sebevědomí, což je po domácí prohře vždycky obtížnější," prohlásil André Villas- Boas.

Pouze Florian Thauvin se ještě naplno nezotavil ze zranění, takže na pravém křídle by měl znovu běhat Bouna Sarr. Před Germainem by tentokrát mohl dostat přednost Darío Benedetto, jenž přišel z Bocy Junior a ukázal, že fyzicky bude na Ligue 1 určitě stačit. Na svou šanci bude na lavičce čekat Maxime Lopez. Marseille nebyla přesvědčivá ani v přípravě, nicméně věří, že se vše brzy změní k lepšímu. Otázka zní, jestli to bude už teď.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.22 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Metz - AS Monaco  (sobota 20:00)
Knížecí klub začal tak, jak si počínal celý minulý ročník, tedy hodně nepřesvědčivě. Pravda, Lyon nebyl snadným soupeřem, což potvrdil i v tomto kole, kdy deklasoval Angers. V každém případě dost možná chvíli potrvá, než se aklimatizují nové posily v Jardimově kádru.

"Během úvodních třiceti minut jsme udělali chybu, kvůli které jsme inkasovali. Poté jsme drželi balon, avšak nevytvořili jsme si žádnou šanci. Po té červené kartě byl Lyon na koni. Moji hráči se rozhodně snažili, ale ty chyby nás srazili. Před bránou soupeře si prostě musíme počínat agresivněji," nechal se slyšet kouč, který s klubem ze Stade Louis II zažil jak titul, tak boj o záchranu.

Radamela Falcaa čeká možná poslední zápas v Ligue 1, neboť v uplynulých týdnech byl čím dál více spojován s přesunem do Turecka, kde o jeho služby jeví enormní zájem Galatasaray Istanbul. Alexander Golovin je k dispozici po karetním trestu a na svou šanci čekají nové posily Henry Onyekuru a Wissam Ben Yedder, který podával v dresu FC Sevilla vynikající výkony, přesto zamířil zpět do Ligue 1. Geubbels, Subašić, Pellegri a Jovetić jsou zranění, Cesc Fábregas zase vykartovaný.

Těžko říct, jestli má nový trenér Vincent Hognon těžkou hlavu se skládáním sestavy, protože žádný z jeho svěřenců není zraněný, ani vykartovaný. Na úvod nového ročníku se tímto faktem nemůže pochlubit zase až tolik lodivodů. Proti Racingu neodehráli Les Grenats špatný duel a v domácím stánku si věří na další bodový zisk.

"V prvním poločase jsme byli hodně pasivní a nehráli jsme podle mých představ. Po změně stran už to bylo lepší a hráči si snad dobře ty nedostatky uvědomují. Nezasloužili jsme si vyhrát, ale ten výsledek rozhodně ledacos napovídá. Jsem rád za Habiba Diallo, protože vím, že novináři hodně řešili to, že už dlouho neskórovat. Já jsem věděl, že se brzy určitě prosadí," hodnotil nový trenér.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.20 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Oba celky loni horlivě bojovaly o holé přežití v nejvyšší soutěži, záchrana přitom bude pro ně prioritou i pro nynější ročník, byť Toulouse by možná rádo povýšila své ambice aspoň na měření sil ve středu tabulky. Dijon v prvním kole nijak nezazářil, padl doma se St. Étienne, jeho soupeř aspoň uhrál remízu na půdě nováčka Ligue 1 z Brestu.

Ačkoli statisticky nevyzníval úvodní zápas v Bretani pro TFC nijak dobře, trenér Alain Casanova nebyl nijak nespokojený s výkonem svého mužstva. "Myslím si, že remíza byla spravedlivým výsledkem," hodnotil. "Brest mohl rozhodnout dávno, to ano. My jsme však porážku neakceptovali a vyrovnali. Tohle bylo pro tým hodně důležité."

Dijon není celkem, na který se klubu od řeky Garonny nějak speciálně daří. Naposledy ho porazil v roce 2011, od roku 2016, kdy hosté působí v nejvyšší soutěži nepřetržitě, s ním v šesti případech vždy maximálně remizoval. V loňské sezóně před vlastními fanoušky uhrálo Toulouse plichtu, na burgundské půdě pak v samotném závěru sezóny padlo o gól.

Svěřenci Stéphaneho Jobarda, který nahradil v červnu Antoina Kombouarého, jemuž se podařilo DFCO v lize zachránit, by si bezpochyby potřebovali napravit reputaci po minulé porážce se St. Étienne. "Čekal jsem, že to bude křest ohněm. Hráli jsme dobře prvních pět minut, než jsme dvakrát rychle inkasovali," hlesl osmačtyřicetiletý stratég.

Nicméně úplně tragicky výkon svého mančaftu neviděl. "Udělali jsme dvě defenzivní chyby. To je pomalu taková specialita Dijonu. Bylo to frustrující, pobuřující. Líbilo se mi však, jak mí hráči dokázali zareagovat. Z tohoto pohledu jim nemůžu nic vyčítat," pokračoval Jobard. "Ukázalo se, že když zkoušíme některé věci, umíme potrápit kohokoliv."

V táboře Toulouse hlásí možná pouhou jednu jedinou absenci, Gen Šodži totiž stále není zcela fit, ovšem jeho start není vyloučený, jinak byl měl mít Casanova k dispozici opravdu kompletní kádr. Dijon již definitivně nemůže počítat s Naïmem Slitim, jenž zvolil jiné angažmá, zranění jsou pak Jordan Marié, Florent Balmont a Wesley Lautoa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.51 - 4.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nîmes Olympique - OGC Nice  (sobota 20:00)
Nimes prožilo asi nejtěžší možný start do nové sezóny, jaký si jde v Ligue 1 představit, a v Parku princů proti PSG před týdnem nijak výrazněji nepřekvapilo. Teď by mělo být, alespoň dle papírových předpokladů, rozhodně důstojnějším protivníkem. Jeho soupeř z Nice každopádně zvládl lépe úvodní kolo a připsal si doma plný počet bodů proti Amiens.

Loni Krokodýli obsadili v konečné tabulce velmi dobré deváté místo, vedli si nad očekávání dobře. V Paříží ovšem nenechali zavzpomínat na výkony, jakými se mnohokrát prezentovali ještě před několika měsíci. "Jako tomu bývá na půdě PSG velmi často, opravdu to měření sil nemělo žádnou hodnotnou váhu," přiznával sportovně kouč Bernard Blaquart.

Před vlastními fanoušky v předchozím ročníku patřil Olympique k pořádně nebezpečným sokům. Z devatenácti utkání zvítězil hned devětkrát, prohrál pouze pětkrát. Právě na domácí prostředí bude určitě spoléhat i letos. "Snažili jsme se v Paříži udělat to nejlepší, na co jsme měli. Nestačilo to. PSG je z úplně jiné planety než my," dodával Blaquart.

Hostující trenér Patrick Vieira bude vést Nice už druhým rokem po sobě. A protože až na odchod forvarda Allana Sainta-Maximina zůstal jeho mančaft prakticky pohromadě, rád by s ním vylepšil loňskou sedmou příčku a probojoval se například do evropských pohárů. V minulém kole ovšem jeho mužstvo horko těžko potvrzovalo roli favorita.

Souboj s Amiens rozhodla až branka z páté minuty nastavení, které OGC přisoudila finální výhru. "Ale zasloužili jsme si jí," připomínal Vieira. "Byli jsme totiž lepší a vytvářeli si šance. Týmový duch, hra po organizační stránce i disciplína mě potěšily. Vyrovnání od soupeře jsem cítil v kostech, přestali jsme ho respektovat. Ale zareagovali jsme."

Nimes bude postrádat jednoho hráče, a to útočníka Clémenta Deprese, jenž si v lednu ošklivě poranil koleno a pořád u něj probíhá intenzivní léčba pro jeho definitivní návrat. Nice by mělo mít na marodce tři zdravotně indisponované, a to včetně brankáře Waltera Beníteze, jehož by znovu měl nahradit Yannis Clementia. Dále mu chybějí Youcef Atal i Danilo Barbosa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.45 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Lille OSC  (sobota 20:00)
První kolo ukázalo, že by Lille mohlo mít po odchodu některých opor problémy, zvláště když ho čekají boje na vícero frontách. Na druhou stranu utkání s Nantes Dogy nakonec zvládly a získaly první tři body. Lille teď čeká první utkání venku, na hřišti kousavého Amiens.

V loňské sezoně Lille na půdě Amiens zvítězilo po hattricku Nicolase Pepého, který už však v týmu není. Jeho střeleckou produktivitu zdá se přebral dvougólový Victor Osimhen, hlavní strůjce vítězství 2:1 nad Nantes. Severofrancouzský klub vykročil za obhajobou titulu vice-mistra Francie správnou nohou, na druhou stranu utkání s Nantes odkrylo možné neduhy. Svěřence trenéra Christopha Galtiera navíc už brzy čeká základní skupina Ligy mistrů a i z tohoto důvodu je začátek Ligue 1 nesmírně důležitý.

Amiens má za sebou porážku 1:2 v Nice a nutno podotknout, že dosti krutou. Orli rozhodli o vítězství až v páté minutě nastavení, a to prostřednictvím stopera Danteho. Cenný bod z Azurového pobřeží se rozplynul jako pára nad hrncem a Amiens nezbývá nic jiného, než se body pokusit vybojovat doma proti vice-mistrovi z Lille.

Vzájemná bilance není nijak bohatá, za to je ale hodně vyrovnaná. Dvě utkání vyhrálo jak Lille, tak i domácí celek. V loňské sezoně Lille zvládlo oba souboje a mírnějším favoritem bude i přes změny v kádru i tentokrát.

Amiens se musí obejít bez vykartovaného Eddyho Gnahorého a nepravděpodobný je i start Moussy Konatého. Dvě absence registruje i Lille, konkrétně se jedná o Xeku a Soumaora.
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - Aleesami, Lefort, Prince, Jallet - Timite, Monconduit, Blin, Otero - Ghoddos - Guirassy
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Fonte, Gabriel, Bradarić - André, Maia - Weah, Yazici, Ikoné - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.14 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
A samozřejmě také s ní spojený bídný výkon, ze kterého Paulo Sousa opravdu neměl radost. MHSC však má po prvním kole na kontě také nula bodů, protože doma smolně nestačilo na Stade Rennes.

"Musím Stéphanu Moulinovi a jeho svěřencům pogratulovat, protože byli ve všem lepší než my. Prohra mě mrzí i kvůli našim fanouškům, kteří sem přijeli, aby nás podpořili. Nezačali jsme špatně. Vytvořili jsme si tři dobré příležitosti a ta jedna situace zaváněla červenou kartou pro Angers. Nejhorší bylo, že jsme nebyli schopní udržet balon delší dobu na svých kopačkách," hodnotil portugalský kouč.

K dispozici má všechny hráče s výjimkou Youssoufa Sabalyho, který teď v létě reprezentoval Senegel na Africkém poháru národů a došel s ním až do finále, které ovšem opanovalo Alžírsko. Také François Kamano se na trávník nedostane. Výrazně se spekuluje o jeho odchodu z klubu. Naopak v základní sestavě by neměli chybět Laurent Koscielny a Otávio, který si o minulém víkendu odpykával trest za karty.

Na druhé straně zůstává zraněný Téji Sevanier. O startu dua Florent Mollet a Junior Samba se podle Michela Der Zakariana teprve rozhodne až v den zápasu. V záložní řadě by tak klidně mohl vedle Damiena Le Talleca naskočit Joris Chotard, jenž ve druhé polovině září oslaví osmnácté narozeniny. Dimitry Bertaud v bráně zatím o svých kvalitách příliš nepřesvědčil, takže šanci dostane Gerónimo Rulli, jenž hostuje z Realu Sociedad. Jisté je, že Benjamina Lecomteho, který odešel do Monaka, nebude snadné nahradit.

Bertaud neměl v první kole zase až tolik práce, přesto za svá záda pustil jednu ránu Jérémyho Morela, což se ukázalo pro Les Rouges et Noirs býti dostačující ke třem bodům. "Zasloužili jsme si vyrovnat, ale nebyli jsme před bránou dostatečně chladnokrevní. Měli jsme šance, ale organizace hry v prvním poločase nebyla dobrá. Po změně stran to bylo z naší strany mnohem lepší. Škoda té zahozené penalty a faktu, že jsme nevyužili početní výhody," litoval Der Zakarian. Napraví pátá nejlepší obrana minulého ročníku smolný zápas?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.07 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - Angers SCO  (pátek 20:45)
Lyonu se podařil vstup do nového ročníku velmi dobře, vsítil tři góly na půdě Monaca a spolu s PSG se dostal do čela tabulky. Před vlastními fanoušky si nyní odbude premiéru proti Angers, které rovněž urvalo tři body, a to proti Bordeaux. Tentokráte již však hostům nebude k dispozici Jeff Reine-Adélaïde, který před pár dny zamířil právě k Les Gones.

Za francouzského reprezentačního záložníka do jednadvaceti let se domácí nebáli Angers vysázet na dvacet pět miliónů euro. Formálně bude představen jako nový hráč Lyonu tři hodiny před výkopem tohoto klání, na hřiště ovšem po dohodě obou klubů nenastoupí. Na svůj debut si tak počká až do dalšího kola, kdy OL zavítá do Montpellieru.

Ačkoli před týdnem bretaňský klub proti Les Girondins prohrával, byl to právě Reine-Adélaïde, jenž vyrovnal nepříznivý stav a po jeho trefě načalo Angers konečný obrat. Záložník Thomas Mangani si uvědomuje, že týmu bude tenhle jednadvacetiletý hráč, jenž působil i v londýnském Arsenalu, chybět: "Je nám to líto, že odešel."

Každopádně přestup do francouzského velkoklubu mu on i jeho spoluhráči bezpochyby přejí. "Jsem za něj šťastný," dodával Mangani. "Pro jeho kariéru je to dobrý krok kupředu. Popřáli jsme mu hodně štěstí. Je to super hráč s obrovskou kvalitou, ale jsem přesvědčený, že stejně jako v minulosti si bez něj poradíme. Dokážeme kompenzovat jeho odchod."

Hosté v posledních sezónách dokázali najít mnoho talentovaných hráčů, o nichž se už po celé Evropě celkem dobře ví. Budiž příkladem Nicolas Pépé nebo Flavien Tait, a kdo ví, jakým směrem ve své budoucnosti poputuje například Mathias Pereira Lage, který proti Bordeaux při svém prvním startu za nový klub od přestupu z Clermontu ihned skóroval.

Ten podle svých slov vybral nejlepší možné prostředí. "Věděl jsem, že hráči, co přišli z Clermontu do Angers, se tu cítili dobře. Chtěl jsem najít rodinný klub jako je právě Angers. Necítím se tu jako ryba na vodě," pochvaloval si. "Loni jsme se v průběhu celého ročníku postupně zlepšovali. Letos doufám, že budeme plně připraveni," přál by si Mangani.

Nového kouče Lyonu muselo první kolo určitě potěšit. Sylvinho, který na Groupama Stadium prožije zároveň svou premiéru, je zároveň přesvědčený, že nejlepším možným kapitánem pro jeho mužstvo je Jason Denayer. "Je to přirozený lídr," uvedl. "Je to spojení mládí a zkušeností. Ta zodpovědnost, kterou mu dávám, mu pomůže ještě růst."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Dubois, Andersen, Denayer, Koné - Thiago Mendes, Tousart, Aouar - Traoré, Dembélé, Depay
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Aït Nouri, Thomas, Pavlovič, Manceau - Mathias Lage, Santamaría, Mangani - Capelle, Bahoken, Ninga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.62 - 6.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon11003:03
 Paris Saint-Germain11003:03
3.Angers SCO11003:13
4.Stade Reims11002:03
5.AS Saint-Étienne11002:13
 Lille OSC11002:13
 OGC Nice11002:13
8.Stade Rennes11001:03
9.Racing Strasbourg10101:11
 FC Metz10101:11
 Toulouse FC10101:11
 Stade Brestois10101:11
13.Amiens SC10011:20
 FC Nantes10011:20
 Dijon FCO10011:20
16.Montpellier HSC10010:10
17.Girondins Bordeaux10011:30
18.Olympique Marseille10010:20
19.Nîmes Olympique10010:30
 AS Monaco10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sylvinho - víťazná zostava sa nemení

Reagovat
smazaný uživatel

Vela nepresností

Reagovat
juninho8

To čo sa deje.... Paráda. Zajtra povinne budík na 9:00 a pozerať záznam na Nova Sport

Reagovat
smazaný uživatel

Slušná nakládačka

Reagovat
smazaný uživatel

To Monako jsou strasni nymandi

Reagovat
smazaný uživatel

Monako je vtip...nejvyšší čas začít proti nim natvrdo sázet a vydělat baráky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele