2. kolo
18.08.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

První porážka v sezóně. PSG nestačilo venku na Rennes

Pařížanům opět nebyl k dispozici Neymar, a jestliže před týdnem se jim i bez jeho pomoci podařilo bez problémů skolit Nimes, na půdě Rennes narazili. Bretaňský celek svému soupeři vrátil i s úroky nedávnou porážku z Francouzského superpoháru, ačkoli prohrával po brance Edinsona Cavaniho. Pak ale za domácí vyrovnal M'Baye Niang a konečnou výhru zařídil Romain Del Castillo.

První větší šanci si vytvořili hosté, a to zásluhou Cavaniho, který se ve 14. minutě nehlídaný prosadil k hlavičkovému pokusu, trefil ovšem ke své smůle pouze tyč. Ve 36. minutě již však uruguayský ostrostřelec udeřil. Mohla za to nepochopitelná chyba Rennes, konkrétně ta od Da Silvy, jenž mizerně přihrál svému brankáři Salinovi, a Cavani díky tomu v podstatě skóroval do prázdné brány.

Rennes jako by tenhle moment probudil a netrvalo dlouho, aby se dočkalo své klíčové odpovědi. Ve 44. minutě Traoré zatáhl balón po pravé straně, obránce Juan Bernat si proti němu nepočínal dostatečně důrazně, následný centr skončil u Nianga, jenž přetlačil stopera Marquinhose, otočil se čelem k brance a levačkou usměrnil svou střele přesně do dolního rohu brány.

První poločas celkově nenabídl žádný velký počet tutových příležitostí, ostatně ani ten druhý nebyl v tomto ohledu nijak jiný, a diváci na Roazhon Parku se dočkali už jen jednoho přesného zásahu. A bylo tomu už ve 48. minutě. Camavinga poslal dlouhý, ale hlavně přesný pas do šestnáctky, kam si naběhl Del Castillo, a ten hlavičkoval velmi snadno přesně tam, kam potřeboval.

PSG se na žádnou odpověď jednoduše nezmohlo. A to navíc mohlo Rennes svůj náskok ještě navýšit po rohovém kopu Bourigeauda, avšak Gelinovu střelu protečoval gólman Areola na svou tyčku. Mbappé s Di Maríou se směrem dopředu prakticky vůbec neprosadili, vzadu navíc působili domácí velmi kompaktně, disciplinovaně i organizovaně, a tak těsné vedení udrželi až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele