2. kolo
17.08.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse zvládlo vyrovnanou bitvu s Dijonem a poprvé v sezóně vyhrálo

Fotbalisté Toulouse po úvodní remíze 1:1 v Brestu dokázali porazit neoblíbený Dijon nejtěsnějším poměrem 1:0 a prolomili osm let staré prokletí. Nad svým sobotním rivalem totiž naposledy zvítězili v roce 2011, od té doby nebodovali naplno v sedmi utkáních za sebou. Díky tomu se vyhoupli do horní poloviny Ligue 1, naopak hosté jsou stále bez bodů a nacházejí se na osmnáctém místě se skóre 1:3.

Přitom Dijon nevstoupil do zápasu vůbec špatně a první výraznější možnost si vytvořil již po dvou minutách hry. Na pravé straně se výborně protáhl Baldé a předložil míč před hranici brankového území volnému Tavaresovi, jehož volej dokázal brankář Reynet reflexivně vyrazit do strany. Domácí jen těžko nacházeli recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka a zkoušeli hrozit ze střední vzdálenosti.

Asi největší šanci otevřít skóre měl v 37. minutě pozdější hrdina Jean-Victor Makengo, jehož pumelici z necelých třiceti metrů odvracel gólman Rúnarsson konečky prstů na rohový kop. Hosté dobře vstoupili také do druhého poločasu a po necelých třech minutách byl blízko ke skórování Jeannot. Ten po narážečce se spoluhráčem vypálil z voleje z dvaadvaceti metrů a balón proletěl jen o decimetry vedle pravé konstrukce.

Klíčový okamžik se zrodil v 54. minutě. Koulouris obdržel kolmici na pravou stranu šestnáctky soupeře, skvěle se zorientoval a pak zpětně přihrál do volného prostoru Makengovi, který přízemním pokusem obstřelil naprosto bezmocného Rúnarssona. Přesně po hodině hry musel islandský brankář zamezit další pohromě, po centru z levého křídla a prudké hlavičce Gradela brilantně vyškrábl míč na rohový kop.

V 65. minutě byl ještě blíže k druhé trefě Toulouse aktivní Koulouris. Po pasu Dosseviho od pravého rohu šestnáctky hlavičkoval z osmi metrů, balón olízl zadní tyč a skončil v zámezí. Poslední gólová šance byla k vidění zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Z velké vzdálenosti zkusil štěstí Vainqueur a mířil pod břevno, Rúnarsson opět ukázal své kvality a jednoruč vytěsnil míč nad břevno. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele