Ligue 1 - souhrn 15. kola

30.11.2018, 22:41, aktualizováno 02.12.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
PSG ztratilo první body v letošní sezoně, když remizovalo v Bordeaux. Marseille se rozešla bez branek s Remeší. Lyon v Lille nezvládl první půli, přesto neodjel s prázdnou, jelikož stihl srovnat na 2:2. Hráči Saint Étienne se otřepali z porážky v derby s Lyonem a na domácí půdě v pátek přehráli v předehrávce Ligue 1 Nantes jednoznačně 3:0.

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 2:2

02.12.2018 21:00

Góly: 53. Jimmy Briand, 84. Andreas Cornelius - 34. Neymar, 66. Kylian Mbappé

Navzdory všem původním předpokladům vyrukoval Thomas Tuchel na Bordeaux v základní sestavě i s Neymarem a Mbappém. Naopak zcela mimo zůstal paradoxně Edinson Cavani. Oba hvězdní útočníci se sice střelecky prosadili, nicméně Les Girondins se přesto stali v patnáctém kole prvním klubem, který dokázal proti obhájcům titulu bodovat.

Všechno to začalo v 9. minutě, kdy Sergi Palencia našel Jimmyho Brianda, jehož hlavičku však bez problémů lapil Alphonse Aréola. Francois Kamano se potom prohnal kolem nerozehraného Daniho Alvese a jenom o kousek minul. Brazilský pravý obránce se však po třiceti minutách zjevně dostal do tempa.

A těžit z toho mohl krajan Neymar, jenž z vnitřku pokutového území z první prostřelil Benoita Costila - 0:1. Vypadalo to, že nejdražší fotbalista v historii přidal dvanáctý gól ve dvaačtyřicáté minutě, když mu šanci připravil Mbappé. Nicméně rozhodčí Franck Schneider nemohl tenhle zásah pro ofsajd uznat.

V nastaveném čase ještě Ángel Di María narval svou pumelici do tyče. Do šaten šli tedy s mírným náskokem hosté. Ricardo Gomes zřejmě svým svěřencům o přestávce pořádně promluvil do duše, takže netrvalo ani deset minut a bylo vyrovnáno. Nepolapitelný Younousse Sankharé pláchnul po pravé straně, aby ve finále přenechal lépe postavenému Briandovi, na jehož razantní přízemní střelu nemohl gólman při nejlepší vůli dosáhnout - 1:1.

Chviličku poté musel hřiště opustit podle všeho zraněný Neymar a místo něj přišel Maxim Choupo-Moting. Odpovědnost tedy byla především na Kylianovi Mbappém a ten si v devatenácti letech evidentně ví rady. Draxler využil obrovské mezery v obraně, takže se talentovaný teenager ocitnul sám před brankářem, kterého prostřelil pravačkou - 1:2.

Dvacetiny oslaví až 20. prosince, ale přesto vévodí tabulce střelců. Průměrně v probíhajícím ročníku skóruje každých 66 minut, což znamená, že by do konce roku mohl mít na kontě přes dvacet branek. V jednasedmdesáté minutě, tedy pět minutek po Mbappého zásahu, mohlo být definitivně hotovo. Argentinec Di María se možná ještě teď diví, jak je možné, že mířil jenom do břevna.

Dvojnásob ho to mrzelo v 84. minutě. Youssouf Sabaly centroval z levé strany, Andreas Cornelius předskočil svého strážce, a přestože si Aréola sáhnul na balon, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal - 2:2. Nutno dodat, že šťastný střelec byl v té době na hřišti teprve nějakých šest minut. Naopak Jaroslav Plašil střídal čtvrt hodiny předtím.

Bordeaux tedy slaví proti PSG první bod od května 2016. Tehdy ještě v dresu celku z hlavního města zářil Zlatan Ibrahimović. V týdnu se Les Girondins střetnou opět v domácím stadionu Matmut Atlantique s AS Saint-Étienne. PSG čeká výlet do Strasbourgu, přičemž tamní Racing při aktuální formě jistě nedá nic zadarmo.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Reims 0:0

02.12.2018 17:00

Góly: -

Olympique Marseille před vlastními fanoušky znovu zaváhal a s Remeší uhrál pouhý bod za bezbrankovou remízu. Rozhodně ale není nic ztraceno, což platí i pro skvadru Davida Guiona.

Dimitri Payet, Kevin Strootman a Florian Thauvin v týdnu odpočívali, ale teď se vrátili v plné síle. Edouard Mendy si tedy musel být sakra dobře vědom toho, že se mezi třemi tyčemi rozhodně nudit nebude. Už v 6. minutě ho výrazně prověřil Lucas Ocampos. Během úvodní třicetiminutovky přispěchali se svými šancemi ještě Valére Germain a právě Dimitri Payet.

Remeš se během prvního poločasu dostala do zakončení prakticky pouze jednou (a celkově čtyřikrát). Stalo se tak poté, co Pablo Chavarria čistě uklidil Adila Ramiho, aby posunul na Sheyi Oja, který ještě prodloužil na Moussu Doumbiu. Steve Mandanda se ovšem vyznamenal a do šaten se proto šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se jako první osmělil z dálky Luiz Gustavo a muž v rukavicích, jenž kdysi nastupoval za rezervní tým OM, si ve svých šestadvaceti letech situaci zkušeně pohlídal. Na druhé straně to v pětapadesáté minutě zkusil rovnou z přímého kopu Mathieu Cafaro a domácí jednička na poslední chvíli střelu zastavila.

Garcíův výběr měl nejblíže ke gólu v 64. minutě. Hiroki Sakai si udělal prostor a vystřelil. Mendy měl kliku, že za ním zazvonila pouze branková konstrukce. V závěru měl překvapivě více práce kapitán domácího celku. Nicméně ani Doumbia, ani Ojo nedokázali balon procedit za jeho záda, takže senegalský brankář Mendy vychytal deváté čisté konto z odehraných patnácti zápasů! To klobouk dolů.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Racing Strasbourg 1:4

02.12.2018 17:00

Góly: 9. Ismaïla Sarr - 20. Adrien Thomasson, 32. Jonas Martin (pen.), 50. Jonas Martin (pen.), 77. Pablo Martinez

Rennes šlo sice proti Strasbourgu na domácí půdě brzy do vedení, jenže po závěrečném hvizdu se vzpamatovávalo ze čtyřbrankového přídělu. Co na tom, že Tomáš Koubek musel dvakrát čelit pokutovému kopu.

V 9. minutě se mohl Sabri Lamouchi na lavičce se svými asistenty a střídajícími hráči smát, protože Clément Grenier posunul na Ismaïlu Sarra, jenž z hranice velkého vápna vyslal technickou střelu přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:0. V 18. minutě mohl vyrovnat Lebo Mothiba, kdyby jeho akrobatický pokus nepřeletěl celou svatyni.

Za dvě minuty už ale v dobré formě se prezentující Racing udeřil. Kenny Lala prchnul všem na pravém křídle, aby pak v šestnáctce našel Adriena Thomassona, který z první pravačkou uklízel pod padajícím českým brankářem. Nutno dodat, že ten toho moc neviděl, protože mu stínil jeden ze spoluhráčů - 1:1.

Lala zlobil i nadále. O sedm minut později znovu nenašel nikoho, kdo by s ním dokázal držet krok a následně posadil svůj centr na hlavu Ibrahima Sissoka, který ztroskotal na Koubkovi. Kvalitní zákrok však nebyl nic platný, jelikož chvíli poté Damien Da Silva div nekopnul Pabla Martineze do hlavy. Nařízenou "pětku" s naprostým přehledem proměnil Jonas Martin - 1:2.

Les Rouges et Noirs doplatili na nedisciplinovanost i prakticky okamžitě po startu druhé půle. Mexer marně naháněl Leba Mothibu, takže mu nezbylo nic jiného, než brnknout o jeho kotník. Jonas Martin si na další penaltu věřil. A dobře udělal, byť si nepočínal tak suverénně, jako v prvním případě - 1:3. Tohle vypadalo pro Laureyho svěřence už hodně nadějně.

Clément Grenier následně střílel z hranice velkého vápna, ale Matz Sels se zaskočit nenechal. A tak se stalo, že se v sedmasedmdesáté minutě dostal míč po rohovém kopu od hlavy Lamine Koného k Pablovi Martinezovi, který ho elegantní patičkou dopravil za záda Tomáše Koubka - 1:4. V Roazhon Parku se tak zrodil výsledek, který čekal málokdo.

Není bez zajímavosti, že Strasbourg naposledy vyhrál v Rennes před patnácti lety. Tehdy stál mezi třemi tyčemi domácího celku Petr Čech a při porážce 2:3 čelil rovněž pokutovému kopu, který proti němu zahrával Danijel Ljuboja. Racing poskočil na osmou příčku a v týdnu vyzve v rámci vloženého kola PSG. Čtrnácté Rennes zajíždí do Lyonu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Dijon FCO 2:2

02.12.2018 15:00

Góly: 72. Max Gradel, 77. Aaron Leya Iseka - 24. Nayef Aguerd, 69. Mehdi Abeid

Dijon měl zápas na Stadium Municipal výtečně rozehraný. I proto, že domácí šli brzy do deseti. Jenomže TFC se nevzdalo a ve druhém poločase během šesti minut vyrovnalo.

Něco takového by se v minulé sezoně týmu Oliviera Dall’Oglia určitě nestalo. V 5. minutě vyběhnul brankář Baptiste Reynet mimo pokutové území a nekompromisně sejmul sprintujícího Julia Tavarese. Rohodčí Miguelgorry neváhal a tasil rovnou červenou kartu! Náhradnímu gólmanovi Maurovi Goicoecheovi musel přepustit místo Kalidou Sidibé.

Uruguayský rodák se musel činit hned poté, co si stoupnul do brány. Nařízený přímý kop totiž rozehrál Naïm Sliti výtečně. Díky skvělému zákroku se ale nemohl běžet radovat. Ten samý hráč se připomenul i v minutě šestnácté, akorát tehdy jeho pokus nebyl zdaleka tolik přesný. Až při své třetí akci byl úspěšný.

Tuniský fotbalista ve čtyřiadvacáté minutě centroval do vápna. A rozhodně měl na výběr, neboť v prostoru malého čtverce stáli hned čtyři jeho spoluhráči. Od Cédrika Yambérého přistál balon nejprve na zádech Nayefa Aguerda, který se však rychle zorientoval a z blízkosti napálil kulatý předmět do sítě - 0:1. Sudí se ještě poradil s asistentem u videa, který uznal, že na této trefě nebylo nic neregulérního.

Do konce úvodního poločasu tempo opadlo. Pouze Max Gradel se dožadoval odpískání penalty po faulu na svou osobu, nicméně jeho protesty se nikdo nezabýval. Hned po startu druhého dějství vysunul Romain Amalfitano do dobré příležitosti kolegu Tavarese, který si vylámal zuby na pozorném Goicoecheovi.

Alain Casanova pak poslal do hry Jimmyho Durmaze a Aarona Leyu Iseku, což se mu později bohatě vyplatilo. Ještě předtím však musel sledovat, kterak Manu García hlavičkuje nad. V 69. minutě stál Naïm Sliti na levé straně zcela neobsazen, a tak není divu, že mu byl adresován centr. Naložil s ním tak, že míč posunul před bránu, kam si naběhnul Mehdi Abeid a neomylně skóroval - 0:2.

Tohle vypadalo pro DFCO hodně dobře, jenomže už za tři minuty centroval Mathieu Dossevi a Max Gradel vystřihnul nějakých šest metrů od brány famózní nůžky - 1:2. A aby toho nebylo málo, našel reprezentant Pobřeží slonoviny o pět minut později na hranici velkého vápna Aarona Leyu Iseku, jenž mířil z první milimetrově přesně k pravé tyči - 2:2.

V závěrečné desetiminutovce mohl Sliti korunovat svůj parádní výkon vítěznou trefou, jenomže nastřelil pouze tyč. Toulouse v čele s Maxem Gradelem tedy bude na tento střet vzpomínat v dobrém. Na rozdíl od Baptiste Reyneta, který byl vyloučen už po čtyřech minutách a osmačtyřiceti sekundách. Rychleji to před ním zvládnul v Ligue 1 z brankářů pouze Benjamin Lecomte, když se v srpnu roku 2015 v duelu svého Lorientu proti ASSE pakoval už po devětatřiceti sekundách.

Více informací k zápasu

Angers SCO - SM Caen 1:1

01.12.2018 20:00

Góly: 51. Pierrick Capelle - 62. Claudio Beauvue

Na stadionu Raymonda Kopy v Angers začaly padat branky až po přestávce. Domácí Angers poslal do vedení Capelle, jenže za krátko odpověděl Beauvuet. Remíza je vzhledem k průběhu utkání nejspíše zasloužená.

Úvod utkání byl z obou stran poměrně nervózní, o čemž svědčí dvě udělené žluté karty. Tempo utkání nebylo nijak závratné, hrálo se hodně vyrovnaně a první poločas žádnou velkou gólovku nenabídl. Caen hodně zkoušelo štěstí z dálky, ovšem bez patřičného efektu. Divákům na stadionu Raymonda Kopy nezbývalo nic jiného, než doufat, že oba týmy po změně stran předvedou lepší a atraktivnější výkon.

V tomto směru je určitě potěšila rychlá branka Pierricka Capelleho, který v 51.minutě zakončil zblízka centr Bamby hlavou a gólman Samba inkasoval. Domácí vedení dlouho nevydrželo, Caen stačilo na vyrovnání jedenáct minut. Po rohovém kopu odcentroval Diomandé a Claudius Beauvuet rovněž hlavou nedal Butellemu žádnou šanci.

Angers se nehodlalo s remízou spokojit a v závěru zápasu se snažilo rozhodnout, jenomže defenzíva Caen byla plně zmobilizována a připravena závěrečnému náporu odolat. To se také nakonec stalo, takže oba celky se nakonec rozešly smírně 1:1.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - OGC Nice 0:0

01.12.2018 20:00

Góly: -

Po třech ligových porážkách se podařilo Guingampu konečně bodovat. Nestál proti němu přitom nejpříjemnější protivník, Nice totiž zajíždělo na bretaňskou půdu s bilancí pěti vítězných utkání v řadě. Nakonec oba týmy mohly být spokojeny s konečnou plichtou, neboť směrem dopředu toho ani jeden z nich moc nepředvedl.

OGC držel více míč na svých kopačkách, pravidelně se však do vyložených příležitostí nepropracovával. Domácí naopak vyprodukovali o jednu střelu na bránu více než jeho soupeř, ani oni si však ve finále nezasloužili přetavit všechny body na svou stranu. Připomeňme jen, že EAG proti hostům bodoval vůbec poprvé od roku 2015 až na šestý pokus.

V útoku hosté operovali s Balotellim a Saint-Maximinem, první jmenovaný vyzkoušel svou mušku už ve 2. minutě, ovšem kýžený a chtěný prostor minul, druhý jmenovaný se snažil skórovat ve 26. minutě, nicméně ani on neuspěl. První opravdu výraznější možnost si vytvořil Guingamp až ve 33. minutě, každopádně gólman Benítez parádně vychytal Thurama.

Ani druhý poločas s sebou nepřinesl nijak závratnou útočnou podívanou. V 74. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre Balotelli, z přímého kopu ale poslal balón pouze do rukavic brankáře Johnssona, v 81. minutě mohl hosty poslat do vedení Boscagli, avšak bránu netrefil. V nastavení mohl Guingamp rozvášnit Traoré, hlavičkou však jen zamířil do Beníteze.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 1:2

01.12.2018 20:00

Góly: 43. Youri Tielemans - 81. Gaëtan Laborde, 86. Petar Škuletić

Před týdnem slavilo Monako důležité vítězství v Caen, ovšem po zápase s Montpellierem je tam, kde bylo. Knížata doma znovu prohrála, přestože ještě devět minut před koncem vedla, a nadále zůstávají v sestupovém pásmu. HSC už díky výhře 2:1 poskočilo na druhé místo tabulky.

Za závěr utkání domácí kouč Thierry Henry své svěřence rozhodně nepochválí. Monako dlouho drželo nadějný výsledek a pomalu to vypadalo, že po Caen zvítězí podruhé v řadě, jenže branky Labordeho a Škuletiće vše změnily.

Monaku se na poslední chvíli uzdravily některé opory a první poločas byl v jeho podání víceméně povedený. Na stadionu Luise II sice dlouho žádná gólovka k vidění nebyla, ale před koncem poločasu předvedli domácí rychlý kontr, který sám založil a zakončil Yuri Tielemans. Před šestnáctkou si akorát vyměnil balón s Henrichsem a pak přesně mířenou střelou k tyči rozradostnil domácí příznivce i trenéra Henryho.

Tomu mohl vykouzlit ještě větší úsměv na rtech Golovin, kdyby po změně stran nenapálil jen břevno Lecomteho branky. Jak moc musela ruského záložníka neproměněná šance na konci utkání mrzet. Montpellier začal být směrem dopředu také nepříjemný, ale Monako si s jeho ofenzívou dlouho vědělo rady. Nápor HSC ale rostl, devět minut před koncem odcentroval Delort a Gaëtan Laborde hlavou srovnal na 1:1. A ze strany hostů to nebylo všechno. V 86. minutě se Petar Škuletić dostal před Jemersona a překonal i Benaglia, čímž završil obrat. Monako ztratilo dobře rozehraný zápas a po další porážce se jeho krize znovu prohloubila.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Amiens SC 3:0

01.12.2018 20:00

Góly: 45. Denis Bouanga, 76. Rachid Alioui, 87. Rachid Alioui

Nimes potvrdilo úlohu mírného favorita a doma bez obtíží skolilo Amiens, ačkoli kvůli Ligovému poháru v průběhu tohoto týdne mělo na přípravu daleko kratší čas. Domácí stačili do poločasu skórovat díky Denisovi Bouangaovi, v poslední čtvrthodině hry se pak ještě dvakrát trefil Rachid Alioui, jenže definitivně pojistil svému týmu chtěný úspěch.

Nováček soutěže si prakticky po celý dosavadní podzim vede dle svých představ, s pravidelností boduje, a tímhle výsledkem si jen upevnil své postavení ve středu tabulky. Hosté naopak neprožívají nejpohodlnější období. Tahle porážka pro ně byla celkově pátá z posledních šesti střetnutí, přičemž venku padlo už pošesté ze sedmi případů.

V prvním poločase ještě Amiens drželo se svým protivníkem krok. V podstatě ho pustila v prvním dějství jen do dvou příležitostí, ta druhá v pořadí už však skončila inkasovaným gólem. Nejprve v 8. minutě ohrozil hostujícího gólmana Gurtnera pronikající Dépres, z vápna však z těžkého úhlu v podstatě jen napálil rukavice svého soka.

Ve 45. minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Thioubova střela z místa u pokutové značky byla zablokována, nicméně k dorážce se propracoval Denis Bouanga, jenž balón ihned z první umístil přesně k tyči. I po přestávce byl Olympique v ofenzívě aktivnějším mužstvem. V 65. minutě zahrozil opět Denis Bouanga, výtečně nohou ale zasáhl Gurtner.

V 76. minutě domácí udeřili do hostující sítě podruhé. Denis Bouanga z pravé strany přihrál do šestnáctky, odkud se z blízkosti snadno prosadil střídající Alioui. Zdramatizovat střetnutí mohl v 82. minutě Ghoddos, jenže jeho přímý volný kop zlikvidoval brankář Bernardoni. Tři minuty před koncem ještě znovu zaúřadoval Alioui, to když si pěkně narazil s Bozokem.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Lyon 2:2

01.12.2018 17:00

Góly: 17. Loïc Rémy, 28. Nicolas Pépé - 63. Bertrand Traoré, 86. Moussa Dembélé

Ani dvoubrankové vedení nestačilo Lille na tři body ve šlágru kola s Lyonem. Les Gones předvedli diametrálně odlišný výkon v prvním i druhém poločase a po změně stran stáhli domácí náskok a vyrovnali na konečných 2:2. Lyon zároveň před Lille udržel průběžné třetí místo.

Nicméně stále platí, že Lille v letošní sezoně doma nenašlo přemožitele. Lyon byl řečí statistik lepší týmem, ale v průběhu utkání měl vůbec co dělat, aby si ze stadionu Pierra Mauroye odvezl bod. Zařídil to až čtyři minuty před koncem Moussa Dembélé.

Lyon přitom začal zápas dobře, udával tempo a měl první velkou příležitost ve 13. minutě, kdy obránce Fonte vyrobil obrovskou chybu a Maxwel Cornet běžel sám na Maignana, který si připsal výborný zákrok nohou. Cornet to vyřešil nejhůře, jak mohl, protože se mu ještě nabízela možnost přihrávat lépe postavenému spoluhráči, který by zakončoval do prázdné branky. Lyon byl za zpackanou možnost okamžitě potrestán. Celik poslal na Rémyho pěkný centr, který domácí útočník napálil z první od země rovnou do branky. Lopes neměl šanci zasáhnout a Dogy vedly 1:0.

Hned za tři minuty mohlo být srovnáno, ale Lyon spálil další neuvěřitelnou možnost. Cornet svůj minisouboj s Lopesem znovu nevyhrál a dorážející Traoré trefil s pomocí teče jen břevno! Ve 28. minutě předvedl domácí celek vysokou efektivitu a rychlý kontr zakončil přesnou střelou k tyči Nicolas Pépé! Lyon byl v problémech a těsně před koncem poločasu mohl inkasovat potřetí, ale Ikoného zastavila tyčka.

Alespoň dobrou zprávou pro Bruna Génésia byl fakt, že Lyon si dokázal vytvářet šance, jenže mělo to háček. Ve spalování tutovek totiž zdárně pokračoval. Hned z kraje poločasu fauloval Mendes Traorého a sudí odpískal ve prospěch Lyonu pokutový kop. Memphis Depay si většinou ví rady, ale tentokrát branku přestřelil! Maignanova branka zůstávala dál zakletá.

Aktivní Lyon se nakonec přeci jenom dočkal a zaslouženě. V 62. minutě našel Depay patičkou Bertranda Traorého, který střelou k tyči snížil. Les Gones se pak hnali za vyrovnání a s další zmařenou tutovkou přispěchal Depay, který z vyložené pozice přestřelil. Hostující porážku nakonec odvrátil čtyři minuty před koncem Moussa Dembélé, který na značce pokutového kopu uklidil balón do sítě.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Nantes 3:0

30.11.2018 20:45

Góly: 72. Robert Berić, 84. Wahbi Khazri, 90. Timothée Kolodziejczak

Domácí Saint-Étienne si naprosto bez problémů poradilo s Nantes, které mu mnoho škody nezpůsobilo. O tři body pro domácí se postarali Robert Berić, Wahbi Khazri a v závěru také Timothée Kolodziejczak.

Série Nantes čítající pět zápasů v řadě, ve kterých neprohrálo, je u konce. Favoritem byla ale domácí ekipa a od začátku utkání to potvrzovala. Hamouma šel do hlavičkového souboje proti Palloisovi a vyhrál jej, jenže nezamířil přesně. K zajímavé šanci se pak protlačil Wahbi Khazri, ale ani on nebyl úspěšný.

Rumunský brankář Nantes Ciprian Tătăruşanu byl velmi pozorný a využíval svých 194 centimetrů, jak nejlépe mohl. Domácí byli jasně lepší a díky rychlé kombinaci se dostávali k ohrožení rumunského brankáře poměrně často, ale zoufalá finální fáze jim komplikovala snahy vést. Cabella dokázal kličkou obelstít hned dva hráče před vápnem a nahrál Hamoumovi, jehož dělovku obětavě zastavila obrana Nantes.

Krátce před koncem první půle se dostalo do šance i Nantes. Evangelista skvěle centroval do vápna na Tourého, ale obrana Saint-Étienne si nakonec poradila. Komplikací pro hosty bylo zranění brankáře Cipriana Tătăruşanua, který musel být v 52. minutě střídán. Jeho místo zaujal Maxime Dupé a prvním kopem trefil jen Khazriho! Od něj se míč odrazil do brány a novic na hřišti byl v šoku. Naštěstí pro něj Khazri míč zasáhl rukou a gól neplatil.

Domácí byli nadále aktivnějším týmem. Debuchy se dokázal z pravé straně prodrat až do vápna, odkud střelou napálil jen brankáře Dupého! V 74. minutě už se skóre utkání konečně měnilo. Salibur udržel míč a parádním centrem oslovil v pokutovém území naskakujícího Roberta Beriće, který se krásně položil do hlavičky - 1:0.

Tím se s góly roztrhl pytel a obrana Nantes se definitivně složila. Po faulu na Salibura rozehrával volný přímý kop Wahbi Khazri a kopl to naprosto parádně. Balon od jeho kopačky zaplul přímo k tyči a brankář Dupé plachtil vzduchem zbytečně!

A nebylo to všechno, protože v 90. minutě Saint-Étienne přidalo ještě jednu trefu. Saliburův centr od rohového praporku přistál na hlavě obránce Timothéeho Kolodziejczaka, který se nemýlil a propálil Dupého potřetí!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15141048:943
2.Montpellier HSC1585224:1129
3.Olympique Lyon1584326:1828
4.Lille OSC1583423:1427
5.Olympique Marseille1582527:2226
6.AS Saint-Étienne1575322:1826
7.OGC Nice1573512:1424
8.Racing Strasbourg1556424:1821
9.Stade Reims1556410:1321
10.Nîmes Olympique1555522:2020
11.Girondins Bordeaux1546516:1718
12.FC Nantes1545621:2217
13.Angers SCO1545619:2117
14.Stade Rennes1545619:2517
15.Toulouse FC1536613:2415
16.SM Caen1527612:1813
17.Dijon FCO1534814:2513
18.Amiens SC15411014:2713
19.AS Monaco1524914:2410
20.EA Guingamp1515910:308

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pozeral som na livescore.. Monako vyhrava 1:0... vravim si, ze konecne to tomu Henrymu vyjde s tou 5-2-3 taktikou.. pozriem teraz a tam konecny 1:2.. no...

Reagovat
Pyroman

První poločas měli asi nejlepší v sezóně, po pauze už Montpellier lepší. Kdyby měli normální obranu tak minimálně bod urvou, ale ty chyby co tam nasekali (hlavně Jemerson, strašný jak šel dolů) tým jako Montpellier prostě trestá. Ale ty výkony jdou nahoru, až se jim vrátí pár zraněných tak se do středu tabulky v klidu dostanou.

Reagovat
Israha

No hlavně je potřeba si uvědomit, že Montpeiller pod Zakarianem je tým širší špičky (ať už to o úrovni ligy hovoří cokoliv), navíc hrající ve výborné formě. Tenhle výsledek fakt není žádná ostuda Monaca.

Reagovat
Pyroman

To samozřejmě, Montpellier letos hraje výborně, reálně si myslím že se do pohárů dostanou.

Reagovat
Israha

Jsou nejkonzistentnější z těch uchazečů, taky jim hodně věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

523 = 343

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy, kedy z Monaka poslu do pice toho cierneho curaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedovedu si představit, že Monako ještě někdy vyhraje.

Reagovat
Langi

Nevim jesi je komictejsi soucasny Monaco nebo to, ze opevovany Jardim jde trenovat do Saudske Arabie

Reagovat
juninho8

Rusak v Monacu asi zle platil

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v jeho veku KSA ...tak to je rezignácia na posun v kariére.

Reagovat
Godwinson

Viděl jsem první půli Montpellieru a úvod druhého a Monaco Montpellier docela mlelo ... takže ten výsledek je k současnýmu Monacu prostě příhodnej Golovin odešel z Ruska, není doping a najednou to nejde, divný.

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia Demission! Je konec.

Reagovat
Seydou Doumbia

Že to utne zrovna Bordeaux bych opravdu neřekl.

Reagovat
PePiG7

Bylo nabuzeny po Slavii.

Reagovat
Israha

Nemáme útočníka. Já jsem přesvědčený, že hrát s tímhle za sebou Gomis, Gignac nebo Batshuayi, mají s přehledem 20+ gólů za sezonu jen v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Já souhlasím, ale zároveň, je 3 prosince a Garcia ma na triku už 9 proher (oproti 5 za celou sezonu minulej rok), ten zápas proti Remeši jako kdyby nikdo nevěděl co hrát, (plus ofenzivně levá strana sakai/amavi/Ocampos prostě neexistuje s tím žeby něco vymyslela)

atmosféra není dobrá a jeho bilance za 2 roky u nás nejen proti silným týmům jako je PSG, Lyon ale vlastně proti jakémukoliv týmu který je lepší alespoň momentální formou je fakt absolutně směšný. Jeho historie ať už v Lille nebo v Římě jenom dokazuje že se to prostě velmi pravděpodobně nezmění a jestli se dostaneme příští rok do LM tak prostě pokud najednou nebudeme mít přestupy jak City žeby něco dokázal alespoň trochu uhrát aby po letech měli fanoušsci zážitek.

Reagovat
Israha

On by buď potřeboval papírově silnější kádr, nebo aspoň hand-picked hráče. Páč vůbec neumí pracovat s materiálem, který dostane pod ruku od ostatních, to jsou vesměs náhodné pokusy, co tam vytváří. Jako ten kádr není vysloveně marný (slabší jsou stopeři a hrot), ale trenér jako Rudi s ním nezvládá pracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zároveň před měsícem prodloužil smlouvu, tak pokud ted neprohrajeme v měsíci alespoň ještě 2x, 3x tak jeho vyhazov realně tak jak si přeje většina fanoušků v Marseille realně nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux

Reagovat
mastakillah

Ať Cavani co nejdřív odejde, protože to co tam s ním předvádí Tuchel snad nemá obdoby

Reagovat
Pyroman

V létě se jim na to vysere. Nejen že musí hrát s těma Neymarem a Mbappem co mu nenahrávaj, Tuchel místo něj ještě staví Motinga. Cavani je pořád jeden z top hroťáků na světě, zájem o něj bude.

Reagovat
mastakillah

To stavění Motinga je úplnej výsměch. Navíc po tom co pro ně Cavani za ty roky udělal a jakej vztah ke klubu má. Narozdíl např. od Neymara si myslím, že ke klubu i něco cítí .... Mimochodem doufám v jeho letní ( v ještě lepším případě zimní) návrat do Neapole

Reagovat
Pyroman

Už proti Liverpoolu byla na Cavanim vidět ta frustrace. On je srdcař, takže nebude dělat kokotiny jako Rabiot, ale jsem si skoro jistej že to jsou jeho poslední měsíce v klubu. Tuchel si ho nedovolí posadit úplně, pořád je to klíčový hráč, ale evidentně mu nevěří tolik jako třeba Emery. V zimě je odchod asi nereálný, stejně by nemohl hrát poháry a PSG si teď nemůže dovolit ho pustit. Ale v létě je podle mě na 90% pryč. Těch zájemců bude asi víc, ale Neapol by klidně mohla klapnout si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

OT.

Tak Paríž takto nehumpľoval ani wehrmacht!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele