15. kolo
02.12.2018 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 2:2

Navzdory všem původním předpokladům vyrukoval Thomas Tuchel na Bordeaux v základní sestavě i s Neymarem a Mbappém. Naopak zcela mimo zůstal paradoxně Edinson Cavani. Oba hvězdní útočníci se sice střelecky prosadili, nicméně Les Girondins se přesto stali v patnáctém kole prvním klubem, který dokázal proti obhájcům titulu bodovat.

Všechno to začalo v 9. minutě, kdy Sergi Palencia našel Jimmyho Brianda, jehož hlavičku však bez problémů lapil Alphonse Aréola. Francois Kamano se potom prohnal kolem nerozehraného Daniho Alvese a jenom o kousek minul. Brazilský pravý obránce se však po třiceti minutách zjevně dostal do tempa.

A těžit z toho mohl krajan Neymar, jenž z vnitřku pokutového území z první prostřelil Benoita Costila - 0:1. Vypadalo to, že nejdražší fotbalista v historii přidal dvanáctý gól ve dvaačtyřicáté minutě, když mu šanci připravil Mbappé. Nicméně rozhodčí Franck Schneider nemohl tenhle zásah pro ofsajd uznat.

V nastaveném čase ještě Ángel Di María narval svou pumelici do tyče. Do šaten šli tedy s mírným náskokem hosté. Ricardo Gomes zřejmě svým svěřencům o přestávce pořádně promluvil do duše, takže netrvalo ani deset minut a bylo vyrovnáno. Nepolapitelný Younousse Sankharé pláchnul po pravé straně, aby ve finále přenechal lépe postavenému Briandovi, na jehož razantní přízemní střelu nemohl gólman při nejlepší vůli dosáhnout - 1:1.

Chviličku poté musel hřiště opustit podle všeho zraněný Neymar a místo něj přišel Maxim Choupo-Moting. Odpovědnost tedy byla především na Kylianovi Mbappém a ten si v devatenácti letech evidentně ví rady. Draxler využil obrovské mezery v obraně, takže se talentovaný teenager ocitnul sám před brankářem, kterého prostřelil pravačkou - 1:2.

Dvacetiny oslaví až 20. prosince, ale přesto vévodí tabulce střelců. Průměrně v probíhajícím ročníku skóruje každých 66 minut, což znamená, že by do konce roku mohl mít na kontě přes dvacet branek. V jednasedmdesáté minutě, tedy pět minutek po Mbappého zásahu, mohlo být definitivně hotovo. Argentinec Di María se možná ještě teď diví, jak je možné, že mířil jenom do břevna.

Dvojnásob ho to mrzelo v 84. minutě. Youssouf Sabaly centroval z levé strany, Andreas Cornelius předskočil svého strážce, a přestože si Aréola sáhnul na balon, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal - 2:2. Nutno dodat, že šťastný střelec byl v té době na hřišti teprve nějakých šest minut. Naopak Jaroslav Plašil střídal čtvrt hodiny předtím.

Bordeaux tedy slaví proti PSG první bod od května 2016. Tehdy ještě v dresu celku z hlavního města zářil Zlatan Ibrahimović. V týdnu se Les Girondins střetnou opět v domácím stadionu Matmut Atlantique s AS Saint-Étienne. PSG čeká výlet do Strasbourgu, přičemž tamní Racing při aktuální formě jistě nedá nic zadarmo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Počet golu Paris SG v zápasu více než 3,5.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo.

Reagovat
ttopi

To se povedlo ne?

Reagovat
ttopi

Jo aha, ty jsi asi myslel, že jen PSG dá 4+ gólů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele