15. kolo
30.11.2018 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Nantes 3:0

Domácí Saint-Étienne si naprosto bez problémů poradilo s Nantes, které mu mnoho škody nezpůsobilo. O tři body pro domácí se postarali Robert Berić, Wahbi Khazri a v závěru také Timothée Kolodziejczak.

Série Nantes čítající pět zápasů v řadě, ve kterých neprohrálo, je u konce. Favoritem byla ale domácí ekipa a od začátku utkání to potvrzovala. Hamouma šel do hlavičkového souboje proti Palloisovi a vyhrál jej, jenže nezamířil přesně. K zajímavé šanci se pak protlačil Wahbi Khazri, ale ani on nebyl úspěšný.

Rumunský brankář Nantes Ciprian Tătăruşanu byl velmi pozorný a využíval svých 194 centimetrů, jak nejlépe mohl. Domácí byli jasně lepší a díky rychlé kombinaci se dostávali k ohrožení rumunského brankáře poměrně často, ale zoufalá finální fáze jim komplikovala snahy vést. Cabella dokázal kličkou obelstít hned dva hráče před vápnem a nahrál Hamoumovi, jehož dělovku obětavě zastavila obrana Nantes.

Krátce před koncem první půle se dostalo do šance i Nantes. Evangelista skvěle centroval do vápna na Tourého, ale obrana Saint-Étienne si nakonec poradila. Komplikací pro hosty bylo zranění brankáře Cipriana Tătăruşanua, který musel být v 52. minutě střídán. Jeho místo zaujal Maxime Dupé a prvním kopem trefil jen Khazriho! Od něj se míč odrazil do brány a novic na hřišti byl v šoku. Naštěstí pro něj Khazri míč zasáhl rukou a gól neplatil.

Domácí byli nadále aktivnějším týmem. Debuchy se dokázal z pravé straně prodrat až do vápna, odkud střelou napálil jen brankáře Dupého! V 74. minutě už se skóre utkání konečně měnilo. Salibur udržel míč a parádním centrem oslovil v pokutovém území naskakujícího Roberta Beriće, který se krásně položil do hlavičky - 1:0.

Tím se s góly roztrhl pytel a obrana Nantes se definitivně složila. Po faulu na Salibura rozehrával volný přímý kop Wahbi Khazri a kopl to naprosto parádně. Balon od jeho kopačky zaplul přímo k tyči a brankář Dupé plachtil vzduchem zbytečně!

A nebylo to všechno, protože v 90. minutě Saint-Étienne přidalo ještě jednu trefu. Saliburův centr od rohového praporku přistál na hlavě obránce Timothéeho Kolodziejczaka, který se nemýlil a propálil Dupého potřetí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele