15. kolo
02.12.2018 17:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Stade Rennes - Racing Strasbourg 1:4

Rennes šlo sice proti Strasbourgu na domácí půdě brzy do vedení, jenže po závěrečném hvizdu se vzpamatovávalo ze čtyřbrankového přídělu. Co na tom, že Tomáš Koubek musel dvakrát čelit pokutovému kopu.

V 9. minutě se mohl Sabri Lamouchi na lavičce se svými asistenty a střídajícími hráči smát, protože Clément Grenier posunul na Ismaïlu Sarra, jenž z hranice velkého vápna vyslal technickou střelu přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:0. V 18. minutě mohl vyrovnat Lebo Mothiba, kdyby jeho akrobatický pokus nepřeletěl celou svatyni.

Za dvě minuty už ale v dobré formě se prezentující Racing udeřil. Kenny Lala prchnul všem na pravém křídle, aby pak v šestnáctce našel Adriena Thomassona, který z první pravačkou uklízel pod padajícím českým brankářem. Nutno dodat, že ten toho moc neviděl, protože mu stínil jeden ze spoluhráčů - 1:1.

Lala zlobil i nadále. O sedm minut později znovu nenašel nikoho, kdo by s ním dokázal držet krok a následně posadil svůj centr na hlavu Ibrahima Sissoka, který ztroskotal na Koubkovi. Kvalitní zákrok však nebyl nic platný, jelikož chvíli poté Damien Da Silva div nekopnul Pabla Martineze do hlavy. Nařízenou "pětku" s naprostým přehledem proměnil Jonas Martin - 1:2.

Les Rouges et Noirs doplatili na nedisciplinovanost i prakticky okamžitě po startu druhé půle. Mexer marně naháněl Leba Mothibu, takže mu nezbylo nic jiného, než brnknout o jeho kotník. Jonas Martin si na další penaltu věřil. A dobře udělal, byť si nepočínal tak suverénně, jako v prvním případě - 1:3. Tohle vypadalo pro Laureyho svěřence už hodně nadějně.

Clément Grenier následně střílel z hranice velkého vápna, ale Matz Sels se zaskočit nenechal. A tak se stalo, že se v sedmasedmdesáté minutě dostal míč po rohovém kopu od hlavy Lamine Koného k Pablovi Martinezovi, který ho elegantní patičkou dopravil za záda Tomáše Koubka - 1:4. V Roazhon Parku se tak zrodil výsledek, který čekal málokdo.

Není bez zajímavosti, že Strasbourg naposledy vyhrál v Rennes před patnácti lety. Tehdy stál mezi třemi tyčemi domácího celku Petr Čech a při porážce 2:3 čelil rovněž pokutovému kopu, který proti němu zahrával Danijel Ljuboja. Racing poskočil na osmou příčku a v týdnu vyzve v rámci vloženého kola PSG. Čtrnácté Rennes zajíždí do Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele