Ligue 1 - preview 15. kola

30.11.2018, 08:40, aktualizováno 02.12.2018, 09:02
Previews
Paris Saint-Germain je suverénem francouzské ligy a pokud vyhraje i v Bordeaux, bude mít na čele tabulky už šestnáctibodový náskok. Marseille hraje doma s Remeší, Rennes bude hostit Štrasburk a nedělní program načne zápas Toulouse - Dijon...
Toulouse FC - Dijon FCO  (neděle 15:00)
Dijon a Toulouse dělí v dolní polovině tabulky pouhopouhé dva body. Jejich vzájemný střet bude tedy velmi důležitý.

DFCO dokázali o minulém víkendu alespoň bodovat proti Bordeaux, nicméně stále postrádají tu obdivuhodnou bojovnost, jakou se prezentovali (až na pár drobných výpadků) v minulé sezoně, kdy to dotáhli až na velice slušné jedenácté místo. V aktuálním ročníku nastala po slibném úvodu výsledková krize, kterou se zatím ještě nepodařilo zažehnat.

"Že nás zachránil videorozhodčí? To je trochu zkreslené, ale na druhou stranu asi pravdivé. Myslím, že ten bod je docela cenný a že by nám mohl pomoci k dalším dobrým výsledkům. Nedostali jsme gól, takže s defenzivní prací svého týmu jsem spokojený. V ofenzivní fázi si ještě zdaleka nepočínáme tak, jak bych si představoval. I proto, že zbytečně často ztrácíme míč. Nicméně co se týče týmového ducha, jsme určitě na dobré cestě," nechal se slyšet Oliver Dall’Oglio.

Chan Hoon-Kwon zůstává dlouhodobě zraněný, ale pětice ve složení Yoann Gourcuff, Senou Coulibaly, Florent Balmont, Benjamin Jeannot a Jordan Marié už se pomalu blíží návratu na hřiště, což by kouč ocenil zvláště v případě prvního jmenovaného, který i ve dvaatřiceti dokáže vymyslet takřka geniální řešení.

Za TFC nenastoupí Yaya Sanogo, Ibrahim Sangaré a příliš brzy bude patrně také na Fortese s Cahuzakem. Role klasické desítky se ujal Manu García, nicméně ovoce to zatím nenese. Naopak devatenáctiletý Kalidou Sibibé se zatím prezentuje ve velice dobrém světle a určitě má předpoklady k úspěšné kariéře.

Svěřenci Alaina Casanovy před týdnem čelili útočné hrozbě zvané PSG. Při absenci Neymara a Kyliana Mbappého se dokázal prosadit ten třetí, tedy Edinson Cavani. Při této nejtěsnější možné porážce vyrukoval trenér na soupeře s pěti obránci, ale dá se očekávat, že proti Dijonu se vrátí ke klasické formaci 4-2-3-1.

"Tohle mě hodně mrzí. I když rozdíl mezi týmy je obrovský a i když jsme byli většinu času pod tlakem, vytvořili jsme si pár dobrých situací, které nám umožňovaly vybojovat alespoň bod. Samozřejmě, je možné, že v PSG už mysleli hlavně na Liverpool a někteří hráči nenastoupili, avšak náš výkon byl dobrý, protože se nám je párkrát podařilo zaskočit. Tuhle porážku je těžké skousnout," řekl sedmapadesátiletý lodivod, který se do klubu z departmentu Haute-Garonne vrátil po tříleté pauze.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.61 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Marseille - Stade Reims  (neděle 17:00)
Marseille by se ráda posunula v tabulce ještě o něco více. Nicméně Remeš se zatím prezentuje jako celek, který není radno podceňovat. Přičemž klub z přístavního města měl v minulosti tendence zdánlivě slabší oponenty podceňovat, zvláště v prostředí domácího Stade Vélodrome.

Naposledy se tady tyhle dva soupeři utkali v květnu roku 2016 a svěřenci Rudiho Garcii vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem. Olympique má teď navíc za sebou porážku 4:0 z Commerzbank-Areny, kde hraje domácí zápasy rozjetý Eintracht Frankfurt. Nicméně už před tímto duelem bylo jasné, že francouzský účastník skupiny H Evropské ligy nemá šanci postoupit.

"Sedm nebo osm obvyklých hráčů základní sestavy nemohlo nastoupit. K tomu jsme bránili naprosto bídně a vstřelili jsme si dva vlastní góly. Byl to strašlivý večer a někteří hráči svým výkonem velice zklamali. Jasně, Frankfurt má nesmírně silný tým, a proto vede tabulku, ale náš výkon byl dnes prostě špatný," řekl Garcia.

V Ligue 1 bude usilovat o třetí výhru v řadě. A je dobré, že trenér může poslat na hřiště kohokoliv ze svých svěřenců, protože OM se nepotýká v současnosti s žádnými nucenými absencemi. Do hry se tedy stoprocentně vrátí Steve Mandanda, Hiroki Sakai, Adil Rami, Kevin Strootman, Florian Thauvin i Dimitri Payet. Vypadá to na formaci se čtyři obránci. Přeci jen přetěžovat některé defenzivní borce by se při té spoustě utkání, které jihofrancouzský klub ještě čekají, nemuselo vyplatit.

Remeš se pochopitelně evropské poháry v této sezoně taky netýkají. Po postupu zpět mezi elitu si však nepočíná vůbec marně. Dvacet bodů ze čtrnácti zápasů je fakt, který třeba Monaco nebo Bordeaux může jenom závidět. V minulém kole se i díky brzké trefě podařilo porazit Guingamp, z čehož měl David Guion pochopitelně radost.

"Je pravda, že jsme dokázali udeřit v ten správný moment. Vstřelili jsme dva krásné góly, protože jsme byli před bránou nebezpeční. Tenhle hlad po gólech nám ve většině předchozích utkání chyběl. Jsme rádi, že se prosadil právě Boulaye Dia, který si svoji první branku náležitě užil. Se současným stavem můžeme být spokojení."

Jednapadesátiletému trenérovi, který během hráčské kariéry působil na postu obránce, budou proti Marseille chybět akorát Tristan Dingome a Marvin Martin. Dia po povedeném představení místo na hrotu útoku nikomu s největší pravděpodobností nepřepustí a jinak se nedá čekat, že by v sestavě klubu ze Stade Auguste Delaune nastaly po vítězství nějaké výrazné změny.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.15 - 6.83
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - Racing Strasbourg  (neděle 17:00)
Strasbourg se v tabulce poměrně překvapivě nachází před patnáctým kolem Ligue 1 o čtyři příčky nad Rennes. Rozdíl mezi oběma celky je však pouze jednobodový, takže jejich vzájemný střet by neměl zůstat na okraji zájmu.

Svěřenci Sabriho Lamouchiho se v týdnu v rámci Evropské ligy utkali s Jabloncem. A přestože si český klub vypracoval více šancí, prohrál 0:1 a definitivně ztratil možnost postoupit. Rennes bude muset poslední utkání skupiny vyhrát, jinak ho potká stejný osud. Do toho touží vylepšit svou situaci v domácí soutěži, kde se zatím neprezentuje tak přesvědčivými výkony, jako v minulé sezoně.

"Bylo to opravdu náročné. Hodně mrzlo a skoro se nedalo dýchat. Ale chtěli jsme si až do posledního kola proti Astaně uchovat naději na postup, což se povedlo. Jenom budeme muset bezpodmínečně vyhrát. Ale dneska jsme ukázali, že jsme psychicky nesmírně odolní," hodnotil po duelu na stadionu Střelnice záložník Clément Grenier.

Jeho tým o minulém víkendu dokázal obrat o body rozjetý Montpellier, když remizoval 2:2, přičemž o góly se postaraly Hatem Ben Arfa a Benjamin Bourigeaud. "Hatem Ben Arfa sehrál velice dobrý zápas, stejně jako zbytek týmu. S remízou jsem spokojený, i když jsme vzhledem k úvodu a závěru sahali po třech bodech," hodnotil duel Sabri Lamouchi.

Do hry nebude moct poslat Ludovica Baala a Romaina Danzého. Jeremy Gelin v týdnu na soupisce francouzského klubu vůbec nefiguroval. A Abdoulaye Diallo sice seděl na lavičce, nicméně jeho fyzická kondice ještě po zranění není na takové úrovni, aby byl schopný odehrát celých devadesát minut.

Thierry Laurey ví, že proti Les Rouges et Noirs to nebude jednoduché. Zvláště poté, co jeho skvadra nestačila na Nimes. "Je to pro nás obrovské zklamání. Ale když chcete vyhrát, musíte hrát naplno oba poločasy. Nevzdali jsme se, ale holt jsme udělali o jednu chybu více, než náš soupeř. Doufám, že nám tenhle výsledek otevře oči," pronesl zklamaný trenér.

Z kádru nemá k dispozici akorát Idrisse Saadiho a Lionela Carolea. O startu Anthonyho Goncalvese a Kennyho Laly se teprve rozhodne. Stefan Mitrović si zase bude muset odpykat trest za karty. Naopak po stejném trestu se vrací Jérémy Grimm, jenž tedy za kamaráda zaskočí ve středu obrany. Uvidíme, jak se vyvine situace kolem Leba Mothiby, který dal zatím sedm branek, ale přesto se v posledních dnech potýká s nedůvěrou trenéra.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.00 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
PSG se proti Bordeaux pokusí uhrát patnáctou výhru v sezoně, přestože s největší pravděpodobností nenastoupí v nejsilnější možné sestavě. Les Girondins se naopak budou snažit maximum pro to, aby u nich po devadesáti minutách nesvítila v tabulce v kolonce prohraných zápasů šestka. Ale snaha je jedna věc a realita druhá. Přesto by nemuselo jít o jednoznačnou partii.

Vzpomeňme na mač proti Toulouse, který skončil 1:0 pro PSG zásluhou Edinsona Cavaniho. "Toulouse poctivě bránilo ve velmi defenzivním rozestavení. Bylo to složité utkání v tom smyslu, že bylo první po reprezentační pauze a hrané před důležitým zápasem Ligy mistrů. Nebyl to náš nejlepší zápas, ale někdy je lepší o vítězství bojovat," prohlásil Thomas Tuchel.

Samozřejmě s narážkou na ostře sledovaný duel mezi jeho PSG a Liverpoolem, který hráči oblékající dres klubu z hlavního města Francie zvládli a po výhře 2:1 se přiblížili postupu. Naopak Liverpool bude muset bezpodmínečně porazit v posledním kole Neapol. A netřeba dodávat, že PSG by ideálně také nemělo odjet z Bělehradu s prázdnou.

"Tenhle zápas byl nefalšovanou bitvou. Jsem hodně šťastný, že jsme vyhráli. Ukázali jsme silného týmového ducha, což bylo rozhodující. Všem jsme předvedli, že jsme odhodlaní dojít letos v Lize mistrů co nejdál. Že jsem nejlepším brazilským střelcem v historii Champions League? Je to směs radosti, cti a pýchy. Doufám, že budu za svůj tým dál skórovat," prohlásil miliardový Neymar.

Ani on, ani Kylian Mbappé proti Bordeaux nenastoupí. Mimo je také Laywin Kurzawa. V záloze by tedy od začátku mohli působit Julian Draxler a Adrien Rabiot. Marquinhos se zřejmě posune do obrany a existuje velká pravděpodobnost, že se poprvé v základní sestavě objeví Dani Alves, jenž v posledních dvou střetnutích svého týmu přišel na hřiště jakožto střídající hráč.

Bordeaux má za sebou čtvrteční výhru nad pražskou Slavií a stále živí teoretickou naději na postup, protože rozhodně nemá situaci ve svých rukou. "Je to slibný výsledek, protože šance pořád je. Nikdy nevíte, co se může stát. Uděláme maximum pro to, abychom v posledním kole porazili Kodaň. Tohle vítězství je důležité i z toho důvodu, že nás o víkendu čeká utkání s PSG. Neočekáváme zázraky, ale rozhodně do něj nebudeme vstupovat jako jehňátka na porážku," komentoval Eric Bédouet.

Na rozdíl od Willyho Sagnola nebo Guse Poyeta nedává příliš prostoru Jaroslavu Plašilovi. Bývalý český reprezentant tedy znovu začne na lavičce. Oproti tomu Igor Lewczuk a Jimmy Briand zůstávají zranění a Alexandre Mendy patrně taky nebude ještě plnohodnotně připravený. Les Girondins patří v podstatě k nejoblíbenějším soupeřům pařížského celku a nedá se předpokládat, že by se na Matmut Atlantique zrodilo nějaké výrazné překvapení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.66 - 5.40 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Sobotní program Ligue 1 odstartuje duelem mezi Lille a Lyonem, tedy celky, které se nacházejí v popředí tabulky. Zatímco u domácích se úplně nepočítalo, že by mohli usilovat o příčky zaručující pro příští sezónu evropské poháry, u hostů se tato skutečnost určitě dala přepokládat. Lepší formu mají aktuálně rozhodně Les Gones.

Olympique v průběhu tohoto týdne sehrál v Lize mistrů těžký souboj s Manchesterem City a vydoloval nakonec remízu. Ani ta mu ovšem postup do osmifinále nezaručila, bude tak muset v posledním kole se Šachtarem Doněck o udržení druhé příčky ještě zabojovat. Pokud na ukrajinské půdě neprohraje, může se z proklouznutí mezi nejlepších šestnáct zaradovat.

Hosté proti Citizens předvedli výkon, za který se rozhodně nemusejí stydět. Pochválil je přitom i trenér manchesterského klubu Pep Guardiola, a to včetně Maxwela Corneta. "Slova jednoho z nejlepších koučů světa jsou lichotivé," uculoval se africký forvard. "Snažím se ale na sebe nestrhávat pozornost. Potřebuji na sobě pracovat, abych se zlepšoval."

Cornet doposud v lize vsítil jen jeden gól. Po utkání s manchesterským gigantem by se chtěl odrazit ještě k lepším zítřkům. "Jsem v Lyonu šťastný. Nejdůležitější je prostě hrát. Potřebuji vědět, že mi trenéři věří," přál by si. "Nemá cenu, abych odcházel pryč, všechno je v pořádku. Jen chci situaci obrátit ve svůj prospěch, protože vím, čeho jsem schopný."

Od neúspěchu proti PSG drží Lyon osmizápasovou sérii bez porážky. V Lille, které doma ještě neprohrálo a hned šestkrát zvítězilo, ho ovšem nečeká vůbec jednoduchý úkol. Obzvláště, podíváme-li se na vzájemná střetnutí v uplynulých letech. OL z posledních sedmi případů pouze jednou zvítězil, hned čtyřikrát přitom se svým soupeřem padl!

LOSC od konce října hodně polevil, z minulých tří ligových střetnutí urval jen jeden bod. Už dvakrát za sebou přitom neskóroval, a to jak proti Štrasburku, tak venku v Nice. "Lyon nás opravdu hodně prověří," těšil se na zápas domácí stratég Christophe Galtier. "Pro mě je to druhé nejlepší mužstvo po Paříži. Abychom získali dobrý výsledek, musíme zabrat."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.46 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - SM Caen  (sobota 20:00)
Ze spodku tabulky se utkají Angers a Caen a ani jeden z týmů si nemůže příliš vyskakovat. Série normandského celku bez vítězství se natáhla už na šest ligových duelů a proto je na čase konečně zvítězit.

Caen naposledy slavilo vítězství v zápase s Amiens na konci měsíce září a od té doby na tři body marně čeká. Jedním z důvodů, proč tomu tak je, je vysoce neproduktivní a neefektivní ofenzíva. Vždyť za těch šest kol, které Caen nezvládlo, vstřelilo jen jeden gól. V tomto směru musí SMC nutně přidat nebo bude mít vážné problémy. V minulém kole Caen podlehlo Monaku, které je v tabulce postaveno ještě níže!

Ani domácí Angers neoplývá bůhvíjakou formou, na druhou stranu ale minulá dvě kola zvládlo. Po vydřené výhře nad Montpellierem remizovalo v Nantes 1:1 a přeci jenom to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Angers patří po čtrnácti kolech čtrnáctá příčka s šestibodovým náskokem před osmnáctým Dijonem.

Domácí SCO bude postrádat jen Yoanna Andreu, jinak je zbytek týmu na utkání připraven. Dramatické to není ani na straně hostů. Normandský celek nemůže počítat s Romainem Genevoisem i Emmanuele Imorou.

Podaří se Caen na půdě Angers uspět? Naposledy se mu to podařilo před čtyřmi lety a od té doby s tímto soupeřem ztratilo šest, ze sedmi soutěžních duelů.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Thomas, Pavlović, Traoré - Capelle, Tait, Santamaria, N''Doye, Fulgini - Bahoken, Reine-Adélaïde
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Samba - Guilbert, Baysse, Djiku, Armougom - Oniangué, Fajr - Bammou, Khaoui, Ninga - Crivelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.24 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - OGC Nice  (sobota 20:00)
Guingamp urval stále jen jedno vítězství a i nadále se v této sezóně velmi trápí. Je také dosud jediným celkem, který má na kontě získaných bodů pořád pouze jednociferné číslo. Aby se mohl tým s nejhorší defenzívou v lize jen tak snadno odrazit v utkání s Nice, to se říci určitě nedá. Jeho soupeř má totiž aktuálně nadstandardní formu a stoupá tabulkou výše.

Bretaňský klub prohrál ze čtrnácti případů hned devětkrát. Mužstvo je prakticky po celý podzim v hluboké krizi a najít optimální pohodu se mu absolutně nedaří. V posledních třech kolech třikrát prohrál, a to přitom dohromady inkasoval za toto období jedenáct gólů. Na sedmnácté Caen ztrácí v tuhle chvíli pět bodů, což je pořád určitě stažitelné manko.

Výrazné zlepšení na řadu nepřišlo ani příchodem nového trenéra Jocelyna Gourvenneca, který nedávno nahradil odvolaného Antoina Kombouarého. "Byl jsem spokojený s přístupem i kvalitou, jakou jsme předvedli," hodnotil domácí trenér poslední klání s Remeší. "Byli jsme blízko vyrovnání, ale stále tomu něco chybí. Musíme tohle období překonat."

Nice naopak pod koučem Patrickem Vieirou prožívá možná jednu z nejlepších pasáží nového ročníku. Pokud-li do výsledku započítáme i Ligový pohár, zvítězil už pětkrát v řadě. Naposledy doma skolil i v popředí tabulky hrající Lille. "Byl jsem spokojený jak s konečným skóre, tak s předvedenou hrou," mnul si ruce hostující stratég.

Nově OGC nebude mít k dispozici Christopheho Jalleta, jenž má poraněný lýtkový sval, chybět mu možná bude i Pierre Lees Melou. EAG se v sestavě jistojistě neobjeví zranění Lucas Déaux spolu s Ludovicem Blasem, zcela fit nejsou ani útočníci Nolan Roux spolu s Ronnym Rodelinem, nicméně jejich start není úplně vyloučený.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.27 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Fotbalisté Monaka se v dalším důležitém zápase představí doma proti skvěle hrajícímu Montpellieru. Thierry Henry doufá, že jeho tým na vítězství proti Caen naváže, ovšem velké starosti mu dělá marodka. Knížecímu klubu bude scházet dvanáct hráčů!

Monako tedy zažívá stejnou situaci jako v týdnu v zápase Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid, ve kterém dostali prostor i neznámí mladíci. Jenže knížecí celek už v milionářské soutěži díru do světa neudělá, po porážce v Madridu 0:2 skončí na posledním místě a může se plně koncentrovat na Ligue 1, kde má co zachraňovat.

Ligová situace je opravdu katastrofální. Až víkendová výhra na půdě Caen přerušila rekordní sérii bez vítězství a dodala Henryho svěřencům špetku, jinak zbídačeného sebevědomí. Monako ale zůstává dál v kritickém ohrožení, s pouhými deseti body je předposlední.

A v této situaci přivítá letošní překvapení z Montpellieru. Pravda, HSC se minulá dvě kola nevydařila podle představ, stále mu však patří průběžné třetí místo. Jde o nejlepší start do sezony, který je srovnatelný s ročníkem 2011/2012, kdy klub získal mistrovský titul.

La Pallaide si v minulé kole rozdělili body za remízu s Rennes a ještě předtím dokonce prohráli v Angers. Proti Monaku tak budou chtít znovu nastoupit vítěznou cestu, má to ale jeden háček. Montpellier v novodobé éře Monako nikdy neporazil a to dokonce ani v senzační mistrovské sezoně.

Marodka Monaka je ohromná a knížecí klub doslova devastuje. V tuto chvíli Thierry Henry nemůže počítat s dvanácti hráči! Podobně jako v zápase Ligy mistrů na půdě Atlétika Madrid bude muset při skládání sestavy hodně improvizovat a k dispozici bude mít i hodně mladé talenty. Montpellier má v tomto směru velkou výhodu, protože hrát nebude jenom Keagen Dolly, zbytek hráčů je připraven.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Henrichs, Jemerson, Raggi, Gabriel - Chadli, Bennasser, Tielemans - Diop - Sylla, Falcao
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mendes, Hilton, Congré - Aquilar, Skhiri, Tallec, Oyongo - Mollet - Laborde, Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.31 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nîmes Olympique - Amiens SC  (sobota 20:00)
Nimes se nachází ve středu tabulky, tedy v místech, kde by se chtěl pohybovat o celou sezónu, od sestupového pásma ho ovšem v žádném případě nedělí nějaký výrazná mezera. I proto by neměl nějak polevovat, aby se mu například nynější soupeř nepřiblížil na dostřel. Amiens ztrácí na svého protivníka čtyři body a je pár příček pod ním.

Ze čtrnácti utkání Olympique vydoloval hned devětkrát aspoň jeden bod, což je na nováčka rozhodně úctyhodná statistika. Oproti Amiens tentokráte měl o nějaký ten den méně na přípravu, neboť v průběhu týdne dohrával odložené klání Ligového poháru proti St. Étienne. A zadařilo se mu, podařilo se mu doma na penalty postoupit dál.

Pro svěřence trenéra Bernarda Blaquarta to byla již druhá výhra v řadě, před týdnem naplno uspěli na půdě Štrasburku. "Byl jsem velmi spokojený s tím výsledkem," říkal domácí stratég. "Především v první čtvrtině zápasu jsme byli trpěliví. Štrasburk si toho moc nevytvořil. Těžko se přes nás procházelo." Nimes mimochodem zvenku bralo všechny body už potřetí.

Před vlastními fanoušky to ovšem v jeho podání není úplně ono. Z šesti zápasů vyhráli pouze jednou. A to je bilance, kterou by měl mít nováček soutěže v pořádku, aby neměl starosti se záchranou. "Venku už se nám daří tři roky. Zprvu jsme se divili, že můžeme být v tabulce tam, kde jsme, ale dnes víme,že jsme schopni o tohle bojovat," dodával Blaquart.

Amiens ze čtrnácti kol hned devětkrát prohrálo, na druhou stranu urvalo již čtyři vítězství. Získat nějakou delší šňůru lepších rezultátů se mu prostě nedaří. Naposledy doma nestačilo na favorizovanou Marseille. "Nebyli jsme zničení, ale zklamaní ano," hodnotil kouč Christophe Pélissier. "Víme, že nám v kádru chybějí vyložení útočníci," přiznával.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.64 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - FC Nantes  (pátek 20:45)
Nantes cestuje na horkou půdu Saint-Étienne ve velmi dobré formě, Kanárci totiž neprohráli už pět ligových duelů v řadě a ze záchranářských bojů se katapultovali přímo do středu tabulky. Domácí jsou přesto favoritem, výhra je totiž může přiblížit evropským pohárům.

Saint-Étienne se vrací na ligovou scénu po prohraném derby v Lyonu a také zpackaném zápase Ligového poháru na hřišti Nimes Olympique. Les Verts padli s nováčkem Ligue 1 až po penaltovém rozstřelu. Na to se však historie ptát nebude, Saint-Étienne zkrátka prohrálo dva soutěžní zápasy v řadě a jeho fanoušci žádají proti Nantes nápravu. Zlepšení chce vidět i kouč Jean-Louis Gasset. "Máme tu výhodu, že hrajeme doma. Na stadionu Geoffroye Guicharda jsme uhráli pět výher a dvě remízy," narážel na domácí neporazitelnost hlavní trenér. Neporazitelnost na vlastním stadionu drží v Ligue 1 už jen tři týmy, vedle Les Verts to je suverénní PSG a také LOSC Lille.

Právě tuto sérii budou chtít Les Verts prodloužit i v zápase s Nantes, které přijíždí ve velmi dobré formě. Kanárci naposledy padli počátkem října na hřišti Bordeaux a od té doby v pěti zápasech nenašli přemožitele. Minulý týden ale vyhrát nedokázali a doma brali jen bod za remízu 1:1 s Angers.

I tak mohou být svěřenci trenéra Vahida Halilhodžiće spokojeni. V 15. kole čeká Nantes těžká zkouška na půdě Saint-Étienne, kde naposledy vyhrálo v mistrovské sezoně v roce 2000. Povede se Kanárkům utnout dlouholetou sérii, nebo Les Verts doma opět zvítězí?

Trenér domácích Jean-Louis Gasset bude postrádat pouze zraněného Loica Perrina, zatímco jeho protějšek Vahid Halilhodžić má problémy se třemi hráči, jmenovitě nemají start jistý Kayembe, Miazga a Rongier.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Silva, Kolodziejczak, Subotić, Debuchy - Selnaes, M'Vila - Diony, Cabella, Monnet-Paquet - Khazri
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Fabio, Carlos, Pallois, Lima - Touré, Girotto, Moutoussamy - Boschilia, Sala, Limbombe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.55 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14140046:742
2.Olympique Lyon1483324:1627
3.Montpellier HSC1475222:1026
4.Lille OSC1482421:1226
5.Olympique Marseille1481527:2225
6.AS Saint-Étienne1465319:1823
7.OGC Nice1472512:1423
8.Stade Reims1455410:1320
9.Racing Strasbourg1446420:1718
10.FC Nantes1445521:1917
11.Nîmes Olympique1445519:2017
12.Girondins Bordeaux1445514:1517
13.Stade Rennes1445518:2117
14.Angers SCO1444618:2016
15.Toulouse FC1435611:2214
16.Amiens SC1441914:2413
17.SM Caen1426611:1712
18.Dijon FCO1433812:2312
19.AS Monaco1424813:2210
20.EA Guingamp1414910:307

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
KillSwitch

prečo je na Nice taký vysoký kurz?

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý na dnešný výkon. S LOSC to býva dobrá bieda.

Reagovat
juninho8

Tomuto sa teda nedá povedať inak ako zápas blbec. A zrovna proti týmto lemplom z Lille

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak může být takový tým tak vysoko v lize? Když jsme chtěli tak jsme je ve druhém poločase skoro k ničemu nepustili. S pěti tutovek bohužel padli jen dvě branky. (2x Memphis a Traoré).

Reagovat
juninho8

A to si ešte nespomenul Corneta v prvom polčase Toto malo byť tak 1:5 a nie 2:2.

Reagovat
Seydou Doumbia

A nakonec se zranil a přišel nulový Terrier.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar a Mbappe nie sú nominovany alebo začnú na lavičke? Neviem či som vymlety ale nikde mi nejde najst nominácia

Reagovat
onze

Išli obaja :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele