15. kolo
02.12.2018 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - Dijon FCO 2:2

Dijon měl zápas na Stadium Municipal výtečně rozehraný. I proto, že domácí šli brzy do deseti. Jenomže TFC se nevzdalo a ve druhém poločase během šesti minut vyrovnalo.

Něco takového by se v minulé sezoně týmu Oliviera Dall’Oglia určitě nestalo. V 5. minutě vyběhnul brankář Baptiste Reynet mimo pokutové území a nekompromisně sejmul sprintujícího Julia Tavarese. Rohodčí Miguelgorry neváhal a tasil rovnou červenou kartu! Náhradnímu gólmanovi Maurovi Goicoecheovi musel přepustit místo Kalidou Sidibé.

Uruguayský rodák se musel činit hned poté, co si stoupnul do brány. Nařízený přímý kop totiž rozehrál Naïm Sliti výtečně. Díky skvělému zákroku se ale nemohl běžet radovat. Ten samý hráč se připomenul i v minutě šestnácté, akorát tehdy jeho pokus nebyl zdaleka tolik přesný. Až při své třetí akci byl úspěšný.

Tuniský fotbalista ve čtyřiadvacáté minutě centroval do vápna. A rozhodně měl na výběr, neboť v prostoru malého čtverce stáli hned čtyři jeho spoluhráči. Od Cédrika Yambérého přistál balon nejprve na zádech Nayefa Aguerda, který se však rychle zorientoval a z blízkosti napálil kulatý předmět do sítě - 0:1. Sudí se ještě poradil s asistentem u videa, který uznal, že na této trefě nebylo nic neregulérního.

Do konce úvodního poločasu tempo opadlo. Pouze Max Gradel se dožadoval odpískání penalty po faulu na svou osobu, nicméně jeho protesty se nikdo nezabýval. Hned po startu druhého dějství vysunul Romain Amalfitano do dobré příležitosti kolegu Tavarese, který si vylámal zuby na pozorném Goicoecheovi.

Alain Casanova pak poslal do hry Jimmyho Durmaze a Aarona Leyu Iseku, což se mu později bohatě vyplatilo. Ještě předtím však musel sledovat, kterak Manu García hlavičkuje nad. V 69. minutě stál Naïm Sliti na levé straně zcela neobsazen, a tak není divu, že mu byl adresován centr. Naložil s ním tak, že míč posunul před bránu, kam si naběhnul Mehdi Abeid a neomylně skóroval - 0:2.

Tohle vypadalo pro DFCO hodně dobře, jenomže už za tři minuty centroval Mathieu Dossevi a Max Gradel vystřihnul nějakých šest metrů od brány famózní nůžky - 1:2. A aby toho nebylo málo, našel reprezentant Pobřeží slonoviny o pět minut později na hranici velkého vápna Aarona Leyu Iseku, jenž mířil z první milimetrově přesně k pravé tyči - 2:2.

V závěrečné desetiminutovce mohl Sliti korunovat svůj parádní výkon vítěznou trefou, jenomže nastřelil pouze tyč. Toulouse v čele s Maxem Gradelem tedy bude na tento střet vzpomínat v dobrém. Na rozdíl od Baptiste Reyneta, který byl vyloučen už po čtyřech minutách a osmačtyřiceti sekundách. Rychleji to před ním zvládnul v Ligue 1 z brankářů pouze Benjamin Lecomte, když se v srpnu roku 2015 v duelu svého Lorientu proti ASSE pakoval už po devětatřiceti sekundách.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele