Ligue 1 - souhrn 13. kola

08.11.2019, 22:45, aktualizováno 10.11.2019, 23:00
Komentáře a souhrny
Na čele tabulky zůstává Paris Saint-Germain, které tentokrát veze body z Brestu. Marseille zvítězila nad Lyonem a posunula se na průběžnou druhou příčku, Saint-Étienne vyhrálo na půdě Nantes. Výhry oslavily také Monaco, Rennes nebo Montpellier...

Olympique Marseille - Olympique Lyon 2:1

10.11.2019 21:00

Góly: 18. Dimitri Payet (pen.), 39. Dimitri Payet - 59. Moussa Dembélé

Když Marseille naposledy vyhrála nad Lyonem v rámci Ligue 1, stalo se tak před deseti vzájemnými kláními v roce 2014, navíc jí Les Gones v uplynulých dvou sezónách hned čtyřikrát porazili. Tentokráte ale tahali za kratší konec. Jihofrancouzský celek zaznamenal dva góly díky Dimitriovi Payetovi, soupeř pak už jen snížil Moussou Dembélém.

Pro hostujícího trenéra Rudiho Garciu byl tenhle duel velmi důležitý. Ještě loni působil na lavičce Les Phocéens, nyní stál na druhé barikádě. Nejenže se chtěl před svým bývalým zaměstnavatelem vytáhnout, zároveň si potřeboval dostat na svou stranu lyonské fanoušky, kteří ne úplně dobře nesli jeho příchod kvůli jeho minulosti spjaté právě s OM.

Domácím každopádně daleko lépe vyšel první poločas a právě ten rozhodl o konečném výsledku. Po delší odmlce se ukázal šikovný Payet, jenž si dosud připsal na své konto pouhé dva přesné zásahy, teď však jeho v pořadí třetí a čtvrtý představovaly klíčový prvek pro zisk tří bodů. Hosté se snažili po obrátce aspoň srovnat, odpověděli ale jen jednou.

Do utkání lépe vstoupilo OL, které si vytvořilo svou první větší příležitost už ve 3. minutě, to když se Cornet procpal do šestnáctky, nicméně sám sebe dostal do poměrně složitého úhlu, a tak z blízkosti na vyběhnuvšího brankáře Mandandu nevyzrál. Tohle neproměnění šance nakonec Garciovy svěřence mrzelo, neboť jejich sok šel v 18. minutě do vedení.

Payet rozehrál rohový kop centrem do pokutového území, kde o pár chvil později zahrál nešťastně rukou Thiago Mendes, a sudí Gautier, leč s malým zpožděním, ukázal svou paží na bílý puntík. Exekuce penalty se chopil Payet, který svou pravačkou uspěl proti gólmanovi Anthonymu Lopesovi a usměrnil balón tvrdě a nekompromisně k jeho tyčce.

Šest minut před obrátkou Marseille svůj náskok ještě navýšila. Lopez dobře zapracoval podél pravé lajny, následně si seběhl blíže do středu a přihrál ve správný moment spoluhráči Payetovi, ten si míč zpracoval znovu na svou silnější nohu a přes oba stopery Andersena a Denayera zamířil přesně po zemi podél marně se natahujícího Anthonyho Lopese.

Mužstvo kouče Andrého Villase-Boase mělo vše ve svých rukou, ve druhém dějství se snažilo především o udržení gólového rozdílu, nebyla to pro něj ovšem v žádném případě jednoduchá pořízená. Ve 47. minutě se snažil o korigování průběžného stavu Traoré, který z přímého kopu dobře zakroutil střelu přes zeď, Mandandu ovšem překonat nedokázal.

Podařilo se to až na sklonku hodiny hry Dembélému, tedy v době, kdy mimochodem Stade Vélodrome pohltila nepříjemná mlha, neboť hlavou zužitkoval centr Traorého. Hosté následně měli k dispozici přesilovku, protože Álvaro González srazil ve vyložené brankové možnosti pronikajícího Dembélého, inkasoval červenou kartu a oslabil svůj tým.

Jenže Lyon v posledních pětadvaceti minutách nenašel cestu za vyrovnáním. Ze standardní situace zahrozil v 65. minutě Cornet, nicméně jeho pokus byl ztečovaný do zámezí, v 90. minutě velkou tutovku zahodil Terrier, jenž z halfvoleje o kousek minul bránu. V nastavení se ještě k hlavičce propracoval Denayer, avšak v pohodě vůči němu zasáhl Mandanda.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Saint-Étienne 2:3

10.11.2019 17:00

Góly: 14. Ludovic Blas, 26. Imran Louza - 22. Miguel Trauco, 34. Denis Bouanga, 67. Denis Bouanga

V posledních letech už se párkrát stalo, že Les Canaris vystoupali v tabulce vysoko, jenže to bylo pokaždé jen na přechodnou dobu. Pak následoval pád, který se po osmatřicátém kole zpravidla zastavoval v dolní polovině tabulky. Oproti tomu ASSE se probudilo z letargie a rázem vyšplhalo na pohárové pozice.

Před tímto utkáním Nantes v Ligue 1 třikrát za sebou prohrálo a dokonce nevstřelilo ani gól. Čekání na přesnou trefu neukončil ve 14. minutě ani jeden z v dobré formě hrajících afrických útočníků, nýbrž Ludovic Blas, jenž po Benaventově zpětné přihrávce zůstal ve vápně zcela neobsazený - 1:0.

ASSE se však nenechalo zaskočit a za osm minutek vyrovnalo. Franck Honorat posadil parádní centr na hlavu Miguela Trauca, který dokonale zaskočil Albana Lafonta - 1:1. Necelých 240 sekund poté se skóre na Stade de la Beaujoire znovu měnilo. Blas našel na hranici velkého čtverce osamoceného Imrana Louzu, jehož střela placírkou i díky teči skončila v síti - 2:1.

Jenže za dalších osm minut se poprvé ozval Denis Bouanga. Parádní centr z levé strany vymyslel Miguel Trauco a gabonský útočník si hlavou nadělil předčasný dárek ke svým pětadvacetinám, které oslaví 11. listopadu - 2:2. Lépe řečeno si nadělil první předčasný dárek.

Aktivní Ludovic Blas mohl hned z protiakce zařídit vedení pro domácí, nicméně Stéphane Ruffier, jenž při absenci Loïca Perrina oblékl kapitánskou pásku, předvedl skvělý zákrok. Zákrok, díky kterému se šlo do šaten za nerozhodného stavu, z čehož ve finále vytěžil maximum hostující celek.

Těsně před rozhodujícím momentem utkání se do kulatého předmětu pořádně opřel hlavou Nicolas Pallois. Bohužel pro něj a pro celé Nantes se odrazil od spodní strany břevna zpět na hrací plochu. Ihned poté vymyslel Boudebouz famózní českou uličku pro Denise Bouangu, který se mohl radovat z druhé branky v zápase. Také, resp. možná hlavně proto, že jeho střelu tečoval mimo Lafontův dosah Andrei Girotto - 2:3.

Bývalý hráč Nîmes Olympique mohl dovršit hattrick v pětasedmdesáté minutě. Sice se nezadařilo, ale vadit mu to nemuselo, protože jeho tým při střelecké nemohoucnosti Les Canaris dokázal dotáhnout toto klání ke zdárnému konci, díky čemuž připisuje šestou výhru v sezoně. Další může přidat za dva týdny proti Montpellieru, zatímco "Kanárci" se pokusí odčinit současná zaváhání v Brestu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 3:0

10.11.2019 17:00

Góly: 43. Gaëtan Laborde, 59. Damien Le Tallec, 75. Téji Savanier

Navíc tým Michela Der Zakariana znovu neinkasoval. Díky tomu má na kontě devatenáct bodů a třetí nejlepší defenzivu v Ligue 1. TFC zůstává po sedmé porážce v sestupové zóně.

MHSC má proti téfécé v posledních letech velmi dobrou bilanci, nicméně při tomhle střetnutí se uvedený fakt začal potvrzovat až v závěru prvního poločasu. Při nucené absenci Florenta Molleta se exekuce přímých kopů ujal Téji Savanier. Hned ve 3. minutě se diváci už začali radovat, dokud se neukázalo, že míč sice rozvlnil síť, jenže z opačné strany, než by bylo zapotřebí.

Také další šance patřila domácím. Gaëtan Laborde už poněkolikáté v této sezoně našel Andyho Delorta, jehož branka nemohla být uznána pro ofsajd. Po třiceti minutách si Savanier stoupnul k další standardce, nicméně mu zase scházela o něco větší přesnost. Dvě minutky před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se mohl Stade de la Mosson konečně zaradovat.

Delort přihrál před bránu Labordemu, který z bezprostřední blízkosti skóroval do odkryté branky, čímž ke dvou asistencím přidal první gól - 1:0. Antoine Kombouaré věřil, že Efthymios Koulouris bude znamenat pro obranu MHSC velké nebezpečí. Nestalo se a místo toho měl jeho tým v 59. minutě už dvoubrankové manko.

Damien Le Tallec usměrnil v obtížné pozici hlavou do brány Congrého centr z pravé strany. Baptiste Reynet neměl šanci zasáhnout - 2:0. Der Zakarianova skvadra se pak očividně uklidnila a otěže zápasu převzala kompletně do svých rukou. Dokonce se podařilo přidat i třetí branku.

Savanier si narazil s Delortem, který mu míč vrátil, aby mohl sledovat, kterak jeho spoluhráč pálí levačkou zpoza šestnáctky. Muž v rukavicích si sice na kulatý předmět sáhl, avšak vyrazit do bezpečí ho nedokázal - 3:0. Teprve v závěrečné desetiminutovce musel dvakrát zasahovat Gerónimo Rulli.

Nejprve likvidoval hlavičku Nicolase Isimat-Mirina, který zůstal na zadní tyči zcela neobsazený. A potom si poradil i s jedovatou ranou Kelvina Amiana. La Paillade se tedy mohou těšit na cestu do Saint-Étienne. Toulouse se pokusí na Stadium Municipal obrat o body Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Amiens SC 3:1

10.11.2019 15:00

Góly: 39. Adrien Hunou, 62. M'Baye Niang, 79. Raphinha (pen.) - 35. Serhou Guirassy

Svěřenci Juliana Stéphana tak nechávají pomalu zapomenout na předchozí sedmizápasovou sérii bez tříbodového zisku. Druhá výhra v řadě znamená, že pohárové příčky jsou najednou stále na dosah. Tím spíše, že bretaňský celek má jeden duel k dobru. Les Licornes však při vyrovnanosti Ligue 1 také nemusejí zoufat.

Les Rouges et Noirs si v týdnu definitivně zavřeli v Evropské lize cestu mezi dvaatřicet nejlepších. A nepříjemnosti mohli pokračovat ve 20. minutě tohoto duelu. Gaël Kakuta se prosmýkl kolem Eduarda Camavingy, nicméně radost mu výborný zákrokem překazil gólman Mendy.

V dresu Amiens chyběl zraněný Moussa Konaté, takže zodpovědnost za střílení branek připadla na Sehrou Guirassyho. To, co se od něj očekává, splnil v 35. minutě. Kakuta na něj šikovně posunul, takže stačilo se na hranici pokutového území otočit s balonem a zamířit pravačkou k bližší tyči - 0:1.

Pro Guirassyho to byla už čtvrtá trefa v sezoně, jenže body tentokrát nepřinesla. Z první protiakce totiž vyrovnal Adrien Hunou, když k němu Régis Gurtner odrazil Morelovu hlavičku po rohovém kopu - 1:1. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, přičemž skóre se mohlo změnit už ve druhé minutě závěrečného dějství.

Kakuta obral o míč Bourigeauda a pelášil s ním ke svatyni Rennes. Pobídl kolegu Stivena Mendozu, který ve výborné pozici svou příležitost totálně zazdil. Aktivní Gaël Kakuta pak využil nedorozumění mezi Mendym a Gnagnonem, leč ke škodě Amiens vyhlavičkovával z brankové čáry Damien Da Silva.

Po hodině hry přišel na hřiště Romain Del Castillo a hned byl součástí akce, při které po kombinaci s Rafinhou pobídl před bránou stojícího M'Baye Nianga, jenž zakončoval elegantní patičkou - 2:1. Raphinha mohl přidat třetí zářez už v 65. minutě, kdyby ovšem po další Del Castillově přihrávce neorazítkoval pouze břevno.

Brazilský záložník se dočkal až v minutě devětasedmdesáté, když proměnil pokutový kop, kterému předcházelo upozornění od videorozhodčího - 3:1. Po reprezentační přestávce zajíždí Rennes do Dijonu. Amiens se doma na Stade de la Licorne střetne s Racingem Štraburk.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Nîmes Olympique 4:1

09.11.2019 20:00

Góly: 14. Ludovic Ajorque, 45+2. Lebo Mothiba, 70. Dimitri Liénard, 85. Lebo Mothiba - 48. Romain Philippoteaux

Radost Nimes z postupu v Coupe de la Ligue poněkud pokazila vysoká ligová porážka 1:4 ve Strasbourgu. Pro Crocodiles šlo už o šesté kolo v řadě bez výhry, což se zákonitě musí promítnout do tabulky - Nimes je poslední. Čtyři góly Racingu zařídili Ajorque, dvakrát Mothiba a Liénard. Klíčový okamžik ale představovalo vyloučení Miguela ze 66. minuty.

Ani forma Racingu nebyla před tímto zápasem bůhvíjaká, oba týmy potřebovaly body jako sůl, avšak zvítězit mohl jen jeden.

Nejen že padlo dohromady pět branek, ale utkání nabídlo i spoustu brankových příležitostí. Hned po 120 sekundách pálil v pokutovém území Liénard a výtečný zákrok předvedl Días. Na druhé straně zase orazítkoval tyčku střelou Valls a začátek utkání rozhodně nenudil. A nakonec i první gól padl velice brzy. V 15. minutě poslal Thomasson prudký balón před branku a Ludovic Ajorque se zblízka nemýlil.

Divoké tempo nepolevovalo a Mothibu ve vyložené šanci vychytal Días, po faulu na prvně jmenovaného pak mohl mít Strasbourg výhodu pokutového kopu, ale sudí po dlouhém zkoumání nakonec verdikt odvolal. Mothiby ale bylo plné hřiště a jeho další hlavička skončila těsně vedle tyče. Mothiba se dočkal až ve druhé minutě nastaveného času. Ajorqueho centr poslal nikým nehlídaný za záda Diase.

Racing vedl po prvním poločase 2:0, ale hosté dokázali po změně stran rychle snížit. Duljeivć na hranici vápna posunul balón dovnitř na Romaina Philippoteauxe a ten střelou k tyči vrátil Nimes do hry. Hosté si ale zápas výrazně zkomplikovali, když v 66. minutě uviděl druhou žlutou kartu Miguel. Strasbourgu pak netrvalo dlouho a početní převahu dvojnásobně využil. Dimitri Liénard z přímáku fantasticky zakroutil balón do sítě a čtyři minuty před koncem doklepl balón do prázdné branky po přihrávce Ajorqueho muž zápasu Lebogang Mothiba. Thomasson ještě v nastavení orazítkoval břevno a více už se v zápase nestalo.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Angers SCO 0:0

09.11.2019 20:00

Góly: -

Remeš i ve třetím ligovém zápase vyšla střelecky naprázdno a protože se neprosadil ani soupeř, má alespoň bod. Na stadionu Auguste-Delaune se utkaly dva celky z popředí tabulky Ligue 1. Angers i díky tomu navýšilo náskok na druhém místě na dva body, Remeš je pátá.

I když žádný gól nepadl, obě strany měly některé příležitosti, jenomže jak Rajković, tak i Butelle udrželi čistý štít. Na první loženku se muselo čekat, až ve 27. minutě kroutil balón k tyči Alioui a Rajković musel poprvé výrazně předvést svůj um. O sedm minut později zahrozili i domácí, ale hlavička, která následovala po centru Foketa, Butellemu žádné starosti nenadělala. O dost nebezpečnější byla šance Angers pět minut před přestávkou. Tečovaný rohový kop prošel až k Santamaríovi, který jej zblízka nedokázal usměrnit.

Druhý poločas byl tomu prvnímu vesměs podobný. Diváci opět viděli některé příležitosti, ale z gólu se radovat nemohli. V 68. minutě netrefil domácí brankou Alioui a jen o chvíli později přišla pro hosty velká komplikace. Angelo Fulgini uviděl druhou žlutou kartu a SCO muselo zvládnout závěr zápasu v početní nevýhodě. A Remeš skutečně mohla rozhodnout, ale závar před Butellem Scoïstes přečkala. Konečná remíza 0:0 je vzhledem k průběhu spravedlivá.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Metz 0:0

09.11.2019 20:00

Góly: -

Pilnější střelba a 60% držení balónu, to všechno ale v souboji proti Métám nestačilo. LOSC zkrátka a jednoduše nenašlo na defenzívu hostí recept a konečná remíza 0:0 je pochopitelně citelnou ztrátou.

Lille se potřebovalo vzpamatovat z těžkého direktu ve Valencii, kde bylo blízko bodovému zisku, ale deset minut před koncem si od Los Che nechalo nastřílet tři góly a nakonec prohrálo. V Ligue 1 zase před týdnem nestačilo na Marseille a tři body ze zápasu s Métami by byly na místě.

Méty hrály hodně pozorně, soustředěnou defenzívou domácí moc do šancí nepouštěli. Jonathan Bamba v největší příležitosti prvního poločasu branku jenom přestřelil. Ve 33. minutě měli domácí ještě jednu velkou šanci, když si vlastní gól málem vstřelil John Boye. Málem, protože Oukidja předvedl výborný zákrok. První poločas líbivý nebyl a vlastně ani není divu, že nepřinesl žádný gól.

Fanoušci na stadionu Pierra Mauroye přeci jenom doufali v lepší zítřky, ale druhý poločas byl jako přes kopírák. Hlavou stříleli vedle Habib Maïga i José Fonte. Dogy měly určitě převahu, ale nedaly gól a to rozhodlo. V poslední půlhodině se hra hodně kouskovala, Méty věděly, že jsou bodu velmi blízko a tomu také podřídily vše. Oukidja měl ještě několik zásahů, chycených centrů atd., co je však důležité, že udržel čisté konto a měl velký podíl na cenné remíze jeho celku.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Dijon FCO 1:0

09.11.2019 20:00

Góly: 42. Aleksandr Golovin

Dijon si před týdnem vyšlápl na PSG, ale další senzace se tentokrát nekonala. Monako doma roli favorita zvládlo, byť se nakonec muselo spokojit jen s jednou brankou. O tu se postaral pár minut před koncem prvního poločasu Alexander Golovin.

Knížata tak napravila porážku se Saint-Étienne a víceméně potvrdila vzrůst formy. Svěřenci Leonarda Jardima se už posunuli do první poloviny tabulky a mají evropské poháry na dosah. Dijon si na svojí chvilku musí ještě počkat, v tabulce zůstává na předposledním místě.

Rozhodl první poločas, ve kterém také padl jediný gól. V jeho začátku se Dijon pokoušel domácí zaskočit, ale všechny příležitosti nebo aspoň náznaky příležitostí Monako ustálo. Ve 24. minutě se dobře uvolnil Chouiar a Lecomte musel svůj tým podržet. Poté už hrozilo Monako a před Gomisem se děly věci. Po Golovinově centru hlavičkoval Badiashile, přičemž Gomis měl plné ruce práce. Krátce nato přestřelil z nadějné pozice Slimani. I Dijon vystrčil růžky a Lecomte musel zase na zem při střele Chouiara. Ofenzivní fáze zápasu nezůstala bez gólového vyjádření. Pěknou akci, při které Slimani posunul balón do šestnáctky, zakončil po zpracování na prsa Alexander Golovin.

Ruský reprezentant mohl hned po změně stran zvýšit, ale Gomis se po jeho střele natáhl a vyrazil jí na rohový kop. Akce Dijonu vedly většinou přes Chouiara, který měl v prvním poločase dvě nadějné příležitosti a i ve druhé půli se dostal ke slovu. V 61. minutě jeho střelu opět chytil Lecomte. O tři minuty později těsně minul horní roh Martins.

Monako mělo přeci jen více navrch, častější střelba i držení balónu byl nakonec klíč k úspěchu. Dijon, jakkoliv se snažil, vyrovnat nedokázal a senzaci, kterou předvedl minulý týden proti PSG, nezopakoval.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 1:2

09.11.2019 17:30

Góly: 72. Samuel Grandsir - 39. Ángel Di María, 85. Mauro Icardi

Fotbalisté PSG po minulé nečekané ligové porážce v Dijonu a po nevalném výkonu v Lize mistrů proti Bruggám zase nepůsobili na hřišti vyloženě dominantním dojmem, jak by se dalo zřejmě očekávat, přesto si nakonec z půdy Brestu odvezli domů všechny body. Rozhodující branku si na své konto připsal střídající Mauro Icardi pět minut před koncem.

Hostující trenér Thomas Tuchel nemohl na poslední chvíli využít služeb útočníka Kyliana Mbappého kvůli jeho problémům s přitahovačem, do základu tak poslal po dlouhé době Edinsona Cavaniho, přičemž ofenzivně ho podporovali možná trochu překvapivě Julian Draxler a Pablo Sarabia. V parádní formě hrající žolík Icardi zůstal na lavičce.

SB29 svou sestavou naopak příliš nepřekvapilo. Vyrukovalo s jedním z očekávaných rozestavení 4-2-3-1 a docela dobře se mu dařilo v první půli hlídat svého protivníka na uzdě. Dokonce to byl bretaňský celek, kdo jako první vystřelil mezi tři tyče, a to zásluhou Autreta v 15. minutě, nicméně gólman Sergio Rico, který debutoval v dresu PSG, si poradil.

Ve 22. minutě se propracoval do nebezpečného zakončení taktéž Autretův spoluhráč Cardona, jenž se hlavičkou snažil změnit průběžný stav utkání, avšak kýžený a chtěný prostor brány minul. Těsně předtím zaměstnali domácího brankáře Larsonneura ze slušných pozic Pablo Sarabia a Draxler, oba dva však ztroskotali na pozorném sokovi v rukavicích.

Nejdůležitější moment první půle na řadu přišel ve 39. minutě. Draxler svou perfektní kolmicí uvolnil rozeběhnutého Di Maríu, ten se dostal za obranu Brestu, unikl až do vápna, a odtud umným obloučkem přehodil vyběhnuvšího Larsonneura. Sudí Lesage celou situaci konzultoval s videorozhodčími kvůli možnému ofsajdu, pravidla však porušena nebyla.

Po obrátce Pařížané hledali cestu za pojištěním svého těsného náskoku. Jenomže v 62. minutě se nepodařilo velmi slušnou příležitost proměnit Cavanimu, který mimochodem hlavou neskóroval ani o tři minuty později. Záhy se přitom trefili Les Ty' Zefs. Court přihrál doleva sbíhajícímu si Grandsirovi, jenž z blízkosti pohotově prostřelil Sergia Rica.

Domácí by případnou plichtu brali všemi deseti, závěrečné chvíle však přece jenom vyšly jasnému favoritovi tohoto střetnutí, který strhl vítězství na svou stranu. V 80. minutě odešel z hrací plochy Cavani, jehož nahradil Icardi, a ten se následně stačil zapsat na střeleckou listinu. Dotlačil totiž odražený balón z brankového území za záda Larsonneura.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Girondins Bordeaux 1:1

08.11.2019 20:45

Góly: 27. Pierre Lees Melou - 49. Jimmy Briand (pen.)

V loňském ročníku Nice svého soupeře dvakrát porazilo, tentokrát s ním uhrálo výsledek nerozhodný. Do vedení ho poslal v první půli Pierre Lees Melou, nicméně po přestávce stačil za Bordeaux srovnat z penalty Jimmy Briand. I díky remíze se oba týmy posunuly v tabulce o pár příček nahoru. A tak tomu bude minimálně aspoň do sobotního odpoledne.

Dle statistických údajů můžeme říci, že konečná plichta je asi nejlogičtějším vyústěním celé situace na hřišti. Oba mančafty zaznamenaly stejný počet střel na bránu, přímé zakončení mezi tři tyče OGC vyprodukovalo sice o jedno více, avšak FCGdB drželo zase více času míč na kopačkách. Suma sumárum si v podstatě nemá opravdu nikdo na co stěžovat.

V úvodní půlhodině byli o něco nebezpečnější domácí, už ve 27. minutě přitom gólově udeřili. Atal dostal na pravé straně příliš prostoru, měl navíc i dostatek času pro přesný centr, který na hranici brankového území našel naskakujícího si Leese Meloua, jenž hlav překonal gólmana Costila. Náskok mohl záhy navýšit Dolberg, avšak ten na Costila nevyzrál.

V poslední čtvrthodině prvního poločasu byli naopak aktivnější v ofenzívě Les Girondins, kýžené odpovědi se však v tuhle chvíli ještě nedočkali. Sedm minut před koncem vyzkoušel šikovnost své pravačky Tchouaméni, brankář Benítez však jeho pokus pohotově zlikvidoval. O pár chvil později pálil slušně Briand, i on ale ztroskotal na pozorném Benítezovi.

Ve 49. minutě již hosté dokázali rozvlnit síť soupeřovy brány. Kamano si naběhl do šestnáctky, cestu se mu snažil zkřížit bránící N'Soki, počínal si ovšem nedovoleně, a tak sudí Hamel nařídil pokutový kop. Balón si na bílý puntík postavil Briand, a ačkoli Benítez vystihl směr jeho střely, u své tyčky na ní svou rukavicí nakonec o kousek nedosáhl.

Ve zbytku druhého dějství již další přesná trefa na řadu nepřišla. Skórovat mohl v 69. minutě Atal, jenže Costil se nenechal nachytat na švestkách. Na druhé straně se Otávio v 76. minutě pokoušel o překonání Beníteze, avšak ani on neuspěl. Devět minut před koncem mohl přetavit Atal tři body na stranu Les Aiglons, z dorážky ale hlavičkou trestuhodně minul.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain13100328:830
2.Olympique Marseille1364316:1722
3.Angers SCO1363417:1621
4.AS Saint-Étienne1363415:1721
5.Lille OSC1354418:1319
6.Montpellier HSC1354414:1019
7.Girondins Bordeaux1354418:1519
8.Stade Reims135449:619
9.FC Nantes1361611:1219
10.Stade Rennes1253416:1318
11.AS Monaco1353520:2218
12.Stade Brestois1345414:1617
13.OGC Nice1352616:1917
14.Olympique Lyon1344520:1316
15.Amiens SC1344517:2016
16.Racing Strasbourg1343611:1415
17.FC Metz1334611:1813
18.Dijon FCO133377:1412
19.Toulouse FC1333715:2512
20.Nîmes Olympique1225511:1611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Israha

Hrozně připosraný fotbal z obou stran. Jak nestačí jeden gól, berem bod, co když ten druhý dá soupeř...pak se člověk diví těm dlouholetým fiaskům francouzských klubů v EL, když tam jezdí s tímhle.

Reagovat
Seydou Doumbia

Že to tímhle stylem mezi sebou praktkuje Amiens, Brest, Reims, Dijon a podobné vykopávky jsem si už nějak zvykl, ale bohužel stejným trendem to hrají i ty ekonomický silnější týmy jako Nice, Bordeaux a další a to už je problém...0 výher Rennes a Saint Etienne v letošních zápasech Evropské ligy toho důkazem...Rennes jsem celkem věřil, ale odchod Sarra a nulová efektivita Raphinhy je bohužel taky znát

Reagovat
Israha

Ty týmy mimo top 4 (PSG, Monaco, Lyon, Marseille) jakoby vůbec neměly mentalitu na nějaký velký fotbal. Hlavně moc neprohrát a neztrapnit se, jistota je jistota, úspěchy jsou příjemným bonusem. Lille loni vypadalo, že to prolomí, ale to byla asi jen životní forma Pepého. Strašné. Přitom ta liga je plná super fotbalistů...včera mi bylo vysloveně líto Atala, jak se tam furt samostatnými průniky snažil dělat šance, ale věčně tam běhal sám do čtyř a pěti, ostatní hlídali remízový stav na půlce.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nicr se bohužel podobnym stylem prezentuje no. Výjimkou byla sezóna Belhandy a Maria. Bohužel to tak je. Ostatnim týmům to je tak nějak sumak což je škoda.

Reagovat
Rothbard

Di María má parádní formu :) V lize 5+5 a v LM 2+3 góly a asistence.

Reagovat
Pharrell

Ano

Letos je to hlavní klíčový hráč PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Di María má v lize už 6 asistencí.

Reagovat
smazaný uživatel

Teďka díky epresce jsem zaregistroval toho Hiltona z Montpellieru, o to víc mě překvapilo, že mu je 42 let a pořád hraje Ligue1. Abych pravdu řekl, nějak mi tento hráč unikl v podvědomí

https://www.eurofotbal.cz/hraci/hilton-2989/kariera-klub/

Reagovat
Seydou Doumbia

On je nesutečný blázen. Myslel jsem si že skončí tak v podobném věku jako Luisao v Benfice a on hraje dál. I Pokorný ho neskutečně chválil a to Hiltonovi bylo 37 nebo 8.

Reagovat
smazaný uživatel

No je to obdivuhodný hrát ve 42 letech na vrcholový úrovni TOP ligu na stoperu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fans OM napadli klubový autobus Lyonu, dva prasklá skla...tam bych se nechtěl sám brodit městěm v dresu konkurence....

http://i.imgur.com/jZ1qCfp.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes 1:3

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad ano

Reagovat
El Fáňos

to byl ubojovaný výkon, ale výhra a druhé místo! po dlouhé době mám jako fanoušek OM radost z fotbalu snad to chvilku vydrží. Jinak Lyon extrémně nesympatický představení po všech stránkách....

Reagovat
Israha

za naprosto precizní odehrání oslabení a zamezení víceméně jakéhokoliv tlaku Lyonu. Když to porovnám se sezonami pod Garciou, kde i v jedenácti se ten tým třásl o jakýkoliv výsledek, nebe a dudy. Suverénní pohlídání náskoku bez nějakého okatého poléhávání a zakopávání míčů, super. Pěkné na pohled to nebylo, ale tady účel světil prostředky a ty tři body byly prostě potřeba.

Reagovat
CHONG

Takže s AVB zatím spokojenost?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli muzu reagovat i já. Tak zatím na pomery týmu, který má veliky nedostatky tak ano.Nemá použitelný křídlo kromě Payeta (který se vykartoval na 4 zápasy). Nejdulezitejsi a nejgolovejsi Thauvin je out od srpna do unora. Jasne AVB parkrat udelal chyby v par zapasech, nehrajeme vzdy uzasnou hru. Ale je fakt sympatak, mluvi na rovinu a hrajeme lepe nez roky predtim. Podle mě kdyby byl zpatky Thauvin a měli bychom o dva tri lepsi hráče v základu víc tak si zase dělá jméno v Evropě.

Reagovat
Israha

Relativně jo. Jak píše Phocéen níže, má dost omezený kádr, s kterým může pracovat, takže ty výsledky jsou závislé na tom, jak se vyspí/vykartuje pár klíčových hráčů, ale oproti Garciovi vidím v té hře tvář, hráči s horší výkonností jsou posazování, tým je schopný kontrolovat hru. Není to ideál, ale je to solidní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl to jsem nezazil takhle dobrej vykon. S takovym tymem ani nepamatuju. Celou dobu jsem se citil ze hrajeme jinak proste jinak byla tam pro me po letech aura. A bez ty cerveny bychom jim dali jeste jednoho podle me. Oslabeni jsme zahrali tak jak od OM nepamatuju paradoxne ne prilis priposrane ve vlastni sestnacte. !!! Uzivejme si to pratele!!! Bez Thauvina, 4 hry bez payeta, s Amavim, posranym strootmanem bez pouzitelnyho kridla!!!! jsme druzí. Dobrý vecer!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsme ukázali jaká je škoda že máme vedení jaké máme a že roky nejsme v LM. Fanoušci by si to zasloužili jako nikdy.. Jsme největší a nejoblíbenější francouzský klub, nezasloužíme si to kde jsme, zvlášť, když každý velký zápas vidím reakce hráču jako Griezmann nebo Lucas Hernandéz. Snad takovýto večery v budoucnu uvidíme časteji. Allez OM!

Reagovat
Pyroman

Jestli tu LM neurvete letos, tak už nikdy. X zápasů bez Payeta, ztráty s Dijonem nebo Amiens, negativní skóre, a stejně vám to stačí na 2. místo, protože zbytek ligy je v hajzlu. Paradoxně nebýt třeba dvou zápasů, tak jste na dostřel i od PSG. Poháry nehrajete, teď do konce roku máte dost přijatelnej los, v zimě možná někdo přijde, vrátí se Thauvin... Šanci teď máte největší za posledních pár sezón.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako souhlasím že konkurence na tom není super takže se to chce chopit šance. Ale Monaco se zvedá, Lyon podle mě s Garciou sice má pořád mnohem lepší tým a výsledky se zlepší. Oba dva konkurenti mají jednoznačně lepší tým a bodově tam jsou mezi druhým místem a sestupovýma místama extremne malý rozdíl. Klidně furt mužeme skončit bolave klasicky v EL. Hned proti Toulouse nevím kdo bude hrát v obraně asi Carvalho. protože Se vykartoval Alvaro, Caleta Car za zluty a Amavi.

Reagovat
Israha

Sarr, Kamara, Perrin, Sakai. To na Toulouse musí stačit.

Reagovat
Israha

a Ćaleta-Car bude, ten má zatím jen dvě žluté, takže pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

na twitteru vsichni pisou ze caleta a amavi jsou mimo na toulouse. tak nevim.

Reagovat
Israha

Aha, Car to dostal v Coupe de la Ligue, což se asi taky počítá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě na tom týmu a tehle lize strasne sere ze nemam zadnou duveru ve vysledky. Do vanoc mame: Toulouse, Brest, Angers venku, Bordeaux doma, Méty venku a Nimes doma. Kolik bodu z toho realně jednoduchýho kalendáře můžeme vydolovat? tvuj tip? Ja bych chtel aspon 12-13 bodu.

Reagovat
Israha

Nimes, Toulouse, Bordeaux musejí být tři body. Nimes určitě, tam to nejde jinak;, Toulouse se i venku dají přehrát, a Bordeaux je vyloženě domácí tým. U nich rupnem 1:0, ale doma vyhrajem. V Angers se klidně může rupnout, ale nejpravděpodobnější je remíza. Brest asi tutově remíza. Méty jsou nevyzpytatelné, řekněme remíza. Tři výhry, tři remízy, takže 12 bodů bych tipl.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille 2.miesto pri negatívnom skóre.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon prohrál obě derby během několik týdnu...nechci zjištovat, kdy se to naposledy stalo...bohužel OM dnes lepší na to, jaký materiál mají tak super výkon...nevím co budeme dělat až to Depaye přestane bavit a odejde někam do Interu nebo podobně....

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože podle me Rudi efekt, takže vás trošku lituju (i když nenavidim Aulase) Kdyby jste meli Depaye zaroven verim zeby to bylo dost jiny. Jste na nem ted hodne zavisli.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten tým potřebuje i nějakou autoritu na lavičce, něco nečekaného jako je Wenger nebo fakt i ten Mourinho, byt ho nenávidím. Ale prostě velkou personu ke které by hráči vzhlíželi. Garcia je profláknutý už i v té L1.

Reagovat
smazaný uživatel

On a Dembélé sú pre vás absolútne kľúčový momentálne podľa mňa. Pri Depayovi máte trochu šťastie že sa v PL už skúšal presadiť, no bol ešte moc mladý, a bol na neho veľký tlak, takže to nevyšlo. Preto si myslím že o Dembélého prídete možno aj skôr ako o Depaya. Na druhej strane by mal byť teoreticky ľahšie nahraditeľnejší než Depay.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dembélého věřím že se nahradit dá podobným útočníkem, třeba Edouardem zase s Celticu. Ale Depay i v těch bídných zápasech, kde všichni byli na odstřel prostě dokázal rozhodnout. Důkazem rozhodující gol proti Toulouse nebo gól proti Métam. To sice není žádné měřítko, ale v obou případech si vzal míč a udělal gol bez něčí pomoci. To v celé L1 nezvládné skoro nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimo PSG, snáď už len Payet je hernou genialitou na takej úrovni.

Reagovat
Seydou Doumbia

Payet je stejně jako Depay hodně náladový...jednou jsou oba neskuteční a po druhé zase na zabití.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ale to čo dokážu vymyslieť klobúk dolu.

Reagovat
Pharrell

OL bez Depaye je velmi slabé a marné ..

Reagovat
roman_tycka

Čaute, byl už někdo na Lyonu poslední dobou? Jak je to s lístkama, dají se koupit třeba na místě nebo tak? Možná stihnu zápas s Nice, tak bych se chtěl podívat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele