13. kolo
10.11.2019 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier s přehledem přehrál Toulouse

Navíc tým Michela Der Zakariana znovu neinkasoval. Díky tomu má na kontě devatenáct bodů a třetí nejlepší defenzivu v Ligue 1. TFC zůstává po sedmé porážce v sestupové zóně.

MHSC má proti téfécé v posledních letech velmi dobrou bilanci, nicméně při tomhle střetnutí se uvedený fakt začal potvrzovat až v závěru prvního poločasu. Při nucené absenci Florenta Molleta se exekuce přímých kopů ujal Téji Savanier. Hned ve 3. minutě se diváci už začali radovat, dokud se neukázalo, že míč sice rozvlnil síť, jenže z opačné strany, než by bylo zapotřebí.

Také další šance patřila domácím. Gaëtan Laborde už poněkolikáté v této sezoně našel Andyho Delorta, jehož branka nemohla být uznána pro ofsajd. Po třiceti minutách si Savanier stoupnul k další standardce, nicméně mu zase scházela o něco větší přesnost. Dvě minutky před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se mohl Stade de la Mosson konečně zaradovat.

Delort přihrál před bránu Labordemu, který z bezprostřední blízkosti skóroval do odkryté branky, čímž ke dvou asistencím přidal první gól - 1:0. Antoine Kombouaré věřil, že Efthymios Koulouris bude znamenat pro obranu MHSC velké nebezpečí. Nestalo se a místo toho měl jeho tým v 59. minutě už dvoubrankové manko.

Damien Le Tallec usměrnil v obtížné pozici hlavou do brány Congrého centr z pravé strany. Baptiste Reynet neměl šanci zasáhnout - 2:0. Der Zakarianova skvadra se pak očividně uklidnila a otěže zápasu převzala kompletně do svých rukou. Dokonce se podařilo přidat i třetí branku.

Savanier si narazil s Delortem, který mu míč vrátil, aby mohl sledovat, kterak jeho spoluhráč pálí levačkou zpoza šestnáctky. Muž v rukavicích si sice na kulatý předmět sáhl, avšak vyrazit do bezpečí ho nedokázal - 3:0. Teprve v závěrečné desetiminutovce musel dvakrát zasahovat Gerónimo Rulli.

Nejprve likvidoval hlavičku Nicolase Isimat-Mirina, který zůstal na zadní tyči zcela neobsazený. A potom si poradil i s jedovatou ranou Kelvina Amiana. La Paillade se tedy mohou těšit na cestu do Saint-Étienne. Toulouse se pokusí na Stadium Municipal obrat o body Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele