13. kolo
08.11.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nice se spravedlivě rozdělilo o bod s Bordeaux

V loňském ročníku Nice svého soupeře dvakrát porazilo, tentokrát s ním uhrálo výsledek nerozhodný. Do vedení ho poslal v první půli Pierre Lees Melou, nicméně po přestávce stačil za Bordeaux srovnat z penalty Jimmy Briand. I díky remíze se oba týmy posunuly v tabulce o pár příček nahoru. A tak tomu bude minimálně aspoň do sobotního odpoledne.

Dle statistických údajů můžeme říci, že konečná plichta je asi nejlogičtějším vyústěním celé situace na hřišti. Oba mančafty zaznamenaly stejný počet střel na bránu, přímé zakončení mezi tři tyče OGC vyprodukovalo sice o jedno více, avšak FCGdB drželo zase více času míč na kopačkách. Suma sumárum si v podstatě nemá opravdu nikdo na co stěžovat.

V úvodní půlhodině byli o něco nebezpečnější domácí, už ve 27. minutě přitom gólově udeřili. Atal dostal na pravé straně příliš prostoru, měl navíc i dostatek času pro přesný centr, který na hranici brankového území našel naskakujícího si Leese Meloua, jenž hlav překonal gólmana Costila. Náskok mohl záhy navýšit Dolberg, avšak ten na Costila nevyzrál.

V poslední čtvrthodině prvního poločasu byli naopak aktivnější v ofenzívě Les Girondins, kýžené odpovědi se však v tuhle chvíli ještě nedočkali. Sedm minut před koncem vyzkoušel šikovnost své pravačky Tchouaméni, brankář Benítez však jeho pokus pohotově zlikvidoval. O pár chvil později pálil slušně Briand, i on ale ztroskotal na pozorném Benítezovi.

Ve 49. minutě již hosté dokázali rozvlnit síť soupeřovy brány. Kamano si naběhl do šestnáctky, cestu se mu snažil zkřížit bránící N'Soki, počínal si ovšem nedovoleně, a tak sudí Hamel nařídil pokutový kop. Balón si na bílý puntík postavil Briand, a ačkoli Benítez vystihl směr jeho střely, u své tyčky na ní svou rukavicí nakonec o kousek nedosáhl.

Ve zbytku druhého dějství již další přesná trefa na řadu nepřišla. Skórovat mohl v 69. minutě Atal, jenže Costil se nenechal nachytat na švestkách. Na druhé straně se Otávio v 76. minutě pokoušel o překonání Beníteze, avšak ani on neuspěl. Devět minut před koncem mohl přetavit Atal tři body na stranu Les Aiglons, z dorážky ale hlavičkou trestuhodně minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele