13. kolo
10.11.2019 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Rennes si poradilo s Amiens

Svěřenci Juliana Stéphana tak nechávají pomalu zapomenout na předchozí sedmizápasovou sérii bez tříbodového zisku. Druhá výhra v řadě znamená, že pohárové příčky jsou najednou stále na dosah. Tím spíše, že bretaňský celek má jeden duel k dobru. Les Licornes však při vyrovnanosti Ligue 1 také nemusejí zoufat.

Les Rouges et Noirs si v týdnu definitivně zavřeli v Evropské lize cestu mezi dvaatřicet nejlepších. A nepříjemnosti mohli pokračovat ve 20. minutě tohoto duelu. Gaël Kakuta se prosmýkl kolem Eduarda Camavingy, nicméně radost mu výborný zákrokem překazil gólman Mendy.

V dresu Amiens chyběl zraněný Moussa Konaté, takže zodpovědnost za střílení branek připadla na Sehrou Guirassyho. To, co se od něj očekává, splnil v 35. minutě. Kakuta na něj šikovně posunul, takže stačilo se na hranici pokutového území otočit s balonem a zamířit pravačkou k bližší tyči - 0:1.

Pro Guirassyho to byla už čtvrtá trefa v sezoně, jenže body tentokrát nepřinesla. Z první protiakce totiž vyrovnal Adrien Hunou, když k němu Régis Gurtner odrazil Morelovu hlavičku po rohovém kopu - 1:1. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, přičemž skóre se mohlo změnit už ve druhé minutě závěrečného dějství.

Kakuta obral o míč Bourigeauda a pelášil s ním ke svatyni Rennes. Pobídl kolegu Stivena Mendozu, který ve výborné pozici svou příležitost totálně zazdil. Aktivní Gaël Kakuta pak využil nedorozumění mezi Mendym a Gnagnonem, leč ke škodě Amiens vyhlavičkovával z brankové čáry Damien Da Silva.

Po hodině hry přišel na hřiště Romain Del Castillo a hned byl součástí akce, při které po kombinaci s Rafinhou pobídl před bránou stojícího M'Baye Nianga, jenž zakončoval elegantní patičkou - 2:1. Raphinha mohl přidat třetí zářez už v 65. minutě, kdyby ovšem po další Del Castillově přihrávce neorazítkoval pouze břevno.

Brazilský záložník se dočkal až v minutě devětasedmdesáté, když proměnil pokutový kop, kterému předcházelo upozornění od videorozhodčího - 3:1. Po reprezentační přestávce zajíždí Rennes do Dijonu. Amiens se doma na Stade de la Licorne střetne s Racingem Štraburk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele