13. kolo
09.11.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Monako díky Golovinově brance udolalo Diijon

Dijon si před týdnem vyšlápl na PSG, ale další senzace se tentokrát nekonala. Monako doma roli favorita zvládlo, byť se nakonec muselo spokojit jen s jednou brankou. O tu se postaral pár minut před koncem prvního poločasu Alexander Golovin.

Knížata tak napravila porážku se Saint-Étienne a víceméně potvrdila vzrůst formy. Svěřenci Leonarda Jardima se už posunuli do první poloviny tabulky a mají evropské poháry na dosah. Dijon si na svojí chvilku musí ještě počkat, v tabulce zůstává na předposledním místě.

Rozhodl první poločas, ve kterém také padl jediný gól. V jeho začátku se Dijon pokoušel domácí zaskočit, ale všechny příležitosti nebo aspoň náznaky příležitostí Monako ustálo. Ve 24. minutě se dobře uvolnil Chouiar a Lecomte musel svůj tým podržet. Poté už hrozilo Monako a před Gomisem se děly věci. Po Golovinově centru hlavičkoval Badiashile, přičemž Gomis měl plné ruce práce. Krátce nato přestřelil z nadějné pozice Slimani. I Dijon vystrčil růžky a Lecomte musel zase na zem při střele Chouiara. Ofenzivní fáze zápasu nezůstala bez gólového vyjádření. Pěknou akci, při které Slimani posunul balón do šestnáctky, zakončil po zpracování na prsa Alexander Golovin.

Ruský reprezentant mohl hned po změně stran zvýšit, ale Gomis se po jeho střele natáhl a vyrazil jí na rohový kop. Akce Dijonu vedly většinou přes Chouiara, který měl v prvním poločase dvě nadějné příležitosti a i ve druhé půli se dostal ke slovu. V 61. minutě jeho střelu opět chytil Lecomte. O tři minuty později těsně minul horní roh Martins.

Monako mělo přeci jen více navrch, častější střelba i držení balónu byl nakonec klíč k úspěchu. Dijon, jakkoliv se snažil, vyrovnat nedokázal a senzaci, kterou předvedl minulý týden proti PSG, nezopakoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Místo fnukání musíte vyhrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele