13. kolo
09.11.2019 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Perfektní trumf z rukávu. Střídající Icardi zařídil PSG výhru v Brestu

Fotbalisté PSG po minulé nečekané ligové porážce v Dijonu a po nevalném výkonu v Lize mistrů proti Bruggám zase nepůsobili na hřišti vyloženě dominantním dojmem, jak by se dalo zřejmě očekávat, přesto si nakonec z půdy Brestu odvezli domů všechny body. Rozhodující branku si na své konto připsal střídající Mauro Icardi pět minut před koncem.

Hostující trenér Thomas Tuchel nemohl na poslední chvíli využít služeb útočníka Kyliana Mbappého kvůli jeho problémům s přitahovačem, do základu tak poslal po dlouhé době Edinsona Cavaniho, přičemž ofenzivně ho podporovali možná trochu překvapivě Julian Draxler a Pablo Sarabia. V parádní formě hrající žolík Icardi zůstal na lavičce.

SB29 svou sestavou naopak příliš nepřekvapilo. Vyrukovalo s jedním z očekávaných rozestavení 4-2-3-1 a docela dobře se mu dařilo v první půli hlídat svého protivníka na uzdě. Dokonce to byl bretaňský celek, kdo jako první vystřelil mezi tři tyče, a to zásluhou Autreta v 15. minutě, nicméně gólman Sergio Rico, který debutoval v dresu PSG, si poradil.

Ve 22. minutě se propracoval do nebezpečného zakončení taktéž Autretův spoluhráč Cardona, jenž se hlavičkou snažil změnit průběžný stav utkání, avšak kýžený a chtěný prostor brány minul. Těsně předtím zaměstnali domácího brankáře Larsonneura ze slušných pozic Pablo Sarabia a Draxler, oba dva však ztroskotali na pozorném sokovi v rukavicích.

Nejdůležitější moment první půle na řadu přišel ve 39. minutě. Draxler svou perfektní kolmicí uvolnil rozeběhnutého Di Maríu, ten se dostal za obranu Brestu, unikl až do vápna, a odtud umným obloučkem přehodil vyběhnuvšího Larsonneura. Sudí Lesage celou situaci konzultoval s videorozhodčími kvůli možnému ofsajdu, pravidla však porušena nebyla.

Po obrátce Pařížané hledali cestu za pojištěním svého těsného náskoku. Jenomže v 62. minutě se nepodařilo velmi slušnou příležitost proměnit Cavanimu, který mimochodem hlavou neskóroval ani o tři minuty později. Záhy se přitom trefili Les Ty' Zefs. Court přihrál doleva sbíhajícímu si Grandsirovi, jenž z blízkosti pohotově prostřelil Sergia Rica.

Domácí by případnou plichtu brali všemi deseti, závěrečné chvíle však přece jenom vyšly jasnému favoritovi tohoto střetnutí, který strhl vítězství na svou stranu. V 80. minutě odešel z hrací plochy Cavani, jehož nahradil Icardi, a ten se následně stačil zapsat na střeleckou listinu. Dotlačil totiž odražený balón z brankového území za záda Larsonneura.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele