13. kolo
09.11.2019 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Strasbourg zabral a čtyřmi góly vyprovodil Nimes

Radost Nimes z postupu v Coupe de la Ligue poněkud pokazila vysoká ligová porážka 1:4 ve Strasbourgu. Pro Crocodiles šlo už o šesté kolo v řadě bez výhry, což se zákonitě musí promítnout do tabulky - Nimes je poslední. Čtyři góly Racingu zařídili Ajorque, dvakrát Mothiba a Liénard. Klíčový okamžik ale představovalo vyloučení Miguela ze 66. minuty.

Ani forma Racingu nebyla před tímto zápasem bůhvíjaká, oba týmy potřebovaly body jako sůl, avšak zvítězit mohl jen jeden.

Nejen že padlo dohromady pět branek, ale utkání nabídlo i spoustu brankových příležitostí. Hned po 120 sekundách pálil v pokutovém území Liénard a výtečný zákrok předvedl Días. Na druhé straně zase orazítkoval tyčku střelou Valls a začátek utkání rozhodně nenudil. A nakonec i první gól padl velice brzy. V 15. minutě poslal Thomasson prudký balón před branku a Ludovic Ajorque se zblízka nemýlil.

Divoké tempo nepolevovalo a Mothibu ve vyložené šanci vychytal Días, po faulu na prvně jmenovaného pak mohl mít Strasbourg výhodu pokutového kopu, ale sudí po dlouhém zkoumání nakonec verdikt odvolal. Mothiby ale bylo plné hřiště a jeho další hlavička skončila těsně vedle tyče. Mothiba se dočkal až ve druhé minutě nastaveného času. Ajorqueho centr poslal nikým nehlídaný za záda Diase.

Racing vedl po prvním poločase 2:0, ale hosté dokázali po změně stran rychle snížit. Duljeivć na hranici vápna posunul balón dovnitř na Romaina Philippoteauxe a ten střelou k tyči vrátil Nimes do hry. Hosté si ale zápas výrazně zkomplikovali, když v 66. minutě uviděl druhou žlutou kartu Miguel. Strasbourgu pak netrvalo dlouho a početní převahu dvojnásobně využil. Dimitri Liénard z přímáku fantasticky zakroutil balón do sítě a čtyři minuty před koncem doklepl balón do prázdné branky po přihrávce Ajorqueho muž zápasu Lebogang Mothiba. Thomasson ještě v nastavení orazítkoval břevno a více už se v zápase nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele