13. kolo
10.11.2019 17:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Propad FC Nantes po porážce se Saint-Étienne pokračuje

V posledních letech už se párkrát stalo, že Les Canaris vystoupali v tabulce vysoko, jenže to bylo pokaždé jen na přechodnou dobu. Pak následoval pád, který se po osmatřicátém kole zpravidla zastavoval v dolní polovině tabulky. Oproti tomu ASSE se probudilo z letargie a rázem vyšplhalo na pohárové pozice.

Před tímto utkáním Nantes v Ligue 1 třikrát za sebou prohrálo a dokonce nevstřelilo ani gól. Čekání na přesnou trefu neukončil ve 14. minutě ani jeden z v dobré formě hrajících afrických útočníků, nýbrž Ludovic Blas, jenž po Benaventově zpětné přihrávce zůstal ve vápně zcela neobsazený - 1:0.

ASSE se však nenechalo zaskočit a za osm minutek vyrovnalo. Franck Honorat posadil parádní centr na hlavu Miguela Trauca, který dokonale zaskočil Albana Lafonta - 1:1. Necelých 240 sekund poté se skóre na Stade de la Beaujoire znovu měnilo. Blas našel na hranici velkého čtverce osamoceného Imrana Louzu, jehož střela placírkou i díky teči skončila v síti - 2:1.

Jenže za dalších osm minut se poprvé ozval Denis Bouanga. Parádní centr z levé strany vymyslel Miguel Trauco a gabonský útočník si hlavou nadělil předčasný dárek ke svým pětadvacetinám, které oslaví 11. listopadu - 2:2. Lépe řečeno si nadělil první předčasný dárek.

Aktivní Ludovic Blas mohl hned z protiakce zařídit vedení pro domácí, nicméně Stéphane Ruffier, jenž při absenci Loïca Perrina oblékl kapitánskou pásku, předvedl skvělý zákrok. Zákrok, díky kterému se šlo do šaten za nerozhodného stavu, z čehož ve finále vytěžil maximum hostující celek.

Těsně před rozhodujícím momentem utkání se do kulatého předmětu pořádně opřel hlavou Nicolas Pallois. Bohužel pro něj a pro celé Nantes se odrazil od spodní strany břevna zpět na hrací plochu. Ihned poté vymyslel Boudebouz famózní českou uličku pro Denise Bouangu, který se mohl radovat z druhé branky v zápase. Také, resp. možná hlavně proto, že jeho střelu tečoval mimo Lafontův dosah Andrei Girotto - 2:3.

Bývalý hráč Nîmes Olympique mohl dovršit hattrick v pětasedmdesáté minutě. Sice se nezadařilo, ale vadit mu to nemuselo, protože jeho tým při střelecké nemohoucnosti Les Canaris dokázal dotáhnout toto klání ke zdárnému konci, díky čemuž připisuje šestou výhru v sezoně. Další může přidat za dva týdny proti Montpellieru, zatímco "Kanárci" se pokusí odčinit současná zaváhání v Brestu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele