Ligue 1 - souhrn 12. kola

02.11.2018, 22:44, aktualizováno 04.11.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
Souboj prvního s druhým ovládlo Paris Saint-Germain, které si po vítězství nad Lille upevnilo vedoucí příčku. Úřadující francouzský šampion má aktuálně na čele pelotonu jedenáctibodový odstup na Montpellier, jenž se výhrou nad Marseille posunul před "Dogy". V brance Rennes se předvedl Tomáš Koubek a pomohl mu k vítězství v Caen 2:1. Monaco znovu pod Henrym nevyhrálo, naopak dokonce padlo v Remeši. Saint-Étienne vyhrálo přestřelku s Angers...

Montpellier HSC - Olympique Marseille 3:0

04.11.2018 21:00

Góly: 51. Gaëtan Laborde, 62. Gaëtan Laborde, 70. Paul Lasne

Fotbalové menu podávané v neděli 4. listopadu 2018 bylo ve francouzské Ligue 1 nezvykle bohaté na góly. Celkem jich ve třech utkáních padlo patnáct, z toho tři měli na svědomí borci oblékající dres Montpellieru, kteří tak dokonale zaskočili favorizovaný Olympique Marseille. Díky tomu po dvanácti kolech okupují druhou příčku.

Tým Rudiho Garcii chtěl odčinit prohru v prestižním klání proti PSG. V polovině úvodního dějství bylo OM na dobré cestě. Centr Luize Gustava doletěl na hlavu Valére Germaina, nicméně chyběly centimetry. Za chvíli byl po pobídce od Morgana Sansona ještě blíže přesnému zásahu Dimitri Payet, nicméně i jemu byla ve finále branka malá.

Těsně předtím na opačné straně hrací plochy přinutil Florent Mollet k výbornému zákroku Steva Mandandu. V minutě jednapadesáté uviděl Ruben Aguilar na ofsajdové hraně (nikoli za ní) kolegu Gaëtana Labordeho. Jeho hlavička mířila přesně k tyči, takže to jediné, co mohl zmíněný brankář udělat, bylo ohlédnout se za svá záda - 1:0.

Za deset minut se minisouboj těch dvou borců opakoval. Laborde z něho vyšel i podruhé úspěšněji, jelikož svou střelou cílil znovu neomylně přesně k levé tyči - 2:0. Dvacetiminutovka hrůzy z pohledu Marseille byla dokonána poté, co Mollet přihrál na hranici vápna Paulu Lasnemu, který si pravačkou zpracoval, aby levačkou našel nekryté místečko u té samé tyče - 3:0.

Pro celek ze Stade Vélodrome šlo o třetí porážku v řadě, neboť v Evropské lize bylo nad síly Lazio. Proti Dijonu to tedy nutně bude chtít tři body, aby se nezvýšil náskok konkurence. MHSC naopak nemusí mrzet vypadnutí z Coupe de la Ligue. V Ligue 1 to má skvěle rozjeté a příští soupeř, Angers SCO, je při současné formě určitě k poražení.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Angers SCO 4:3

04.11.2018 17:00

Góly: 26. Loïs Diony, 45+1. Mathieu Debuchy, 73. Vincent Manceau (vl.), 89. Romain Hamouma - 24. Mateo Pavlović, 45+3. Flavien Tait, 71. Stéphane Bahoken

Parádní přestřelka byla k vidění mezi ASSE a Angers. Tři body pro domácí vystřelil v předposlední minutě Romain Hamouma, díky čemuž zůstává jeho tým v kontaktu s čelem tabulky. Samozřejmě tedy s výjimkou vedoucího PSG, které si v této sezoně znovu hraje vlastní soutěž.

Po jednadvaceti minutách hry přihrával Loïs Diony na Arnauda Nordina, jehož pokus spolehlivě zastavil Ludovic Butelle. Všechno to začalo až o tři minutky později, kdy po rohovém kopu musel Stéphane Ruffier na brankové čáře zachraňovat před nešikovným zásahem spoluhráče Nevena Subotiće. Naneštěstí pro ASSE byl volnému balonu nejblíže Mateo Pavlović a z bezprostřední blízkosti poslal hosty do vedení - 0:1.

Jenomže svěřenci Jean-Louise Gasseta jsou doma neskutečně silní, o čemž se Angers přesvědčili už za další dvě minuty. Wahbi Khazri centroval od rohového praporku na zadní tyč, kde míč hlavou posunul na tu přední Loïc Perrin. Diony si následně pohlídal ofsajdovou hranu a stejnou částí těla vyrovnal na 1:1.

Těsně před odchodem do šaten se zdánlivě prosadil Stéphane Bahoken, protože jeho zásah nemohl platit pro jasný a evidentní ofsajdové postavení. Nic to však neměnilo na tom, že do závěrečného hvizdu první pětačtyřicetiminutovky padly ještě dvě branky. O tu první se postaral centrující Timothée Kolodziejczak a rovněž hlavou zakončující Mathieu Debuchy - 2:1.

Ta druhá následovala prakticky okamžitě po rozehrávce. Les Verts v obranné činnosti zaváhali, z čehož mohl těžit Bahoken. Svou pumelici však napálil pouze do břevna. Naštěstí pro něj se do dalšího dění zapojili Pavlović a Flavien Tait, jenž přízemní střelou zpoza vápna, i díky drobné teči Debuchyho, překonal Ruffiera - 2:2.

Ve druhé půli měli domácí více ze hry, jenže své šance dlouho zahazovali. Tu největší promarnil po hodině hry Nordin, k němuž doputoval hrací předmět poté, co gólman Butelle vyrazil šanci Rémyho Cabelly. V jednasedmdesáté minutě tribuny stadionu Le Chaudron stichly, protože Tait vykouzlil geniální skákovou přihrávku za obranu, kde si ji sebral Stéphane Bahoken a housle všechno jistily - 2:3.

Zase už za dvě minuty si vybral slabší chvilku Vincent Maceau. Rémy Cabella unikl po pravé straně a před bránou hledal lépe postaveného spoluhráče. Místo toho svým razantním centrem našel hrudník zmíněného protihráče, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru - 3:3. Šest gólů však v tomto dramatu neznamenalo konečnou.

Tu přinesla až předposlední minuta, ve které ve finále pěkné akce pobídl Cabella Romaina Hamoumu, který to zkusil levačkou, ale v první řadě musel poděkovat jmenovci Thomasovi, protože od jeho ramene zamířil balon mimo do protipohybu Ludovica Butella - 4:3. Sedm gólů padlo v tomto ročníku zatím jenom jednou. A i tehdy v prvním kole to odnesli Angers, když nestačili na nováčka z Nimes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - EA Guingamp 5:0

04.11.2018 15:00

Góly: 43. Emiliano Sala (pen.), 63. Valentin Rongier, 70. Abdoulaye Touré, 78. Andrei Girotto, 84. Emiliano Sala

Guingamp zatím neprožívá dobrou sezonu a FC Nantes toho dokonale využilo. Protivníkovi nasázelo pět branek a rázem uzavírá horní polovinu tabulky.

Kdo by to byl před příchodem Vahida Halilhodžiće řekl. Pod jeho vedením nasázeli hráči ve čtyřech zápasech čtrnáct gólů! Nečekaně skvěle se chytnul Emiliano Sala, jenž s deseti trefami doráží na Kyliana Mbappého, který prozatím vévodí tabulce střelců. Nicméně všechno třeba mohlo být jinak, kdyby Tatarusanem podceněný centr dokázal přetavit v zásah Guessouma Fofana.

Na první trefu se tedy na Stade de la Beaujoire čekalo až do závěru úvodního poločasu. Cheick Traoré ve vápně povalil Salu a rozhodčí Brisard ukázal na značku pokutového kopu. Navzdory nepsanému pravidlu se k míči postavil sám faulovaný. A protože Karl-Johan Johnsson skočil po své pravé ruce, zatímco argentinský útočník volil opačnou stranu, šli domácí do vedení - 1:0.

Vyrovnat mohl po hodině hry Étienne Didot, jenomže se nezadařilo. Takže udeřilo na druhé straně, když se zblokovaný balon dostal k Valentinu Rongierovi, který si nedělal vůbec žádné problémy a prostě jej pravačkou z první poslal přímo do horního rohu - 2:0.

O sedm minut později udeřili Les Canaris znovu. Konkrétně to byl Abdoulaye Touré, kdo si na hranici šestnáctky zpracoval kulatý předmět a i přes veškerou snahu švédského gólmana ho uklidil přesně na místo určení - 3:0. V 78. minutě to z dálky zkusil Andrei Girotto a míč s drobnou pomocí zapadnul přesně k tyči - 4:0.

Šest minut před vypršením řádné hrací doby přiletěl dlouhý balon na levou stranu k Lucasi Limovi, který plánoval přelobovat gólmana. Ten však jeho úmysl do jisté míry přečetl a stihl vyrazit. Bohužel pro něj a celý Guingamp pouze do dráhy Emiliana Saly, jenž tak bez větších obtíží zaznamenal svou desátou branku - 5:0.

Jeho výběr místa a hlad po gólech jsou skutečně obdivuhodné. I když se kupříkladu v minulé sezoně prosadil dvanáctkrát, rozhodně se povětšinou nejednalo o žádné parádní fotbalové momenty. Uvidíme, jaký příděl od něj vyfasuje obrana Rennes v čele s Tomášem Koubkem. Guingamp se pokusí obrat o body Lyon.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Rennes 1:2

03.11.2018 20:00

Góly: 90. Enzo Crivelli - 60. Adrien Hunou, 69. Ismaïla Sarr

Rennes konečně zabralo a ze hřiště Caen si zaslouženě odváží tři body. Hosté byli lepší a efektivnější a dvěma brankami v rozmezí osmi minut si zajistili vítězství. Všechny branky přitom padly až po změně stran.

V 19. minutě vystrašil domácí osazenstvo svojí ranou Clément Grenier, avšak záložníkovi Rennes scházela větší přesnost. Ještě větší šanci měl na druhé straně Casimir, jehož zmařená šance se nejspíš stane hitem silvestrovských sestřihů. Byla to dokonalá ukázka toho, co všechno je možné ve fotbale zahodit. Casimir zhruba z metru netrefil úplně prázdnou branku a Tomáš Koubek si mohl oddychnout.

Casimirova neuvěřitelná minela byla jedním z klíčových okamžiků celého zápasu. Utkání se totiž mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby Caen vedlo. Rennes mělo v závěru prvního poločasu také dvě velké příležitosti, které měly skončit gólem, ale na rozdíl od domácích jej to nemuselo mrzet. Po hodině hry totiž stál ve správný čas na správném místě Adrien Hunou a rychlou dorážkou zařídil vedení! Za chvíli dostal Ismaïl Sarr zpětnou přihrávku na malé vápno a střelou z první zvýšil na 2:0. Sudí se ještě ujišťoval u videa, zda nedošlo k přestupku, ale vše bylo v souladu s pravidly.

Hosté utekli normandskému celku na rozdíl dvou branek a byli na dobré cestě získat tři body. Caen se sice nevzdávalo, ale šance Beauvueho skončila na pozorném Koubkovi. Český brankář ale čisté konto neudržel, Enzo Crivelli si v 90. minutě seběhl na malé vápno a milimetrově přesnou přihrávku dostal za Koubkova záda. Víc už ale domácí nestihli a s Rennes padli 1:2.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Nîmes Olympique 0:4

03.11.2018 20:00

Góly: 5. Denis Bouanga, 30. Téji Savanier, 65. Denis Bouanga, 87. Anthony Briançon

Nimes po remíze s ASSE bodovalo naplno. Odnesl to v této sezoně se spíše trápící Dijon, kterému ligový nováček doma nadělil čtyřgólový příděl.

Rýsovat se začal už v 5. minutě. Rúnar Rúnarsson při odkopu netrefil balon, čehož využil dotírající Umut Bozok. Klička brankáři se vydařila a následný blok Cédrika Yambérého posunul hrací předmět až k levé kopačce Denise Bouanga, jenž pak přízemní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. Lepší začátek si Blaquartův tým snad ani nemohl přát.

O náskok však mohl za deset minut přijít. Jordan Marié přesně centroval na hlavu Júlia Tavarese a za Paulem Bernardonim zazvonilo břevno. Těsně před vypršením úvodní třetiny zápasu se k přímému kopu nějakých dvaadvacet metrů od brány postavil Téji Savanier, načež jeho tvrdá a přesná rána vymetla šibenici - 0:2.

Tady islandského gólmana a účastníka letošního mistrovství světa vinit z ničeho nelze. Hosté šli do šaten s pohodlnějším dvoubrankovým náskokem, zatímco Dijonští byli neškodní i po změně stran. Sedm pokusů mezi tři tyče sice nepředstavuje malé číslo, jenže většina z nich skutečně neznamenala pražádnou hrozbu.

Les Crocodiles byli při chuti a muž v rukavicích to se svými spoluhráči pocítil potřetí v 65. minutě. Savanier vymyslel českou uličku pro Bouangu, jenž běžel sám k brance, aby svůj úprk zakončil přízemní střelou na bližší tyč - 0:3. Zkáza byla dokonána tři minuty před koncem, když po dvou smolných odrazech hráčů Dijonu přistál balon zrovna u nohy Anthonyho Briancona, který z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť počtvrté.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Amiens SC 1:0

03.11.2018 20:00

Góly: 38. Prince Désir Gouano (vl.)

Z hráčů Nice v duelu proti Amiens sice nikdo neskóroval, ale přesto svěřenci Patricka Vieiry připisují tři body a zatím celkově pátou výhru v sezoně. Ta je po dvanáctém kole posunula do horní poloviny tabulky.

Že by to pro Les Aiglons mohl být mimořádně úspěšný týden, se začalo ukazovat pět minut před vypršením řádné hrací doby první půle. Myziane Maolida předvedl na levém křídle výbornou práci. Díky ní se dostal až k pokutovému území hostujícího celku, kde se rozhodl centrovat před bránu. Bohužel pro Amiens letící balon zasáhl Prince Désir Gouano hlavou tak, že zapadl za záda vlastního brankáře - 1:0.

Domácí byli stále častěji na míči, jenomže k nebezpečnějšímu ohrožení svatyně Régise Gurtnera se nepropracovali. Když už se to podařilo Mariovi Balotellimu, selhal a na úvodní trefu nového ročníku musí dále čekat. Nejblíže pojistce měl Allan Saint-Maximin právě po přihrávce italského spoluhráče. Khaled Adénon však zaskočil na brankové čáře za svého gólmana.

Amiens se nechtělo vzdát a hráči na Waltera Beníteze vyslali celkem sedm střel. Žádná z nich se ovšem neujala, a tak Orli připisují druhou výhru na stadionu Allianz Riviera, čímž trochu vylepší nelichotivé domácí statistiky. Čtyři branky v šesti duelech nicméně představují číslo, které se určitě dá vylepšit.

Nebýt talentovaného Maolidy, mohla z toho být remíza. Devatenáctiletý fotbalista, který prošel proslulou akademií Olympique Lyon, se v týdnu v rámci Coupe de la Ligue proti Auxerre poprvé od svého letního příchodu prosadil i střelecky a nemůže být nejmenších pochybností, že jeho výkony se vyplatí nadále sledovat.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Monaco 1:0

03.11.2018 20:00

Góly: 24. Mathieu Cafaro

Tohle nevypadá vůbec dobře. Monako nezvládlo další zápas a nevyhrálo už počtrnácté v řadě! Pro knížecí klub je to smutný rekord, který tu nebyl více jak padesát let! Monako mělo v Remeši drtivé držení balónu, jenomže chyběla střelba. Domácím pak stačila jediná branka Mathieua Cafara na tříbodový zisk. V utkání rovněž padly dvě červené karty.

Thierry Henry tak po nástupu do funkce hlavního trenéra Monaka stále ještě nevyhrál a i jemu začínají přibývat vrásky na čele. Tím spíš, že Monako v tomto zápase diktovalo tempo a na malou chvíli dokonce hrálo v početní převaze, jenže opět z toho nic nebylo.

Remeš toho herně moc nevymýšlela, pokud získala balón, rychle s ním pelášila k šestnáctce a snažila se zakončovat. Na druhé straně Monako sice drželo balón a hledalo skulinky v pečlivé obranné čtveřici soupeře, jenže bez zakončení to zkrátka nejde. Ve 24. minutě se domácím povedla krásná akce, Mathieu Cafaro dostal od Oudina balón do běhu a nádherným technickým obstřelem překonal Diega Benaglia. Monako opět prohrávalo a mělo zaděláno na problémy.

Hosté sice sešlápli plyn a domácí celek zmáčkli, ale koncovka byla prostě mizerná. Almany Touré jen trefil boční síť, jinak byl brankář Mendy bez práce. Světlo naděje vysvitlo pro Monako na začátku druhého poločasu, kdy Romao předvedl nevybíravý zákrok pro který neměl sudí vůbec pochopení, takže domácího fotbalistu rovnou vyloučil.

Monako opět drželo balón ale nezakončovalo. V 71. minutě pak přišlo i o početní výhodu, když druhou žlutou kartu uviděl Pelé. Čtvrthodinu před koncem byla Knížata blízko vyrovnání, na dobrý pas na malé vápno dosáhl Falcao a tady už musel Mendy zakročit. Remeš si však závěr zápasu dokázala pohlídat a Monako nejtěsnějším rozdílem porazila.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Toulouse FC 1:1

03.11.2018 20:00

Góly: 51. Lebo Mothiba - 72. Max Gradel

V dobré formě se prezentující Racing Strasbourg sice v domácím střetnutí proti Toulouse vedl. Jenže Max Gradel svým parádně zahraným přímým kopem zařídil, že se oba soupeři rozešli smírně.

TFC v týdnu vypadli v Coupe de la Ligue s Lorientem a v Ligue 1 čekají na výhru od čtvrtého kola, které bylo na programu na začátku září. Na Stade de la Meinau mohli jít do vedení po Gradelově centru na Christophera Juliena, který ovšem z bezprostřední blízkosti orazítkoval pouze břevno branky, kterou hájil Matz Sels.

Fanoušci Racingu tradičně svůj tým mohutně podporovali a odměněni za věrnost byli po padesáti minutách hry. Kenny Lala rozehrál od rohového praporku do velkého čtverce, kde nejvýše ze všech vyskočil Lebo Mothiba - 1:0. Jihoafrický útočník se v devíti duelech po přestupu z Lille prosadil už pošesté.

Deset minut poté mohla Laureyho svěřenců opět vypomoci standardní situace. Lala zase ideálně předložil balon, tentokráte pro Jonase Martina, jehož střelu však tečoval do tyče Mathieu Dossevi. Ve dvaasedmdesáté minutě dostala skvadra navrátivšího se kouče Alaina Casanovy příležitost zahrávat přímý kop z optimálního prostoru na hranici vápna.

Exekuce se ujal Max Gradel a svůj pokus zakroutil neomylně mimo dosah muže v rukavicích - 1:1. Reprezentant Pobřeží slonoviny ukázal, že je pro svůj celek v této sezoně prakticky nepostradatelný. Ve zbytku utkání si už nikdo větší příležitost nevytvořil, takže Strasbourg může vyhlížet klání proti Lille, kdežto na Toulouse čeká Amiens.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:1

03.11.2018 17:00

Góly: 45. Houssem Aouar - 73. Andreas Cornelius

Remízou 1:1 skončilo prestižní utkání Lyonu s Bordeaux a těžko říci, kdo je nakonec spokojenější. Domácí sice vedli, ale Bordeaux bylo v průběhu zápasu nebezpečnějším týmem a po vyrovnání dokonce sahalo po vítězství. Lyon poslal před koncem poločasu do vedení Aouar a za Girondins srovnával čtvrthodinu před koncem Cornelius.

Oba celky se vzájemnou dělbou bodů naladily na svá pohárová utkání. Lyon bude hrát ve středu Ligu mistrů proti Hoffenheimu, zatímco Bordeaux přivítá ve čtvrtek Zenit Petrohrad.

Zápas v Lyonu byl vyrovnaný a rozhodně to nebyla žádná nuda. Šance byly k vidění na obou stranách, tu první měl hned z kraje hostující Karamoh, který sice krásným lobem přehodil Lopese, nicméně celou akci přerušil zdvihnutý praporek čárového rozhodčí. Bordeaux mělo možná trochu překvapivě úvodní tlak, Lyon se sice postupně osměloval, ale další šanci měli opět Les Girondins. Ve 36. minutě dobře zakončoval Briand a Lopes musel vytáhnout pohotový zákrok. I když nebezpečnější byli hosté, jako první se prosadil domácí Olympique Lyon. Na sklonku prvního poločasu zakončil rychlý protiútok z druhé vlny Houssema Aouar, když mu napříč vápnem poslal lahůdkový centr Nabil Fékir.

Bordeaux sice prohrávalo, ale v Lyonu nehrálo špatně a po změně stran bylo nadále nebezpečné. Plašil pěkně našel Brianda a ten sám před Lópesem selhal. Minisouboj Brianda s Lopesem se záhy znovu opakoval a opět z toho vyšel vítězně brankář Lyonu.

V 73. minutě nedokázala defenzíva Les Gones odvrátit dlouhý pas za obranu, obránce Rafael ho jen posunul ke Corneliusovi, který rovnou z první zaslouženě vyrovnal! Za chvíli mohlo Bordeaux výsledek otočit, ale Lopes si na Palenciu počíhal a udržel nerozhodný výsledek.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 2:1

02.11.2018 20:45

Góly: 70. Kylian Mbappé, 84. Neymar - 90+3. Nicolas Pépé (pen.)

Nový rekord napříč nejlepšími soutěžemi v Evropě vytvořilo PSG. Pařížský velkoklub vyhrál i ve 12. kole nad Lille 2:1 a dosud neztratil ani bod. Souboj prvního s druhým rozhodli Mbappé a Neymar, oba vsítili po jednom gólu. Lille v nastavení stačilo pouze korigovat, z penalty se trefil Pépé.

Francouzská liga má letos jednoznačného vládce. Paris Saint-Germain za dvanáct kol nenašel přemožitele a dokonce nikoho, kdo by ho alespoň obral o bod. Pařížská mašina zvládla i domácí souboj s Lille, který dlouho vypadal na remízu a před důležitým zápasem v Neapoli se naladil vítězně.

Lille nemělo v Paříži vůbec co ztratit, proti domácím se jím dlouhodobě nedaří a navíc kouč Les Parisien Thomas Tuchel oproti předpokladům nešetřil sestavou. PSG bylo lepší, ale první šanci si vytvořilo až po dvaceti minutách střelou Di Maríi, který vstanul tváří v tvář Maignanovi, ale zblízka ho překonat nedokázal. Lille pak přežilo i šanci z konce poločasu, kdy s přispěním Maignana a brankové konstrukce zažehnalo rohový kop.

Severofrancouzský celek držel pařížské hvězdy na uzdě i ve druhém poločase, tedy v jeho první polovině. Svěřenci Thomase Tuchela byli i nadále aktivnější, jenže Maignan byl poměrně dlouhou dobu bez výraznější práce. Síla PSG se ale nakonec přeci jenom projevila, v 70.minutě vyslal na branku LOSC parádní technický pokus Kylian Mbappé a Maignan se natahoval marně!

Každopádně nervózní Park princů si oddechl až šest minut před koncem, kdy se střelou na přední tyč prosadil i Neymar. Domácí měli nakročeno k další výhře a nic na tom nezměnila kontaktní branka v nastaveném čase. Po ruce Kehrera zahrávali hosté pokutový kop a Nicolas Pépé ho proměnil. Bohužel pro Lille přišlo snížení příliš pozdě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain12120041:736
2.Montpellier HSC1274120:725
3.Lille OSC1281321:1025
4.Olympique Lyon1263319:1421
5.AS Saint-Étienne1255217:1720
6.Olympique Marseille1261522:2119
7.Racing Strasbourg1245320:1617
8.Stade Reims124538:1017
9.OGC Nice125259:1417
10.FC Nantes1243519:1715
11.Girondins Bordeaux1243514:1515
12.Stade Rennes1243515:1815
13.Nîmes Olympique1235418:1914
14.Toulouse FC1235411:2014
15.Angers SCO1233616:1912
16.SM Caen1225511:1611
17.Dijon FCO1232712:2111
18.Amiens SC1231812:2110
19.AS Monaco1214712:187
20.EA Guingamp121477:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

Mbappe

Reagovat
smazaný uživatel

ten konec zápasu PSG Lille byl komickej, z naprosto rozhodnutého zápasu tam udělalo PSG takové drama. Tuchel v nastavení vystřídal najednou tři hráče, jeden z nich Rabiot laxností nezpracoval přihrávku, po které následoval centr do vápna kde úplně sám Kehrer zahrál rukou a penalta. Pak rozhodčí místo původních 4 minut nastavil 6 a Lille mělo minimálně dvě dobré šance se vrhnout do útoku ale pokaždé směšně ztratili míč jakoby měli proti sobě vsazeno a gol něchtěli dát Jinak kolik toho Neymar během zápasu zajebal to bylo neuvěřitelný. nakonec po teči sice ten rozdílovej gól dal, ale nebýt jeho solování mohlo PSG v klidu vyhrát bez nervů minimálně o tři branky. Mbappého gól byla paráda, krásně zkušeně

Reagovat
Langi

Lyon...jeste ze se nic jineho ani necekalo

Reagovat
Seydou Doumbia

A já to komentuju pod preview... sledoval si zápas?

Reagovat
Langi

Ne, ale ze bude plichta mi bylo jasne uz pred

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele s průběhu zápasů můžeme být rádi že to neskončilo tak 1:3. My dopředu nic a Bordeaux hrozilo 50-70 metrovými centry na které naše obrana s*ala.

Reagovat
Pride

Monaco to je teda dobře v píči

Reagovat
Langi

Tam nefunguje nic...ale oni tu EL nejak daji stejne

Reagovat
smazaný uživatel

S tím bodovým obnosem a stavem v jakem jsou by udělali historický rekord v rámci evropy, jestli by se ještě dokázali dostat na EL místa.

Reagovat
Langi

Jenze si vem, ze do EL mozna pujde 6., ktery ma o blbych 10 bodu vic...stred ve Francii je obecne hodne nabuseny a Monaco ten kadr silny ma...ze hraji hovno, je vec jina...pokud se srovnaji dejme tomu do prosince, tak to neni zdaleka nerealne skoncit 6.

Reagovat
Israha

Nejhorší je, že už ani nelze hejtit Montpellier za betonařinu a málo vstřelených gólů . Trapné, Garcia ven...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle může být dost bolestná sezona, protože Garciovi vyhazov realne Jacque Henri v dohledne dobe nedá, to by museli prohrát další 3 zápasy po sobe abych si rekl ze je tam aspon mala moznost. Ale Garcia to podle mě už nějak suprově nenakopne, neverim mu. Dopadne spíš tak nejak meh, prumerne ze to dotahne na 4,5 misto. a

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia prodloužil smlouvu, ale on prostě není pravým trenerem. On není hrozný trenér, ale není taktický moderní trenér který může vést tým který se chce dostat na jinou uroveň

Projekt ma i když mám rád Eyrauda řadu chyb.

Přestupy: Jasný ne vždy se všechno povede. Ale v létě se utratilo skoro 60 milionů eur (!) za hráče, a tým je slabší než minulý rok. Caleta Car za skoro 20, jestli vůbec nekdy bude mít na základ tak ne dřív než za 2 roky, Radonjic jestli vubec tak taky tak. Za 12 milionů bychom meli v rámci ligy mnohem lepší a adaptovany křídelníky na ligu. Za minulý přestupový okna: Evra, Sertic, Mitroglou, Abdennour, ... Který byli absolutne mimo a lze je hodnotit jako absolutni propad, zatímco Germain a Amavi obstojí jako přestupy pouze v případě že se berou na doplnění kádru na lavičku.

To je (6!!) přestupů behem 2 let, kteří vlastně absolutně nijak nevylepšili tým a 8 přestupů i těmi mladíky kteří nepřináší žádnou kvalitu do základní sestavy.

Reagovat
Israha

Mitrogloua bych dal do toho ranku "obstojí jako doplnění kádru", ale jinak souhlas. Tady imho selhal i skauting, to prostě vypadá, že se tam někdo koukl na ten dvojzápas se Salzburgem v EL, a vybíral jen podle něj nebo co. A já mám pocit, že na vině je Zubizaretta, protože pokud si pamatuju, tak příchody Ramiho a Gustava byly ještě v době, kdy ve funkci nebyl, a Strootmana chtěl přímo Rudi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele