12. kolo
04.11.2018 15:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - EA Guingamp 5:0

Guingamp zatím neprožívá dobrou sezonu a FC Nantes toho dokonale využilo. Protivníkovi nasázelo pět branek a rázem uzavírá horní polovinu tabulky.

Kdo by to byl před příchodem Vahida Halilhodžiće řekl. Pod jeho vedením nasázeli hráči ve čtyřech zápasech čtrnáct gólů! Nečekaně skvěle se chytnul Emiliano Sala, jenž s deseti trefami doráží na Kyliana Mbappého, který prozatím vévodí tabulce střelců. Nicméně všechno třeba mohlo být jinak, kdyby Tatarusanem podceněný centr dokázal přetavit v zásah Guessouma Fofana.

Na první trefu se tedy na Stade de la Beaujoire čekalo až do závěru úvodního poločasu. Cheick Traoré ve vápně povalil Salu a rozhodčí Brisard ukázal na značku pokutového kopu. Navzdory nepsanému pravidlu se k míči postavil sám faulovaný. A protože Karl-Johan Johnsson skočil po své pravé ruce, zatímco argentinský útočník volil opačnou stranu, šli domácí do vedení - 1:0.

Vyrovnat mohl po hodině hry Étienne Didot, jenomže se nezadařilo. Takže udeřilo na druhé straně, když se zblokovaný balon dostal k Valentinu Rongierovi, který si nedělal vůbec žádné problémy a prostě jej pravačkou z první poslal přímo do horního rohu - 2:0.

O sedm minut později udeřili Les Canaris znovu. Konkrétně to byl Abdoulaye Touré, kdo si na hranici šestnáctky zpracoval kulatý předmět a i přes veškerou snahu švédského gólmana ho uklidil přesně na místo určení - 3:0. V 78. minutě to z dálky zkusil Andrei Girotto a míč s drobnou pomocí zapadnul přesně k tyči - 4:0.

Šest minut před vypršením řádné hrací doby přiletěl dlouhý balon na levou stranu k Lucasi Limovi, který plánoval přelobovat gólmana. Ten však jeho úmysl do jisté míry přečetl a stihl vyrazit. Bohužel pro něj a celý Guingamp pouze do dráhy Emiliana Saly, jenž tak bez větších obtíží zaznamenal svou desátou branku - 5:0.

Jeho výběr místa a hlad po gólech jsou skutečně obdivuhodné. I když se kupříkladu v minulé sezoně prosadil dvanáctkrát, rozhodně se povětšinou nejednalo o žádné parádní fotbalové momenty. Uvidíme, jaký příděl od něj vyfasuje obrana Rennes v čele s Tomášem Koubkem. Guingamp se pokusí obrat o body Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele