12. kolo
04.11.2018 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Marseille 3:0

Fotbalové menu podávané v neděli 4. listopadu 2018 bylo ve francouzské Ligue 1 nezvykle bohaté na góly. Celkem jich ve třech utkáních padlo patnáct, z toho tři měli na svědomí borci oblékající dres Montpellieru, kteří tak dokonale zaskočili favorizovaný Olympique Marseille. Díky tomu po dvanácti kolech okupují druhou příčku.

Tým Rudiho Garcii chtěl odčinit prohru v prestižním klání proti PSG. V polovině úvodního dějství bylo OM na dobré cestě. Centr Luize Gustava doletěl na hlavu Valére Germaina, nicméně chyběly centimetry. Za chvíli byl po pobídce od Morgana Sansona ještě blíže přesnému zásahu Dimitri Payet, nicméně i jemu byla ve finále branka malá.

Těsně předtím na opačné straně hrací plochy přinutil Florent Mollet k výbornému zákroku Steva Mandandu. V minutě jednapadesáté uviděl Ruben Aguilar na ofsajdové hraně (nikoli za ní) kolegu Gaëtana Labordeho. Jeho hlavička mířila přesně k tyči, takže to jediné, co mohl zmíněný brankář udělat, bylo ohlédnout se za svá záda - 1:0.

Za deset minut se minisouboj těch dvou borců opakoval. Laborde z něho vyšel i podruhé úspěšněji, jelikož svou střelou cílil znovu neomylně přesně k levé tyči - 2:0. Dvacetiminutovka hrůzy z pohledu Marseille byla dokonána poté, co Mollet přihrál na hranici vápna Paulu Lasnemu, který si pravačkou zpracoval, aby levačkou našel nekryté místečko u té samé tyče - 3:0.

Pro celek ze Stade Vélodrome šlo o třetí porážku v řadě, neboť v Evropské lize bylo nad síly Lazio. Proti Dijonu to tedy nutně bude chtít tři body, aby se nezvýšil náskok konkurence. MHSC naopak nemusí mrzet vypadnutí z Coupe de la Ligue. V Ligue 1 to má skvěle rozjeté a příští soupeř, Angers SCO, je při současné formě určitě k poražení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opravdu si pánové bookmakeři myslíte, že by host mohl vyhrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele