12. kolo
04.11.2018 17:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Angers SCO 4:3

Parádní přestřelka byla k vidění mezi ASSE a Angers. Tři body pro domácí vystřelil v předposlední minutě Romain Hamouma, díky čemuž zůstává jeho tým v kontaktu s čelem tabulky. Samozřejmě tedy s výjimkou vedoucího PSG, které si v této sezoně znovu hraje vlastní soutěž.

Po jednadvaceti minutách hry přihrával Loïs Diony na Arnauda Nordina, jehož pokus spolehlivě zastavil Ludovic Butelle. Všechno to začalo až o tři minutky později, kdy po rohovém kopu musel Stéphane Ruffier na brankové čáře zachraňovat před nešikovným zásahem spoluhráče Nevena Subotiće. Naneštěstí pro ASSE byl volnému balonu nejblíže Mateo Pavlović a z bezprostřední blízkosti poslal hosty do vedení - 0:1.

Jenomže svěřenci Jean-Louise Gasseta jsou doma neskutečně silní, o čemž se Angers přesvědčili už za další dvě minuty. Wahbi Khazri centroval od rohového praporku na zadní tyč, kde míč hlavou posunul na tu přední Loïc Perrin. Diony si následně pohlídal ofsajdovou hranu a stejnou částí těla vyrovnal na 1:1.

Těsně před odchodem do šaten se zdánlivě prosadil Stéphane Bahoken, protože jeho zásah nemohl platit pro jasný a evidentní ofsajdové postavení. Nic to však neměnilo na tom, že do závěrečného hvizdu první pětačtyřicetiminutovky padly ještě dvě branky. O tu první se postaral centrující Timothée Kolodziejczak a rovněž hlavou zakončující Mathieu Debuchy - 2:1.

Ta druhá následovala prakticky okamžitě po rozehrávce. Les Verts v obranné činnosti zaváhali, z čehož mohl těžit Bahoken. Svou pumelici však napálil pouze do břevna. Naštěstí pro něj se do dalšího dění zapojili Pavlović a Flavien Tait, jenž přízemní střelou zpoza vápna, i díky drobné teči Debuchyho, překonal Ruffiera - 2:2.

Ve druhé půli měli domácí více ze hry, jenže své šance dlouho zahazovali. Tu největší promarnil po hodině hry Nordin, k němuž doputoval hrací předmět poté, co gólman Butelle vyrazil šanci Rémyho Cabelly. V jednasedmdesáté minutě tribuny stadionu Le Chaudron stichly, protože Tait vykouzlil geniální skákovou přihrávku za obranu, kde si ji sebral Stéphane Bahoken a housle všechno jistily - 2:3.

Zase už za dvě minuty si vybral slabší chvilku Vincent Maceau. Rémy Cabella unikl po pravé straně a před bránou hledal lépe postaveného spoluhráče. Místo toho svým razantním centrem našel hrudník zmíněného protihráče, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru - 3:3. Šest gólů však v tomto dramatu neznamenalo konečnou.

Tu přinesla až předposlední minuta, ve které ve finále pěkné akce pobídl Cabella Romaina Hamoumu, který to zkusil levačkou, ale v první řadě musel poděkovat jmenovci Thomasovi, protože od jeho ramene zamířil balon mimo do protipohybu Ludovica Butella - 4:3. Sedm gólů padlo v tomto ročníku zatím jenom jednou. A i tehdy v prvním kole to odnesli Angers, když nestačili na nováčka z Nimes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele