12. kolo
02.11.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Lille OSC 2:1

Nový rekord napříč nejlepšími soutěžemi v Evropě vytvořilo PSG. Pařížský velkoklub vyhrál i ve 12. kole nad Lille 2:1 a dosud neztratil ani bod. Souboj prvního s druhým rozhodli Mbappé a Neymar, oba vsítili po jednom gólu. Lille v nastavení stačilo pouze korigovat, z penalty se trefil Pépé.

Francouzská liga má letos jednoznačného vládce. Paris Saint-Germain za dvanáct kol nenašel přemožitele a dokonce nikoho, kdo by ho alespoň obral o bod. Pařížská mašina zvládla i domácí souboj s Lille, který dlouho vypadal na remízu a před důležitým zápasem v Neapoli se naladil vítězně.

Lille nemělo v Paříži vůbec co ztratit, proti domácím se jím dlouhodobě nedaří a navíc kouč Les Parisien Thomas Tuchel oproti předpokladům nešetřil sestavou. PSG bylo lepší, ale první šanci si vytvořilo až po dvaceti minutách střelou Di Maríi, který vstanul tváří v tvář Maignanovi, ale zblízka ho překonat nedokázal. Lille pak přežilo i šanci z konce poločasu, kdy s přispěním Maignana a brankové konstrukce zažehnalo rohový kop.

Severofrancouzský celek držel pařížské hvězdy na uzdě i ve druhém poločase, tedy v jeho první polovině. Svěřenci Thomase Tuchela byli i nadále aktivnější, jenže Maignan byl poměrně dlouhou dobu bez výraznější práce. Síla PSG se ale nakonec přeci jenom projevila, v 70.minutě vyslal na branku LOSC parádní technický pokus Kylian Mbappé a Maignan se natahoval marně!

Každopádně nervózní Park princů si oddechl až šest minut před koncem, kdy se střelou na přední tyč prosadil i Neymar. Domácí měli nakročeno k další výhře a nic na tom nezměnila kontaktní branka v nastaveném čase. Po ruce Kehrera zahrávali hosté pokutový kop a Nicolas Pépé ho proměnil. Bohužel pro Lille přišlo snížení příliš pozdě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele