12. kolo
03.11.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:1

Remízou 1:1 skončilo prestižní utkání Lyonu s Bordeaux a těžko říci, kdo je nakonec spokojenější. Domácí sice vedli, ale Bordeaux bylo v průběhu zápasu nebezpečnějším týmem a po vyrovnání dokonce sahalo po vítězství. Lyon poslal před koncem poločasu do vedení Aouar a za Girondins srovnával čtvrthodinu před koncem Cornelius.

Oba celky se vzájemnou dělbou bodů naladily na svá pohárová utkání. Lyon bude hrát ve středu Ligu mistrů proti Hoffenheimu, zatímco Bordeaux přivítá ve čtvrtek Zenit Petrohrad.

Zápas v Lyonu byl vyrovnaný a rozhodně to nebyla žádná nuda. Šance byly k vidění na obou stranách, tu první měl hned z kraje hostující Karamoh, který sice krásným lobem přehodil Lopese, nicméně celou akci přerušil zdvihnutý praporek čárového rozhodčí. Bordeaux mělo možná trochu překvapivě úvodní tlak, Lyon se sice postupně osměloval, ale další šanci měli opět Les Girondins. Ve 36. minutě dobře zakončoval Briand a Lopes musel vytáhnout pohotový zákrok. I když nebezpečnější byli hosté, jako první se prosadil domácí Olympique Lyon. Na sklonku prvního poločasu zakončil rychlý protiútok z druhé vlny Houssema Aouar, když mu napříč vápnem poslal lahůdkový centr Nabil Fékir.

Bordeaux sice prohrávalo, ale v Lyonu nehrálo špatně a po změně stran bylo nadále nebezpečné. Plašil pěkně našel Brianda a ten sám před Lópesem selhal. Minisouboj Brianda s Lopesem se záhy znovu opakoval a opět z toho vyšel vítězně brankář Lyonu.

V 73. minutě nedokázala defenzíva Les Gones odvrátit dlouhý pas za obranu, obránce Rafael ho jen posunul ke Corneliusovi, který rovnou z první zaslouženě vyrovnal! Za chvíli mohlo Bordeaux výsledek otočit, ale Lopes si na Palenciu počíhal a udržel nerozhodný výsledek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele