12. kolo
03.11.2018 20:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Dijon FCO - Nîmes Olympique 0:4

Nimes po remíze s ASSE bodovalo naplno. Odnesl to v této sezoně se spíše trápící Dijon, kterému ligový nováček doma nadělil čtyřgólový příděl.

Rýsovat se začal už v 5. minutě. Rúnar Rúnarsson při odkopu netrefil balon, čehož využil dotírající Umut Bozok. Klička brankáři se vydařila a následný blok Cédrika Yambérého posunul hrací předmět až k levé kopačce Denise Bouanga, jenž pak přízemní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. Lepší začátek si Blaquartův tým snad ani nemohl přát.

O náskok však mohl za deset minut přijít. Jordan Marié přesně centroval na hlavu Júlia Tavarese a za Paulem Bernardonim zazvonilo břevno. Těsně před vypršením úvodní třetiny zápasu se k přímému kopu nějakých dvaadvacet metrů od brány postavil Téji Savanier, načež jeho tvrdá a přesná rána vymetla šibenici - 0:2.

Tady islandského gólmana a účastníka letošního mistrovství světa vinit z ničeho nelze. Hosté šli do šaten s pohodlnějším dvoubrankovým náskokem, zatímco Dijonští byli neškodní i po změně stran. Sedm pokusů mezi tři tyče sice nepředstavuje malé číslo, jenže většina z nich skutečně neznamenala pražádnou hrozbu.

Les Crocodiles byli při chuti a muž v rukavicích to se svými spoluhráči pocítil potřetí v 65. minutě. Savanier vymyslel českou uličku pro Bouangu, jenž běžel sám k brance, aby svůj úprk zakončil přízemní střelou na bližší tyč - 0:3. Zkáza byla dokonána tři minuty před koncem, když po dvou smolných odrazech hráčů Dijonu přistál balon zrovna u nohy Anthonyho Briancona, který z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť počtvrté.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele