Ligue 1 - preview 12. kola

02.11.2018, 08:45, aktualizováno 04.11.2018, 08:43
Previews
Saint-Étienne hraje doma s Angers a bude favoritem podobně jako rozjíždějící se Nantes, to hostí stále poslední Guingamp. Kolo zakončí večerní duel v Montpellieru, kde překvapení letošní sezony přivítá Marseille...
FC Nantes - EA Guingamp  (neděle 15:00)
Ne moc často se stává, aby poslední tým soutěže držel pětizápasovou neporazitelnost. Ve Francii se takovou bilancí může pyšnit Guingamp, který se navíc před zápasem na půdě Nantes posílil postupem v ligovém poháru. Jenže formu mají i domácí Kanárci.

Zápas na stadionu de la Beaujoire bude klasickým zápasem dvou celků, bojujících ve spodku tabulky o záchranu. A oba týmy mají dobrou formu. Nantes vyhrálo dvakrát v řadě, Toulouse porazilo 4:0 a na půdě Amiens pro změnu zvítězilo 2:1. Do třetice pak Kanárci zvládli ligový pohár proti Montpellieru, který má v této sezoně vynikající fazónu.

Situace Nantes se tak výrazně zlepšuje. Ještě před několika týdny se domácí tým krčil na sestupových pozicích, ale nyní mu patří s dvanácti body patnácté místo. A Nantes má větší ambice, rád by se propracoval do první poloviny tabulky.

Formu má i Guingamp, který sice zůstává nadále poslední, ale pravidelně sbírá body. Už pětkrát v řadě neprohrál a v týdnu si podobně jako Nantes zajistil postup do dalšího kola poháru. Hosté mají na svém kontě sedm bodů a na nesestupové pozice ztrácejí čtyři.

V loňské sezoně vyhrálo Nantes oba zápasy a i tentokrát bude v roli papírového favorita. Doma navíc s Guingampem devět let neprohrálo a tuto bilanci by rádo prodloužilo.

Kanárkům nepomůže zraněný Joris Kayembe a minimálně u Miazgy je start nejistý. EAG zase nemůže počítat s trojící zraněných hráčů, jmenovitě s Rouxem, Deauxem a Kerbratem. Marcuse Thurama zase do hry nepustí karetní trest.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Lima, Carlos, Mbodji, Kwateng - Touré, Girotto - Limbombe, Rongier, Boschilia - Sala
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Koita, Sorbon, Eboa - Ikoko, Benezet, Blas, Didot, Rebocho - Rodelin, Coco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.60 - 4.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Angers SCO  (neděle 17:00)
Fotbalisté Saint-Étienne se chtějí vrátit na vítěznou vlnu a doma k tomu mají ideální příležitost, neboť přivítají až čtrnácté Angers. Hosté jsou na tom ještě hůře, jejich série bez vítězství je delší a v týdnu navíc SCO vypadlo i z Ligového poháru.

Les Verts zase jednou ztratili rytmus a zatímco v září vyhráli tři ze čtyř duelů (nestačili pouze na PSG), v říjnu už nedokázali vyhrát jediné utkání. Prohráli v Lille a s Rennes respektive Nimes pouze remizovali.

Domácí teď doufají, že se jim znovu povede nastoupit vítěznou cestu a doma proti oblíbenému soupeři zvítězí. Les Verts jsou společně s Paříží a Lille jediným týmem, který doma ještě neprohrál.

S formou se za poslední týdny nepotkalo ani Angers. Hostující tým v týdnu natáhl sérii bez vítězství napříč všemi soutěžemi na pět utkání a v Saint-Étienne by potřeboval uspět. Angers totiž dělí od sestupu jen dva body, ovšem na stadionu Geoffroye Guicharda se mu vůbec nedaří. Od rok 2003 tam nejenže nikdy nevyhrálo, ale dokonce Saint-Étienne nedokázalo ani jednou porazit a je jedno, jestli se hrálo doma nebo venku.

Ani jedna strana nebude kompletní. Zatímco Saint-Étienne se musí obejít bez Roberta Beriće a Gabriela Silvy, Angers bude chybět potrestaný veterán Ismael Traore, zdravotní potíže navíc mají Abdoulaye Bamba a Vicent Pajot.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Kolodziejczak, Subotić, Perrin, Debuchy - Selaes, M'Vila - Khazri, Cabella, Salibur - Diony
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Manceau, Thomas, Pavlović, Andreu - N'Doye, Santamaria, Mangani - Reine-Adélaïde, Bahoken, Tait
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.57 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
V boji o pohárové příčky se na stadionu de la Mosson utkají HSC Montpellier a Olympique Marseille. Domácí mají hned po suverénní Paříži nejlepší formu a už deset ligových zápasů v řadě nenašli přemožitele. Najdou ho v Marseille? Olympique chce po ztrátě v Le Classique naplno bodovat.

Po několika matných letech je Montpellier zpět v bojích o nejvyšší příčky a po jedenácti kolech drží třetí místo, které znamená Ligu mistrů. Takhle skvělý start do sezony zažilo HSC naposledy v senzační mistrovské sezoně před sedmi lety.

Svěřenci Michela der Zakariana už neprohráli deset ligových zápasů v řadě. Jejich posledním přemožitelem byl v prvním kole překvapivě Dijon a od té doby už HSC sbírá body jako na běžícím páse. Naposledy si domácí celek bez problémů poradil v Toulouse, kde vyhrál 3:0. I přes všechny tyto skutečnosti prožilo HSC v týdnu zklamání, tým totiž vypadl z Ligového poháru, když doma před vlastními diváky nestačil na Nantes.

Montpellier čeká ve 12. kole těžká zkouška, na jeho stadion totiž zavítá přední francouzský klub Olympique Marseille. Trenér Rudi Garcia chce po dvou porážkách vidět reakci a v Montpellieru bude jeho tým chtít zvítězit.

Marseille si zatím v lize nevede moc dobře. Za jedenáct kol nasbírala už čtyři porážky a v tabulce klesla na nepohárové páté místo a jelikož je cílem Liga mistrů, má Garciův tým co dohánět.

Michel der Zakarian nebude moci využít služeb zraněného Keagena Dollyho, Pedra Mendese i Ambroise Oyonga. Na druhé straně barikády nebude moci nastoupit jen stoper Rolando, který ještě není po delším zranění fit.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Congré, Hilton, Tallec - Cozza, Lasne, Skhiri, Aguilar - Mollet - Delort, Laborde
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sarr, Rami, Kamara, Amavi - Strootman, Luiz Gustavo - Thauvin, Payet, Ocampos - Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.26 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Girondins Bordeaux  (sobota 17:00)
Po jedenácti kolech zůstává Lyon těsně za branami Ligy mistrů a zejména v domácím prostředí by neměl ztrácet. Platí to i pro zápas s jiným pohárovým zástupcem Girondins Bordeaux. Les Gones mají svému soupeři co oplácet, loni ho ani v jednom případě nedokázali porazit. Už v týdnu na oba celky čekají důležité zápasy na evropské scéně.

Olympique Lyon čeká ve středu německý Hoffenheim, kdežto Bordeaux se o den později na půdě Evropské ligy pokusí odvrátit vyřazení v domácím zápase se Zenitem Petrohrad. Obě utkání mají pro aktéry velkou váhu, nejprve je však čeká vzájemný ligový zápas.

Les Gones naposledy zvítězili v Angers, čímž potvrdili předchozí tři body z domácího zápasu proti Nimes. Debakl z Paříže (0:5) je, zdá se, definitivně zapomenut a Lyon zase začíná budit respekt. Pro domácí teď začíná klíčová fáze sezony, v Ligue 1 potřebují nadále sbírat tři body, aby se dostali na pozice zaručující Ligu mistrů a pokud možno alespoň částečně snížili ztrátu na vedoucí PSG, i když to si zatím hraje svojí vlastní soutěž. Ve 12. kole čeká na Génésiovi svěřence neoblíbený soupeř z Bordeaux. Loňskou sezonu se Lyonu proti tomuto soupeři vůbec nedařilo. Doma si Les Gones připsali jen divokou remízu 3:3 a v Bordeaux dokonce prohráli 1:3. Za poslední tři roky zvítězil Lyon nad Bordeaux jen jednou

Favorita to ale z hráčů Girondins nedělá. Hosté nemají zrovna optimální formu, v lize dvakrát po sobě prohráli a v tabulce jim patří až osmá pozice. Působení v Evropské lize je pak jedna velká tragédie. Bordeaux ve třech zápasech neuhrálo ani bod a je na pokraji vyřazení.

Ani jedna strana se neobejde beze ztrát. Olympique Lyon nemůže nasadit Gouiriho a Cheikha, oba mají zdravotní potíže a podobně na tom byli i Depay, Fékir, Rafael a Cornet. Jejich zdravotní stav už vypadá lépe, zdali zasáhnou do utkání zůstává nejisté.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Mendy, Morel, Denayer, Tete - Aouar, Tousart, Ndombele - Terrier, Dembele, Traoré
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Palencia, Koundé, Pablo, Poundjé - Youssouf, Otávio, Sankharé - Kalu, Cornelius, Kamano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.87 - 8.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Na stadionu Michela d'Ornana rozehrají záchranářskou partii celky Caen a Rennes a ona potřebují body jako sůl. Na svých kontech totiž mají od poloviny září jen jedno vítězství a takřka kolo co kolo se propadají tabulkou niž a níž.

Caen nejenže tři zápasy v řadě nevyhrálo, ale dokonce nevstřelilo ani gól, takže proti Rennes budou chtít v prvé řadě přerušit tuto nelichotivou sérii. Tři body ze vzájemného souboje s Rennes by se domácímu týmu hodily. V Loňské roce se to Normanům povedlo, ovšem na půdě Rennes, kdežto na stadionu Michela d'Ornana se body dělily (2:2). Zatím je to v podání domácích hodně nemasná a neslaná sezona. S jedenácti body má normandský celek na záchranné pozice jen jednobrankový náskok a pokud nezačne vítězit, bude mít problémy!

Rennes je na to v podstatě stejně, i když před sezonou se očekávaly zcela jiné výsledky. Nedaří se jak v Ligue 1, tak i v Evropské lize, kde mají na svém kontě jediné vydřené vítězství nad Jabloncem. Není tak divu, že se trenér Sabri Lamouchi ocitá pod palbou kritiky a jeho jméno je čím dál častěji spojováno s odchodem.

Šestačtyřicetiletý francouzský lodivod rovněž nemůže najít optimální jedenáctku, což krásně dokazuje situace na brankářském postu. Lamouchi před časem nahradil Koubka Diallem, ale v minulém utkání proti Remeši, který Rennes prohrálo 0:2 chytali oba brankáři jeden poločas. Proti Caen se očekává, návrat Tomáše Koubka od úvodní minuty.

Caen se musí obejít bez Genevoise, Diomandeho a Imoroa. Ve srovnání s Rennes je na tom pořád dobře, protože hosté nebudou moci nasadit hned šestici hráčů. Hunou, Baal, Danzé, Diallo a Siebatcheu mají zdravotní potíže, zatímco Bensebaini je v karetním trestu.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Samba - Armougom, Djiku, Baysse, Guilbert - Fajr, Oniangué - Ninga, Deminguet, Bammou - Crivelli
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Gelin, Mexer, Zeffane - Bourigeaud, André, Greniér - Sarr, Niang, Castillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.39 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - Nîmes Olympique  (sobota 20:00)
Dijon s Nimes mají na svém kontě shodný počet jedenácti bodů po jedenácti odehraných kolech. Oba dva už opravdu hodně dlouho čekají na ligové vítězství, které by jim rozhodně dopomohlo aspoň částečně zbavit se nepříjemného pocitu z toho, že jsou velmi blízko sestupovému pásmu. Dosud se oba celky střetávaly jen v nižších soutěžích.

Ještě v roce 2003 oba kluby působily společně až ve třetí nejvyšší soutěži. O bezmála patnáct let později se potkají vůbec poprvé v Ligue 1. Určovat favorita tohoto střetnutí dvou sousedů v tabulce, to je v podstatě za nynějších okolností nadlidský úkon. Zatímco domácí v uplynulých osmi kolech získali jen dva body, hosté jich v posledních devíti urvali pět.

Oběma celkům se pak před týdnem dařilo v podstatě stejně. Dijon rozhodně nepohrdl plichtou uhranou na půdě Monaca, Nimes taktéž remizovalo, a to před vlastními fanoušky se St. Étienne. "Výsledek, jaký jsme získali, byl slibný. Ale pořád máme na čem pracovat. Pozitivní je, že jsme venku zase skórovali," říkal dijonský trenér Olivier Dall'Oglio.

Ten určitě nebude mít k dispozici dvojici zraněných hráčů Čchang-hun Kwon a Frédéric Sammaritano, nejistý je pak start Yoanna Gourcuffa a Mehdiho Abeida, jež v průběhu tohoto týdne vynechali klání Ligového poháru s Caen. V něm mimochodem Les Rouges po dlouhé době urvali vítězství, konkrétně poprvé od konce srpna, kdy skolili Nice.

Nimes na rozdíl od svého soupeře svůj zápas Coupe de la Ligue neodehrálo, neboť ten proti St. Étienne byl kvůli podmáčenému terénu odložený. Ani hosté nebudou kompletní, Pierrick Valdivia ani Mustapha Diallo stále nejsou zdraví, otazník pak visí nad další trojicí hráčů, hrát by tak nemuseli Loïck Landre, Anthony Briancon či Sofiane Alakouch.

Olympique sice letos jen dvakrát zvítězil, na druhou stranu už pětkrát remizoval. Bodovat s pravidelností, to je pro mužstvo kouče Bernarda Blaquarta docela charakteristické. Nejinak tomu bylo i o minulém víkendu. "Měli jsme však pocit, že proti St. Étienne jsme měli vyhrát. Ale i tak jsem byl s výsledkem nakonec spokojený," říkal hostující stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.43 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Amiens SC  (sobota 20:00)
Nice se nachází ve středu tabulky, neoplývá přitom bůhvíjakou formou na to, aby, podobně jako v letech minulých, bojovalo o příčky zaručující pro příští sezónu evropské poháry. Amiens je na tom přece jenom ještě o něco hůře, nasbíralo totiž oproti svému protivníkovi ještě o čtyři body méně a okupuje až osmnáctou pozici.

Když se hosté loni, jakožto úplný nováček, představili proti OGC vůbec poprvé ve své historii v rámci Ligue 1, v obou případech ho opravdu notně potrápili. Doma nad ním dokonce slavili hladké vítězství, venku pak padli o branku. Že by na tom domácí byli aktuálně nějak světoborně, to se říci nedá. A tak může být tenhle souboj znovu dosti zajímavý.

Nice se každopádně v posledních dvou zápasech výsledkově přece jenom zvedlo. Před týdnem zvítězilo v lize v Bordeaux, v průběhu tohoto týdne zvládlo i Coupe de la Ligue proti Auxerre. "Tenhle tým se může ještě zlepšovat. Je opravdu velmi důležité, že se snažíme hrát dobrý fotbal," vyjádřil se nedávno trenér Patrick Vieira.

Pierre Lees Melou a Youcef Attal, to je dvojice hráčů, které domácí stratég možná nebude mít k dispozici proti Amiens. "Musíme zůstat i nadále pozitivní. Naše sebedůvěra pak bude na lepší a lepší úrovni," přál by si Vieira. "Když budeme pokračovat v takovém fotbale, budeme stoupat tabulkou výše. Soustředím se spíše na tohle než na počet bodů, které získáme."

Taktéž hostující celek proklouzl v Ligovém poháru do další fáze, venku se mu podařilo skolit druholigové Méty. V posledních dvou ligových kolech ovšem nijak nezářil. Šanci neměl na půdě PSG, o minulém víkendu padl s Nantes. "Byli jsme hodně frustrovaní. Skvěle jsme začali, doplatili jsme však hned na dvě chyby," čertil se kouč Christophe Pélissier.

Tenhle nepovedený zápas s Nantes s sebou navíc přinesl pro Pélissiera další hodně špatnou zprávu. Klíčový útočník Moussa Konaté si poranil třísla a nebude mu k dispozici až do konce tohoto kalendářního roku. Jeho pozici by tak měl obsadit Saman Ghoddos a vysunout se více dopředu, a Rafal Kurzawa by naopak mohl operovat na levé straně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.52 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - AS Monaco  (sobota 20:00)
Před týdnem dokázala Remeš utnout nelichotivou sérii bez vítězství a tři body by ráda zopakovala i doma proti Monaku. Hosté se stále nevymanili z vleklé krize a v tabulce jim patří předposlední místo. Dokáže už tým Thierry Henryho konečně zvítězit?

Bylo by na čase. Monako naposledy vyhrálo 11. srpna a od té doby napříč všemi soutěžemi ani jednou nevyhrálo. Fanoušci knížecího klubu si takový průběh sezony nepředstavovali ani v nejhorších snech, ale realita je nyní taková, že Monako bojuje o holé přežití. Zlomit sérii se mu znovu nepodařilo ani před týdnem, kdy Monako sehrálo domácí utkání s Dijonem a pouze remizovalo 2:2. Znamená to, že Henryho svěřenci z předposledního místa ztrácí na bezpečné příčky už čtyři body.

Tři body, to je přesně to, co Knížata potřebují. V náročném programu nemají moc prostoru na odpočinek. Připomeňme, že už v týdnu Monako nastoupí k dalšímu zápasu Ligy mistrů, doma přivítá belgické FC Bruggy.

Ještě než se rozezní hymna Ligy mistrů, čeká Monako složitý zápas proti nováčkovi z Remeše, navíc na jeho půdě. Tým z prestižní oblasti Champagne si rovněž prochází krizí, ale na rozdíl od soupeře už po několika zápasech dokázal zvítězit. Remeš před týdnem dobyla stadion Rennes, kde zvítězila 2:1. Radost z výhry o pár dní později pokazilo ostudné vyřazení z francouzského poháru, kdy "Les Rouge et Blanc" doma nestačili po pokutových kopech na Orleáns.

Návrat Nacera Chadliho a Samuela Grandsira je pro Henryho dobrou zprávou, nicméně Monako se dál topí v záplavě zraněných. Lopes, Pellegri, Ndoram, Subašič, Falcao, Aholou, Sidibe, Jovetić, ti všichni mají nebo měli zdravotní problémy a do utkání s velkou pravděpodobností nezasáhnou. V případě Andrey Raggiho platí karetní trest.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Mendy - Konan, Abdelhamid, Engels, Foket - Romao - Doumbia, Chavalerin, Martin, Oudin - Chavarria
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Sidibe, Glik, Jemerson, Henrichs - Tielemans, Bennasser, Chadli - Golovin, Diop - Sylla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.42 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Strasbourg - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Štrasburk má opravdu výtečnou formu, neprohrál už pětkrát v řadě, v tomto týdnu se mu z Coupe de la Ligue podařilo vyřadit Lille a právem okupuje příčky v horní polovině tabulky. Toulouse naopak po slušném startu do sezóny už dlouhodobě strádá. Prohrálo třikrát za sebou, přičemž Ligový pohár se ho po neúspěchu s Lorientem již netýká.

Domácí půda je něco, na co Le Racing v první čtvrtině tohoto ročníku hodně spoléhal. Z pěti dosavadních ligových utkání zvítězil hned třikrát, porazit ho se podařilo jenom Nantes na začátku září. Nejenže v jeho útoku slušně operují Nuno Da Costa Joia i Lebo Mothiba, jež si dosud na své konto připsali dohromady devět gólů, střílet branky se daří i jiným.

A celkem devatenáct přesných zásahů patří k rozhodně k těm lepším číslům v rámci Ligue 1. Naposledy však svěřenci trenéra Thierryho Laureyho horko těžko zachraňovali aspoň bod v Guingampu. "Vzhledem k tomu, jaký tlak jsme si vytvořili ve druhé půli, to nebyl spravedlivý výsledek. Dotahovali jsme, ale nesložili jsme se," hodnotil.

Toulouse se z posledního tříbodového rezultátu radovalo na počátku září, od té doby vydolovalo jen čtyři remízy, a je tak od sestupového pásma vzdáleno jen na rozdíl tří bodů. Situace v tabulce je tak napjatá, že jeho aktuální jedenácté místo v podstatě není žádnou zásadní výhrou. A rozhodně by potřebovalo zaznamenat lepší formu.

Kouč Alain Casanova si uvědomuje, že jeho mužstvo není ani zdaleka v optimální pohodě. "Procházíme velmi těžkým obdobím. V tuhle chvíli převládají jen negativa," uvedl po poslední jasné ligové porážce s Montpellierem. "Sešli jsme po dobrém začátku z cesty. Vůbec si nevěříme. Musíme být znovu odhodlaní a hlavně se co nejrychleji uklidnit."

Ibrahima Sissoko ani Stefan Mitrović nemohli být přítomni minulé výhře nad Lille v Ligovém poháru kvůli karetním trestům, teď by se však měli vrátit Štrasburku do základu. Otazník pak visí nad startem Anthonyho Goncalvese. Hostům bude chybět Yaya Sanogo, možná také Ibrahim Sangaré, nicméně po suspendaci je zpět Aaron Leya Iseka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.51 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Lille OSC  (pátek 20:45)
První s druhým. Takový šlágr čeká francouzskou nejvyšší soutěž a sice už v pátek. Paris Saint-Germain přivítá v Parku princů LOSC Lille a bude hájit svojí stoprocentní úspěšnost. I když půjde o duel předních týmů, kouč Pařížanů Thomas Tuchel dost možná pošetří sestavu na ještě důležitější úterní duel v Neapoli.

Utkání s Lille je určitě velkým šlágrem, nicméně pro PSG má v tuto chvíli větší váhu úterní zápas Ligy mistrů v Neapoli, kde Les Parisiens prostě potřebují uspět, jinak se dost možná může stát, že velký favorit neprojde základní skupinou a to by byl obrovský průšvih. Německý kouč Thomas Tuchel tak plánuje na utkání s Lille pozměnit základní jedenáctku i proto, že i případnou ligovou ztrátu si domácí tým dovolit může.

"V současné době máme řadu těžkých zápasů. Byla tu Marseille, kde je vždycky těžké hrát a teď je tu Lille, které je ve skvělé formě. To jsou pro nás velké výzvy, jak předvést to nejlepší. Lille má výbornou individuální kvalitu a jsou skvělí v protiútocích," nešetřil superlativy na adresu soupeře kouč Thomas Tuchel. Utkání v žádném případě podcenit nehodlá. "Zítra budeme muset kontrolovat hru a hlídat jejich protiútoky," dodal německý kouč. PSG vyhrálo všech jedenáct zápasů a na prvním místě je s náskokem osmi bodů právě na Lille. Forma Paříže, zejména v domácím prostředí, je úchvatná, za šest zápasů v Parku princů nastřílela 24 gólů a jen dvakrát inkasovala.

Lille cestuje do francouzské metropole v dobré formě a doufá, že se mu podaří favorita zaskočit. Koneckonců nebude tam mít co ztratit. V Paříži totiž nikdy nevyhrálo a to platí i dávno před tím, než domácí tým převzali movití šejkové.

Svěřenci trenéra Christopha Galtiera naposledy udolali Caen 1:0 a v lize vyhráli čtvrtý zápas v řadě. V úterý však svým fanouškům radost neudělali, protože vypadli z Ligového poháru, když nestačili na Štrasburk (0:2).

Dobrou zprávou pro Thomase Tuchela je návrat několika hráčů. Do tréninku se zbytkem týmu už se zapojili Edinson Cavani, Layvin Kurzawa, Dani Alves a Colin Dagba, nicméně do zápasu s Lille by mohl nastoupit jen prvně jmenovaný. "Uvidíme jak na tom bude Edinson (Cavani) v pátek na tréninku, pro ostatní tři hráče je ještě stále brzo," prohlásil Tuchel na tiskové konferenci.

Dogy budou mít oproti domácím výhodu kompletního kádru. Christophe Galtier se navíc nemusí ohlížet na žádné pohárové utkání a znovu připomeňme, že Lille nemá v Paříži vůbec co ztratit.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Buffon - N'Soki, Marquinhos, Kehrer - Bernat, Rabiot, Diarra, Meunier - Neymar - Mbappé, Cavani
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Fonte, Soumaoro, Ballo-Touré - Mendes, Xeka - Pepe, Ikone, Bamba - Rémy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 9.15 - 17.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain11110039:633
2.Lille OSC1181220:825
3.Montpellier HSC1164117:722
4.Olympique Lyon1162318:1320
5.Olympique Marseille1161422:1819
6.AS Saint-Étienne1145213:1417
7.Racing Strasbourg1144319:1516
8.Girondins Bordeaux1142513:1414
9.Stade Reims113537:1014
10.OGC Nice114258:1414
11.Toulouse FC1134410:1913
12.Angers SCO1133513:1512
13.FC Nantes1133514:1712
14.Stade Rennes1133513:1712
15.SM Caen1125410:1411
16.Nîmes Olympique1125414:1911
17.Dijon FCO1132612:1711
18.Amiens SC1131712:2010
19.AS Monaco1114612:177
20.EA Guingamp111467:197

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
mxyzptllk

Dobrá zpráva je, že je na tom Kurzawa líp - toho jsem neviděl hrát, ani nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
mike.84

dokud bude mít neymar špatný vliv na mbappého, tak ten nikdy nebude nej fotbalistou světa , protože je vidět jak tenhle wizzard si od čuráčka neymara bere špatné návyky,,

Reagovat
raduinho

Mbappé je prostě neskutečný. Ten kluk ovládne fotbal po Messim s Ronaldem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon opět katastrofa. Dopředu většina týmu skoro celý zápas neviditelná. Vzadu to hořelo ještě více než jsem čekal. Denayer při brance z ofsajdu měl sakra štěstí. Budíček to ale pro něj nebyl, protože často chyběl na své pozici. Bordeaux nemůže posílat tolik dalekonosných pasů bez většího úsilí za naší obranu a vytvářet nám tam takový chaos. Nakonec abychom ještě byli rádi za tu remízu, když pominu branku z ofsajdu a Briandův nepovedený lob.

Reagovat
raduinho

Tak dnes povinné tři body pro Nantes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele