Ligue 1 - souhrn 1. kola

09.08.2019, 22:40, aktualizováno 11.08.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain na startu nového ročníku snadno zdolalo Nîmes Olympique. Vítězně začal i Lyon, který si pro změnu poradil s Monacem. Marseille se loni nedařilo a spokojenost nebude panovat ani s porážkou proti Remeši. Tři body mají rovněž Stade Rennes, Saint-Étienne, Nice nebo Lille...

Paris Saint-Germain - Nîmes Olympique 3:0

11.08.2019 21:00

Góly: 24. Edinson Cavani (pen.), 56. Kylian Mbappé, 69. Ángel Di María

I bez Neymara, který je pomalu a jistě na odchodu z klubu a nebyl k prvnímu utkání nové sezóny ani nominován, se podařilo Pařížanům bez potíží porazit Nimes, a společně s Lyonem se dostali do čela tabulky. O rozhodující branku se postaral v první půli Edinson Cavani z penalty, po obrátce se pak ještě trefili Kylian Mbappé a Ángel Di María.

Domácí jakožto obhájci titulu navázali na nedávné vítězství ve Francouzském superpoháru proti loni devátému týmu tabulky, jemuž v minulé sezóně v obou zápasech nasázeli minimálně tři branky. Na této tradici tedy nic nezměnili ani v tomto případě, a to i přesto, že v ofenzívě nefiguroval jejich základní stavební článek v podobě Neymara.

Už v 16. minutě vystrčil růžky Mbappé, který ve vápně udělal z bránícího Alakoucha a Ferhata doslova solné sloupy, svůj slalom zakončil střelou na branku, nicméně gólman Bernardoni byl na situaci připravený a úspěšně zachytal. O osm minut později se již PSG přece ujalo vedení. Nařízen byl totiž po přezkoumávání videa pokutový kop.

Po centru z rohového čtvrtkruhu od Pabla Sarabiy zahrál rukou ve vápně stoper Martinez, penalty se ujal Cavani, jenž zamířil tvrdě za záda Bernardoniho. Ve 34. minutě mohl navýšit náskok Pablo Sarabia, který si mohl připsat premiérový gól v novém dresu, na zadní tyči ale pas od Mbappého nezužitkoval, a pálil jen do reflexivně zasahujícího Bernardoniho.

V 56. minutě Les Parisiens udeřili podruhé. Juan Bernat se hezky uvolnil na levé straně, předal balón do druhé vlny nabíhajícímu si Mbappému, a ten svou dělovku usměrnil levačkou nekompromisně do šibenice. V 64. minutě přišel na hřiště Di María, jenž nahradil v sestavě Pabla Sarabiu, a jen o pět minuty později se na střeleckou listinu zapsal též on.

Poděkovat ale musí především Mbappému, který ve středu pole ve vhodný okamžik přihrál míč do šestnáctky, kde se Argentinec ocitl zcela sám, a před Bernardonim v koncovce nezaváhal. Nimes jinak v Parku princů nepředvedlo povedený výkon. Byť bylo v tomhle souboji jednoznačným outsiderem, určitě chtělo sehrát důstojnější roli.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Metz 1:1

11.08.2019 17:00

Góly: 21. Adrien Thomasson - 47. Habib Diallo

Duel mezi Štrasburkem, který díky působení v evropských pohárech započal naostro novou sezónu už v červencových dnech, a Métami, které se do Ligue 1 navrátily po ročním působení ve druhé lize, skončil asi zaslouženou dělbou bodů. Domácí v prvním poločase poslal do vedení Adrien Thomasson, po obrátce ale nakonec vyrovnal Habib Diallo.

Le Racing měl přece jenom kratší dobu na přípravu tohoto utkání, protože se ve čtvrtek musel rvát o Evropskou ligu na půdě Lokomotivu Plovdiv, a možná že únava byla trochu na předvedené hře znát. Všudy všeho si moc šancí nevytvořil, ostatně to v podstatě ani jeho soupeř, pro něhož nebyl konečný bod rozhodně žádným negativním výsledkem.

Jako první mohli udeřit domácí, a to zásluhou Laly, který se bleskově ocitl za protivníkovou obranou, stačil ještě po zemi vystřelit předtím, než k němu vyběhl gólman Oukidja, jenže balón nasměroval těsně vedle brány. Další založená akce, konkrétně z 21. minuty, již však skončila úvodní trefou. Byla to jednoduchá, přímočará a bezchybná práce.

Po levé straně nečekaně snadno unikl Liénard, jenž se po vlastním sprintu následně nijak nezdráhal a adresoval přihrávku do vápna, tam se objevil nikým nehlídaný Thomasson, který si už věděl před Oukidjou rady. Hosté si toho v prvním poločase opravdu moc nevytvořili, domácí muž v rukavicích Sels se spíše nudil. Ve 47. minutě ovšem přece kapituloval.

Velmi dobře si ve středu pole počínal Nguette, jenž stačil prostrčit míč na hranici ofsajdu balancujícího Dialla, a ten usměrnil svou střelu parádně k tyčce. Oba týmy si vytvořily každý ještě po jedné příležitosti, avšak Thomassonovu hlavičku po centru Liénarda zlikvidoval Oukidja a na druhé straně stačil Sels vyrazit pokus Nianeho na svou tyčku.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 2:1

11.08.2019 15:00

Góly: 19. Victor Osimhen, 80. Victor Osimhen - 51. Zeki Çelik (vl.)

Doslova snový debut v novém dresu si prožil nigerijský útočník Victor Osimhen, který se loni stal suverénně nejlepším střelcem belgického Charleroi, a nyní, na začátku ročníku nového, zařídil Lille svými dvěma góly vítězství nad Nantes. Ještě deset minut před koncem byl stav duelu nerozhodný, pak ale zaúřadovala letní posila LOSC za dvanáct miliónů euro.

Během léta bylo v klubu ze severu Francie opravdu hodně rušno. Především na přestupovém trhu bylo pořádně živo, hledaly se náhrady za Youssoufa Koného nebo Thiaga Mendese, ale především za Nicolase Pépého, jenž odešel do Arsenalu. Pro domácí byl tenhle forvard z Pobřeží slonoviny loni klíčovou postavou pro zisk druhého místa v tabulce.

Zda bude Osimhen stejně přínosný i v dalších zápasech, bezpochyby ukáže až čas. Každopádně o rozhodující přesný zásah se postaral velmi elegantním způsobem, to když si po centru Celika zpracoval ve vápně elegantně míč, díky čemuž se zbavil bránícího Waguého, a ačkoli se dostal do ostrého úhlu, propálil svou dělovkou brankáře Lafonta.

I při skórování své první branky v 19. minutě zachoval překvapivě ledovou hlavu a počínal si jako zkušený mazák. I když dlouhý nákop Josého Fonteho působil náhodně, Osimhen se nebál za vysokým míčem vysprintovat, předběhnout oba stopery, a poté podél Lafonta poslat Dogy do vedení. Nantes se snažilo vyrovnat, podařilo se mu to ale až po obrátce.

Už ve 27. minutě ukázal svou dobrou kopací techniku Lucas Lima, jenž se snažil gólmana Maignana překonat z přímého kopu, leč ten proti jeho pokusu zasáhl. Kanárci nakonec udeřili v minutě padesáté první, jelikož zakončení Andreie Girotta ze střední vzdálenosti se otřelo o nešťastníka Celika, jemuž byl ve finále připsán vlastní gól, přímo do sítě.

Hosté celkově nepůsobili o tolik horším dojmem než jejich soupeř, vyprodukovali například stejný počet střel na bránu, Osimhen byl ovšem tím rozdílovým hráčem, který jejich naděje na jakýkoli úspěch jednoduše potopil. V poslední desetiminutovce si Lille svou situaci pohlídalo, navýšit náskok mohl ještě například Bamba, ale na Lafonta svou pravačkou nevyzrál.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Rennes 0:1

10.08.2019 20:00

Góly: 6. Jérémy Morel

Fotbalisté Rennes dali zapomenout na nezdar v Superpoháru proti PSG a v 1. kole nového ročníku Ligue 1 zvítězili na hřišti nepříjemného Montpellieru 1:0. O jedinou branku utkání se postaral hned v jeho začátku Jérémy Morel. HSC se pak celé utkání marně snažilo alespoň o vyrovnání. Nástupce Tomáše Koubka, brankář Romain Salin, zlikvidoval pokutový kop.

Rennes vstoupilo do zápasu už bez brankáře Tomáše Koubka, který si to po odehraném Superpoháru namířil do bundesligového Augsburgu. Jeho místo v brance zaujal Romain Salin a už v šesté minutě byl svědkem prvního zásahu. Greniér dobře rozehrál standardní situaci do šestnáctky, Damien Da Silva sklepl balón na střed a Jérémy Morel nekompromisní střelou zajistil Rennes vedení. O pár minut později byli hosté blízko druhému gólu a znovu v tom měla prsty Greniérem rozehraná standardka. Tentokrát nacvičený signál z rohového kopu zakončoval střelou těsně vedle horního rohu James Léa-Siliki. Až poté se konečně probudil Montellier a ve 20. minutě mohl vyrovnat Laborde, kdyby lépe umístil hlavičku.

Nebezpečnějším dojmem stále působilo Rennes, což potvrdila táhlá, ale nepřesná střela útočníka Nianga. Po změně se pak odhodlal k individuální akci Faitout Maouassa, jehož střelu schoval v náručí Bertaud.

Zásadní zlom v utkání přinesla 60. minuta, kdy ve vápně Rennes došlo k nedovolenému zákroku, který sudí vyhodnotil jako penaltu. Andy Delort však tíhu okamžiku nezvládl, Romain Salin střelu doprostřed branky vyrazil a zakrátko předvedl i další skvělý zákrok po koncovce v šestnáctce. V pokutovém území Rennes začalo být pořádně horko a obecně se na trávníku začaly dít věci. V 69. minutě fauloval loktem protihráče Flavien Tait, což neušlo pozornosti videosystému a následně i hlavnímu sudímu, který bez okolků vytáhl červenou kartu. Rennes sice v Montpellieru vedlo, ale do konce zápasu ho čekala těžká šichta.

Devět minut před koncem měli hosté velké štěstí, protože Andy Delort zblízka trestuhodně netrefil prázdnou branku a v nastavení střela Keagana Dollyho rozezvonila břevno. Montpellier spěchal dopředu, jenomže čas mu rychle ubíhal a vyrovnat se mu nakonec nepodařilo.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Toulouse FC 1:1

10.08.2019 20:00

Góly: 25. Mathias Autret - 89. Efthymios Koulouris

Brest chtěl v prvním utkání nové sezóny potvrdit, že ne nadarmo byl loni v Ligue 2 vůbec nejlépe hrajícím celkem před vlastními fanoušky. Opravdu přitom nebyl vůbec daleko od vítězství, od 25. minuty totiž vedl po gólu Mathiase Autreta, nicméně Toulouse stačilo pouhou minutu před závěrečným vyrovnat zásluhou Efthymiose Koulourise.

Konečná remíza domácí mrzí i proto, že v 84. minutě zahodili penaltu, která by zřejmě odpor soupeře definitivně zlomila. Mohla to být vážně moc povedená premiéra nováčka ligy, který se naposledy v nejvyšší soutěži objevil v roce 2013. TFC se však do poslední chvíle nevzdal. A udělal náramně dobře, získaný bod pro něj rozhodně není žádným zklamáním.

Možná že na SB29 byla vidět větší chuť po úspěchu, hlavně fanoušci na navrácení se do Ligue 1 čekali poměrně dlouho. A tak se je snažil v 18. minutě potěšit Grandsir, jenž si ve vápně zpracoval míč na levačku, kterou i vypálil, mířil však jen do boční sítě. O sedm minut později ale Brest již gólově udeřil poté, co Makengo ztratil balón ve středu pole.

Tomu ho sebral kapitán Autret, který si pak naběhl přes půlku hrací plochy až do pokutového území, kam mu přihrávku adresoval Court, a gólman Reynet byl pak na jeho zakončení krátký. Do poločasu mohl ještě náskok domácích navýšit Charbonnier, jehož docela laxně bránil stoper Rogel, každopádně Reynet během této situace dokázal odolat.

I ve druhém dějství byli Les Ty' Zefs lepším mužstvem. Smůlu v koncovce měl Perraud, nasměroval totiž svou dělovku v 54. minutě jen do břevna. Ovšem tu největší možnost po přestávce spálil bezpochyby Charbonnier. Šest minut před koncem byla nařízená pro Brest penalta, jelikož si bek Issiaga Sylla počínal ve vlastním vápně hodně nešikovně.

Jako exekutor pokutového kopu byl zvolen Charbonnier, jenomže proti jeho tvrdé střele k tyči si výtečně počínal Reynet, jenž míč vyrazil do bezpečí. V 89. minutě pak Toulouse udeřilo prakticky ze své jediné větší šance celého klání. Leyaův pokus z blízkosti byl ještě zablokovaný, ze závaru už ale přesně dorazil balón do sítě forvard Koulouris.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 1:2

10.08.2019 20:00

Góly: 34. Júlio Tavares (pen.) - 5. Romain Hamouma, 11. Jean-Eudes Aholou

A prodloužilo tak sérii neporazitelnosti proti tomuto soupeři už na devět zápasů. Nedá se ovšem tvrdit, že by to na Stade Gaston Gérard byla jednoznačná záležitost.

První střelu mezi tři tyče si už ve 4. minutě připsal Mama Baldé. Stéphane Ruffier byl pozorný, díky čemuž mohl minutku poté zaznamenat úvodní branku Romain Hamouma. Wahbi Khazri mu prostrčil balon do velkého vápna. Dvaatřicetiletý záložní stál sice z úhlu, ale přesto bleskurychle zvládnul v obtížné pozici šajtlí přelobovat Rúnara Rúnarssona - 0:1.

Než se islandský brankář stačil vzpamatovat, inkasoval podruhé. Šlo o ukázkovou spolupráci dvou nově příchozích borců. Ryad Boudebouz rozehrál přímý kop na hlavu Jean-Eudese Aholoua, který se z hranice malého vápna nemýlil. Fouad Chafik a Bruno Ecuele Manga nestačili a de facto pouze přihlíželi - 0:2.

Ve 33. minutě poslední zmiňovaný hlavičkoval a Matthieu Debuchy se míče dotknul rukou. Rozhodčí Leónard nařídil pokutový kop. Júlio Tavares zakončoval po své pravé ruce, zatímco Ruffier skákal na opačnou, takže nebylo co řešit - 1:2. Úvodní dějství už další pozoruhodné příležitosti před jednou či druhou svatyní nepřineslo.

Zato pět minut po startu toho druhého pálil nebezpečně pravačkou Debuchy a Rúnarsson se musel činit, stejně jako o nějakých osmadvacet minut později na opačné straně jednička ASSE, která vychytala Tavarese. Dijon, který musel hrát s Lens baráž o udržení, tak začal novou sezonu porážkou. A příznivci věří, že jich tentokrát nebude dvaadvacet.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Girondins Bordeaux 3:1

10.08.2019 20:00

Góly: 27. Jeff Reine-Adélaïde, 33. Mathias Pereira Lage, 45. Thomas Mangani - 4. Nicolas De Préville

Les Girondins sice v závěru minulého ročníku porazili sestupující Caen, leč předtím si připsali šest po sobě jdoucích porážek. Kouč Paulo Souza nepříjemnou sérii ustál, ale pokud by po této prohře měl čelit další podobné, zřejmě by vedení našlo jeho nástupce.

Pro bývalý klub Jaroslava Plašila přitom začalo všechno vesele. Nicolas De Préville už ve 4. minutě z nějakých osmnácti metrů nekompromisně napálil svůj přímý kop, který díky spolupráci s levou tyčí skončil za zády Ludovika Butelleho - 0:1. V 6. minutě se mohl zase o krůček přiblížit stogólové metě v Ligue 1 Jimmy Briand. Jenomže překopnul, takže k překonání magické hranice mu stále chybí osm branek.

Mathias Lage nastupoval ještě v minulé sezoně za Clermont a při svém debutu v nejvyšší soutěži sehrál důležitou úlohu, když v sedmadvacáté minutě nejprve nacentroval z pravé strany před bránu, protože tam viděl osamoceného Jeffa Reine-Adélaïda, který pravačkou z první zasunul do sítě - 1:1. Vedení klubu patrně bude mít, co dělat, aby jednadvacetiletého záložníka udrželo.

Tribuny na Stade Raymond Kopa propukly v nadšení za dalších šest minut. Mathias Lage převzal míč, se kterým seběhnul z levého křídla do středu hrací plochy a z nějakých dvaceti metrů nedal Costilovi šanci zasáhnout - 2:1. V samotném závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky zakončil přečíslení po Reine-Adélaïdeho pobídce zblízka z voleje Thomas Mangani - 3:1.

Jeff Reine-Adélaïde byl velice aktivní i po změně stran, za což si v 80. minutě při svém střídání vysloužil ovace tribun. Jeho gól z 54. minuty však nemohl být uznán pro ofsajd a úspěšný nebyl ani tři minuty poté. Přesto může SCO za týden putovat do Lyonu s velice dobrým pocitem. Les Girondins se naopak budou muset mít na pozoru před Montpellierem, který bude chtít odčinit smolnou porážku s Rennes.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Amiens SC 2:1

10.08.2019 20:00

Góly: 32. Christophe Hérelle, 90+5. Dante - 81. Chadrac Akolo

Brazilec Dante byl v přípravě jediným obráncem, jehož výkony snesly nejpřísnější parametry. A teď se podepsal pod vítěznou trefu, která ho stála žlutou kartu za to, že si samou radostí roztrhnul dres. Většinou přitom nedává emoce vůbec najevo.

Na Azurovém pobřeží jest léto v plném proudu. A podmínky na začátku více svědčily domácím. Hlavička Myziane Maolidy byla však včas uklizena z brankové čáry. Nákladná posila z Lyonu zatím nepředvádí takové výkony, jaké se od ní čekaly. To není příjemné i z toho důvodu, že v klubu už nepůsobí Allan Saint-Maximin.

Maolida to zkoušel i ve čtyřiadvacáté minutě, kdy jej ovšem vychytal Régis Gurtner. Za tři minutky nevyřešil Eddy Gnahoré ideálně situaci a po kontaktu s Wylanem Cyprienem byl po druhé žluté kartě vyloučen. Tým Patricka Vieiry využil početní výhodu už pět minuté poté, když po výborně rozehraném rohovém kopu přistál balon na pravačce osamoceného Mickaëla Le Bihana, jehož střelu cestou tečoval spoluhráč Christophe Hérelle - 1:0.

Těsně před poločasovou pauzou málem vyrovnat Sehrou Guirassy. Podařilo se to však až v 81. minutě střídajícímu Chadraku Akolovi. Útočník z Demokratické republiky Kongo se díky své bojovnosti propracoval k míči, který před Yannisem Clementiou parádně zaseknul, přehodil si kulatý předmět na svou pravou nohu a následně zakončoval do prázdné - 1:1.

Jenže tahle pěkná trefa bod Amiens nepřinesla. V páté minutě nastaveného času se totiž po dalším rohu dostal ke smrtící hlavičce Dante - 2:1. Les Licornes tak čekají na tříbodový zisk ze soupeřova stadionu už jedenáct duelů, což je nelichotivá statistika, jakou se nemůže pochlubit žádný jiný tým v Ligue 1.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Reims 0:2

10.08.2019 17:30

Góly: 58. Boulaye Dia, 90. Hyun-jun Suk

Velké zklamání hned na úvod zažili domácí příznivci na Stade Vélodrome. Olympique Marseille nenaplnil roli favorita a s Remeší překvapivě prohrál 0:2. Neúspěšnou premiéru na lavičce Jihofrancouzů si odbyl André Villas-Boas. Marseille sice měla územní převahu, jenomže Remeš byla vysoce efektivní a brankami z 60. minuty a nastaveného času rozhodla o třech bodech ve svůj prospěch.

André Villas-Boas si ligovou premiéru na lavičce Marseille představoval rozhodně jinak. Nutno ale podotknout, že domácí v úvodu utkání žádnou aktivitou nehýřili. Snaha se Payetovi a spol. upřít nedala, ale Remeš nemusela za pětačtyřicet minut řešit jediný závažnější problém před vlastní šestnáctkou. Platilo to ovšem i na druhé straně, kde ani Mandanda nemusel zasahovat.

Až změna stran přinesla kýžené oživení a najednou se hrál o poznání svižnější fotbal. V 58. minutě měl první velkou gólovku Kevin Strootman, ovšem záložník domácích z velké dálky orazítkoval jen břevno, což vzápětí Olympique pořádně zamrzelo. Remeš podnikla o minutu později útok, přičemž dvojice Doumbia-Dia krásnou kombinací vyšachovala domácí defenzívu a druhý jmenovaný vstřelil vedoucí gól utkání.

Marseille na nic nečekala, André Villas-Boas okamžitě sáhl ke střídání a na hřiště poslal Bounu Sarra. Portugalcovi svěřenci sice útočili, ale přes obrannou hráz Remeše se dostávali velice ztěžka. Čtvrthodinu před koncem si OM vybralo všechna střídání a konečně se také začal dostavovat kýžený tlak. Poměrně dlouhé obléhání Rajkovićovy branky však nic zásadního nepřineslo a v první minutě nastavení bylo překvapení definitivně stvrzeno. Rozhozená obrana Marseille nepokryla kolmou přihrávku za obranu a Hyun-Jun Suk s přehledem překonal Mandandu. Remeš vyloupila Stade Vélodrome poměrem 2:0 a postarala se o první velké překvapení nového ročníku Ligue 1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Lyon 0:3

09.08.2019 20:45

Góly: 5. Moussa Dembélé, 36. Memphis Depay, 80. Lucas Tousart

Hráči Monaka nevstoupili ani do letošní sezony dobře a doma na úvod prohráli šlágr s Olympiquem Lyon 0:3. K výhře Les Gones výrazně pomohlo brzké vyloučení Cesca Fàbregase. Španělský tvůrce uviděl červenou kartu už po třiceti minutách, navíc v době, kdy už Lyon vedl zásluhou trefy Moussy Dembélého. Druhou branku vítěze vstřelil ještě v prvním poločase Nizozemec Memphis Depay a skóre pečetil před koncem Lucas Tousart.

Hned na úvod nového ročníku Ligue 1 se střetli dva velcí kandidáti na Ligu mistrů - Monako a Olympique Lyon. Knížata neprožila dobrou minulou sezonu a v té letošní se chtějí jednoznačně revanšovat. Portugalský trenér Leandro Jardim si byl moc dobře vědom důležitosti prvního kola a s Lyonem chtěl získat všechny body. Choutky na vítězství v otevíracím utkání však rychle vzaly za své...

Lyon pod vedením nového trenéra Sylvinha začal báječně. Sotva na stadionu Ludvíka II. uběhlo šest minut, rozehrál Traoré rohový kop a Moussa Dembélé tvrdou hlavičkou zblízka překonal novou akvizici Lecomteho. Monako chtělo co nejrychleji odpovědět, jenomže ze závaru před Lopesem nic nebylo. Ve 26. minutě uviděl žlutou kartu španělský záložník Fàbregas a to ještě nevěděl, že pro něho i jeho tým bude mít fatální následky. Přesně o čtyři minuty později Fàbregas sáhl na Duboise a sudí Buquet nekompromisně Španěla vyloučil. Monako bylo po velice přísném verdiktu otřeseno a v prvním poločase to zdaleka nebylo všechno. O deset minut později se rozhodl využít prostoru i času Memphis Depay, z dobrých třiceti metrů vypálil a balón skrz Lecomteho nohy neuvěřitelně skončil v síti. Lecomte přišel do Monaka teprve před necelým měsícem z Montpellieru a takto si debut rozhodně nepředstavoval.

Každopádně Monako první poločas totálně zpackalo a ve druhém dějství ho čekala složitá práce. Lyon pochopitelně nikam nespěchal, dvougólový náskok a početní převaha znamenaly luxusní výhodu, kterou si hlídal. Jardimovi hoši mezitím pasivně bránili, ale v 61. minutě se naskytla velká příležitost pro vstřelení kontaktní branky. Gelson Martins dostal přihrávku do vápna a přestože byl v tísni, dokázal zakončit, ovšem skvělý zákrok nohama si připsal brankář Lopes. Možnosti na zvýšení výsledku měli i hosté, dvacet minut před koncem nebezpečně pálil z vyložené pozice Depay.

Monako se nakonec třetí brance stejně neubránilo. V 80. minutě zakombinovali Dembélé s Mendesem a zpoza vápna povedenou střelou zvýšil na rozdíl tří branek Lucas Tousart a to zároveň znamenalo pomyslnou tečku za utkáním. Lyon vyloupil Monako a na úvod Ligue 1 si připisuje vysoké vítězství, povedenou premiéru na lavičce Olympique si odbyl Sylvinho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon11003:03
 Paris Saint-Germain11003:03
3.Angers SCO11003:13
4.Stade Reims11002:03
5.AS Saint-Étienne11002:13
 Lille OSC11002:13
 OGC Nice11002:13
8.Stade Rennes11001:03
9.Racing Strasbourg10101:11
 FC Metz10101:11
 Toulouse FC10101:11
 Stade Brestois10101:11
13.Amiens SC10011:20
 FC Nantes10011:20
 Dijon FCO10011:20
16.Montpellier HSC10010:10
17.Girondins Bordeaux10011:30
18.Olympique Marseille10010:20
19.Nîmes Olympique10010:30
 AS Monaco10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tvl snad se ten Depay rozjede, a přes léto za tu hubičku přijde zpět

Reagovat
ladyboy arsenal

snad ne, jen ať zůstane tam, kde mu to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasticky start. Pokud konecne Dembele bude mit stoprocentni duveru trenera a nezabrzdi ho zraneni, jsem hodne zvedavy, na jakych cislech skonci, strelec od pana boha

Reagovat
Gazdo

toho by som strasne bral do barcy. On ani technicky na tom pri jeho parametroch nie je vobec zle

Reagovat
smazaný uživatel

Skončí na 100 milionech od United

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud bude dávat goly tak proč ne když Lukaku odešel za tolik peněz

Reagovat
Langi

Jezis tak at...do Anglie se prodava dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to nemyslim špatně, peníze by to byly krásný a z fleku bych tohle přijal

Reagovat
Godwinson

To si myslím, že pokud bude zdravý, je dost reálná možnost

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera

Reagovat
ladyboy arsenal

Lyon pojďte na titul zase po letech do piči

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Noustress

pozerám, že OM pokračuje v ťažke biede z minulej sezóny

Reagovat
El Fáňos

proč fandím OM, zasloužená prohra bohužel... Germaine úplně zoufalej, Amavi špatnej, hrůza fakt, jejich levá strana naší úplně převálcovala, hlavně hráč s číslem 25, nejlepší na hřišti. Jsme tragédi na druhou stranu, jsou tam i pozitiva a asi se časem zvedneme, pokud nebude hrát Germaine, jak mohl dát 50 gólů v ligue 1 vůbec nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

reine-adelaide hlavne ten assist u druheho golu

Reagovat
Euphael

kaspare

Reagovat
Godwinson

V tý Marseille je strašnej bordel ... a to tam mají tak zajímavý hráče

Reagovat
Godwinson

I přes tu finanční sílu PSG by jim klidně letos mohl Lyon hodně zatopit, ten tým mají skvělý Je samozřejmě otázka, co PSG ještě vymyslí. Píše se o Dybalovi, Neymar pravděpodobně půjde a někoho za něj pravděpodobně dostanou, takže ...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
blaugrana

to je fakt utopia, mysliet si, ze im môze lyon zatopit

Reagovat
Godwinson

To byla utopie už tehdy s Montpellierem a jak to dopadlo.

Reagovat
blaugrana

take zazraky sa deju raz za cas

Reagovat
Muffi

Zas taková utopie to není. Tuchel vloni až příliš spoléhal na individuální kvalitu hráčů která bez Neyymara půjde dolů ať už by místo něj dorazil kdokoliv a na konci sezony se mu ten tým dost rozložil. Nakonec z toho bylo 91 bodů, pokud by Neymarův odchod znamenal 7 bodů dolů a skončili na cca 85, Lyon by se s nimi mohl přetahovat do posledních kol.

Od Lyonu se totiž v minulé sezoně čekalo tak o 10 bodů víc a i když zaznamenali ztráty, náhrady jsou hodně dobré.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Zark

po te priprave lyonu bych s tim topenim brzdil

Reagovat
smazaný uživatel

Není už to PSG trošku na ústupu ze slávy??

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou slabý jak čaj. Když si to srovnám jak hráli pod Emerym před dvěma lety když tam přicházeli Neymar s Mbappem kdy si skoro povodili Real na SB, tak hrůza. Nechápu jak tam mohli takhle rozprodat zálohu a ještě k tomu vyhodit Emeryho a dotáhnout tam Tuchela Nedivím se, že Neymar to balí.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele