1. kolo
09.08.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Monako nevstoupilo do sezony dobře, v oslabení doma podlehlo Lyonu

Hráči Monaka nevstoupili ani do letošní sezony dobře a doma na úvod prohráli šlágr s Olympiquem Lyon 0:3. K výhře Les Gones výrazně pomohlo brzké vyloučení Cesca Fàbregase. Španělský tvůrce uviděl červenou kartu už po třiceti minutách, navíc v době, kdy už Lyon vedl zásluhou trefy Moussy Dembélého. Druhou branku vítěze vstřelil ještě v prvním poločase Nizozemec Memphis Depay a skóre pečetil před koncem Lucas Tousart.

Hned na úvod nového ročníku Ligue 1 se střetli dva velcí kandidáti na Ligu mistrů - Monako a Olympique Lyon. Knížata neprožila dobrou minulou sezonu a v té letošní se chtějí jednoznačně revanšovat. Portugalský trenér Leandro Jardim si byl moc dobře vědom důležitosti prvního kola a s Lyonem chtěl získat všechny body. Choutky na vítězství v otevíracím utkání však rychle vzaly za své...

Lyon pod vedením nového trenéra Sylvinha začal báječně. Sotva na stadionu Ludvíka II. uběhlo šest minut, rozehrál Traoré rohový kop a Moussa Dembélé tvrdou hlavičkou zblízka překonal novou akvizici Lecomteho. Monako chtělo co nejrychleji odpovědět, jenomže ze závaru před Lopesem nic nebylo. Ve 26. minutě uviděl žlutou kartu španělský záložník Fàbregas a to ještě nevěděl, že pro něho i jeho tým bude mít fatální následky. Přesně o čtyři minuty později Fàbregas sáhl na Duboise a sudí Buquet nekompromisně Španěla vyloučil. Monako bylo po velice přísném verdiktu otřeseno a v prvním poločase to zdaleka nebylo všechno. O deset minut později se rozhodl využít prostoru i času Memphis Depay, z dobrých třiceti metrů vypálil a balón skrz Lecomteho nohy neuvěřitelně skončil v síti. Lecomte přišel do Monaka teprve před necelým měsícem z Montpellieru a takto si debut rozhodně nepředstavoval.

Každopádně Monako první poločas totálně zpackalo a ve druhém dějství ho čekala složitá práce. Lyon pochopitelně nikam nespěchal, dvougólový náskok a početní převaha znamenaly luxusní výhodu, kterou si hlídal. Jardimovi hoši mezitím pasivně bránili, ale v 61. minutě se naskytla velká příležitost pro vstřelení kontaktní branky. Gelson Martins dostal přihrávku do vápna a přestože byl v tísni, dokázal zakončit, ovšem skvělý zákrok nohama si připsal brankář Lopes. Možnosti na zvýšení výsledku měli i hosté, dvacet minut před koncem nebezpečně pálil z vyložené pozice Depay.

Monako se nakonec třetí brance stejně neubránilo. V 80. minutě zakombinovali Dembélé s Mendesem a zpoza vápna povedenou střelou zvýšil na rozdíl tří branek Lucas Tousart a to zároveň znamenalo pomyslnou tečku za utkáním. Lyon vyloupil Monako a na úvod Ligue 1 si připisuje vysoké vítězství, povedenou premiéru na lavičce Olympique si odbyl Sylvinho.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co ten Dembele často o něm slyším statisticky vypadá dobře udrží se v Lyounu dlouho nebo roste pro TOP klub kdo má nasledovanýho muže my ho trochu popsat?

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli se bude var pouzivat takto, tak to me potes..

Reagovat
Jigaza

Dembele roste pro top klub. Statistiky jsou nad průměrem a věk na rozvoj má. Lyon ho ale bude chtít podržet. Toť můj názor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele