Ligue 1 - preview 1. kola

09.08.2019, 08:40, aktualizováno 11.08.2019, 08:42
Previews
Paris Saint-Germain znovu obhajuje titul a jako první se mu do cesty postaví Nîmes Olympique. Rozehraný Štrasburk přivítá nováčka FC Metz, obměněné Lille čeká souboj s Nantes...
Lille OSC - FC Nantes  (neděle 15:00)
Severofrancouzský klub se už bude muset obejít bez Nicolase Pépého, jemuž náramně vyšla minulá sezona, kvůli čemuž si vysloužil přestup do Arsenalu. V Nantes naopak věří, že se podaří ustálit formu, což býval v minulosti poměrně zásadní problém.

LOSC pod vedením Christopha Galtiera dokázali přehrát i PSG v poměru 5:1! Zaslouženě si tedy zahrají Ligu mistrů. V domácí soutěži opět pomýšlejí na umístění mezi nejlepšími třemi, ale sezona je dlouhá a náročných utkání bude celá řada. Vstup bude proto hodně důležitý, což si dvaapadesátiletý Galtier dobře uvědomuje.

Na tiskové konferenci vyzdvihnul sílu soupeře a zároveň dodal, že pro první zápas nebude moct využít služeb Jonathana Bamby, Luize Arauja a Loïca Rémyho, které čeká trest za karty z minulého ročníku. Šanci tedy dostane nová posila Yusuf Yazici, jenž dorazil přibližně za 16,5 milionů eur z tureckého Trabzonsporu. Opačným směrem pak putoval Edgar Ié.

"Samozřejmě, že na tu částku myslím, ale rozhodně udělám všechno pro to, abych ji obhájil. Rád bych nastoupil už proti Nantes, ale to samozřejmě nezáleží na mně. Trenér má v tomto směru rozhodující slovo. Už po svém příjezdu jsem s ním mluvil o své pozici v klubu. Na tu spolupráci se moc těším," pochvalovala si nová akvizice.

Ještě v posledním přípravném utkání před sezonou proti Janovu vedl Nantes Vahid Halilhodžić, jenže pak se prezident Waldemar Kita rozhodnul pro změnu a vsadil na Christiana Gourcuffa. "Nantes je ve francouzském fotbale pojem. V minulosti už jsem byl kousíček od podpisu smlouvy, ale nakonec na něj nedošlo. Když mně pan Kita zavolal, dlužil jsem mu to. Jsem hodně šťastný, že budu moct trénovat v tak skvělém klubu," prohlásil čtyřiašedesátiletý lodivod, jenž naposledy působil v Kataru, a jehož syn Yoann jest v současné době bez angažmá.

Společně už působili v Rennes, tudíž není vyloučeno, že se bretaňská spolupráce bude opakovat. Enock Kwateng se vydal za novou výzvou do Bordeaux, zatímco Diega Carlose zlákala Sevilla. Tohle by mohla být citelná ztráta. Cyprian Tatarusanu odešel do Lyonu, avšak na hostování z Fiorentiny přichází dvacetiletý talent Alban Lafont. Nic naplat, tenhle duel se určitě vyplatí pozorněji sledovat!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.21 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - FC Metz  (neděle 17:00)
Les Grenats se sedmibodovým náskokem vyhráli uplynulý ročník Ligue 2. Strasbourg naopak opanoval Coupe de la Ligue a teď válčí o postup do základní skupiny Evropské ligy.

Racing předvedl v minulém ročníku několik mimořádných představení a je jedině dobře, že u kormidla zůstal kouč Thierry Laurey. Celek ze Stade de la Meinau předváděl atraktivní fotbal a nepochybně bude zajímavé sledovat, jak si povede v novém ročníku. Tím spíše, že bude válčit na vícero frontách.

Úvodní zápas Ligue 1 patrně zmeškají Anthony Caci a Lebo Mothiba, kteří v týdnu ani neodcestovali do Bulharska na utkání proti tamnímu Lokomotivu Plovdiv. První klání v rámci předkola zvládnul francouzský celek díky trefě Lamine Koného. Celých devadesát minut odehrál i Alexander Djiku, jenž přišel v létě z Caen.

Mety sice druhou nejvyšší soutěží provedl Frédéric Antonetti, nicméně těsně před startem nového ročníku se vedení rozhodlo pro změnu v podobě Vincenta Hognona, což se tak trochu rovná sázce na nejistotu. V každém případě Mety mají v kádru několik zkušených a kvalitních fotbalistů, kteří by se měli postarat o to, že po sestupu nebude hned opět následovat rychlý pád.

Mezi takové borce, na jaké bude čtyřiačtyřicetiletý rodák z Nancy především sázet, patří kapitán Renaud Cohade, gólman Alexandre Oukidja, stoper Stoppila Sunzu a ofenzivní záložník Marvin Gakpa. Svým způsobem speciální bude tento duel pro Eijiho Kawashimu, který předváděl v dresu Met dobré výkony, ale teď nastupuje za Strasbourg. Bohužel pro něj i pro japonský reprezentační výběr zastává pouze pozici dvojky za Matsem Selsem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.24 - 4.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Nîmes Olympique  (neděle 21:00)
Obhájce titulu v minulosti Krokodýly pokaždé přehrál a nedá se čekat, že by tomu tentokrát mělo být jinak. A to i přesto, že svěřenci Bernarda Blacquarta dokázali v minulém ročníku favorita několikrát zaskočit.

Klub z hlavního města Francie se před týdnem utkal v Číně v ostře sledovaném duelu o Trophée des Champions se Stade Rennes a díky trefám Mbappého a Di Maríi se radoval z vítězství. "Je to skvělé, že se nám podařilo vybojovat trofej už na začátku. Tým si to rozhodně zasloužil. Všichni pracovali na výbornou a jsme šťastní," hodnotil Thiago Silva.

Stejný názor měl po zápase v Shenzenu také argentinský střelec gólu. Oba Jihoameričané by neměli chybět v základní sestavě. Na rozdíl od Neymara, který je spojován s odchodem do Realu Madrid, před čímž ho varoval bývalý spoluhráč Gerard Pique. Ander Herrera si bude muset na první start v Ligue 1 počkat celý měsíc, protože si přivodil zranění lýtka. Idrissa Gueye reprezentoval Senegal na Africkém poháru národů, takže jej patrně kouč Tuchel ještě pošetří.

Nîmes Olympique obhajuje devátou příčku z uplynulého ročníku. Ovšem stará pravda zní, že druhá sezona po postupu bývá ještě obtížnější. Kór když v kádru už nenajdeme jméno Téji Savanier. Sedmadvacetiletý fotbalista se spolu s Nicolasem Pépém stal nejlepším nahrávačem, když přihrál na třináct branek, načež se rozhodnul pro přestup do Montpellieru.

Jednašedesátiletý kouč se zřejmě rozhodne pro rozestavení 4-3-3, přestože jedinými dvěma oficiálními útočníky na soupisce jsou Clément Depres a Renaud Ripart. Velkou šanci na základní sestavu mají nově příchozí Zinedine Ferhat (Le Havre), Romain Philippoteaux (Auxerre) a třiadvacetiletý Sidy Sarr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 13.70 - 33.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Stade Reims  (sobota 17:30)
Nebyla to loni pro Marseille povedená sezóna. V Ligue 1 jí patřilo konečné páté místo, které jí nakonec ani nezajistilo účast v evropských pohárech, a tak letos se bude moci soustředit plně na domácí dění. A to pod vedením nově jmenovaného kouče Andrého Villase-Boase, jenž svou premiéru na Stade Vélodrome prožije proti nevyzpytatelné Remeši.

Rudi Garcia jako trenér na konci loňského ročníku skončil, vedení se tak muselo poohlížet po náhradě, a angažovalo bývalého trenéra Porta, Chelsea nebo Tottenhamu. Celkem slušně se OM dařilo v přípravě, a ačkoli poslední přátelský duel proti Neapoli přinesl jen jednogólovou porážku, například vysoká výhra nad DC United rozhodně potěšila.

Villas-Boas zatím ve Francii nikdy netrénoval. Bude to tedy pro něj úplně nová zkušenost. "Byl to skvělý zážitek hrát proti Neapoli. Pro tato utkání existuje jiná atmosféra. Na stadionu je hodně turistů nebo rodin, které vás vidí úplně poprvé. Ale teď proti Remeši, s našimi permanentkáři, to bude zase velké dobrodružství, na které se těším," uvedl.

Remeš si loni vedla opravdu nadmíru dobře, nad svá očekávání skončila na osmé příčce, a bude pro ní určitě složité něco podobného zopakovat. "Loni Marseille neporazila Remeš ani jednou, musíme tedy svou motivaci přetavit k jakémusi revanši," přál by si šéf Les Phocéens. "Musíme převzít iniciativu na hřišti a co nejdéle držet míč," nastínil taktiku.

I hostům se v přípravném období velmi dobře dařilo, třikrát vyhráli, dvakrát remizovali a ani jednou neprohráli. Naposledy skolili Sheffield United. "Sledoval jsem tohle jejich vítězství. Je to dobře organizovaný soupeř, hlavně v defenzívě," prozrazoval Villas-Boas. "Dobře pracuje také směrem dopředu. Pro nás je to ideální protivník na úvod Ligue 1."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.67 - 5.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Rennes začala sezóna o něco dříve než jeho aktuálnímu protivníkovi, sehrálo totiž finále Francouzského superpoháru, v němž neuspělo, a rádo by si tak spravilo chuť v prvním ligovém klání na půdě Montpellieru. To ovšem rozhodně nebude snadné, pakliže MHSC naváže na výkony z loňského ročníku. V Ligue 1 skončil na šesté příčce.

Dva roky působil v bretaňském klubu český brankář Tomáš Koubek, jenž byl v podstatě neotřesitelnou jedničkou, v létě ovšem zvolil odchod do německého Augsburgu. A nebyl jediný. Čerstvě například opustil SRFC taktéž Ismaïla Sarr nebo Benjamin André. Dát do kupy zase konkurenceschopné mužstvo, to bude hlavní úkol pro kouče Juliena Stéphana.

Koubek věří, že díky transferu do Bundesligy se jeho kariéra zase posune kupředu. "Bylo to pro mě složité. Rennes bylo skvělým místem pro mé začátky," říkal. "Klub jsem si zamiloval, i když mi někdy všichni nevěřili. Opravdu nebylo snadné odejít z tak ambiciózního prostředí. Rennes přece jenom hraje navíc Evropskou ligu," loučil se v rozhovoru.

Domácí neměli úplně ideální výsledky v přípravě, v prvních čtyřech utkáních dvakrát remizovali a dvakrát prohráli, v posledních dvou duelech se jim ale zadařilo, a především by rádi navázali na výhru nad španělskou Gironou. Na svého protivníka každopádně Montpellier dlouhodobě neumí, skolil ho naposledy roce 2016 před šesti vzájemnými zápasy.

Montpellierský trenér Michel Der Zakarian nebude mít k dispozici jistojistě zraněného Téjiho Savaniera, otazník pak visí nad startem Kyliana Kaïboueho a Florenta Molleta. Rennes by mělo nasadit dost podobnou sestavu jako v Trophée des Champions, nehlásí v tuhle chvíli nějaké nové absence. Mimo hru bude určitě Theoson Jordan Siebatcheu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.24 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Poprvé od roku 2013 si Brest zase zahraje nejvyšší francouzskou soutěž. Loni v Ligue 2 uhrál celkové druhé místo a jeho zásadní prioritou pro novou sezónu bude bezpochyby udržení. Dost možné je, že i tenhle úkol dostane od vedení i jeho nynější soupeř z Toulouse, jenž naposledy horlivě bojoval o záchranu a skončil na konečné šestnácté příčce.

Hosté by neměli rozhodně nic podceňovat, jejich soupeř totiž před vlastními fanoušky získával v minulé sezóně s pravidelností body a z devatenácti klání vyhrál hned třináctkrát. Dokonce v tomhle ohledu předčil i Méty, triumfátora Ligue 2. V přípravě se navíc Brestu velmi dobře dařilo, čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval, a to s Levante.

Těžko říct, jaké ambice bude mít letos Toulouse, které v minulých ročnících hrávalo povětšinou v dolní polovině tabulky a mělo velké starosti se sestupem. Vždy se mu podařilo mezi dvacítkou nejlepších zachovat svou příslušnost, nicméně především fanoušky něco takové nemůže uspokojovat. V evropských pohárech naposledy působil v roce 2010.

Brest by měl vyrukovat z rozestavením 4-3-3, nově příchozí hráči Denys Bain, Ibrahima Diallo, Samuel Grandsir a Romain Perraud by se přitom měli vyrukovat na hřiště hned od začátku. Taktéž Toulouse snažilo posilovat, Wesley Saïd a Jean-Victor Makengo by se měli objevit v základu, akorát že chybět budou zranění Gen Šodži i Corentin Jean.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.39 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Hráči Dijonu zahájí novou sezonu před vlastními diváky s nevyzpytatelným soupeřem ze Saint-Étienne. Čtvrtý tým uplynulé sezony má nového trenéra a změnám se nevyhnul ani hráčský kádr. Dokáží Les Verts znovu okupovat přední příčky Ligue 1 a vyhnou se domácí záchranářským starostem?

Dijon uhájil prvoligovou příslušnost až v baráži, vyrovnaný dvojduel s RC Lens zvládl lépe a znovu se může těšit na souboje s nejlepšími týmy Francie. V letošní sezoně by se rád vyhnul záchranářským starostem, byť podle papírových předpokladů patří mezi největší outsidery. "Pozitivní je, že se nám podařilo zůstat v nejvyšší soutěži, i když jsme museli projít baráží. Byla to velká úleva," oddechl si Fouad Chafik.

Klidnější sezonu má v tomto směru zajistit nový trenér Laurent Jobard, který je na začátek nesmírně natěšen. "Užil jsem si přípravu a vím, kteří hráči budou v sobotu nachystáni. Od začátku týdne jsme netrpěliví, nemůžeme se dočkat až začne sezona. Příprava je dobrá, ale hraní je ještě lepší," řekl natěšený trenérský debutant. Dijon posiloval zejména záložní řadu, přišli N'Dong, Manga, Baldé nebo Soumar.

Nového trenéra má i Saint-Étienne. Úspěšného Jeana-Luise Gasseta nahradil asistent Ghislain Printant, který současný kádr i zázemí dobře zná. Odchod Gasseta ale není jedinou výraznou ztrátou, Les Verts opustili i klíčoví hráči Rémy Cabella, který zamířil do ruského Krasnodaru a Saliba, jenž pro změnu zkusí štěstí v Arsenalu, tuhle sezónu však ještě stráví ve svém mateřském klubu. "Nechtěli jsme Rémyho Cabellu ztratit, ale musíme se tomu teď přizpůsobit. Je na mě a na vedení, abychom jednali a dali týmu novou identitu. Pokud jde o Rémyho odchod, myslím, že jsme dobře reagovali příchodem Ryada Boudebouze a to je pozitivní," prohlásil Printant.

Saint-Étienne hrálo v generálce na první mistrovský duel sezony proti anglickému Middlesbrough a Ghislain Printant nemohl být s výsledek úplně spokojen. Remízu 1:1 považoval za nepříliš šťastnou, na druhou stranu vedle chyb viděl i pozitiva. "Pokud chceme v této sezoně dobře fungovat, musíme si udržet rovnováhu," dodal Printant. Saint-Étienne loni skončilo na čtvrtém místě a všichni v klubu moc dobře vědí, že obhájit stejné umístění bude hodně složité, ale kvalifikace do evropských pohárů zůstává hlavním cílem.

Hořčice jsou na první ligový duel nachystány v plné polní, kouč Jobard má k dispozici kompletní kádr, což se nedá říci o výběru trenéra Printanta, jemuž bude scházet Khazri.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Rúnarsson - Aguerd, Lautoa, Manga - Alphonse, Ndong, Amalfitano, Chafik - Sliti, Tavares, Baldé
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Debuchy, Moukoudi, Perrin, Silva - Aholou, M'Vila - Bouanga, Boudebouz, Nordin - Berić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.44 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
V sobotu večer se na stadionu Jeana-Bouina utkají Angers a Girodins Bordeaux. Domácí tým v rámci ligy Bordeaux nikdy neporazil a smutnou bilanci by na začátek nového ročníku 2019/2020 rád změnil. Týmu od řeky Garonny už na hřišti nepomůže český záložník Jaroslav Plašil, který ukončil kariéru, ale příznivci klubu se mohou těšit na jiná jména, zejména na příchod francouzského reprezentanta Laurenta Koscielnyho.

Francouzský stoper se rozhodl pro změnu dresu a Arsenal vyměnil za domovinu, konkrétně Girodins Bordeaux, kde nikdy před tím nepůsobil. Dalšími posilami pro Les Girodins jsou Mehdi Zerkane, Jo Hwang, Enock Kwateng nebo Loris Benito.

Bordeaux vévodilo francouzskému fotbalu v první polovině osmdesátých let minulého století, mistrovský titul pak získalo v sezonách 1998/1999 a naposledy 2008/2009. Z posledního zisku trofeje se Les Girodins radovali v roce 2013, kdy získali Francouzský pohár. Na výrazné úspěchy už se ale více jak šest let práší a fanoušci doufají, že tuto sezonu už by se mohlo zase blýsknout. Favoritem však Bordeaux není a úspěchem bude jakékoliv umístění, které zaručí evropské poháry.

Angers se loni společně se Štrasburkem a Remeší stalo remízovým králem soutěže. Body si rozdělilo v šestnácti případech a něco podobného se očekává i tentokrát. Prioritou týmu z Loiry je záchrana, ale klub by se rád viděl ve středu tabulky.

Ani domácí v létě nezaháleli a vedení přivedlo zajímavé posily, zejména z Nîmes přišla dvojice Sada Thioub a Rachid Alioui.

Les Scoïtes budou v úvodním kole kompletní a špatně na tom není ani Bordeaux, které bude postrádat jen Francoise Kamana.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Nouri, Thomas, Traoré, Manceau - Mangani, Santamaría - Capelle, Reine-Adélaide, Thioub - Bahoken
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Pablo, Koscielny, Mexer - Sabaly, Bašić, Otávio, Poundjé - Kalu, Briand, Préville
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.18 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Amiens SC  (sobota 20:00)
Od povedené sezony 2016/2017 uběhly více jak dva roky a předsezónní příprava hráčů Nice zrovna neslibuje podobnou jízdu, díky které se Orli tehdy kvalifikovali do Ligy mistrů. Porážka 1:8 v přípravě od Wolfsburgu trenéra Patricka Vieiru nemile zaskočila, přesto někdejší mistr světa s Francií doufá, že jeho tým předvede proti Amiens zcela odlišný výkon.

Je tomu skutečně tak. Nice prohrálo v přípravě s bundesligovým Wolfsburgem vysoko 1:8 a kouč Patrick Vieira se zmohl jen na utěšující slova: "Na Amiens budeme připraveni."

"Je to pořád předsezónní zápas, ale je jasné, že když prohrajete 1:8, i když v přátelském utkání, morálka dostane zásah. Z utkání se můžeme dost naučit, fyzicky i atleticky jsme sice bojovali, ale musíme se v tom o dost zlepšit," okomentoval porážku evidentně zaskočený Vieira. Jihofrancouzský celek bude mít proti Amiens dost co napravovat. Vysoká porážka od bundesligového Wolfsburgu se fanouškům ani trochu nepozdávala, a když k tomu přičteme odchod oblíbeného Allana Saint-Maximina nebo Christopha Jalleta, obecně nemohou být spokojeni vůbec. Orli skončili loni na sedmém místě, předloni na osmém. Od povedené sezony 2016/2017 tedy uběhly více jak dva roky a ani v té letošní Nice do okruhu favoritů na TOP 3 patřit nebude.

Boj o nejvyšší příčky se netýká ani Amiens, kde je to pochopitelné. Zatímco Nice odešel do Newcastlu Saint-Maximin, stejný směr nabral z Amines Emil Krafth. Posilou byl určitě měl být zkušený obránce Christophe Jallet, příchozí právě z Nice, ale jinak se od loni patnáctého týmu tabulky nic moc nečeká. Velkou neznámou bude i nový trenér Luka Elsner, který si na půdě Ligue 1 odbude svojí premiéru.

Nice se s Amiens utkává pravidelně teprve od roku 2017 a za tu dobu stihly oba týmy odehrát dohromady jen čtyři utkání. Dvě z nich v domácím prostředí vyhráli Orli z francouzské riviéry a stejný počet výher má na svém kontě i celek z Pikardie.

Do utkání zřejmě ještě nebude připraven zasáhnout nově příchozí Youcef Atal, dále ani Danilo nebo Walter Benítez, zatímco tým Amiens je plně pohromadě.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Sarr, Dante, Herelle, Burner - Cyprien, Tameze, Lees-Melou - Sacko, Ganago, Srarfí
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - Jallet, Prince, Lefort, Aleesami - Blin, Monconduit, Gnahore - Ghoddos - Guirassy, Konaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.05 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Nový ročník francouzské nejvyšší soutěže odstartují v pátek dva ambiciózní týmy, které by se rádi viděly v popředí tabulky. AS Monako hodlá zapomenout na minulý ročník, ve kterém se dlouho plácalo v sestupových vodách, Lyon by zase rád o něco více zatápěl favorizovanému PSG, ovšem v létě prodělal dost zásadních změn..

Tou první změnou je návrat legendárního záložníka Junínha, jehož si prezident Jean-Michel Aulas vybral coby nového sportovního ředitele. Někdejší výtečný exekutor přímých kopů si do role nového trenéra zvolil krajana Sylvinha, který hrával za Arsenal, Celtu Vigo nebo Barcelonu. Sylvinha čeká po odchozím Génésiovi pořádný kus práce, k dispozici totiž nebude mít celou řadu bývalých opor. Lyon v létě opustili Ferland Mendy (Real Madrid), Tanguy Ndombélé (Tottenham) nebo kapitán Nabil Fékir (Betis). Na druhou stranu přišli: Obránce Joachim Andersen ze Sampdorie, Thiago Mendes a Youssouf Koné z Lille a z Flamenga brazilský záložník Jean Lucas. "Máme technický tým. S novými podpisy jsme museli provést úpravy, ale myslím, že jsme připraveni. Kapitán týmu bude ohlášen v pátek," prohlásil nový kouč Sylvinho.

Lyon i přes letní zemětřesení nehodlá ze svých cílů slevovat. Umístění v TOP 3 je hlavní prioritou, avšak v hlavním městě regionu Auvergne-Rhône-Alpes pomýšlí ještě výše a rádi by se zapojili do bojů o titul. Zatím ale není jasné, jak bude základní jedenáctka pod novým lodivodem vypadat. "Je důležité hrát dobře, ale musíme především získávat body. Vyberu tým na základě aktuálních podmínek. Zamiloval jsem se do taktických systémů, ale ještě více miluji fotbal. Musíme přizpůsobit hru hráčům, které máme k dispozici. Můžeme tedy hrát 4-3-3, 4-4-2 nebo 4-2-3-1, jisté ale je, že vzadu budeme mít vždy 4 hráče," prozradil Sylvinho.

Les Gones čeká hned na startu Ligue 1 pořádný oříšek v podobě Monaka, které se bude chtít revanšovat za zpackaný minulý ročník. "Pracoval jsem v Monaku dlouho. Je to tým, který se chce kvalifikovat do Ligy mistrů. Je tam silná základna, která ví co dělat. Jsou velmi nebezpeční," dodal brazilský kouč ve službách Lyonu.

Loňská sezona, to je něco, co na pobřeží francouzské riviéry už nechtějí opakovat. Monako vstupuje do letošního ročníku s velkým očekáváním. Kádr pro sezonu 2019/2020 se tvořil již minulý rok a tak aktivita na přestupovém trhu nebyla taková, jak by si mnozí představovali. Knížecí celek opustil Sidibé, který si to namířil do Evertonu a Britské ostrovy se zalíbili i Yurimu Tielemansovi, jehož hostování v Leicesteru se změnilo v trvalý přestup. Nejvýraznějším přestupem je příchod Gelsona Martinse z Atlétika Madrid, dosáhne s ním v sestavě Monako na vysněné příčky zaručující Ligu mistrů?

Leandro Jardim ani na startu této sezony nemůže počítat s kompletním kádrem, chybějí mu Geubbels, Pellegri, Jovetić nebo Subašić. Zraněného brankáře nahradí mezi tyčemi nová akvizice Lecomte. "Myslím, že jsme měli dobrou přípravu. Dobře jsme pracovali a měli dobrá přátelská utkání s předními evropskými kluby. Začíná nová soutěž, nová výzva. Musíme jít zápas od zápasu a začínáme v pátek proti Lyonu," rozpovídal se před novou sezonou trenér Leandro Jardim.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Ballo-Touré, Jemerson, Glik, Henrichs - Bennasser, Fábregas - Lopes, Golovin, Martins - Falcao
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Dubois, Andersen, Denayer, Rafael - Lucas, Mendes, Aouar - Traoré, Dembélé, Depay
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.57 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC00000:00
 Dijon FCO00000:00
 Stade Rennes00000:00
 Girondins Bordeaux00000:00
 Toulouse FC00000:00
 Olympique Marseille00000:00
 Stade Reims00000:00
 Nîmes Olympique00000:00
 Montpellier HSC00000:00
 Stade Brestois00000:00
 FC Metz00000:00
 Angers SCO00000:00
 Amiens SC00000:00
 Racing Strasbourg00000:00
 AS Saint-Étienne00000:00
 Paris Saint-Germain00000:00
 OGC Nice00000:00
 FC Nantes00000:00
 AS Monaco00000:00
 Olympique Lyon00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uz sa tešime

Reagovat
juninho8

Som zvedavý na našu zálohu...ale snáď bude dobrá

Reagovat
Langi

Lyon power Sylvinho zacina konecne s tou sestavou a rozestavenim, ktere bych si predstavoval...snad hraci chyti formu hned zkraje

Reagovat
smazaný uživatel

Co to píská za kretena? Fabregas neměl dostat ani žlutou a on dá po videu červenou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zakrok na červenu jasny, presiel mu kolikami od kolena az po kotnik. Ale na druhu stranu umysel žiaden. Tam mala byť žlta a bolo by to OK

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ani tím směrem nekoukal. Totálně nezavineny. Faul ji, karta ani náhodou.

Reagovat
Langi

že je to nezaviněný je sice hezký, ale furt to byla dost prasárna...nemůžeš dávat karty jenom za úmyslné fauly...žlutá ano, červená ne...zrovna video v tomhle rozhodčího mělo utvrdit...Monaco sice hrálo i tak hovno, ale docela je zaříz

Reagovat
smazaný uživatel

Faul to bol ale umysel nie. Žlta ideal. Ak by som ti nechtiac zlomil nohu tak by to faul nebol?. Fabregas mal.davať pozor je zodpovedny za to čo robí. Budem sa opakovať ale sudi mal byť tolerantny dať žltu a bol by pokoj. Tak si to len skomplikoval a teraz to kompenzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Faul jo. To je jasny, ale umysl uplna nula. To neni ani omylem na cervenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pisem nieco ine? Či maš problem s očami? Myslim že som to tam spomenul asi 3 krát...

Reagovat
smazaný uživatel

"Tak zakrok na červenu jasny"

ja mam dojem, ze mas spis problem s psanim ty

Reagovat
smazaný uživatel

Samotny zakrok je jednoznačne na červenu. Ale faul by som ohodnotil na žltu vzhladom na neumysel. Čo je na tom nepochopitelne

Reagovat
smazaný uživatel

Lecomte brankárik jak víno. 14 mega €

Reagovat
Langi

hlavně hráči v poli směle pokračují v loňských výkonech ...a Lecomte nevim...z něj se v rámci ligy dělá pomalu TOP gólman, přitom podle mě gólmana na podobné úrovni má víc než půlka ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Lecomte je priemerný až podpriemerný gólman. To už radšej mohol chytať odchovanec Loic Badiashile, horší by nebol.

Reagovat
Pyroman

Jak často si loni viděl Montpellier, prosimtě? Lecomte je jeden z top brankářů v lize, loni třeba prakticky nechyboval. Že ho Monaco zvládlo zničit během pár týdnů je druhá věc.

Reagovat
Langi

Podle me ale TOP brankare ligy ma asi tak pulka tymu, kdyz si vezmu soupisky ...nejaky vetsi TOP je akorat Mandanda, Lopes a Areola...pak tam je Costil, Maignan, Ruffier, Cardinale, Lafont a prave Lecomte...jako mozna ma jen smulu na angazma, ale soucasne Monaco ho zabije totalne...je videt, ze byt zase obmenili, co slo, tak od lonska se tam nic nezmenilo

Reagovat
Pyroman

To bych moc neřekl teda. Za mě vyloženě top Lopes, Ruffier a Benitez, o něco za nima pak Lecomte/Mendy/Areola, pak zbytek. Když ho srovnáš s Mandandou, tak ten loni sekal podobný kiksy každý druhý zápas.

Reagovat
Seydou Doumbia

Cardinale ještě žije? Já ho naposledy viděl chytat proti Neapoli v předkole EL. Potom ho rozdrzil Benítez. Divím se že nedostal šanci na Copě za Argentínu. No a první kolo za Nice odchytala teoretická trojka tak nevím co si myslet. Zranění?

Reagovat
Pyroman

Ta redka Buquet je neuvěřitelnej šašek.

Reagovat
Langi

Jinak po Fekirovi bude kapitan Denayer? To docela cumim

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
blaugrana

psg tam chyba coutinho...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele