1. kolo
11.08.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSG na úvod sezóny nezaváhalo, snadno skolilo Nimes

I bez Neymara, který je pomalu a jistě na odchodu z klubu a nebyl k prvnímu utkání nové sezóny ani nominován, se podařilo Pařížanům bez potíží porazit Nimes, a společně s Lyonem se dostali do čela tabulky. O rozhodující branku se postaral v první půli Edinson Cavani z penalty, po obrátce se pak ještě trefili Kylian Mbappé a Ángel Di María.

Domácí jakožto obhájci titulu navázali na nedávné vítězství ve Francouzském superpoháru proti loni devátému týmu tabulky, jemuž v minulé sezóně v obou zápasech nasázeli minimálně tři branky. Na této tradici tedy nic nezměnili ani v tomto případě, a to i přesto, že v ofenzívě nefiguroval jejich základní stavební článek v podobě Neymara.

Už v 16. minutě vystrčil růžky Mbappé, který ve vápně udělal z bránícího Alakoucha a Ferhata doslova solné sloupy, svůj slalom zakončil střelou na branku, nicméně gólman Bernardoni byl na situaci připravený a úspěšně zachytal. O osm minut později se již PSG přece ujalo vedení. Nařízen byl totiž po přezkoumávání videa pokutový kop.

Po centru z rohového čtvrtkruhu od Pabla Sarabiy zahrál rukou ve vápně stoper Martinez, penalty se ujal Cavani, jenž zamířil tvrdě za záda Bernardoniho. Ve 34. minutě mohl navýšit náskok Pablo Sarabia, který si mohl připsat premiérový gól v novém dresu, na zadní tyči ale pas od Mbappého nezužitkoval, a pálil jen do reflexivně zasahujícího Bernardoniho.

V 56. minutě Les Parisiens udeřili podruhé. Juan Bernat se hezky uvolnil na levé straně, předal balón do druhé vlny nabíhajícímu si Mbappému, a ten svou dělovku usměrnil levačkou nekompromisně do šibenice. V 64. minutě přišel na hřiště Di María, jenž nahradil v sestavě Pabla Sarabiu, a jen o pět minuty později se na střeleckou listinu zapsal též on.

Poděkovat ale musí především Mbappému, který ve středu pole ve vhodný okamžik přihrál míč do šestnáctky, kde se Argentinec ocitl zcela sám, a před Bernardonim v koncovce nezaváhal. Nimes jinak v Parku princů nepředvedlo povedený výkon. Byť bylo v tomhle souboji jednoznačným outsiderem, určitě chtělo sehrát důstojnější roli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele