1. kolo
10.08.2019 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rennes si po porážce v Superpoháru spravilo chuť a zvítězilo v Montpellieru

Fotbalisté Rennes dali zapomenout na nezdar v Superpoháru proti PSG a v 1. kole nového ročníku Ligue 1 zvítězili na hřišti nepříjemného Montpellieru 1:0. O jedinou branku utkání se postaral hned v jeho začátku Jérémy Morel. HSC se pak celé utkání marně snažilo alespoň o vyrovnání. Nástupce Tomáše Koubka, brankář Romain Salin, zlikvidoval pokutový kop.

Rennes vstoupilo do zápasu už bez brankáře Tomáše Koubka, který si to po odehraném Superpoháru namířil do bundesligového Augsburgu. Jeho místo v brance zaujal Romain Salin a už v šesté minutě byl svědkem prvního zásahu. Greniér dobře rozehrál standardní situaci do šestnáctky, Damien Da Silva sklepl balón na střed a Jérémy Morel nekompromisní střelou zajistil Rennes vedení. O pár minut později byli hosté blízko druhému gólu a znovu v tom měla prsty Greniérem rozehraná standardka. Tentokrát nacvičený signál z rohového kopu zakončoval střelou těsně vedle horního rohu James Léa-Siliki. Až poté se konečně probudil Montellier a ve 20. minutě mohl vyrovnat Laborde, kdyby lépe umístil hlavičku.

Nebezpečnějším dojmem stále působilo Rennes, což potvrdila táhlá, ale nepřesná střela útočníka Nianga. Po změně se pak odhodlal k individuální akci Faitout Maouassa, jehož střelu schoval v náručí Bertaud.

Zásadní zlom v utkání přinesla 60. minuta, kdy ve vápně Rennes došlo k nedovolenému zákroku, který sudí vyhodnotil jako penaltu. Andy Delort však tíhu okamžiku nezvládl, Romain Salin střelu doprostřed branky vyrazil a zakrátko předvedl i další skvělý zákrok po koncovce v šestnáctce. V pokutovém území Rennes začalo být pořádně horko a obecně se na trávníku začaly dít věci. V 69. minutě fauloval loktem protihráče Flavien Tait, což neušlo pozornosti videosystému a následně i hlavnímu sudímu, který bez okolků vytáhl červenou kartu. Rennes sice v Montpellieru vedlo, ale do konce zápasu ho čekala těžká šichta.

Devět minut před koncem měli hosté velké štěstí, protože Andy Delort zblízka trestuhodně netrefil prázdnou branku a v nastavení střela Keagana Dollyho rozezvonila břevno. Montpellier spěchal dopředu, jenomže čas mu rychle ubíhal a vyrovnat se mu nakonec nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele