1. kolo
10.08.2019 20:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

ASSE díky dvěma brzkým trefám přehrálo Dijon

A prodloužilo tak sérii neporazitelnosti proti tomuto soupeři už na devět zápasů. Nedá se ovšem tvrdit, že by to na Stade Gaston Gérard byla jednoznačná záležitost.

První střelu mezi tři tyče si už ve 4. minutě připsal Mama Baldé. Stéphane Ruffier byl pozorný, díky čemuž mohl minutku poté zaznamenat úvodní branku Romain Hamouma. Wahbi Khazri mu prostrčil balon do velkého vápna. Dvaatřicetiletý záložní stál sice z úhlu, ale přesto bleskurychle zvládnul v obtížné pozici šajtlí přelobovat Rúnara Rúnarssona - 0:1.

Než se islandský brankář stačil vzpamatovat, inkasoval podruhé. Šlo o ukázkovou spolupráci dvou nově příchozích borců. Ryad Boudebouz rozehrál přímý kop na hlavu Jean-Eudese Aholoua, který se z hranice malého vápna nemýlil. Fouad Chafik a Bruno Ecuele Manga nestačili a de facto pouze přihlíželi - 0:2.

Ve 33. minutě poslední zmiňovaný hlavičkoval a Matthieu Debuchy se míče dotknul rukou. Rozhodčí Leónard nařídil pokutový kop. Júlio Tavares zakončoval po své pravé ruce, zatímco Ruffier skákal na opačnou, takže nebylo co řešit - 1:2. Úvodní dějství už další pozoruhodné příležitosti před jednou či druhou svatyní nepřineslo.

Zato pět minut po startu toho druhého pálil nebezpečně pravačkou Debuchy a Rúnarsson se musel činit, stejně jako o nějakých osmadvacet minut později na opačné straně jednička ASSE, která vychytala Tavarese. Dijon, který musel hrát s Lens baráž o udržení, tak začal novou sezonu porážkou. A příznivci věří, že jich tentokrát nebude dvaadvacet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele