1. kolo
10.08.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nice slaví výhru díky trefě z poslední minuty

Brazilec Dante byl v přípravě jediným obráncem, jehož výkony snesly nejpřísnější parametry. A teď se podepsal pod vítěznou trefu, která ho stála žlutou kartu za to, že si samou radostí roztrhnul dres. Většinou přitom nedává emoce vůbec najevo.

Na Azurovém pobřeží jest léto v plném proudu. A podmínky na začátku více svědčily domácím. Hlavička Myziane Maolidy byla však včas uklizena z brankové čáry. Nákladná posila z Lyonu zatím nepředvádí takové výkony, jaké se od ní čekaly. To není příjemné i z toho důvodu, že v klubu už nepůsobí Allan Saint-Maximin.

Maolida to zkoušel i ve čtyřiadvacáté minutě, kdy jej ovšem vychytal Régis Gurtner. Za tři minutky nevyřešil Eddy Gnahoré ideálně situaci a po kontaktu s Wylanem Cyprienem byl po druhé žluté kartě vyloučen. Tým Patricka Vieiry využil početní výhodu už pět minuté poté, když po výborně rozehraném rohovém kopu přistál balon na pravačce osamoceného Mickaëla Le Bihana, jehož střelu cestou tečoval spoluhráč Christophe Hérelle - 1:0.

Těsně před poločasovou pauzou málem vyrovnat Sehrou Guirassy. Podařilo se to však až v 81. minutě střídajícímu Chadraku Akolovi. Útočník z Demokratické republiky Kongo se díky své bojovnosti propracoval k míči, který před Yannisem Clementiou parádně zaseknul, přehodil si kulatý předmět na svou pravou nohu a následně zakončoval do prázdné - 1:1.

Jenže tahle pěkná trefa bod Amiens nepřinesla. V páté minutě nastaveného času se totiž po dalším rohu dostal ke smrtící hlavičce Dante - 2:1. Les Licornes tak čekají na tříbodový zisk ze soupeřova stadionu už jedenáct duelů, což je nelichotivá statistika, jakou se nemůže pochlubit žádný jiný tým v Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele